Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
@V.I.Smirnov

1. Ο equation editor του OpenOffice είναι πολύ πιο advanced από τον αντίστοιχο του MS και από το mathtype, όπου πρέπει να κάνεις συνεχώς κλικ για να εισάγεις οτιδήποτε. Προφανώς δεν τον έχεις χρησιμοποιήσει επαρκώς/καθόλου. Τουλάχιστον διπλάσια ταχύτητα, και πολύ καλύτερο αποτέλεσμα.

2. Το mathtype δουλεύει και σε OpenOffice σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα του.

ΥΓ: Έχω γράψει εκατοντάδες σελίδες στις 2 σουίτες. Αυτή τη στιγμή το MS Office γνήσιο 2003 και 2007 αναπαύεται στο συρτάρι.

O εγγενής math editor του openOffice που είχα δει ήταν εντελώς ανεπαρκής για βαριά γραφή μαθηματικών. Kαι του MS το ίδιο.

Το Mathtype είναι απαραίτητο βοήθημα, οπότε αν αληθεύει το 2) είναι καλό νέο.

Ξέρω περιπτώσεις, μερικά χρόνια πριν, όπου οπαδοί του openOffice (και του linux) δούλευαν αναγκαστικά στο word διότι το openoffice δεν άνοιγε τις εξισώσεις του mathtype.

Aπίστευτο ψάξιμο και κανένα αποτέλεσμα. Δεν ήθελα να περάσω το ίδιο και έμεινα στο word.

• Απαντ. 54
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
Τα ξαναείπαμε... Διάβασε τα κόκκινα γράμματα στο link που δίνεις :

Έλεος man...

Σε κάθε thread που αφορά την Microsoft είσαι ο πρώτος που ποστάρει και το γαμ... :mad:

Okay, γράψε τον καημό σου για τα σκοτεινά κυκλώματα που κατευθύνουν τα προγράμματα της Microsoft στους περισσότερους υπολογιστές του πλανήτη, αλλά γράψε και καμιά αράδα σχετική με το topic.

=======================================================

Κανένας που να έχει εγκαταστήσει την RC και να μας πει εντυπώσεις υπάρχει ?

Μόνο εγώ έχω την εντύπωση ότι δεν έχει και καμιά σοβαρή διαφορά με το 2007 (το οποίο παρεπιμπτόντως το θεωρώ πολύ καλή δουλειά και μεγάλη εξέλιξη σε σχέση με το 2003)?

========================================================

Όσον αφορά τις βλακείες που γράφει το Πλαίσιο για την home-student έκδοση , πρόσφατα ήμουν στα MCP seminars της Microsoft στο Μαρούσι και εκεί μας είπαν τα εξής :

Η έκδοση HOME and STUDENT είναι για οικιακή - ακαδημαϊκή χρήση (οικογένειες - φοιτητές), και δίνεται άδεια για εγκατάσταση σε 3 υπολογιστές στο ίδιο σπίτι ή σε 3 φοιτητές (3 activations σε διαφορετικούς υπολογιστές με το ίδιο Key).

................

Από εκεί και πέρα , αν μια εταιρία αγοράσει τέτοιες άδειες από μεταπωλητές , μπορεί να τις χρησιμοποιήσει ΝΟΜΙΜΟΤΑΤΑ και το πρόβλημα το έχουν οι μεταπωλητές με τη Microsoft γιατί δεν τήρησαν το Pricing policy.

Δεν μπορεί ο πωλητής να επιλέγει πελάτη στον οποίο θα διαθέσει ένα προΪόν, ούτε να επιλέξει με τι είδους παραστατικό θα πωληθεί κάποιο προΪόν.

Αυτό το ορίζουν οι φορολογικές διατάξεις της χώρας που γίνεται η συναλλαγή. Δεν φτιάχνει η Microsoft νόμους ούτε τον ΚΒΣ.

Γενικότερα η εμπορική πολιτική της Microsoft είναι απίστευτα μαλακισμένη, και ούτε κι οι ίδιοι γνωρίζουν το ακριβές licensing policy της εταιρίας.Κάποιοι από τους συμμετέχοντες στο σεμινάριο που έχουν ασχοληθεί με το θέμα (ISV's και resellers) διόρθωναν τους εκπαιδευτές συνεχώς....

