mchrisober Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2010 Καλησπερα, Θα ηθελα και γω να γραψω την γνωμη μου σαν νεος χρηστης Apple. Βλεπω οτι τον τελευταιο καιρο πολυ ψαχνονται για να δουν την εστι Apple και τι MacOS. Την ιδια απορια ειχα κι εγω και προσπαθησα να λυσω μεσω των πολλων φορουμ και των οδηγων μεσα στο Ιντερνετ. Ετσι κατεληξα υστερα απο πολυ ψαξιμο και μελετη στην αγορα ενος Mac mini σαν αρχαριος στον λειτουργικο και στην φιλοσοφια της Apple. Θα ηθελα να τονισω οτι ημουν και κατοχος ενος ipod touch, αλλα δε νομιζω να εχει τοσο σημασια... Ετσι λοιπον θελω να μοιραστω την ολη εμπειρια μου και να κανω μια αναφορα γενικα στο ολο θεμα και να διατυπωσω την μακροσκελη μου γνωμη, οποτε οσοι ενδιαφερεστε μπορειτε να διαβασετε παρακατω... Πιστευω οτι καποιος μαγευετε αρχικα απο την συσκευασια του προιοντος. Ανοιγοντας τοσο το mac mini οσο και το ipod touch αναγνωριζεις οτι προκειται για μια εταιρια που προσεχει ακομη και τις συσκευασιες της. Καταλαμβανοντας οσο το δυνατον μικροτερο χωρο, εχει ολα τα απαιραιτητα για να αρχισεις. Βλεποντας το Mac mini να ξεπροβαλει μεσα απο το κουτι ενθουσιαστηκα. Τοσο μικρο, το ασπρο, τοσο ιδιοφυες!!! Πραγματικα state of the art!! Ειδικοτερα ατομα που ηρθαν σπιτι και το ειδαν δεν πιστευαν οτι ειναι υπολογιστης!!!! Φυσικα μεσα στο σαλονι αποτελει ενα πανεμορφο στοιχειο που δενει αρμονικα με συνολο!!!! Το ιδιο εχω να πω και για το ipod του οποιου το φινιρισμα και η ασημενια επιφανεια με εντυπωσιασαν... Ανοιγοντας το μηχανημα, απορεις ενα δουλευει, ειναι πραγματικα αθορυβο!!! Και μετα απο καποιες βασικες ρυθμισεις, ανακαλυπτει το magic mouse και το wireless keyboard χωρις κανενα προβλημα!!! Συνδεετε στο ιντερνετ και μολις κανει το τελευταιο update ειναι ετοιμο για χρηση.. Και εδω πηγαινουμε στο ζουμι της υποθεσης, το Mac OS. Αν και εκανα το switch μου φανηκε πανευκολο να κανω οποιες ρυθμισεις!!! Βεβαια, ρωτωντας πηγαινεις στην πολυ, μεσα απο φορουμ και ερωτησεις εμαθα για προγραμματα που χρειαζονται παρομοια με αυτα που δουλευα στα windows!!! Τρεχει απροβληματιστα και επειδη προοριζοταν για ελαφριες δουλειες με εβγαλε ασπροπροσωπο. Επαιξε απροβληματιστα ολες τις hd ταινιες ακομη και τις ποιο απαιτητηκες, με ηχο dts και 1080p. Γενικα παρ οτι ειχα 2.26ghz και 2giga ram δεν ειδα το μηχαμηνα να ζοριζετε ιδιαιτερα.... Με ενθουσιασε το ποσο ευκολα κανεις εγκατασταση ενα προγραμμα, ποσο ακομη πιο ευκολα το κανεις απεγκατασταση, o τροπος ταξινομησης των αρχειων και ιδιαιτερα το ποσο ευκολα μπορεις να βρεις κατι που θες με τον finder!!! Εδω να πω οτι το cut με ζορισε λιγο γιατι δεν εψαξα να το βαλλω... Με το magic mouse to σερφαρισμα στο διαδυκτιο εγινε πολυ ποιο ξεκουραστο... Και εδω ερχετε το μεγαλο ΔΙΛΗΜΜΑ που ακουει στο ονομα παιχνιδια!!!!! Με το μακ παιχνιδια γιοκ( δεν ανοιξα παρτιδες με boot camp η αλλα προγραμματα, εξαλλου δεν θα επαιζαν τοσο ωραια οσο στον i7 με την 4870 πανω!!!). Και εδω καπου τα εχασα, επρεπε να παρω μια αποφαση, θα αφηνα στην ακρη ενα μηχανημα των 1200 ευρο, που