dimitris2006 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2010 (επεξεργασμένο) Ως γνωστόν, οι περισσότερες εταιρίες έχουν το πολύ το office 2003. Επομένως, στο σπίτι δεν μπορείς να βάλεις νεότερη έκδοση, για λόγους συμβατότητας. Που μπορώ να βρω το office 2003 home για αγορά? Ξέρεις κανείς?? http://www.amazon.co.uk/Office-Professional-Outlook-Powerpoint-Publisher/dp/B0000AZJVC Φυσικά μπορείς να ξεπεράσεις την ασυμβατότητα αν χρησιμοποιείς office 2007 είτε αποθηκεύοντας τα αρχεία σε μορφή 2003 είτε κάνοντας εγκατάσταση στους υπολογιστές που τρέχουν 2003 ένα patch μικρού μεγέθους και δωρεάν από τη Microsoft. edit Τώρα πρόσεξα ότι θέλεις home έκδοση. Λογικά σε καλύπτει αυτή http://www.amazon.co.uk/Microsoft-Office-Basic-2003-Complete/dp/B000HC4EYO/ref=sr_1_7?ie=UTF8&s=software&qid=1266066676&sr=1-7 Επεξ/σία 13 Φεβρουαρίου 2010 από dimitris2006
linuxovios Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2010 Φίλε linuxovios, χωρίς παρεξήγηση, μου φαίνεται ότι τρώγεσαι με τα ρούχα σου. Και 500 ευρώ να κάνει, σου ξαναλέω ότι δεν σε αναγκάζει κανείς να το αγοράσεις. Ναι είναι αλήθεια ότι δε με αναγκάζει κανείς να το βάλω σήμερα. Όταν όμως γίνονται υπόγειες συμφωνίες στο "υψηλότατο" επίπεδο ώστε να επιβληθεί η νέα σουΐτα σαν στάνταρντ, σε λίγο καιρό θα αναγκαστώ να το βάλω και εγώ για να είμαι "συμβατός" Ανεξάρτητα με το αν επιβάλλεται ή όχι, εξακολουθώ να πιστεύω ότι είναι τραγικές οι τιμές, σε σχέση με τις εναλλακτικές δωρεάν λύσεις.
linuxovios Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2010 Αν χρειάζεσαι κάτι εξειδικευμένο όπως σύνθετα μαθηματικά σύμβολα ή φθόγγοι θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις εργαλεία όπως το mathtype και τότε το word είναι σχεδόν μονόδρομος. Δεν ξέρω ποιες είναι οι ανάγκες σου, πάντως το open office 3.1 που χρησιμοποιώ εγώ με καλύπτει απόλυτα σε ό,τι αφορά μαθηματικά σύμβολα (βγήκε και το 3.2, απλά δεν το έχω δοκιμάσει ακόμα)
johnykim Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2010 Ναι είναι αλήθεια ότι δε με αναγκάζει κανείς να το βάλω σήμερα. Όταν όμως γίνονται υπόγειες συμφωνίες στο "υψηλότατο" επίπεδο ώστε να επιβληθεί η νέα σουΐτα σαν στάνταρντ, σε λίγο καιρό θα αναγκαστώ να το βάλω και εγώ για να είμαι "συμβατός" Ανεξάρτητα με το αν επιβάλλεται ή όχι, εξακολουθώ να πιστεύω ότι είναι τραγικές οι τιμές, σε σχέση με τις εναλλακτικές δωρεάν λύσεις. Καλά όλοι ξέρουμε ότι η Microsoft, έχει μονοπωλιακές τακτικές(όπως και κάθε άλλη επιχείριση που θα έκανε το ίδιο),αλλά ξεφεύγουμε από το κυρίως θέμα. Οι τιμές δεν είναι και τόσο τραγικές για έναν home user: http://www.plaisio.gr/Computers/Software/Office/Microsoft-Ms-Office-Home-And-Student-2007-Greek-79G-00045.htm Τώρα αν έχεις επιχείριση και κόβεις τιμολόγιο, λογικό να είναι πιο ακριβά αφού έχεις οικονομικό όφελος από την εφαρμογή. Επίσης στο συγκεκριμένο πακέτο,βλέπω ότι έχει και 3 άδειες.
linuxovios Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2010 Τα ξαναείπαμε... Διάβασε τα κόκκινα γράμματα στο link που δίνεις : Προσοχή: Η συγκεκριμένη έκδοση προορίζεται για χρήση μόνο από μαθητές/φοιτητές και για αυτό το λόγο απαγορεύεται η διάθεσή της για επαγγελματική χρήση. Η πώληση με τιμολόγιο απαγορεύεται και μπορεί να γίνει μόνο με έκδοση απόδειξης.