Πρέπει να παίρνουν πολλά ναρκωτικά αυτοί που φτιάχνουν αυτές τις εμπορικές πολιτικές εκεί στο Redmond....:mad:

Δημοσ.
O εγγενής math editor του openOffice που είχα δει ήταν εντελώς ανεπαρκής για βαριά γραφή μαθηματικών. Kαι του MS το ίδιο.

Το Mathtype είναι απαραίτητο βοήθημα, οπότε αν αληθεύει το 2) είναι καλό νέο.

Ξέρω περιπτώσεις, μερικά χρόνια πριν, όπου οπαδοί του openOffice (και του linux) δούλευαν αναγκαστικά στο word διότι το openoffice δεν άνοιγε τις εξισώσεις του mathtype.

Aπίστευτο ψάξιμο και κανένα αποτέλεσμα. Δεν ήθελα να περάσω το ίδιο και έμεινα στο word.

Η δουλειά μου είναι η βαρειά γραφή μαθηματικών. Μπροστά στον math editor του OpenOffice, το mathtype είναι εντελώς ερασιτεχνικό. Δοκίμασε και στα 2 ένα πολύπλοκο ολοκλήρωμα, ένα συνεχές κλάσμα κ.λπ.

Μπορείς να συγκρίνεις οποιοδήποτε άλλο module, αλλά ειδικά τον math editor με τίποτα.

Το MS Office υπερτερεί μόνο στα γραφήματα του Excel. Σε όλα τα υπόλοιπα έχει μείνει πίσω.

Δημοσ.

Όσο για τις εκδόσεις που θα κατεβάζουν διαφημίσεις.....

Απλά κόψτε την επικοινωνία στο firewall..;)

Μεγάλη μπαρούφα είναι το concept ..

Τη μόνη λογική που βρίσκω , είναι να την βάζουν για τυράκι στους νέους υπολογιστές (χωρίς το όριο των 60 ημερών που είχαν μέχρι τώρα), και να ελπίζουν ότι θα σπάνε τα νεύρα στους Users με τις διαφημίσεις και θα πηγαίνουν να πάρουν τη home edition.

Βέβαια υπάρχει και το cloud. Προς τα εκεί λογικά θα κινηθούν όλοι οι μεγάλοι.

Το θέμα είναι τι απήχηση θα έχει και με τι κόστος θα βγαίνει.

Μάλλον τσάμπα στην αρχή για να το μάθει ο κόσμος.

Δημοσ.

Και αυτό το <<δεν σε αναγκάζει κανείς>> με τα πληρωμένα προγράμματα δεν ισχύει.Όταν όλοι τα χρησιμοποιούν, για να έχεις συμβατότητα μαζί τους αναγκάζεσαι να το αγοράσεις,σε <<αναγκάζουν>> λοιπόν μερικές φορές.

συμβατοτητα με το OOXML που ειναι iso standard δεν χρειαζεται να εχεις το office :-)

Δημοσ.
http://www.plaisio.gr/Computers/Software/Office/with%28Manufacturer=Microsoft%29/with%28sort=priceasc%29.htm

Από 79€ ξεκινάει. και είσαι ΠΑΡΑΝΟΜΟΣ

Αν θες να είσαι νόμιμος πας στα 180 €

http://www.plaisio.gr/Computers/Software/Office/Microsoft-Office-Basic-2007-Greek-Dsp-S55-02312.htm

ΑΛΛΑ Πρόσεξε περιορισμό :

Αν θες να έχεις και Powerpoint πας : http://www.plaisio.gr/Computers/Software/Office/Microsoft-Office-Small-Business-2007-Greek-Dsp-9QA-01553.htm

μόνο 229 €

Φτηνά ε?

Και αν δεν έχεις laptop "office 2007 ready" και θες να αγοράσεις και το δισκάκι μαζί... Άστο καλύτερα. Και πολύ ασχολήθηκα.

