sion Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2010 Σειρά ανιμέ και μάνγκα. Το ανιμέ προβλήθηκε στην Ελλάδα μέσα από την συχνότητα του Junior's Tv αλλά και άλλους τοπικούς τηλεοπτικούς σταθμούς σε όλη την Ελλάδα. Κυκλοφόρησε επίσης και σε βιντεοκασέτες VHS στα videoclub. Η σειρά προβλήθηκε εκτός από την Ελλάδα και στην Κύπρο, Γαλλία και Ιταλία. Ο Kabamaru, ορφανός και από τους δύο γονείς του μεγάλωσε σε ένα χωρίο στο βουνό μαζί με τον παππού του Saizou ως ένας Iga ninja. Μετά τον θάνατο του, ο Saizou αφήνει ένα γράμμα για την Ran Akoko, παλιά του φίλη, όπου αναφέρει πως επιθυμεί να αναλάβει αυτή την ανατροφή του εγγονού του. Έτσι ο Kabamaru επιστρέφει μαζί με την Ran στο Τόκιο, όπου θα μείνει στο ίδιο σπίτι και θα πηγαίνει στο ίδιο σχολείο με την εγγονή της, την Mai. Η πρώτη συνάντηση του Kabamaru με την Mai δεν ήταν η καλύτερη, και η ίδια είναι σίγουρη πως ο Kabamaru δεν είναι παρά ένας άξεστος που της κάνει την ζωή δυσκολότερη. Στο σχολείο όμως παρά την εκκεντρικότητα του ο Kabamaru καταφέρνει να γίνει αγαπητός και δημοφιλής εκπλήσσοντας συχνά όσους τον υποτιμούν. Έτσι αρχίζει μια ιστορία, με σχολικές μαφίες, ίντριγκες, ninja, νοσοκόμες, αγώνες μπέιζμπολ και πολλά άλλα... Σίγουρα περισσότερες συστάσεις δεν είναι απαραίτητες. Όλοι, κάποιας ηλικίας και έπειτα γνωρίζουν τον Καμπαμαρού έστω και ως ένα όνομα μόνο, μια και είναι ίσως το μοναδικό anime που κατάφερε να γίνει τόσο αγαπητό και διαδεδομένο στην Ελλάδα και ιδιαίτερα αν σκεφτεί κανείς και την διαφορετικότητα των καιρών όταν προβλήθηκε στην Ελλάδα. Το anime είναι βασισμένο στο ομώνυμο shoujo manga της Yuu Azuki. Στην Ιαπωνία εκτός από το manga και το anime είχε κυκλοφορήσει επίσης και μια μεταφορά της ιστορίας σε ταινία με κανονικούς ηθοποιούς. Η Ελληνική μεταγλώττιση, επιεικώς, σίγουρα δεν είναι από τις καλύτερες. Λάθη έχουν γίνει από τα τραγικότερα όπως ένα ρόπαλο του μπέιζμπολ, που έγινε νυχτερίδα στα Ελληνικά, τους διπλούς επαναλαμβανόμενους διαλόγους ως και διάφορα άλλα λιγότερο αισθητά. Αυτά τα ίδια λάθη όμως έχουν δώσει στο anime ένα cult ύφος πλέον. Ευχάριστο είναι πάντα το γεγονός πως ακόμη και σήμερα αρκετοί θα χαμογελάσουν ακούγοντας το αξέχαστο "μακαρονάδα!".:-D Πείτε τη γνώμη σας????
Oscar_Mike Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2010 ένα έχω να πω... "καταραμενεεεεεε"!!!:-D:-D δεν θα ξεχάσω ποτέ την ατάκα "ο παππους πεθανε, πεθανε στα αληθειααα"!!! kabamaru και jumaru από τις αξεχαστες σειρες, το καλό ότι υπάρχουν πολλά επεισοδια στο youtube, και μάλιστα μεταγλωτισμενα! [ame]http://www.youtube.com/watch?v=EjHMCYNziWA&feature=related[/ame]
Street-Fighter Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2010 εγω γιατι πάντα λιγουρευόμουν το κολατσιό του ^^, ??
becausE Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2010 εγω γιατι πάντα λιγουρευόμουν το κολατσιό του ^^, ?? Καλά ακόμα θυμάμαι εκείνο το επεισόδιο που τα είχε χώσει όλα σε ένα τεράστιο τενεκέ
Moderators GhostRiderLSOV Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2010 Moderators Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2010 "Σκατά! Όλοι φοβούνται τον Kabamaru!" "Θα σε κάνω σκυλί νίντζα!" "Διάβολε! Διάβολε! Διάβολε! Διάβολε!" "Με τρόμαξες! Νόμιζα ότι είσουνα χταπόδι!"
sion Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2010 μακαρονάδα........................................
arxaggelos Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2010 "είναι ίδιος ο Σάιζο!" (γιαγιά) "Καταραμένε Μαετζίμα" το απόλυτα αγαπημένο anime!
Moderators Praetorian Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2010 Moderators Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2010 Αθάνατες οι γριές Ράν και Σου. Ραν: "Α, να! Ένας πετασίτης" Σου: "Θα το σπάσω αυτό το παλιορολόι" Σου: "Γιατί δεν μου έγραψε σε μένα ο Σάιζο;" Και η μαφία των Κινγιόκου (ειδικά ο Σιρακάουα). Μαθήτριες: "Καλημέρα σας" Μαφία:"Έξω! Κυρία Οκούμπο, καλημέρα σας!" Τι ατάκες χρυσάφι είναι αυτές στη μεταγλώττιση.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2010 Super Moderators Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2010 τραγικό anime...
PavelX Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2010 Τηγανιτές καραβίδεεεεεςςςςς! Νομίζω πως η τραγική-παύλα-θεϊκή ελληνική μεταγλώττιση, ανέβασε έδωσε στην σειρά διαφορετικό αέρα!
becausE Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2010 τραγικό anime... Δεν έχεις ζωή μέσα σου Πάντως όπου και να προβλήθηκε η εν λόγο σειρά πάτωσε μόνο στην Ελλάδα άρεσε από την κωμικότητα του dub
Sefiroth Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2010 Nakaronadaaaaa Αποστολή από iPhone με το Insomnia.app
aris1986 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2010 Απιστευτο ειναι!Τα χω ολα στο αρχείο μου Ειναι εργο τεχνης Ο παππους ηξερε οτι ο Hayate προσπαθούσε να με καλυψει,ομως συνεχισε να βαραει τον Hayate ο παππους ήταν...ΗΑΥΑΤΕΕΕΕΕ...
rodi Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2010 Ειλικρινά συγκινήθηκα! Τα είχα δει όλα σε βιντεοκασέτα όταν ήμουν μικρός. Πραγματικά η μεταγλώτιση ήταν κορυφή!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.