Προς το περιεχόμενο

hard drive is not detected ενω δουλευει κανονικα - γιατι;

x_revenge

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

οταν ανοιγω τον υπολογιστη (στη μαυρη οθονη) μου βγαζει το παραπανω μυνημα...ο εν λογο εσωτερικος σκληρος ειναι ο western digital caviar black 640gb AALS

ομως στο υπολογιστης μου το δειχνει κανονικα και δεν εχω κανενα προβλημα απολυτος στο read και write...απλα τα προγραμματα δε το βρισκουν...οταν κατεβασα το speedfan δε μου εβρισκε σκληρο...δεν ειμαι σιγουρος τι φταιει αλλα μαλλον ειναι ή τα windows 7 ή τα bios της μητρικης (asus p6x58d premium), επειδη ομως ειναι καινουριος υπολογιστης δε θελω να κανω καμια κουτσουκελα αμα πρεπει να κανω update τα bios απλα κατεβαζω το αρχειο και το τρεχω ή πρεπει να κανω τιποτα αλλο πρωτα;

και ναι windows update εκανα

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Δώσε λίγες πληροφορίες παραπάνω.

Έχει δηλαδή drive letter και μπορείς και κάνεις copy/paste αρχεία από άλλους δίσκους σ αυτόν; Όταν πας να επιλέξεις μέσω των προγραμμάτων που εγκαθιστάς, πού θες να εγκατασταθούν, δε σου εμφανίζεται επιλογή το συγκεκριμένο partition;

Δημοσ.

δουλευει μια χαρα ειναι ολος ο δισκος (640 γιγα) στο C: απλα εχω προβλημα σε πραγματα που μου λενε να διαλεξω σκληρο και ετσι γιατι δε το βρισκουν αλλα τα windows το βρισκουν και μπορω να τον ανοιξω οποτε δε νομιζω να φταινε τα καλωδια...

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Πολύ περίεργο πρόβλημα.

Αν υπήρχε μόνο στα win θα λέγαμε εντάξει, κάποιος driver-antivirus-update κλπ κάνει κόλπα, αλλά και στο boot?Kάτι τρέχει με τον ελεγκτή...;

Κάνε το πιο εύκολο, άλλαξε καλώδιο και ίσως θέση sata.

Δημοσ.

πιστευω πως καμια τετοια βλακεια θα κανανε αυτοι που το συναρμολογησαν

δε θελω να κανω καμια βλακεια και εγω ομως και να χαλσω τιποτα για τα καλα...μαλλον θα βαλαν το καλωδιο σε λαθος θεση...τεσπα δουλευει κανονικα οποτε μεχρι στιγμης καλα ειμαστε αλλα δε ξερω αν θα μου δημιουργησει προβλημα

εκανα τα bios ανω κατω αλλα ακρη δεν εβγαλα, το ιδιο καθε φορα, η το καλωδιο που βαλανε ειναι βλακεια η το βαλανε σε λαθος θεση, ετσι λεω

Δημοσ.

Αμάν πια μ' αυτΑ τΑ BIOS

(μπδγ _BASSstarlet_ , εκείνο το ανακάτεμα με Speedfan και δίσκο.....ΔΕΝ σε ξένισε καθόλου; Εμένα πολύ).

Δημοσ.

...το "κατέβασε" λέει, και μετά αυτό "δεν του έβρισκε σκληρό" (τί δουλειά έχει ας πούμε το SF με τους δίσκους; Εγώ για θερμοκρασίες το 'χω......)

(...κι αν εννοεί πώς δεν βλέπει τη ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ του σκληρού, μέσω του SF, ε θα πάω να πηδηχτώ από τα Windows).

Δημοσ.

...φίλε x_revenge, μπορεί γενικώς στο Μπλα Μπλα section του forum να μπλαμπλαρίζω ασύστολα, αλλά σε όποιο άλλο του σημείο κοιτάω να διατηρώ σοβαρότητα (όχι βέβαια και σοβαροφάνεια). Συνεπώς το spamming δεν θα έλεγα πως αποτελεί χαρακτηριστικό μου (παν μέτρον ασπαμμάριστον, διατείνομαι).

Αντί λοιπόν απλά να υποθέτεις πως σπαμμάρω (ή να μου προτείνεις να ελέγξω το S.M.A.R.T. tab του FS - του οποίου το interface βεβαίως και γνωρίζω παλαιόθεν - αλλιώς άλλωστε δε θα μίλαγα πιο πριν γι' αυτό), δέξου ότι :

Αφ' ενός όντως είναι κομματάκι "περίεργο" κάποιος να χρησιμοποιεί το SF για monitoring ιδιοτήτων του δίσκου, τη στιγμή που υπάρχουν πιο εξειδικευμένα και "κατάλληλα" εργαλεία (πχ HDTune, HDTach, HD Sentinel κλτκτλ),

αφ' ετέρου δε άσχετα με το τί αηδίες μπορεί να λέω εγώ, κάνε τον κόπο και πρόσεξε τί ΑΚΡΙΒΩΣ σου γράψανε οι προηγούμενοι, και καλή τη πίστη θα διαπιστώσεις πως ο τρόπος γραφής σου μπερδεύει - αναφορικά με το τί ακριβώς αντιμετωπίζεις.