Πέστα ρε linuxovios γιατί κάτι χαχανούληδες και λοιποί Microsoftάδες παν να μας τρελάνουν τώρα τελευταία με την καλή Microsoft που τα δίνει όλα πάμφθηνα και βρίσκουν κάτι links από skroutz κλπ που στην αρχή τα βλέπεις και δεν τα πιστεύεις! Εκτός αν προσέξεις τα πολύ ψιλά γράμματα! Τότε καταλαβαίνεις την κοροϊδία!

Δημοσ.
Η δουλειά μου είναι η βαρειά γραφή μαθηματικών. Μπροστά στον math editor του OpenOffice, το mathtype είναι εντελώς ερασιτεχνικό. Δοκίμασε και στα 2 ένα πολύπλοκο ολοκλήρωμα, ένα συνεχές κλάσμα κ.λπ.

Μπορείς να συγκρίνεις οποιοδήποτε άλλο module, αλλά ειδικά τον math editor με τίποτα.

Το MS Office υπερτερεί μόνο στα γραφήματα του Excel. Σε όλα τα υπόλοιπα έχει μείνει πίσω.

Επιτέλους! Πείτε τα!!! Μάγκες το psoffice έχει ψωφίσει για μένα προ πολλού!

Δημοσ.

Και αυτό το <<δεν σε αναγκάζει κανείς>> με τα πληρωμένα προγράμματα δεν ισχύει.Όταν όλοι τα χρησιμοποιούν, για να έχεις συμβατότητα μαζί τους αναγκάζεσαι να το αγοράσεις,σε <<αναγκάζουν>> λοιπόν μερικές φορές.

Φίλε αυτό που λες έχει μια λογική, αλλά δεν είναι απόλυτα ακριβές. Από τη μία, μόνο και μόνο ότι πάνω από το 70% των χρηστών χρησιμοποιεί το office, το οποίο είτε αγοράζει είτε χρησιμοποιεί σπασμένο, αντί να χρησιμοποιήσει τη δωρεάν λύση, κάτι λέει. Και από την άλλη, Εξακολουθώ να μην τρώω το "σε αναγκάζουν". Αν εσύ δεν θέλεις να χρησιμοποιήσεις κάτι, δεν το χρησιμοποιείς. Είτε αφορά, λογισμικό, είτε λειτουργικό, είτε ρούχα, είτε αμάξι κτλ....

Πέστα ρε linuxovios γιατί κάτι χαχανούληδες και λοιποί Microsoftάδες παν να μας τρελάνουν τώρα τελευταία με την καλή Microsoft που τα δίνει όλα πάμφθηνα και βρίσκουν κάτι links από skroutz κλπ που στην αρχή τα βλέπεις και δεν τα πιστεύεις! Εκτός αν προσέξεις τα πολύ ψιλά γράμματα! Τότε καταλαβαίνεις την κοροϊδία!

Άντε πρωί-πρωί. Φαντάζομαι χρησιμοποιείς Linux, ε? Μπράβο ρε μεγάλε. Έχεις πιάσει το νόημα της ζωής. Άσε μας εμάς να μας πιάνει κορόιδα η ms. Δυο πραγματάκια μόνο.

Η ms είναι ΕΤΑΙΡΙΑ, δεν είναι φιλανθρωπικό ίδρυμα. Έχει ένα προιόν που πουλάει, στο οποίο αφιερώνει χρόνο, χρήμα, δυναμικό προσωπικό για να το εξελίξει, είναι σίγουρη για αυτό που πουλάει, σου παρέχει υποστήριξη και σου το πουλάει όσο κρίνει αυτή. Εσύ τι σκέφτεσε, όταν μια ΕΤΑΙΡΙΑ πουλάει φτηνά κάτι? Ότι το κάνει για το καλό της τσέπης μας? Άσε, και έχουμε δει παραδείγματα μιας εταιρίας με χαμηλή τιμολογιακή πολιτική, μόλις βρήκε την ευκαιρία, ανέβασε τις τιμές της όσο την παίρνει. Βλέπε AMD.