επαιζε απροβληματιστα τα παντα, ή θα προτιμουσα την σταθεροτητα και την ξεγνοιασια του Mac Os????? Για μενα εδω ερχετε το ερωτημα και η αναγκη του καθε υποψηφιου αγοραστη: Apple για μενα τι σημαινει: κανεις την δουλεια σου απροσκοπτα, χωρις φορματ, χωρις μπλε οθονες, χωρις θορυβο. Απ την αλλη κανεις και θυσιες στα παιχνιδια, στο ποσο μπορεις να πειραματιστεις με το συστημα σου αλλα και στην ελευθερια που εχεις πανω σε αυτο... Windows: θα αναφερθω στα 7, τα οποια μου αρεσαν αρκετα, εχουν πολυ αξιολογο UI και παρα πολλες επιλογες. Γενικοτερα το Pc σου δινει την απολυτη ελευθερια, αν παιξεις μαζι του, να το φτασεις στα ακρα, να πειραματιστεις, να το τροποποιησεις. Απ την αλλη ερχονται εδω οι μπλε οθονες, ερχονται τα ανεξηγητα erros, ερχονται καποια στιγμη τα απαραιτητα φορματ, ερχονται οι μερες που θες να σπασεις το Pc γιατι απλα δεν συνδεετε στο δικτυο. Linuχ: αν και δεν εχω δουλεξει ιδιαιτερα πανω σε αυτο, μονο οσον αφορα προγραμματιστικο κομματι, δεν εχω να πω πολλα. Καποιος που δεν ξερει υπολογιστες το βρισκω δυσκολο να ασχοληθει, ιδιαιτερα ενα προκειψει καποιο προβλημα. Για εμενα τα Linux ειναι καθαρα για ατομα που εχουν μια ποιο καλη αποψη απο υπολογιστες και ορεξη για πολυ ψαξιμο αφου οι δυνατοτητες τους ειναι παρα πολλες. Ως conclusion για μενα θα πρεπει καποιος να σκεφτει εναν βασικο παραγοντα και να μην παρασυρθει απο κατι αλλο: ΓΙΑΤΙ ΧΡΗΣΗ ΘΕΛΩ ΤΟ ΜΗΧΑΝΗΜΑ? 1.Εαν το θελω για παιχνιδια και οτιδηποτε αλλο, παω σε Pc 2.Εαν το θελω για δουλεια και οτιδηποτε εκτος απο παιχνιδια παω σε Mac 3.Εαν θελω ελευθερια, modes και ψαχνομαι γεκικοτερα γυρω απο τεχνολογια και κυνηγαω το οτιδηποτε νεο παω ξανα σε Pc. Επειδη πολυ θα πουνε εαν σου αρεσουν τοσο τα παιχνιδια παρε μια κονσολα, αλλα σιγουρα θα γνωριζουν την απολαυση που σου προσφερει ενα ισχυρο Pc δεν συγκρινετε με τπτ. Τα παραπανω ειναι προσωπικες αποψεις. Πολλοι σιγουρα εχετε διαφορετικη αποψη. Επισης μπαινει και ο παραγωντας χρημα. Πιστευω να βοηθησα καποιον που ψαχνετε αλλα και να δωσω την δικια μου εκδοχη πανω στην φιλοσοφια του παιρνω υπολογιστη. Θα ηθελα να ακουσω και αλλες γνωμες. Πιστευω οτι δεν με διακρινει καμια δοση fanboyισμου και ηθελα να ειμαι οσο το δυνατον ποιο αντικειμενικος σε αυτα που γραφω, σιγουρα θα σας κουρασαν αλλα πιστευω αξιζαν τον κοπο!!!
alexzzz Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2010 mea culpa... τώρα είδα το τέλος σου περί κονσόλας αγαπητέ...
telas Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2010 2.Εαν το θελω για δουλεια και οτιδηποτε εκτος απο παιχνιδια παω σε Mac Μέγα λάθος, δουλειά από δουλειά έχει διαφορά, εγω για παράδειγμα δεν θα την παλευα να κανω την δουλεια μου με MAC, και έχω δοκιμάσει είναι η αλήθεια υπάρχουν πάρα πολοί περιορισμοί και τα πάντα είναι ανάποδα στην λογική. Άσε που δεν μπορείς να κάνεις «πατέντες« Δεν θα συνήθιζα ποτέ μου σε MAC. Αναγνωρίζω τα πλεονεκτήματα της Apple αλλά λαμβάνοντας υπόψη τα μειονεκτήματα, προτιμώ 19213719831791237981327893127893127293 φορές pcάκι με win7 που είναι σταθερότατα.