V.I.Smirnov Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2010 Δεν ξέρω ποιες είναι οι ανάγκες σου, πάντως το open office 3.1 που χρησιμοποιώ εγώ με καλύπτει απόλυτα σε ό,τι αφορά μαθηματικά σύμβολα (βγήκε και το 3.2, απλά δεν το έχω δοκιμάσει ακόμα) Για έχεις την ελάχιστη λειτουργικότητα, ένας λειτουργικός math editor πρέπει να κάνει τουλάχιστον ότι κάνει το MathType 6. Αν πρόκειται για σποραδικές ή λίγες εξισώσεις, κάπως θα τα βολέψεις. Αλλά αν γράφεις ένα μαθηματικό κείμενο με δεκάδες ή εκατοντάδες σχέσεις είναι αδύνατο να δουλέψεις. Όποιος ανοίξει ένα οποιοδήποτε βιβλίο μαθηματικής φυσικής ή μαθηματικών δει τι εννοώ. Δεν ξέρω, ίσως τώρα να διορθώθηκαν τα πράγματα, πάντως η έκδοση του OpenOffice που συνόδευε το ubuntu 9.4 δεν είχε καλό math editor και συνεπώς ήταν ακατάλληλη για κάποιον που γράφει τεχνικά κείμενα.
nikosdimos Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2010 Τα ξαναείπαμε... Διάβασε τα κόκκινα γράμματα στο link που δίνεις Στο Πλαίσιο μάλλον δεν καταλάβανε σωστά σε ποιούς απευθύνεται το προϊόν. Στο E-shop για το ίδιο προϊόν δεν αναφέρει κάποιο περιορισμό. Και από το site του προϊόντος έχουμε αυτό Microsoft Office Home and Student 2007 is the essential software suite for home computer users that enables you to quickly and easily create great-looking documents, spreadsheets, and presentations,... Πηγή:Microsoft Office Home and Student 2007 product overview και από το Ελληνικό site του προιόντος έχουμε αυτό Το Microsoft Office 2007 Έκδοση για οικιακή χρήση και μαθητές είναι η βασική οικογένεια λογισμικού για χρήστες οικιακών υπολογιστών που σάς επιτρέπει να δημιουργείτε γρήγορα και εύκολα έγγραφα, υπολογιστικά φύλλα και παρουσιάσεις με επαγγελματική εμφάνιση Πηγή:Επισκόπηση προϊόντος του Microsoft Office 2007 Έκδοση για οικιακή χρήση και μαθητές Για έχεις την ελάχιστη λειτουργικότητα, ένας λειτουργικός math editor πρέπει να κάνει τουλάχιστον ότι κάνει το MathType 6.Αν πρόκειται για σποραδικές ή λίγες εξισώσεις, κάπως θα τα βολέψεις. Αλλά αν γράφεις ένα μαθηματικό κείμενο με δεκάδες ή εκατοντάδες σχέσεις είναι αδύνατο να δουλέψεις. Όποιος ανοίξει ένα οποιοδήποτε βιβλίο μαθηματικής φυσικής ή μαθηματικών δει τι εννοώ. Δεν ξέρω, ίσως τώρα να διορθώθηκαν τα πράγματα, πάντως η έκδοση του OpenOffice που συνόδευε το ubuntu 9.4 δεν είχε καλό math editor και συνεπώς ήταν ακατάλληλη για κάποιον που γράφει τεχνικά κείμενα. V.I.Smirnov έχεις σκεφτεί καθόλου την λύση του TeX; Κάποιοι γνωστοί μου που χρησιμοποιούσαν πολλά μαθηματικά, γραφικές παραστάσει και διάφορα τέτοια το TeX τους φάνηκε πολύ χρήσιμο.
21century Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2010 Μακαρι να εχει ελκυστικες τιμές αγοράς γιατί με την οικονομική κρίση η εταιρεία οφείλει να προσαρμόζεται στα νέα δεδομένα...