Και δεύτερον, έτσι πληροφοριακά, ποια η γνώμη σου στην άποξη του linuxovios παρακάτω?

Ναι είναι αλήθεια ότι δε με αναγκάζει κανείς να το βάλω σήμερα. Όταν όμως γίνονται υπόγειες συμφωνίες στο "υψηλότατο" επίπεδο ώστε να επιβληθεί η νέα σουΐτα σαν στάνταρντ, σε λίγο καιρό θα αναγκαστώ να το βάλω και εγώ για να είμαι "συμβατός"
Δημοσ.

Για να μην υπάρχουν παρερμηνείες, δέχομαι ότι η σελίδα του πλαισίου είναι λάθος και όντως η home/student έκδοση κοστίζει 80 ευρώ για οικιακή χρήση.

@kfyros : θα μου πεις πώς βγάζεις τα προς το ζειν, σε παρακαλώ ? Επίσης μπορείς να υπολογίσεις πόσα επιπλέον χρήματα θα πληρώσει ο κάθε φορολογούμενος φέτος επειδή το ελληνικό δημόσιο έχει ms office σε x αριθμό pc? Εγώ θεωρώ ότι η ενημέρωση του κόσμου για το open office, ακόμα και σε ένα thread που έχει να κάνει για το ms office είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ και προσφέρει ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΕΡΓΟ. Ο κόσμος ΠΡΕΠΕΙ να γνωρίζει τι παραπάνω αγοράζει πληρώνοντας για το MS Office σε σχέση με το MS Office. Προσωπική μου άποψη ότι σε οικιακό επίπεδο η διαφορά των 80 ευρώ είναι τεράστια - δε συζητάμε σε επαγγελματικό επίπεδο. Δικαίωμά μου να εκφράζω την άποψή μου. Εγώ έχω κίνητρο την ιδεολογία μου.

Δε θα ποστάρω τίποτα άλλο σε τούτο το thread. Εξάλλου η MS έχει πετύχει εδώ και χρόνια τη δωρεάν διαφήμιση.

Δημοσ.

Το κούρασες ρε Tzimmys. Αυτές οι σοφιστείες του τύπου "δε σε αναγκάζει κανένας να βάλεις office (μπορείς να είσαι ασύμβατος), να ζεις στην Ελλάδα (μπορείς να αφήσεις όλους τους φίλους σου και τους συγγενείς σου), να ψωνίζεις από το σούπερ-μάρκετ (μπορείς να καλλιεργείς τον κήπο σου), να αναπνέεις (μπορείς και να πεθάνεις)" και λοιπά είναι πολύ φθηνές απόψεις και δεν οδηγούν πουθενά.

Αν το πιστεύεις αυτό, εσύ είσαι αυτός που δεν πρέπει να ασχολείσαι. Όχι όλοι οι υπόλοιποι. Ούτε χρειάζεται να μας εξηγήσεις ότι η M$ είναι εταιρία, ούτε τίποτα. Αυτά είναι δεδομένα όταν γίνονται τα σχόλια.

Δημοσ.

Εγώ έτσι το βλέπω ρε manuel. Και να στο πω και αλλιώς. Το open office το δοκίμασα δυο φορές. Δεν μου έκανε. Οπότε θα πάω εκεί που με βολεύει.

Και αυτό για τα δεδομένα και τα αυτονόητα, όπως βλέπεις από τα σχόλια δεν είναι καθόλου δεδομένα.

Δημοσ.

Οποιος δεν εχει να δωσει φραγκα ας βολευτει με το Open Office.. ειναι μια καλη λυση αναγκης, οποιος εχει δεν υπαρχει κανενας ενδοιασμος για το MS OFFICE. Οτι πληρωσεις παιρνεις και ειδικα εδω ο κανονας ισχυει σε απολυτο βαθμο.

Προσωπικα εχω προσπαθησει με το Open Office να κανω την δουλεια μου... αλλα δεν... χρειαζεται κατι ποιο επαγγελματικα φτιαγμενο... οποτε και η MS ηταν μονοδρομος. Βεβαιως το ιδιο τροπαριο ισχυει με ολα τα open source λιγο πολυ... λυσεις αναγκης προχειροφτιαγμενες συμφωνα με τα γουστα του καθε coder και οχι τα δικα μου που καλουμαι να το χειριστω.