mchrisober Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2010 Να διορθωσω κατι οπως πολυ σωστα ειπε ο προηγουμενος φιλος, θα πρεπει να ψαξεις ετσι ωστε να εχεις ολα τα απαραιτητα εργαλεια για την δουλεια σου. Πχ ενας γραφιστας νομιζω λατρευει το Mac του... Λογικα θα υπαρχουν και προγραμματα που δεν τρεχουν σε Μακ, οποτε αναγκαστικα αυτοι οι χρηστες πρεπει να στραφουν σε Pc.
tr3quart1sta Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2010 Μέγα λάθος, δουλειά από δουλειά έχει διαφορά, εγω για παράδειγμα δεν θα την παλευα να κανω την δουλεια μου με MAC, και έχω δοκιμάσει είναι η αλήθεια υπάρχουν πάρα πολοί περιορισμοί και τα πάντα είναι ανάποδα στην λογική. Άσε που δεν μπορείς να κάνεις «πατέντες« Δεν θα συνήθιζα ποτέ μου σε MAC. Αναγνωρίζω τα πλεονεκτήματα της Apple αλλά λαμβάνοντας υπόψη τα μειονεκτήματα, προτιμώ 19213719831791237981327893127893127293 φορές pcάκι με win7 που είναι σταθερότατα. τι δουλεια εκανες στο mac και δεν σε βολεψε??
mchrisober Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2010 Εγω φιλε μου προσωπικα δεν εκανα κατι και δεν με βολεψε. Αλλα πχ για το Word ειχα ακουσει ασυμβατοτητες... Ας απαντησει ο παραπανω φιλος ποιο ειδικα για να μας πει δυσκολιες... Λογικα παντως καποια προγραμματα δεν θα υπαρχουν σε Μακ.
Praetorianos Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2010 τι δουλεια εκανες στο mac και δεν σε βολεψε?? Μπετατζής. Τι σχέση έχει οποιαδήποτε δουλειά κι αν έκανε αν λέει ότι δεν τον βόλευε?
tr3quart1sta Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2010 Μπετατζής. Τι σχέση έχει οποιαδήποτε δουλειά κι αν έκανε αν λέει ότι δεν τον βόλευε? απο περιεργεια ρωτησα ποια προγραμματα χρησιμοποιησε ο αλλος και δεν τον βολεψανε η ερωτηση μου δεν ειχε καμια εχθρικη προδιαθεση...:shock:
Praetorianos Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2010 απο περιεργεια ρωτησα ποια προγραμματα χρησιμοποιησε ο αλλος και δεν τον βολεψανεη ερωτηση μου δεν ειχε καμια εχθρικη προδιαθεση...:shock: Ζητώ συγγνώμη τότε, νόμιζα ότι θα αρχίσουμε πάλι την ιστορία "όλα μπορείς να τα κάνεις στο Mac πιο άνετα, πιο ξεκούραστα, πιο οργανωμένα, χωρίς μπλε οθόνες κτλ." mchrisober thanks για το review.
sigamhsoupw Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2010 Πχ ενας γραφιστας νομιζω λατρευει το Mac του... Eμ, σε γενικές γραμμές ναι! Και ίσως και σε πιο ειδικές... Δεν είμαι γραφίστας κατ'επάγγελμα (για να είμαι πιο ακριβής, δεν είμαι γραφίστας!) πλην όμως σε αυτό που κάνω τώρα πρέπει να χειρίζομαι για ώρες indesign και photoshop και μπορώ με βεβαιότητα να πώ ότι από τα δύο μηχανήματα που τρέχουν την αντίστοιχη σουίτα και τα οποία διαθέτουν παρόμοια τεχνικά χαρακτηριστικά -με τον iMac να υπερτερεί στα χαρτιά καθώς διαθέτει c2d 2,4ghz ενώ το pc 64χ2 2,1 ghz- τα win7 τρέχουν τα προαναφερθέντα προγράμματα από καλύτερα, έως ΠΟΛΥ καλύτερα σε ορισμένες περιπτώσεις... Από την άλλη, θεωρητικά μπορώ να καθήσω στον Μακ πολύ περισσότερη ώρα καθώς δεν ακούγεται τίποτα, όταν όμως θέλω να κόψω το cdάκι με τη δουλειά μου, πάλι θα πρέπει να ξεβολευτώ να γυρίσω στο pc. Κοινώς, το pc με βολεύει καλύτερα.
