Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα ΗD 4850

Darth_Fanis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γειά σας παιδιά. Έχω ενα PC AMD athlon 64 X2 4800+ 2.5 Ghz, ASUS M2A-VM , 4GB DDR2 GEIL 800 Mhz, Seagate 120 GB SATA2, και HD 4670 512MB GDDR3. Πρόσφατα τσίμπησα μια Powercolor PCS HD 4850 512 MB GDDR3 απο το PC1 με 78 ευρά.:-D Αν και είχα ενδοιασμούς οτι μπορεί το τροφοδοτικό( ZALMAN silent 460 watt του 2006 μοντέλο) να μην επαρκεί τελικά το συνέδεσα στην 6 pin υποδοχή και λειτουργεί μια χαρά. Το πρόβλημα είναι οτι μου φαίνεται οτι έχω μειωμένες επιδόσεις ένω περίμενα παραπάνω απο τη κάρτα. Στον Η/Υ έχω τα Windows 7 64 bit και τους catalyst 10.1 (τους έβγαλα και τους ξανάβαλα). Πχ με τη 4670 είχα sto 3d mark 06 7160 3d marks (σε 1440Χ900) ένω τώρα 9058. Περίμενα τουλάχιστον 10 χιλιάρικα... Στο call of juarez 1 σε DX10 mode με τα παντα στο full 8X antialiazing σε κάποια φάση πέφτει και στα 14 FPS ! Στο modern warfare 2 έχω πάνω κάτω τα ίδια FPS με πρίν (45-55). Στο μόνο παιχνίδι που έιδα κάποια διαφορα ήταν στο Batman Arkham Asylum. Tι μπορεί να φταίει; Yπάρχει bottleneck λόγω επεξεργαστή ;;; Οσοι έχετε 4850 πέιτε άμα είναι τα σκορ σας στο 3D mark 06 μπας και καταλάβω τι γίνεται...:rolleyes:

Δημοσ.

η αληθεια ειναι οτι θα ηθελε εναν πιο γρηγορο επεξεργαστη...!!!

αν θες, θα τρεξω ενα 3dmark06 και θα σου πω αποτελεσμα το απογευμα.

Δημοσ.

Παιδιά υπερχρόνισα τον επεξεργαστή απο τα 2.5 στα 2.93 χώρις να αυξήσω τάση παρα μόνο με αλλαγή του clock (απο τα 200 στα 235 νομίζω) και σε 1280Χ1024 απο 9058 πήγα στα 10180 (σε windows 7 πάντα) !!! Τρελό bottleneck!!! To θέμα είναι θα αντέξει η CPU η θα τα πάιξει και θα τρέχω και για αλλαγή CPU μετά ;;;

Δημοσ.

Nα τα παίξει από μόνος του αποκλείεται. Για να γίνει αυτό θα πρέπει να γίνει συνδιασμός υψηλών θερμοκρασιών λειτουργίας και υψηλής τάσης πέραν του επιτρεπτού ορίου.

Κλόκαρε τον cpu όσο περισσότερο μπορείς με τη stock ψύκτρα σου τσεκάροντας πάντα επιμελώς τις θερμοκρασίες του και δώσε τάση ανάλογα όπου χρειάζεται πάντα μέσα στα επιτρεπτά όρια ανάλογα το μοντέλο cpu. Οδηγίες σχετικά με αυτό θα βρείς στα thread σχετικά με το overclocking. Όπου έχεις απορία ρωτάς και άτομα που γνωρίζουν σχετικά με τον cpu που έχεις θα σου δώσουν πληροφορίες.

Πάντως όσο περισσότερο του δώσεις θα δείς απότελέσματα όχι μόνο στο benches αλλά και στα παιχνίδια τα ίδια. :-)

Δημοσ.

Πάντως όσο περισσότερο του δώσεις θα δείς απότελέσματα όχι μόνο στο benches αλλά και στα παιχνίδια τα ίδια. :-)

Aυτο δεν μπορει να στο εγγυηθει κανενας.

Το overclocking σε ακραιες καταστασεις δεν το κανεις για τα παιχνιδια...

Το κανεις για το personal satisfaction κυριως αλλα και αν ασχολεισαι με benchmarking ;)

Δημοσ.

Αλέξη δεν μιλησα για ακραίες καταστάσεις ;)

άλλωστε πόσο ακραίες μπορεί να είναι οι καταστάσεις με stock ψύξη?

Και σίγουρα το χαμηλό σκόρ στο 3dmark δεν σημαίνει απαραίτητα κάτι αφού είναι καθαρά θέμα cpu.

