Προς το περιεχόμενο

Νεο PC και προβλημα.

MiDi_MiLiZ

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Aγορασα πριν 3 μερες το παρακατω pc:

Intel i5 750

Gigabyte P55 US3L

Gigabyte HD 5750

OCZ 4gb DDR3

Corsair 550W

Seagate 500gb.

Το PC λοιπον παρουσιαζει τα παρακατω προβληματα:

1. Πολλες φορες δεν bootarei. Κι οταν λεω δεν bootarei, εννοω οτι δεν κανει ουτε καν το χαρακτηριστικο μπιπ που δηλωνει οτι ξεκιναει boot η τα πολλαπλα μπιπ που δηλωνουν αδυναμια boot.

Απλως ανοιγει, η οθονη δεν εχει σημα, και το PC/σκληρος δεν κανει τιποτα. Κλεινοντας και ξανανοιγοντας επανερχεται συνηθως και λειτουργει απροβληματιστα απο κει και περα, ειτε σε games, ειτε σε εφαρμογες, ειτε σε windows.

Τα παραπανω ΔΕΝ τα παρουσιαζει αν κανω επανεκιννηση απτα windows. Τοτε δεν εχει προβλημα στο boot. Το προβλημα εμφανιζεται ορισμενες φορες, μονο οταν ανοιγω το pc απτο κουμπι του.

-->Την πρωτη φορα που το παρουσιασε, οταν bootare μετα το προβλημα μου εβγαλε ενα bios μηνυμα περι overclocking η κατι τετοιο, ενω δεν εχω ακουμπησει το bios.

2. Σημερα freezare για πρωτη φορα, νεκρωσε παντελως σε περιβαλλον windows. Ουτε ποντικι ουτε control alt del. Το κλεινω απτο κουμπι, το ξανανοιγω και ακουω συνεχες μπιπ στο boot που δηλωνε αδυναμια. Ξεβιδωνω, βαζω και βγαζω την vga και ολα ok. Ας θεωρησω οτι δεν πατουσε καλα η vga λοιπον.

Ωστοσο το προβλημα 1, δεν εχει εξαλειφθει.

Επειδη δε θελω να μπλεξω με εγγυησεις και να τρεχω απο τωρα, υπαρχει κατι συγκεκριμενο που μπορει να φταιει η να αρχισω να κινω διαδικασιες πριν καν χαρω το pc ?

Θελω επισης να αποφυγω bios update, γιατι εχω δει μητρικες που δεν ξαναδουλεψαν εξαιτιας ενος bios update.

Mε οσες γνωσεις εχω το προβλημα 90% ειναι σε μητρικη η vga (το τροφοδοτικο ειναι πολυ καλο και υπερδυνατο για το συγκεκριμενο συστημα), ωστοσο με ενδιαφερει να μαθω αν ειναι καποιο γνωστο προβλημα ή αν υπαρχει αλλη υποψια.

ΥΓ. Το 1ο λειτουργικο που του βαλα ειναι winxp x86 sp3. Ξερω οτι δεν ταιριαζει σε αυτο το pc, αλλα λειτουργω μια εφαρμογη αυτον τον καιρο που δουλευει μονο σε x86 xp. Σκοπευω σε 2ο σκληρο να εγκαταστησω win7 64bit εντος της εβδομαδας και αν τα προβληματα ξεπεραστουν.

Δημοσ.

Παροτι δεν πηρα απαντηση εδω θα σας παραθεσω τελικως την εμπειρα μου.

Επιστραφηκε ο υπολογιστης στο καταστημα αγορας. Το προβλημα ηταν στην VGA η οποια κ αντικατασταθηκε την ιδια μερα με μια Sapphire 5750 (δεν ειχαν ετοιμοπαραδοτη Gigabyte).

Και ενω ολα καλα με την saphire, μολις ανοιγα καποια εφαρμογη απαιτητικη ως προς τα γραφικα, τοτε το pc freezare τελειως και επανερχοταν μονο με reset απτο κουμπι του κουτιου. Δεν freezare παντα. Οποτε του ερχοταν.

Επικοινωνω και παλι με το καταστημα. Μου λενε οτι αυτο ειναι ψιλοσυνηθισμενο και γνωστο προβλημα για καποιες ATI, και μου προτεινουν να προχωρησουμε σε δωρεαν αντικατασταση με nvidia. Συγκεκριμενα την GTX 260 (τυχερος θα ελεγα ως προς την αντικατασταση που μου προτειναν).

Δεχθηκα την αντικατασταση και εκτοτε λυθηκε οριστικα το προβλημα.

Ωστοσο δεν εμεινα εκει, αλλα το εψαξα και στο internet απο περιεργεια, οπου βρηκα αρκετα links που μιλανε για αυτο το προβλημα σε καρτες γραφικων ATI. Συνεπως δεν ηταν μονο δικη μου εμπειρια, δεν ηταν εμπειρια των τεχνικων, αλλα ειναι κατι πιο συνηθισμενο.

Οποτε αγαπητοι φιλοι, καλο ειναι να βλεπουμε benchmarks, καλο ειναι να βλεπουμε Clocks, MHZ, bit και Watts, αλλα καλο ειναι να βλεπουμε και λιγο παραπερα. Κατι που εγω δεν εκανα πριν την αγορα και το πληρωσα κατα καποιο τροπο, αν και τελικα κερδισμενος βγηκα και με ισχυροτερη-ακριβοτερη VGA στο συστημα μου απο αυτην που πληρωσα.

Εγω ημουν πελατης nvidia χρονια τωρα, αλλα με επεισαν αρκετα ποστ εδω, να προχωρησω στις "καταπληκτικες νεες 5χχχ" της Ati. Δοκιμασα τη γνωμη που επικρατουσε εδω μεσα και απετυχα.

Μην αρχισετε το flame, δεν υπαρχει λογος. Απλα 2/2 ATI 5750 βγηκαν ελατωματικες και με το ιδιο ακριβως ελατωμα. Και το παρεθεσα.

ΥΓ. Καποια χρονια παλιοτερα ειχα αγορασει μια μητρικη με Ati chipset και Ati onboard συστημα γραφικων και ειχα ακριβως το ιδιο προβλημα, μεχρις ωτου να βαλω vga και να απενεργοποιησω το onboard ATI VGA. Αυτος ηταν και ο λογος που χρονια τωρα απεφευγα αυτην την εταιρεια (και σιγουρα δεν θα την ξαναπλησιασω για την επομενη 10ετια επειτα απο 3/3 fail).

Δημοσ.

είσαι άτυχος τότε μάλλον ... πολλά άτομα έχω ακούσει για τις κάρτες γραφικών ... ήμουν άτομο Nvidia Μιλάμε έως κόκκαλο,έδεινα τα ευρώ αβέρτα κουβέρτα,τόλμησα πήγα σε ΑΤΙ μια φορά κατα τύχη γιατί δεν είχαν Nvidia Και δεν ξαναέφυγα...

Μέχρι τώρα έχω βάλει προσωπικά σε υπολογιστές τουλάχιστον 10 ΑΤΙ χώρια στο δικό μου που δούλεψα και Crossfire,χωρίς ούτε μια φορά ένα πρόβλημα..

Αυτό απο εμένα ;-)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...