...Και για πιο λιανά, αν ενδιαφέρεσαι :

Αν το θέμα σου είναι ότι διάφορα προγράμματα δεν εμφανίζουν πληροφορίες που "οφείλουν" και περιμένεις (όπως S.M.A.R.T. attributes και θερμοκρασία), παίζει να είναι μέχρι και πρόβλημα συνεργασίας του δίσκου με τον disk controller - κατ' επέκταση δηλαδή την μητρική. Θέμα που σπάνια έως ποτέ το λαμβάνει υπ' οψιν ένα update του BIOS (και θα σου πρότεινα μάλιστα να μην κάνεις έτσι χαλαρά κάτι τέτοιο, για να μην τυχόν βρεθείς με την μητρική στα χέρια).

Δημοσ.

συγνωμη αν σε προσβαλα δε το ειχα σκοπο

δε με ενδιαφερουν τα προγραμματα αυτα ουτε το speedfan το ειχα για να κοιταω το S.M.A.R.T. tab που εχει γιατι δεν ασχολουμαι με αυτα περα απο το να βλεπω θερμοκρασιες για να δω αν ειναι καλα το συστημα μου, απλα το ανεφερα για να πω οτι δε μου εβγαζε να διαλεξω το δισκο μου, εκει που ελεγε να διαλεξω πατησα το βελακι για να βγαλει τη λιστα με τους δισκους που εντοπισε και ηταν κενη

εχω ψιλοκουφαθει με αυτο αλλα μιας και δεν μου'χει κανει κανενα προβλημα λεω να το κρατησω οπως ειναι, επειδη δεν ειμαι και πολυ καλος μ'αυτα, μπορει να ηταν κακης ποιοτητας το καλωδιο η να το βαλαν σε λαθος sata port δε ξερω

οσο για τη μητρικη δε νομιζω καινουρια ηταν μαζι με το υπολογιστη και δε τον εχω καιρο, αντε το πολυ δυο μηνες

Δημοσ.

(δεν είπα ότι με προσέβαλες)

...όπως δεν είπα κι ότι η μητρική σου είναι χαλασμένη. Απλή ασυμβατότητα, ΙΣΩΣ/ΜΑΛΛΟΝ (αλλιώς ίσως έχουν ζήτημα οι σένσορες του δίσκου, αν και χλωμό).

Σε γενικές γραμμές, δεν μπορείς κατ' αρχάς να κάνεις κάτι - οπότε απλά ξέχνα το, και κατά δεύτερο λόγο το πιο ουσιαστικό είναι να υπάρχει έστω ένας ανεμιστήρας εντός κουτιού που να τραβάει αέρα, ούτως ώστε δια της εξαγωγής από τουλάχιστον του ανεμιστήρα του τροφοδοτικού, να υπάρχει κυκλοφορία του, άρα και μια τάδε ψύξη (αν και συνήθως υπό θερμοκρασία δωματίου, ακόμη και το καλοκαίρι, στην πράξη ΔΕΝ ψήνονται κι όλας οι δίσκοι. Απλά αγγίζουν όρια...)

Πρακτικά δηλαδή, έχε εσύ μόνιμα μια ελάχιστη έστω ψύξη (που αφορά και τα υπόλοιπα μέρη), κι ας μην ξέρεις ακριβώς στους πόσους είναι η θερμοκρασία του δίκου.

Κι αν θες "για πιο σιγουριά", βάζεις κι έναν να χτυπάει κατά πάνω του.

Δημοσ.

το κουτι εχει 4 ανεμιστηρες, δεν ειναι προβλημα, δε ξερω ομως αν δουλευουν οι αλλοι τρεις εγω οταν τα κοιταω μου βγαζει καποιους στα 0 rpm και τον βασικο στα 2000+, προβλημα θερμανσης δεν εχω παντως αυτη τη στιγμη λεει system 30, cpu 32, aux 28 και ολα τα 8 thread εχουν 37-40 (ι7 920 χωρις overclocking)

σε 3-4 μηνες θα ανοιξο το κουτι να καθαρισω και να ξεσκονισω το εσωτερικο (αμα εχεις σκυλι που μαδαει γινεται τιγκα στις τριχες και ερχεται και σκονη απο τις οικοδομες απ'εξω και γινεται...ασε...) οταν ερθει η στιγμη τοτε θα το κοιταξω το θεμα, και για τους ανεμιστηρες και για το σκληρο...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...