Προς το περιεχόμενο

FORTHNET-Χρεωσεις βλαβων

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εχω forthnet τα 24Mbps που ο θεος να τα κανει 24...Τελοςπαντων..Μια ωραια πρωια εχω προβλημα με το broandband δεν μπορει να συγχρονιστει το router και περνω τηλεφωνο στην εξυπηρετηση πελατων και τους ενημερωνω σχετικα με το προβλημα...Υστερα απο αρκετη ωρα μου λενε δεν γινεται τπτ απο εδω θα στειλουμε τεχνικο...και τους ρωταω ¨ρε παιδια θα ΧΡΕΩΘΩ τπτ????¨ και μου λενε οχι τπτ...Οποτε μερικες μερες μετα εμφανιζεται ο super-τεχνικος και μου λεει φταει ο διακλαδωτης που εχεισ βαλει...τον βγαζει και ολα δουλευαν οκ...(υποθεση ολο αυτο να διηρκησε 10 λεπτα)...Μετα απο μερες ερχεται στο σπιτι ενας λογαριασμος στο σπιτι 60 ευρω παρακαλω για την πληρωμη του τεχνικου...Πραγματικα ελεος..60 ευρω για 10 λεπτα εργασια..(10 ευρω το λεπτο)..Τους περνω τηλεφωνο και μου λενε αυτη ειναι η χρεωση για τον τεχνικο οταν ερχεται στον πελατη και συμβαινει οποιαδηποτε βλαβη (τι ξυλωσει ολο τη δομημενη καλωδιοση τι αλλαξει ενα μπριζακι το ιδιο ειναι) και υπαρχει χρεωση σε οτι συμβαινει απο το σπιτι μου μεχρι το καλωδιο στον δρομο(για αυτο φυλατε τα καλωδια της πολυκατοικιας)...Ωραια θελεις να βαλεις χρεωση βαλε...αλλα τουλαχιστον φτιαξε ενα σταθερο καταλογο με τισ αναλογες χρεωσεις...ετσι ξερω και εγω να βγαζω λεφτα με το κλεψιμο....

• Απαντ. 89
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Το κόστος μιας επισκευής ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΛΟΓΟ του χρόνου επισκευής. Προκειμένου κάποιος/α να φτάσει στο επίπεδο να φτιάχνει τις βλάβες σε 10 λεπτά, έχει αφιερώσεις εκατοντάδες ώρες εμπειρίας.

Αν σου είπανε ότι δε θα χρεωθείς και μετά σε χρεώσανε, να αρνηθείς το κόστος, αλλά αν το πρόβλημα σου είναι το κόστος συναρτήσει του χρόνου παραμονής... ξανασκέψου το.

Δημοσ.

Επειδη ηταν ευκολη η βλαβη εκανε 10 λεπτα...Χρειαζονται φοβερες γνωσεις για να το φτιαξεισ αυτο τ να σου πω...Μην τρελαθουμε κιολας...Και ναι γιατι να μην εχει καποιο καταλογο με τις αντιστοιχες χρεωσεις της καθε βλαβης?/?Δηλαδη εσυ θα πας το αυτοκινητο στο μαστορα επειδη εχει χαλασει το λαμπακι απο το φαναρι και αντι να δωσεις 10 ευρω για να το φτιαξει, θα του δωσεις 60 ευρω επειδη ο μαστορας θα σου πει εγω εχω αυτη την ταριφα....

Δημοσ.
Εχω forthnet τα 24Mbps που ο θεος να τα κανει 24...Τελοςπαντων..Μια ωραια πρωια εχω προβλημα με το broandband δεν μπορει να συγχρονιστει το router και περνω τηλεφωνο στην εξυπηρετηση πελατων και τους ενημερωνω σχετικα με το προβλημα...Υστερα απο αρκετη ωρα μου λενε δεν γινεται τπτ απο εδω θα στειλουμε τεχνικο...και τους ρωταω ¨ρε παιδια θα ΧΡΕΩΘΩ τπτ????¨ και μου λενε οχι τπτ...Οποτε μερικες μερες μετα εμφανιζεται ο super-τεχνικος και μου λεει φταει ο διακλαδωτης που εχεισ βαλει...τον βγαζει και ολα δουλευαν οκ...(υποθεση ολο αυτο να διηρκησε 10 λεπτα)...Μετα απο μερες ερχεται στο σπιτι ενας λογαριασμος στο σπιτι 60 ευρω παρακαλω για την πληρωμη του τεχνικου...Πραγματικα ελεος..60 ευρω για 10 λεπτα εργασια..(10 ευρω το λεπτο)..Τους περνω τηλεφωνο και μου λενε αυτη ειναι η χρεωση για τον τεχνικο οταν ερχεται στον πελατη και συμβαινει οποιαδηποτε βλαβη (τι ξυλωσει ολο τη δομημενη καλωδιοση τι αλλαξει ενα μπριζακι το ιδιο ειναι) και υπαρχει χρεωση σε οτι συμβαινει απο το σπιτι μου μεχρι το καλωδιο στον δρομο(για αυτο φυλατε τα καλωδια της πολυκατοικιας)...Ωραια θελεις να βαλεις χρεωση βαλε...αλλα τουλαχιστον φτιαξε ενα σταθερο καταλογο με τισ αναλογες χρεωσεις...ετσι ξερω και εγω να βγαζω λεφτα με το κλεψιμο....