Κλασσικα βεβαια θα βγουνε τωρα οι τεμεκ computerades που στησαν καμια διανομη και κατι τρεχει στα γυφτικα και θα με πουνε MS fanboy και λοιπα χαρωπα... θα λυσσαξουν για την ακριβεια απο το κακο τους... but who cares!

Εγω ειμαι ο τελικος χρηστης, εγω ξερω και τους 2 "κοσμους" και ξερω πως οταν προκειτε να κανω κατι σοβαρο, δεν θα μπλεξω με πειραματα και προχειροτητες. Αν χρεωνε το Open Office, θα μπορουσε να ειναι ανταγωνιστικο πακετο γιατι πολυ απλα θα μπορουσε να ειχε προσβαση σε επαγγελματικες υπηρεσιες και οχι στον ελευθερο χρονο του καθενα... Μια ζωη οτιδηποτε τζαμπατζε με το ιδιο στυλακι αναπτυξης θα ειναι στα ορια στατιστικου λαθους. Remains true εδω και 10 χρονια...

Δημοσ.

what the f.... ???

θα γράψει κανένας για το office 2010 ή θα συνεχιστεί το ψυχόδραμα για την κακή Microsoft που απομυζεί τα χρήματα μας

και το καλό Open source ??:confused:

εδώ έχουν χάσει οι λέξεις το νόημα τους με το κόλλημα ορισμένων.

Κοινωνικό έργο φίλε Linuxovie επιτελείς συμμετέχοντας με τη δουλειά σου σε κάποιο open source project το οποίο τόσο φανατικά υποστηρίζεις, και όχι φλαμάροντας δεξιά κι αριστερά με αερολογίες.

Ακόμα κι εγώ έχω συμμετάσχει σε Open Source projects παλιότερα, έστω και κάνοντας debugging.

Δεν ανοίγετε ένα topic σχετικό με αυτό όλοι εσείς οι φανατικοί του open source, για να μας δείξετε και την βοήθεια που έχετε δώσει σε αυτή την κοινότητα και το πως την έχετε υποστηρίξει ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ και όχι στο μπλαμπλα ??

Εκτός αν το μόνο που κάνετε είναι να εκμεταλλεύεστε τζάμπα τη δουλειά κάποιων άλλων χωρίς να προσφέρετε τίποτα..

Τέτοιο μέλος της Open Source κοινότητας είμαι κι εγώ , και μάλιστα καλύτερος από πολλούς .. ;)

Όσο για το αν θα ήταν φτηνότερη μια Open Source λύση για το ελληνικό κράτος, έχει ξανασυζητηθεί και αναλυθεί.

ΚΑΜΙΑ λύση δεν είναι φτηνή για το ελληνικό κράτος, το οποίο είναι το βασίλειο της μαλακίας, της ασχετοσύνης και της μίζας.

Το να αναπτύξει το ελληνικό κράτος Ιnhouse software πάνω σε Open Source λύση (όπως έχει κάνει η Γερμανία) είναι το ανέκδοτο του αιώνα!!!

Η φθηνότερη λύση για τέτοιες περιπτώσεις σε ανάπτυξη και συντήρηση είναι η αγορά έτοιμων προΪόντων από τρίτους software vendors (όπως πχ. η Microsoft και η Oracle ή άλλες ιδιωτικές εταιρίες - ελληνικές ή διεθνείς).

Τα χοντρά φράγκα δεν φεύγουν στη Microsoft αλλά σε άλλες εταιρίες που παράγουν λογισμικό για τις ανάγκες του κράτους.

Από web sites μέχρι λογισμικό του Taxis και του e-governement.

Πολλά από αυτά είναι στημένα πάνω σε open source πλατφόρμες, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι τζάμπα.

Τα υπόλοιπα είναι μπούρδες εκτός πραγματικότητας.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...