nikolakisgk Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2010 Share Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2010 Γειά σας Είμαι εντελός καινούργειος στα linux. Θα ήθελα να μου πείτε πως μπορώ να κάνω ένα server με linux που να είναι και web και ftp.Άμα το πρώτο δεν είναι δυνατό θα ήθελα μόνο ftp.Θα σας παρακαλούσα να μην με αναμίξεται με filezila και τέτοια προγράμματα. Ξέχασα να σας πώ ότι το μηχάνιμα που θα το βάλω το linux θα είναι με ένα atom 1.60Ghz και ότι θα έχει 2 giga ram. Ευχαριστώ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Vas77 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2010 Share Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2010 Γειά σας Είμαι εντελός καινούργειος στα linux. Θα ήθελα να μου πείτε πως μπορώ να κάνω ένα server με linux που να είναι και web και ftp.Άμα το πρώτο δεν είναι δυνατό θα ήθελα μόνο ftp.Θα σας παρακαλούσα να μην με αναμίξεται με filezila και τέτοια προγράμματα. Ξέχασα να σας πώ ότι το μηχάνιμα που θα το βάλω το linux θα είναι με ένα atom 1.60Ghz και ότι θα έχει 2 giga ram. Ευχαριστώ. Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να εγκαταστήσεις του αντίστοιχους servers. Για το web, χρειάζεσαι Apache και ίσως php και mysql. Για ftp δεν ξέρω, αλλά αν κοιτάξεις στο internet για ftp server, είμαι σίγουρος ότι θα βρεις το πρόγραμμα που πρέπει να εγκαταστήσεις. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pisio Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2010 Share Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2010 Δες το παρακάτω link File Server Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
alex2005 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2010 Share Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2010 Αν δεν κάνω λάθος αν έχεις ssh στο linux box σου τότε παίζει σαν sftp. Για web server, όπως σου είπαν....δηλαδή apache,nginx,lighthttpd κτλ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nikolakisgk Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2010 Μέλος Share Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2010 Δες το παρακάτω link File Server Ευχαριστό πολύ γι'αυτό με βοήθησε να τον βάλω σε λειτουργεία. Τώρα τι να κάνω είμαι μόνο σε μια γραμμή εντολών. Δεν ξέρω τίποτα απο linux. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sergyma Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2010 Share Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2010 http://www.mandrivalinux.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=51&Itemid=5 http://www.mandrivalinux.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=115&Itemid=50 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
martinoff Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2010 Share Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2010 Ευχαριστό πολύ γι'αυτό με βοήθησε να τον βάλω σε λειτουργεία.Τώρα τι να κάνω είμαι μόνο σε μια γραμμή εντολών. Δεν ξέρω τίποτα απο linux. για ftp >sudo apt-get install proftpd για ssh >sudo apt-get install openssh-server μετα βαλτου σταθερη ip >vim /etc/network/interfaces και απο dhcp το κανεις ετσι (αναλογα τι δεινει το ρουτερ σου) >auto eth0 iface eth0 inet static address 192.168.1.225 netmask 255.255.255.0 broadcast 192.168.1.255 gateway 192.168.1.1 για save wq και μετα εχεις προσβαση απο ολα τα pc εντος δυκτυου αν θες και απο εξω νομιζω πρεπει να ανοιξεις πορτα και να εχεις dyndns απο windows για ssh μπενεις με putty και για ftp me winscp (free και τα δυο) απο εξω να μπενεις μονο με sftp (encrypted) για web δεν ξερω Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nikolakisgk Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2010 Μέλος Share Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2010 Τώρα που είμαι σε μια γραμή εντολών για να δω το περιβάλων εργασίας τι θα κάνω? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
martinoff Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2010 Share Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2010 Τώρα που είμαι σε μια γραμή εντολών για να δω το περιβάλων εργασίας τι θα κάνω? δεν υπάρχει Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pisio Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2010 Share Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2010 ποια διανομή έχεις εγκαταστήσει?? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nikolakisgk Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2010 Μέλος Share Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2010 ποια διανομή έχεις εγκαταστήσει?? Έχω εγκαταστήσει την ubuntu 9.10 server edition Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chek2fire Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2010 Share Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2010 H server edition δεν έχει γραφικό περιβάλλων και θα πρέπει να το εγκαταστήσεις μόνος σου από την γραμμή εντολών. Εδώ που τα λέμε δεν έχει αρκετά πραγματα πάνω της εκτός από ότι είναι για sever χρήση και θα πρέπει να τα εγκαταστήσεις μόνος σου. Αν δεν έχεις εμπειρία θα σου πρότεινα να βάλεις την κανονική έκδοση του ubuntu και μετά να φτιάξεις τον server που θέλεις. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pisio Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2010 Share Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2010 θα συμφωνήσω με τον chek2fire Βάλε το κανονικό ubuntu (όχι server) πειραματίσου για αρχή λίγο να δείς πως δουλεύει το Linux και μετά κάνεις και τον server που θές Για την εγκατάσταση του GUI στον ubuntu server π.χ. gnome εάν δεν κάνω λάθος είναι η εντολή >sudo apt-get install ubuntu-desktop Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nikolakisgk Δημοσ. 13 Μαΐου 2010 Μέλος Share Δημοσ. 13 Μαΐου 2010 παιδια μετα απο παρα πολυ δουλεια ειδα οτι υπαρχει γραφικω περιβαλων στα ubuntu server Χρησιμοποιώ firefox απο εκεί. :-D:-D:-D:-D Πρεπει να είμαστε root. Δίνουμε apt-get install xinit και μετά κανουμε εγκατάσταση τον firefox apt-get install firefox 3.5 για να ξεκινήσει το γραφικώ περιβάλων πατάμε startx και μετά εκεί δίνουμε firefox και είμαστε έτοιμη Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pinball_elf Δημοσ. 13 Μαΐου 2010 Share Δημοσ. 13 Μαΐου 2010 Το πακέτο εφαρμογών στην παρακάτω διεύθυνση xamp, μετατρέπει μία οποιαδήποτε διανομή Linux σε αυτό που θές. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.