domal Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2010 ρε παιδια το θεμα ειναι απλο , οταν εισαι μικρος παιρνεις pc , παιδευεσαι και το γουσταρεις, παιζεις παχνιδια και το γουσταρεις, το αλαζεις τα φωτα με καρτες κλπ και το γουσταρεις , σου ερχεται να το σπασεις και το γουσταρεις , δινεις χρηματα καθε 10 μηνες για να παιζεις ο,τι ποιο συγχονο παιχνιδι στην τελεια αναλυση , μπαινεις σε αυτο το τρυπακι , διαβαζεις φορουμ , ψαχνεις λυσεις (το καλο σε ολα αυτα ειναι οτι ενα παιδι μπαινει στην φιλοσοφια των υπολογιστων ) και ερχεται μια μερα που απλα μεγαλωνεις απλα δεν εχεις χρονο να ασχοληθεις με παπαριες θελεις ενα μηχανημα να κανεις την δουλεια σου ανετα να μη κολαει ιους , να μην εχεις αναγκη τοιχους προστασιας κλπ , γενικα απλα να μην σε προβληματιζει Εδω ευτυχως αρχιζει η σχεση σου με τα mac το αναβεις και απλα ηρεμεις , τα παντα ειναι μπροστά σου ετοιμα να σε εξυπηρετησουν , απλα ξεχνας οτι εχεις ενα υπολογιστη μπροστα σου, και λες oh yes i love my mac Συμπερασμα , οσο ειστε μικροι παιξτε με τα pc μολις μεγαλωσετε ελατε στα mac (ΥΓ. σχετικα με τα προγραμματα που λες φιλε μου , ολα μα ολα υπαρχουν στον mac ,και τρεχουν ανετοτατα , σκεψου στο mac μου εχω δοκιμασει συκριτικα περισσοτερα προγραμματα απο οτι ειχα οκιμασει τοσα χρονια στα pc που ειχα , ετσι απλα για να τα δω ) anyway once you go mac you never go back http://apple-larisa.blogspot.com/
mchrisober Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2010 μην ξεχνας ομως οτι μερικοι παραμενουμε για παντα παιδια!!!!!
S2Katana Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2010 ρε παιδια το θεμα ειναι απλο , οταν εισαι μικρος παιρνεις pc , παιδευεσαι και το γουσταρεις, παιζεις παχνιδια και το γουσταρεις, το αλαζεις τα φωτα με καρτες κλπ και το γουσταρεις , σου ερχεται να το σπασεις και το γουσταρεις , δινεις χρηματα καθε 10 μηνες για να παιζεις ο,τι ποιο συγχονο παιχνιδι στην τελεια αναλυση , μπαινεις σε αυτο το τρυπακι , διαβαζεις φορουμ , ψαχνεις λυσεις (το καλο σε ολα αυτα ειναι οτι ενα παιδι μπαινει στην φιλοσοφια των υπολογιστων ) και ερχεται μια μερα που απλα μεγαλωνεις απλα δεν εχεις χρονο να ασχοληθεις με παπαριες θελεις ενα μηχανημα να κανεις την δουλεια σου ανετα να μη κολαει ιους , να μην εχεις αναγκη τοιχους προστασιας κλπ , γενικα απλα να μην σε προβληματιζει Εδω ευτυχως αρχιζει η σχεση σου με τα mac το αναβεις και απλα ηρεμεις , τα παντα ειναι μπροστά σου ετοιμα να σε εξυπηρετησουν , απλα ξεχνας οτι εχεις ενα υπολογιστη μπροστα σου, και λες oh yes i love my mac Συμπερασμα , οσο ειστε μικροι παιξτε με τα pc μολις μεγαλωσετε ελατε στα mac (ΥΓ. σχετικα με τα προγραμματα που λες φιλε μου , ολα μα ολα υπαρχουν στον mac ,και τρεχουν ανετοτατα , σκεψου στο mac μου εχω δοκιμασει συκριτικα περισσοτερα προγραμματα απο οτι ειχα οκιμασει τοσα χρονια στα pc που ειχα , ετσι απλα για να τα δω ) anyway once you go mac you never go back http://apple-larisa.blogspot.com/ Ακριβώς αυτή είναι η οπτική μου. :-):-)
telegamesvg Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2010 Ακριβώς αυτή είναι η οπτική μου. :-):-) Kαι η δικη μου,τωρα πλεον που μολις πατησα τα 40.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.