Προς το περιεχόμενο

FORTHNET-Χρεωσεις βλαβων

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Moderators
Δημοσ.
Παιδια ξερω τι ειναι το ADSL..Δεν χρειαζομαι ιδιαιτερα..Μαλλον καποιοι αλλοι τα χρειαζονται..Δηλαδη αντι να κατσει ο παροχος να να δει πως θα καλυψει το κενο των 12Mbps που τοσα λειπουν για να φτασουμε τα 24(12+12=24) να κατσω να σκεφτω εγω`ξερεις χρησιμοποιουν ADSL και δεν γινεται κατι καλυτερο απο αυτο?'.Εμ ελα που γινεται ομως...Fiber-to-the-home λεγεται....οπτικη ινα μεχρι απ'έξω απο πολυκατοικια σου και μετα διαμοιραζεται μεσο του χαλκου στα διαφορα διαμερισματα..και ετσι δεν πιανεις μονο 24 αλλα πολλα παραπανω...

Μωρε γινεται αυτο που λες,αλλα οπως ειπε και ο φιλτατος status,το EΩΣ στο συμβολαιο που εχεις υπογραψει τους καλυπτει ανετα,οσο κ αν διαμαρτυρεσαι.

• Απαντ. 89
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Σου στειλα και μηνυμα τα περι οπτικης ινας κλπ αν εισαι μακρια απ το dslam δε μου λενε τιποτα. Το κενο που λες στα 12 mbps δεν καλυπτετε και τουμπες να κανει ο παροχος, δεν φταιει αυτος φταιει η τεχνολογια για την οποια πρεπει να λεμε και ευχαριστω! απ τα 56kbps καθομαστε και συζηταμε για τα 12 και 24 mbps. Το dsl δεν ειναι ουτε pstn ουτε isdn ουτε T1 κλπ απλα λειτουργει οπως σου εξηγησα πανω στην pstn γραμμη εξου κι ο λογος που δεν εχουμε extra καλωδια στο σπιτι "isdn" ή δε μισθωνουμε ιδιοτικες γραμμες.Τι δουλεια για να διαχωριστει το dsl απ τη γραμμη μας την κανει το spliter που βαζουμε.

( Η μέγιστη ταχύτητα που μπορεί να επιτύχει το ADSL2+ είναι τα 24/1 Mbps (ή τα 24/3,5 Mbps σε περίπτωση που υλοποιεί το πρότυπο ITU G.992.5 Annex M), αλλά στην πράξη πολύ λίγοι χρήστες μπορούν να συνδεθούν σε αυτές τις ταχύτητες, λόγω της απόστασής τους από το τηλεφωνικό κέντρο.)Maximum αποσταση που πιανει ειναι μεχρι τα 4-5 km "βαλε και τις στροφες που κανει στο δρομο :-)" και δεν εννοουμε 4-5km 24Mbps αλλα ουτε 0.5 ! ΔΕΝ τα λεω εγω τα λει η ΕΠΙΣΤΗΜΗ!

Φιλικα τα λεω χωρις να θελω να γινει καποια παρεξηγηση καλη ειναι η ενημερωση για ολους μας!

Δημοσ.

Aυτο που αναφέρεται στο πρώτο ποστ δεν είναι τίποτα στο παρακατω.

Ακουσα μια περιπτοση οτι εκλιναν ραντεβου για να πανε σε καποιον κυριο ο οποιος δεν ηταν παρών οταν πιγενε ο τεχνικος με αποτελεσμα να παει ο τεχνικος 4-5 φορες και να μην βρει κανεναν σπιτι...... το αποτελεσμα το φανταζεστε..... 5*60€ χαράτσι στο κεφαλι...:-(

ελεινη φορθνετ.....

Και ολο αυτο γιατι δεν ξερει καποιος πος να σεταρει το ιντερνετ στο 192.168.1.254 κλπ

Εγω κυριε παροχε δεν εχω πληρωσει για 24 γραμμη??,ε λοιπον 24αρα θέλω.\

Η ημιμάθεια είναι χειρότερη της αμάθειας, για να έχεις μέχρι 24 πρέπει να είσαι δίπλα στο κέντρο και να έχεις κάλο ρουτερ απο εκει και πέρα αρχίζεις να κόβεις MεγαΜβιτ.