V.I.Smirnov Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2010 V.I.Smirnov έχεις σκεφτεί καθόλου την λύση του TeX; Κάποιοι γνωστοί μου που χρησιμοποιούσαν πολλά μαθηματικά, γραφικές παραστάσει και διάφορα τέτοια το TeX τους φάνηκε πολύ χρήσιμο. Μόνον την έχω σκεφτεί ; Έχω και βιβλίο και ένα σωρό σημειώσεις/tutorials. Και το είχα εγκαταστήσει κάποτε. Το παράτησα πολύ γρήγορα. Υπάρχει μια παρεξήγηση εδώ. Το Tex και τα συναφή του (LaTex κλπ) είναι προγράμματα για ηλεκτρονική στοιχειοθεσία και όχι επεξεργασία κειμένου. Δίνουν τέλειο αποτέλεσμα ακόμη και στις πιο σύνθετες σχέσεις αλλά είναι δεν είναι word proccessors. Κι εγώ δεν θέλω να γίνω τυπογράφος αλλά μόνον να γράψω κείμενο. Η δυσκολία γραφής σε tex δεν αξίζει τον κόπο και τον χρόνο όταν υπάρχουν τόσο εύχρηστα εργαλεία - το τελικό αποτέλεσμα είναι βέβαια υποδέστερο αλλά αποδεκτό. Όσο για το MSOffice, μου φαίνεται γίνεται πολύ φασαρία χωρίς λόγο. Εγώ και πολύ φίλοι μου έχουμε την έκδοση του 2002 και κάνουμε μια χαρά τη δουλειά μας. Τα 500e της νέας έκδοσης είναι εξωφρενική τιμή. Αλλά τα 80 της home είναι λογική αν αγοράζεις μια φορά στα 5 ή 8 χρόνια.
nikosdimos Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2010 Μόνον την έχω σκεφτεί ;Έχω και βιβλίο και ένα σωρό σημειώσεις/tutorials. Και το είχα εγκαταστήσει κάποτε. Το παράτησα πολύ γρήγορα. Υπάρχει μια παρεξήγηση εδώ. Το Tex και τα συναφή του (LaTex κλπ) είναι προγράμματα για ηλεκτρονική στοιχειοθεσία και όχι επεξεργασία κειμένου. Δίνουν τέλειο αποτέλεσμα ακόμη και στις πιο σύνθετες σχέσεις αλλά είναι δεν είναι word proccessors. Κι εγώ δεν θέλω να γίνω τυπογράφος αλλά μόνον να γράψω κείμενο. Η δυσκολία γραφής σε tex δεν αξίζει τον κόπο και τον χρόνο όταν υπάρχουν τόσο εύχρηστα εργαλεία - το τελικό αποτέλεσμα είναι βέβαια υποδέστερο αλλά αποδεκτό. Όσο για το MSOffice, μου φαίνεται γίνεται πολύ φασαρία χωρίς λόγο. Εγώ και πολύ φίλοι μου έχουμε την έκδοση του 2002 και κάνουμε μια χαρά τη δουλειά μας. Τα 500e της νέας έκδοσης είναι εξωφρενική τιμή. Αλλά τα 80 της home είναι λογική αν αγοράζεις μια φορά στα 5 ή 8 χρόνια. Το TeX δεν είναι πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου είναι μια "γλώσσα προγραμματισμού" με τη οποία μπορείς να δημιουργείς έγγραφα που προορίζονται για papers, βιβλία και διάφορα άλλα. Για να γράψεις TeX μπορείς να το κάνεις είτε με το Notepad είτε ακόμα και με το vi που λέει ο λόγος στο Linux. Το Office είναι αυτό που λέμε WYSIWYG ("What You See Is What You Get") τύπος editor. Μερικές από τις εφαρμογές για να γράφεις TeX είναι: Texmaker WinEdt LyX
aris1986 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2010 Ανοιχτό γραφείο και τα μυαλά στα κάγκελα λέμε! Καλά ηρέμησε έκανα ξεκίνησα παρουσίασή πτυχιακής με open-office (το αναλογο powerpoint που χει)και δεν την πάλεψα ούτε για 2 μέρες έβαλα office όλο το πακέτο: powerpoint 2007 και ηρέμησα
johnykim Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2010 Τα ξαναείπαμε... Διάβασε τα κόκκινα γράμματα στο link που δίνεις : Με κάλυψε από ο nikosdimos από το παρακάτω link... http://office.microsoft.com/el-gr/suites/HA101656481032.aspx Τα κόκκινα γράμματα έχουν με bold : "απαγορεύεται η διάθεσή της για επαγγελματική χρήση" Οπότε σε αυτό ήθελαν να επικεντρωθούν και ξέχασαν να προσθέσουν και τους οικιακούς χρήστες μαζί με τους μαθητές/φοιτητές.
