Προς το περιεχόμενο

Αντιγραφη Λειτουργικου σε αλλο δισκο.

therock

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θελω να αλλαξω τον δισκο που τρεχει το λειτουργικο σε ενα υπολογιστη μου, και να το μεταφερω σε ενα αλλο. Απο hardware δεν θα αλλαξω τιποτα αλλο. Ποια προγραμματα μπορουν να κανουν κατι τετοιο?

Δημοσ.

Ενα πραγμα ακομα που θελω να ρωτησω. Χρειαζεται τα παρτιτιον να ειναι τα ιδια? Επειδη αυτος που εχω τωρα ειναι 500αρις και θα τον αλλαξω με 300αρι.

Απλος ρωταω γιατι θυμαμαι παλιοτερα ειχα κανει backup ενα Partition, Kαιαργοτερα που ειχα αλλαξει το μεγεθος του partition και ειχα κανει format, ειχα προβληματα οταν πηγα να κανω restore.

Ελπιζω να μην αντιμετωπισω και τωρα τιποτα τετοιο.

Δημοσ.

Τουλάχιστον με το Acronis που γνωρίζω, δεν υπάρχει τέτοιο θέμα (ίσως αν κάνεις create image sector-by-sector να χεις το πρόβλημα που αναφέρεις αλλά δεν υπάρχει λόγος να κάνεις κάτι τέτοιο). Λογικά και με τα υπόλοιπα προγράμματα θα είσαι OK.

Δημοσ.

Με την επιλογη clone drive θα το κανω μεσα απο το acronis?

Επισης υπαρχει κανας τροπος να ελεξω την αξιοπιστια του σκληρου αυτου, επειδη ειναι και καπως παλιος, μη μου κανει κανα τσαφ?

Εχω ενα σχετικα καινουριο seagate 500αρι και θελω να τον αντικαταστησω με 2 παλιους Maxtor 300αριδες. Απλως δεν ξερω μηπως αμα ειναι παλιοι ειναι πιο επιρρεπεις σε σφαλματα και drive fails, κτλ.

Δημοσ.

Με απλο backup/restore θα το κανω δηλαδη? Δεν θα κανω clone drive ή κατι ποιο εξειδικευμενο?

Επισης παλιοτερα θυμαμαι μια επιλογη που απευθυνοταν συγκεκριμενα στην αντιγραφη partition με λειτουργικο και ηταν επιλογη τυπου os migration αλλα δεν θυμαμαι το προγραμμα που την ειχα συναντησει.

Νομιζω σε partition manager ua ητανε και μαλιστα σε καποιο της paragon.

Τεσπα θα δοκιμασω καποιες λυσεις και οτι προβλημα προκυψει θα αναφερω.

Παντως για να ελεξω τις επιδοσεις και την αξιοπιστια ενος δισκο υπαχει καποιος τροπος?

EDIT: Στον οδηγο λεει πως για 9gb θελει 12 λεπτα, δηλαδη για 300 θελει 400 λεπτα???? Αν κανω ενα απλο copy-paste απο τον ενα δισκο στον αλλο, η διαδικασια ενδεχεται να μην δουλεψει?

Δημοσ.

με απλό copy paste 100% δεν θα δουλέψει.

Το acronis κανει έλενχο και αν χρειαστεί παρακάμπτει πιθανά προβλήματα που θα έχει ο δίσκος

Εσύ γιατι δεν κατάλαβα θέλεις να πάρεις image του λειτουργικού μαζί με τα προγράμματα και τα διάφορα αρχεία (όπως εικόνες) και να τα μεταφέρεις σε άλλον σωστά ?

με το acronis γίνετε να διαλέξεις.

(ο χρόνος εγραφείς εξαρτάτε και απο τον επεξεργαστή και απο τα πόσα δεδομενα θέλεις να μεαφέρεις,ο 300 είναι γεμάτος? αν ναι μετέφερε σε έναν τριτο τα αρχεία multimadia) πάρε back up μόνο το λειτουργικό βάλτω στον δεύτερο και μετά απο το τρίτο μεταφέρεις ξανά τα αρχεία στον δεύτετο)]

Δημοσ.

Αυτο θα κανω για τα δεδομενα, απλως εχω πολλα προγραμματα και παιχνιδια και γυρω στα 300 ισως και περισσοτερα ειναι απο εγκαταστασεις!

Ισως να πρεπει και να απεγκαταστησω τιποτα για να χωρεσω στον 300αρι!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...