Επειδή όμως το θέμα ανοίχτηκε εξαιτίας του χαμηλού σκόρ στο 3dmark γιαυτό επίπαμε οτι χρειάζεται overclock. Άλλωστε το παιδί δεν φαίνεται για benchas διαφορετικά θα ήξερε ότι η 4850 εξαρχής θα είχε bottleneck.

Πάντως μια διαφορά και σε καθαυτά τα games θα την δεί αν τον κλοκάρει. ;)

Δημοσ.

Ναι ρε Lion :-)

Απλα αφησα να εννοηθει οτι με το overclocking δεν σου εγγυατε κανεις αυξηση των επιδοσεων του pc σου σε καθημερινη χρηση και σε παιχνιδια ;)

Εγω προσωπικα με το overclocking δεν εχω δει αυξηση σε FPS.

Σε converting ναι,να το δεχτω αλλα σε games δεν υπαρχει λογος να κλοκαρεις.

Οσο για το ακραιες καταστασεις.

Μπορει να ηταν και λαθος καθως δεν διαβασα ολα τα ποστς αλλα καπου πηρε το ματι μου "κλοκαρε τον οσο παει" οποτε υπεθεσα οτι δεν ειναι με στοκ ψυξη.

:-)

---------- Προσθήκη στις 00:50 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 00:45 ----------

Bασικα τωρα που ξαναδιαβασα τα ποστς απο την αρχη το παιδι σιγουρα θα κερδισει FPS :P

Καθως με την αυξηση της ταχυτητας του επεξεργαστη θα μειωθει και το bottleneck.

Αρα η 4850 θα ξεδιπλωσει τα κρυφα της εως τωρα ταλεντα....

Παω για υπνο τωρα γιατι αυριο εχω ταξιδι...

Καλο βραδυ σε ολους...!!!

Δημοσ.
Αλέξη δεν μιλησα για ακραίες καταστάσεις ;)

άλλωστε πόσο ακραίες μπορεί να είναι οι καταστάσεις με stock ψύξη?

Και σίγουρα το χαμηλό σκόρ στο 3dmark δεν σημαίνει απαραίτητα κάτι αφού είναι καθαρά θέμα cpu.

Επειδή όμως το θέμα ανοίχτηκε εξαιτίας του χαμηλού σκόρ στο 3dmark γιαυτό επίπαμε οτι χρειάζεται overclock. Άλλωστε το παιδί δεν φαίνεται για benchas διαφορετικά θα ήξερε ότι η 4850 εξαρχής θα είχε bottleneck.

Πάντως μια διαφορά και σε καθαυτά τα games θα την δεί αν τον κλοκάρει. ;)

Όχι φίλε μου δεν είμαι benchas!:lol: Υπολογιστάκια μπορείς να με πέις αλλα bencha με τίποτα! Πάντως δε το πέριμένα τόσο bottleneck ήξερα οτι θα έχω αλλά όχι τόσο! Η πλάκα είναι οτι έχω δεί κάτι σκόρ στο ιντερνετ, σε 7 πάντα ,του στυλ 13000+!!! Πάντως είναι αρκετά καλή καρτούλα πίστευω θα με βγάλει μέχρι να πάρω νέο PC. Aλλα απ οτι φαίνεται χάνω πολύ σε επιδόσεις...:-( Ελπίζω να μπορώ να πάιζω τα AvP 3 και Bioshock 2 με ύψηλες ρυθμίσεις χωρίς πρόβλημα...:-D

Δημοσ.

Η αλήθεια είναι οτι η 4850 πιάνει άνετα με καινούργια setups 14k+, τόσα έπιανα με δαύτη αν θυμάμαι με τον athlon II X2 245 στα 3,7. Βέβαια υπάρχουν και κάποιοι που πιάνουν 16k+ με αυτή την κάρτα βλέπε @caution :lol:

όπως βλέπεις λοιπόν είναι καθαρά θέμα cpu στο 3dmark.

Σε real gaming καταστάσεις βέβαια οι διαφορές υπάρχουν αλλά δεν είναι τόσο χαοτικές.

(ανάλογα το game βέβαια) στην πλειονότητα αυτών όμως είναι περισσότερο θέμα gpu.

Οπότε θα παίζεις πιστευω στις ρυθμίσεις που θές χωρίς πρόβλημα. :-)

Δημοσ.

η μητρικη σου υποστηριζει και CPU Phenom Ι Χ4. θα μπορουσες να κοιταξεις να βρεις εναν τετοιον και να τον βαλεις. ετσι θα εβλεπες διαφορα γενικοτερα στο συστημα σου!

http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=347691&highlight=Phenom+9950

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...