Δημοσ.
εκλιναν ραντεβου για να πανε σε καποιον κυριο ο οποιος δεν ηταν παρών οταν πιγενε ο τεχνικος με αποτελεσμα να παει ο τεχνικος 4-5 φορες και να μην βρει κανεναν σπιτι...... το αποτελεσμα το φανταζεστε..... 5*60€ χαράτσι στο κεφαλι...

πως γίνεται αυτο;

αφού υποτιθεται ότι όταν κλείνεις ραντεβού με τεχνικο, λες εσύ ποτέ θελεις να έρθει στον χώρο σου

Δημοσ.
Παιδια καταρχην ειμαι αρκετα καλος γνωστης του αντικειμενου γιατι αυτο σπουδαζω και ξερω αρκετα πραγματα.Επειτα οταν σου λεει οτι θα εχεις 24Mbps και σου δινει δωδεκαρα συνδεση ειναι σκετη κοροιδια(δεν μiλαω μονο για forthnet).Να επιανα 20 στα 24Mbps να πω οκ αλλα οχι και ετσι.Τι με ενδιαφερει εμενα τι απωλειες εχουν αυτοι απο οπτικες ινες απο κομβους και οτιδηποτε αλλο.Εγω κυριε παροχε δεν εχω πληρωσει για 24 γραμμη??,ε λοιπον 24αρα θελω.Ας κατσουν να στησουν σωστα το δικτυο τους,να βαλουν τα σωστα μηχανηματα και να μην καθονται να κολλανε οπτικη ινα μεσα στη βροχη χωρις σκεπαστρο.Οσο να αφορα τωρα το θεμα μας οταν μιλησα με την εξυπηρετηση πελατων μου ειπαν οτι θα δηλωσουν την βλαβη και θα ειδοποιησουν τεχνικο.Την επομενη μερα με πηραν τηλ και μου ειπαν να κλεισουμε ραντεβου για να ερθει ο τεχνικος και εκει ρωτησα θα εχω χρεωση????και μου λενε οχι.Τελος οταν χαλασει το αμαξι σου μπορεις να επιλεξεις που θα το πας για επισκευη και να βρεις τον πιο καλο μαστορα ενω με το internet εισαι αναγκασμενος να απευθυνθεις στον παροχο σου(κοινως μονοπωλιο,ποσο μαλλον οταν ο παροχος σου συμπεριφερεται με αυτον τον τροπο).

Με λίγο ψάξιμο μπορείς να βρεις που έχεις και που όχι δίκιο. Η forthnet ξεκαθαρίζει σχετικά με την ταχύτητα πως:

"Η ταχύτητα των 24Mbps αφορά στη μέγιστη δυνατότητα ταχύτητας ADSL πρόσβασης που σας προσφέρει η Forthnet μέσω των ιδιόκτητων υποδομών της και μπορεί να επιτευχθεί με την τεχνολογία ADSL2+, κάτω από ιδανικές συνθήκες. Η εμπειρία πλοήγησης φθάνει πλέον σε άλλα επίπεδα με ταχύτητες τριπλάσιες από αυτές των παλαιότερων ADSL συνδέσεων.

Η ταχύτητα πρόσβασης σας μεγιστοπείται ανάλογα με την απόσταση της τηλεφωνικής σας γραμμής από το κοντινότερο τηλεφωνικό κέντρο, την εσωτερική τηλεφωνική καλωδίωση του σπιτιού σας, ακόμα και από την ποιότητα χαλκού των καλωδιώσεων."

http://www.forthnet.gr/templates/viewcontentTmChRmArt.aspx?p=223138

Σχετικά με τις χρεώσεις που και αυτές πριν υπογράψεις το συμβόλαιο καλό είναι να τις γνωρίζεις για να μην χαλιέσαι:

Χρεώσεις κατ' οίκον τεχνικής υποστήριξης

Ραντεβού εγκατάστασης εξοπλισμού* 59,90€

Ραντεβού τεχνικής υποστήριξης* 59,90€

Διάρκεια ραντεβού επιπλέον της μίας ώρας 29,90€

Στην περίπτωση που διαπιστώνεται δυσλειτουργία στον εξοπλισμό που παρέχεται από τη Forthnet το ραντεβού δε χρεώνεται.

* Η χρέωση ισχύει και στην περίπτωση απουσίας του πελάτη, κατά την προκαθορισμένη ώρα του ραντεβού.

http://www.forthnet.gr/templates/faq.aspx?c=10011805

Δεν έχω καμία σχέση με την forthnet. Έκανα κάτι πολύ απλό. Μπήκα στο site και είδα τις χρεώσεις. Είναι δύσκολο να το κάνεις;

Δημοσ.
πως γίνεται αυτο;

αφού υποτιθεται ότι όταν κλείνεις ραντεβού με τεχνικο, λες εσύ ποτέ θελεις να έρθει στον χώρο σου

* Η χρέωση ισχύει και στην περίπτωση απουσίας του πελάτη, κατά την προκαθορισμένη ώρα του ραντεβού.

Aυτο ακριβός, οσες φορες απουσιαζεις απο το ραντεβου πολλαπλασιάζεις επι 60€.:devil:

Δεν θελετε να φανταστείτε τι ελεγε ο κυριος που τηλεφώνησέ στην φορθνετ που του ηρθε 5απλη χρέωση.....

ουτε στον εχθρο μου κατι τετοιο...............

Δημοσ.
Δεν θελετε να φανταστείτε τι ελεγε ο κυριος που τηλεφώνησέ στην φορθνετ που του ηρθε 5απλη χρέωση.....

Καλά πόντιος ήταν ο κύριος? Δηλαδή έκλεισε 5 φορές ραντεβού και έλειπε και τις πέντε? Θα έλεγα τίποτα πιο βαρύ αλλά ελπίζω να κατάλαβα κάτι λάθος...

Δημοσ.

Aυτο ακριβός, οσες φορες απουσιαζεις απο το ραντεβου πολλαπλασιάζεις επι 60€.:devil:

μα αυτό σου λέω και στο προηγουμενο ποστ μου, όταν έχειϛ βλαβη και θες να έρθει τεχνικός στον χώρο σου, σε παίρνουν τηλ από την forthnet

(η' όποιο άλλο παροχο εχεις) και σου λενε:

"πια μέρα και τι ώρα θελετε να έρθει ο τεχνικός μας;"

και τουϛ λες εσύ

"θελω ταδε του μηνα, μεταξυ 4-6" για παραδειγμα

τώρα αν εσύ δεν είσαι στο σπίτι σου την ώρα που έχεις κλείσει το ραντεβου, δεν φταίει η forthnet.....

Καλά πόντιος ήταν ο κύριος?

α γεια σου!

:confused::shock::X

Δημοσ.
...

Σχετικά με τις χρεώσεις που και αυτές πριν υπογράψεις το συμβόλαιο καλό είναι να τις γνωρίζεις για να μην χαλιέσαι:

Χρεώσεις κατ' οίκον τεχνικής υποστήριξης

Ραντεβού εγκατάστασης εξοπλισμού* 59,90€

Ραντεβού τεχνικής υποστήριξης* 59,90€

Διάρκεια ραντεβού επιπλέον της μίας ώρας 29,90€

Στην περίπτωση που διαπιστώνεται δυσλειτουργία στον εξοπλισμό που παρέχεται από τη Forthnet το ραντεβού δε χρεώνεται.

http://www.forthnet.gr/templates/faq.aspx?c=10011805

Δεν έχω καμία σχέση με την forthnet. Έκανα κάτι πολύ απλό. Μπήκα στο site και είδα τις χρεώσεις. Είναι δύσκολο να το κάνεις;

Άψογος.

Και επειδή το θέμα ήταν η "κρυφή" χρέωση και όχι οι δυνατότητες του πρωτοκόλλου adsl προτείνω το θέμα να κλείσει εδώ.

Δημοσ.

Διαβάζοντας κι εγώ την ιστορία πιστεύω ότι μπάζει από παντού. Δεν με έπεισε ο φίλος ότι έχει δίκιο. Αντί να σταθεί στο θέμα της κρυφής χρέωσης λέει ιστορίες περί 12 και 24 Mbps. Πολύ περίεργο. Μάλλον απλά τον έτσουξε το 60άρι και ψάχνει κάπως να ξεσπάσει τον πόνο του.

Δημοσ.

Λογικό δεν είναι να σε πειράζει οταν απο το πουθενά σου στέλνουν ενα χαρτί που σου λένε πρέπει να πλήρωσεις 60 ευρώ(που δεν είναι και λ'ιγα) και ενω έχεις ρωτήσει αν θα κοστίσει ολο αυτο κατι και σου λένε οχι.Το καλύτερο ομως είναι οταν τους πήρα τηλέφωνο και τους είπα ρε παιδιά που θα απευθυνθω για να μιλήσω με κάποιον υπεύθυνο και μου λένε δεν γίνεται κατι, το μονο που γίνεται είναι να στείλετε ενα mail

και να πείτε το παράπονο σας και θα δουμε,,,,,Αντιμετώπιση είναι αυτή απο μια μεγαλη εταιρεία τηλ/νιων???

Δημοσ.
Επειδη ηταν ευκολη η βλαβη εκανε 10 λεπτα...Χρειαζονται φοβερες γνωσεις για να το φτιαξεισ αυτο τ να σου πω...Μην τρελαθουμε κιολας...

Παιδια καταρχην ειμαι αρκετα καλος γνωστης του αντικειμενου γιατι αυτο σπουδαζω και ξερω αρκετα πραγματα.Επειτα οταν σου λεει οτι θα εχεις 24Mbps και σου δινει δωδεκαρα συνδεση ειναι σκετη κοροιδια(δεν μiλαω μονο για forthnet)

Ασυμβατοτητα πληκτρολογιου ρουτερ ειναι. Κουνα δεξια αριστερα το vga καλωδιο και παιξει με τα irq να στρωσει.

Δημοσ.

λοιπον για να λυθουν οι αποριες.α.για το adsl ειναι μεχρι 24 .ετσι παιζει ο χαλκος ετσι ειναι τα καλωδια δεν γινεται να κανει κατι ο Provider.παντουθ στον κοσμο παιζει ετσι και το ξερεις απο την αρχη.ειναι σαν να λες πηρα αμαξι 1400 κυβικα δεν παει πιο γρηγορα απο 200.δεν θα παει ποτε.ετσι φτιαχτηκε.και το adsl ετσι φτιαχτηκε.οταν πας να το παρεις το ξερεις αυτο.αν δεν σου κανει πηγαινε να πληρωσεις να παρεις οπτικη ινα.αμα ηταν να ειχες στα 5 km 24 mbit τοτε θα εδιναν 100 και μετα θα λεγες γιατι δεν εχω 100.

β.θεμα χρεωσης.οτι ειναι μεσα στο σπιτι προβλημα το χρεωνεται ο πελατης.απο θεμα καθετης καλωδιωσης δηλαδη κεντρικο πριζακι μεχρι κατανεμητη μεχρι καφαο μεχρι αστικο κεντρο δνε το χρεωνεται.οταν εσενα πχ σου λενε δοκκιμασε να βαλεις τον ρουτερ μονο του στον τοιχο να δεις μηπως φταιει το splitter και εσυ λες το εκανα και δεν το εκανες και ζητας τεχνικο εκει θα πληρωσεις.αν εσυ παρεις ενα ψυγειο και πεις δεν λειτουργει και φωναξεις τεχνικο και δει οτι δεν ειναι στην πριζα ναι θα το πληρωσεις.εφοσον ειναι πραγματα που μπορεις να τα τσεκαρεις εσυ αλλα δεν τα τσεκαρεις ε δεν φταιει η forthnet.το να κανεις την πιο απλη δοκιμη να αλλαξεις ενα καλωδιο η να αλλαξεις ενα σπλιττερ και εσυ δεν το κανεις επειδη νομιζεις οτι φταιει η εταιρεια ε μετα μην παραπονιεσαι για τα 60 ευρω.στο λεω διοτι την περιπτωση σου την εχω δει απειρες φορες.να λες του αλλου δοκιμασε χωρις splitter Μηπως ειναι κατι αναποδα να σου λεει οκ το δοκιμασα αλλα δεν παιζει και μετα να πηγαινεις εκει και να βλεπεις οτι ειναι αναποδα το splitter.η να του λες το ραντεβου ειναι 5 η ωρα με 6 να πηγαινεις 5 και να λειπει.αν ο αλλος πηγαινε για καφε με την γκομενα δεν του φταιει που ετρωγε χρεωσεις.αν εσυ εισαι κλειδαρας σε παρει τηλεφωνο ο αλλος σου πει οτ ιεμεινα εξω απο το σπιτι και εσυ παρεις το αμαξι σου πας απο χαλανδρι κυψελη για να του ανοιξεις και πας εκει και αυτος σου πει οκ μπηκα στο σπιτι αλλα ξεχασα να σε καλεσω να το ακυρωσεις εσυ δεν θες να πληρωθεις εστω για τις βενζινες σου???και στο πλαισιο αμα πας το pc και τους πεις δεν ανοιγει και αυτοι το βαλουν πανω και δουν οτι ανοιγει κανονικα τοτε.....

και παλια που ημουν τεχνικος pc πηγα ολοκληρη αποσταση για να δω οτι το scanner ειναι εκτος ρευματος.ε μεγαλε θα πληρωσεις.αμα ανοιγες το fuckin manual θα εβλεπες οτι το πρωτο πραγμα οταν δεν δουλευει κατι ειναι check cables.και για να λεμε για το internet εχω δει ατομο να κανει καταγγελια επειδη δεν ειχε τηλεφωνο .ΔΕΝ δοκιμασε ποτε χωρις splitter και τελικα εφταιγε το spliter.και γιατι εφταιγε?ειχε φαει τοσο κλωτσιδι κατω στο πατωμα που εκτος απο μαυρο σε χρωμα που ειχε γινει απο μπεζ ειχε χαλασει κιολας.ε πληρωσε την 60 αρα μετα .γιατι ο ελληνας ειναι ελληναρας και τα θελει ολα ετοιμα.βαριεται να κανει οτιδηποτε .εχω κανει εγκατασταση wi fi λες στον αλλον οτι ρε μεγαλε να ειναι ο ηλεκτρολογος σου εκει η να εχει κανει αυτο και αυτο και αυτο για να γινει και να παιξει και τον παιρνεις τηλ σου λεει ολα ειναι οκ πας εκει και δεν εχει γινει τιποτα.απλα ελεος.αμα εχεις κανει τεχνικος θα τα καταλαβεις ολα αυτα.και εγω πληρωσα κλειδαρα που ηρθε τζαμπα γιατι ειχα ξεχασει τα κλειδια απο πισω αλλα τελικα ανοιξα την πορτα με τηλεκαρτα.πηρε 20 ευρω ομως γιατι ηρθε μεχρι το σπιτι μου.και ειπα και ευχαριστω γιατι και εγω ημουν βλακας που δεν δοκιμασα να την ανοιξω.

Δημοσ.

Αν και δεν ειμαι ποτε υπερμαχος της Forthnet, ισα ισα το αντιθετο ακριβως ειμαι, ειναι λιγο χλωμο εως πολυ αδυνατο να μην σου ειπαν για την χρεωση αν η βλαβη ηταν δικη σου. Ακομα και αν το ξαχασαν στο 1ο τηλεφωνο θα σε επαιρναν ξανα και ξανα μεχρι να απαντησεις για να σε ενημερωσουν.

Αν μη τι αλλο, τον κωλο τους ξερουν να τον καλυβουν καλα! :P

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...