Σε ότι αναφορά την ταχύτητα είναι έως 24 οπότε μην το αναφέρεις διότι κανείς μα κανείς πάροχος δεν θα σου δώσει την ονομαστική ταχύτητα. Παίζουν πολλοί παράγοντες ρόλο (βλέπε Απόσταση από αστικό κέντρο , ποιότητα χαλκού κλπ).

Στο θέμα μας τώρα :

Είχες ακολουθήσει πιστά τις οδηγίες εγκατάστασης κλπ ; Και αυτο στο λέω επειδή είμαι τεχνικός και εγώ και έχω κάνει άπειρες εγκαταστάσεις και έχω δει τι να σου πω απο το ποιο δύσκολο μέχρι και το ποιο γελιο. Και όλα αυτά γιατί κανείς δεν διαβάζει το ρημάδι το εγχειρίδιο χρήσης - εγκατάστασης.

Τωρα σε ότι αναφορά την χρέωση όντως δεν παίζει ρόλο ο χρόνος και αυτό που θα κάνει ο τεχνικός για σου φτιάξει την βλάβη μπορεί να είναι κάτι τόσο απλό αλλά δυστυχώς αυτό πληρώνεται. Γιατί έχει ρήξει διάβασμα και εργασία αρκετών ωρών .

Σε αυτό που θα συμφωνήσω με τον φίλο λίγο ποιο πάνω είναι ότι δεν είχες ενημέρωση για το εάν το πρόβλημα είναι δικό σου θα χρεωθείς ενώ εάν όχι δεν θα χρεωθείς (βάση των λεγόμενων σου πάντα) τότε να τους ζητήσεις να κάνουν έλεγχο στην καταγεγραμμένη επικοινωνία σου με τους τεχνικούς και να ζητήσεις να μην πληρώσεις το τίμημα των 60 € εφόσον δεν στο ανέφεραν.

Μεγάλη προσοχή σε όλα και μια συμβουλή ReadTheFuckingManual :-)

Δημοσ.

η χρέωση είναι 60 ευρώ για άσκοπη μετάβαση τεχνικού.

το πρόβλημα που είχες είναι δικής σου υπαιτιότητας και όχι του δικτύου, άρα σε χρεώνουν για την επίσκεψη του τεχνικού και όχι για την αφαίρεση του διακλαδωτή.

δεν σε ρώτησαν στο support αν έχεις διακλαδωτή?

Δημοσ.

Λάθος παράδειγμα. Έστω ότι κάνει ένα θόρυβο το αμάξι μου και το πάω στο μάστορα. Προτιμώ να βρει το πρόβλημα, να το φτιάξει σε 10 λεπτά και να του δώσω 60 ευρώ, παρά να μου το κρατήσει 2 ώρες και να κάνει ότι το φτιάχνει, για να δικαιολογήσει 60 ευρώ.

Επιμένω στο άλλο. Σου είπανε ότι δε θα σε χρεώσουν και σε χρεώσανε; Αν ναι, αρνείσαι τη χρέωση και δεν πληρώνεις. Απλό.

Edit: Ενδιαφέρον αυτό που έγραψε ο spyros.cs για άσκοπη μετάβαση τεχνικού.

Δημοσ.

Εφόσον ο τεχνικός από το τηλεφωνικό κέντρο δεν μπόρεσε να διορθώσει την βλάβη

και σου πρότεινε να στείλει τεχνικό στο σπίτι σου,

θα έπρεπε αυτομάτως από μονος του να σε ενημερώσει ότι αν το πρόβλημα βρίσκεται στον χώρο σου

(στην καλωδίωση σου, στη συνδεσμολογία που έχεις κάνει, κλπ) υπάρχει χρέωση τάδε Euro.

Ποσο μάλλον στην περίπτωση που τον ρώτησες κιόλας...

Αν όντως λοιπόν σου είπε ότι δεν υπάρχει χρέωση για την αποστολή τεχνικού,

να τους ενημερώσεις για την πληροφόρηση που είχες από τον τεχνικό τους, να αρνηθείς να πληρώσεις το ποσο,

και αν συνεχίσουν να στο παίζουν δύσκολοι, να ζητήσεις την ηχογραφημένη συνομιλία που είχες,

αν χρειαστεί φόβισε τους και λίγο ότι θα κανεις καταγγελία στην EETT και θα σου πω εγώ...

έλεος με τους άσχετους που έχουν γεμίσει τα τηλεφωνικά κέντρα του κάθε εναλλακτικού παρόχου

-----edit-----

τώρα είδα το ποστ σου AMDAKIAS, έτσι ακριβώς!

Μεγάλη προσοχή σε όλα και μια συμβουλή ReadTheFuckingManual :-)

Δημοσ.

Παιδια καταρχην ειμαι αρκετα καλος γνωστης του αντικειμενου γιατι αυτο σπουδαζω και ξερω αρκετα πραγματα.Επειτα οταν σου λεει οτι θα εχεις 24Mbps και σου δινει δωδεκαρα συνδεση ειναι σκετη κοροιδια(δεν μiλαω μονο για forthnet).Να επιανα 20 στα 24Mbps να πω οκ αλλα οχι και ετσι.Τι με ενδιαφερει εμενα τι απωλειες εχουν αυτοι απο οπτικες ινες απο κομβους και οτιδηποτε αλλο.Εγω κυριε παροχε δεν εχω πληρωσει για 24 γραμμη??,ε λοιπον 24αρα θελω.Ας κατσουν να στησουν σωστα το δικτυο τους,να βαλουν τα σωστα μηχανηματα και να μην καθονται να κολλανε οπτικη ινα μεσα στη βροχη χωρις σκεπαστρο.Οσο να αφορα τωρα το θεμα μας οταν μιλησα με την εξυπηρετηση πελατων μου ειπαν οτι θα δηλωσουν την βλαβη και θα ειδοποιησουν τεχνικο.Την επομενη μερα με πηραν τηλ και μου ειπαν να κλεισουμε ραντεβου για να ερθει ο τεχνικος και εκει ρωτησα θα εχω χρεωση????και μου λενε οχι.Τελος οταν χαλασει το αμαξι σου μπορεις να επιλεξεις που θα το πας για επισκευη και να βρεις τον πιο καλο μαστορα ενω με το internet εισαι αναγκασμενος να απευθυνθεις στον παροχο σου(κοινως μονοπωλιο,ποσο μαλλον οταν ο παροχος σου συμπεριφερεται με αυτον τον τροπο).

Δημοσ.

Όπως τα πε ο από-πάνω.

Εφόσον λες ότι είσαι σχετικός με τ αντικείμενο, θα πρεπε να γνωρίζεις τους περιορισμούς του ADSL.

Όσο για το θέμα σου, όπως σου είπαν (και πάλι). Αν στο τηλέφωνο σου είπαν ότι δε θα χρεωθείς για τίποτα, κυνήγησέ το.

Δημοσ.

Παιδια ξερω τι ειναι το ADSL..Δεν χρειαζομαι ιδιαιτερα..Μαλλον καποιοι αλλοι τα χρειαζονται..Δηλαδη αντι να κατσει ο παροχος να να δει πως θα καλυψει το κενο των 12Mbps που τοσα λειπουν για να φτασουμε τα 24(12+12=24) να κατσω να σκεφτω εγω`ξερεις χρησιμοποιουν ADSL και δεν γινεται κατι καλυτερο απο αυτο?'.Εμ ελα που γινεται ομως...Fiber-to-the-home λεγεται....οπτικη ινα μεχρι απ'έξω απο πολυκατοικια σου και μετα διαμοιραζεται μεσο του χαλκου στα διαφορα διαμερισματα..και ετσι δεν πιανεις μονο 24 αλλα πολλα παραπανω...

Δημοσ.

Δηλ. όταν έβαζες ADSL και ήξερες τι ταχύτητα θα χες, υπολόγιζες στο ότι θα ξεκινήσει το FTTH. Πάσο.

Κι εγώ πήρα μια FullHD και η άθλια ET εκπέμπει ακόμα σε SD αντί ν αναβαθμίσουν σε 1080p. Και τους πληρώνω κιόλας.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...