V.I.Smirnov Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2010 Το TeX δεν είναι πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου είναι μια "γλώσσα προγραμματισμού" με τη οποία μπορείς να δημιουργείς έγγραφα που προορίζονται για papers, βιβλία και διάφορα άλλα. Για να γράψεις TeX μπορείς να το κάνεις είτε με το Notepad είτε ακόμα και με το vi που λέει ο λόγος στο Linux. Το Office είναι αυτό που λέμε WYSIWYG ("What You See Is What You Get") τύπος editor. Μερικές από τις εφαρμογές για να γράφεις TeX είναι: Texmaker WinEdt LyX Ναι, έτσι είναι. Θυμάμαι ότι είχα δοκιμάσει το WinEdt. Είναι εντελώς ακατάλληλο για να γράψεις γρήγορα και εύκολα κείμενο. Kάποιος που γράφει μια τεχνική εργασία θα χρειαστεί έναν καλό math editor. Δυστυχώς, οι math editors για επεξεργαστές κειμένου δεν είναι δωρεάν, ειδικά αν είναι καλοί. Και επιπλέον, οι περισσότεροι δεν συνεργάζονται καν με το openoffice. Το ζήτημα αυτό "πονάει" στο openoffice - δεν ξέρω αν τώρα το φρόντισαν. Πχ. σχέσεις γραμμένες με το Mathtype δεν εμφανίζονταν στο openoffice παρόλο που άνοιγε το υπόλοιπο κείμενο. Σε τέτοια περίπτωση τι κάνεις ; καταλήγεις στο word που δεν έχει τέτοια προβλήματα.
gezeichnet Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2010 @V.I.Smirnov 1. Ο equation editor του OpenOffice είναι πολύ πιο advanced από τον αντίστοιχο του MS και από το mathtype, όπου πρέπει να κάνεις συνεχώς κλικ για να εισάγεις οτιδήποτε. Προφανώς δεν τον έχεις χρησιμοποιήσει επαρκώς/καθόλου. Τουλάχιστον διπλάσια ταχύτητα, και πολύ καλύτερο αποτέλεσμα. 2. Το mathtype δουλεύει και σε OpenOffice σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα του. ΥΓ: Έχω γράψει εκατοντάδες σελίδες στις 2 σουίτες. Αυτή τη στιγμή το MS Office γνήσιο 2003 και 2007 αναπαύεται στο συρτάρι.
V.I.Smirnov Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2010 Καλά ηρέμησε έκανα ξεκίνησα παρουσίασή πτυχιακής με open-office (το αναλογο powerpoint που χει)και δεν την πάλεψα ούτε για 2 μέρεςέβαλα office όλο το πακέτο: powerpoint 2007 και ηρέμησα Κι' εγώ ξέρω ανθρώπους που έκαναν/έπαθαν ακριβώς το ίδιο. Και εν μέρη κι εγώ. Το openOffice είναι τσάμπα βέβαια αλλά είναι (ή τουλάχιστον ήταν) γενικά χειρότερο από το Office της MS. Είανι λύση ανάγκης αν δεν μπορείς να βρεις το Οffice σπασμένο ή φτηνά. Μακάρι να το κάνουν το ιδιο καλό με το Office αλλά νομίζω ότι ακόμα υπάρχει πολύς δρόμος μπροστά... Σε ότι αφορά την καινούρια έκδοση του Office, για τον περισσότερο κόσμο είναι απλώς πεταμένα λεφτά διότι μια χαρά γίνεται η δουλειά και με τις παλαιότερες εκδόσεις. Η MS πολύ καλά κάνει και το βελτιώνει. Ας το διαθέσει και σε λογικές τιμές αν θέλει να το πουλήσει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα