Προς το περιεχόμενο

Μητρικη που ξεκλειδωνει amd

stefkos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Aκουω οτι υπαρχουν μητρικες που ξεκλειδωνουν τους 2/3πυρηνους amd και αλλες που δεν ξεκλειδωνουν.

Αυτες που ξεκλειδωνουν, θα σου ξεκλειδωσουν 100% τους κλειδωμενους πυρηνες του επεξστη σου?

Το ξεκλειδωμα αφορα μονο τη mobo ή αφορα και τον ιδιο τον επεξστη?

Δημοσ.

αν εκανες ενα κοπο και εψαχνες λιγο το φορουμ με τους επεξεργαστες και τις μητρικες, θα διαβαζες θεματα που αφορουν την ερωτηση σου...!!! εχει απαντηθει πολλακις!

Π.Χ. http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=345999

εχουμε πει επανειλλημενως, οτι δεν αρκει να εχει την δυνατοτητα η μητρικη, αλλα πρεπει να πεσεις και σε επεξεργαστη που ο/οι κλειδωμενος/οι πυρηνας/ες, να μην ειναι προβληματικοι.

Δημοσ.

Το link που με παρεπεμψες παντως δεν επικεντρωνει ακριβως στο θεμα που εθεσα.

Μπορω να ξερω απο τωρα αν οι πυρηνες μου ειναι προβληματικοι ή απροβληματιστοι?

Για τη mobo δεν μου ειπες, ολες οσες λενε οτι ξεκλειδωνουν, ξεκλειδωνουν στα σιγουρα? Ενα μοντελο που πηρε ενας φιλος και ανεφερε οτι του ξεκλεισωσε, θα ξεκλειδωσει και σε μενα?

Δημοσ.

και μητρική να πάρεις που είναι κατάλληλη για ξεκλειδωμα δεν σου εγγυαται οτι θα έχεις 100% επιτυχία

Δημοσ.

Όχι δεν μπορείς να ξέρεις από πριν αν η cpu που θα πάρεις θα ξεκλειδώνει και αν ξεκλειδώνει πόσο σταθερή θα είναι.:-)

Δημοσ.

Την εχω παρει ηδη τη cpu.

Αρα μου λετε πως ΟΥΤΕ η cpu, ΟΥΤΕ η mobo σου εγγυονται αποτελεσμα. Δηλαδη ειναι αν σου κατσει... :-D

Δημοσ.

H MB σου εγγυάται ότι θα ξεκλειδώσει ΑΝ είναι η σωστή cpu.

Αν η cpu σου ξεκλειδώνει και σε 10 διαφορετικές ΜΒ που έχουν την δυνατότητα ξεκλειδώματος να την βάλεις, θα ξεκλειδώσει.

:-)

Δημοσ.

ωραια, ας κανουμε μια επαναληψη-περιληψη.

πρωτα-πρωτα οταν αγορασουμε μητρικη, κοιταμε να εχει chipsets (SΒ), τα οποία δινουν τη δυνατοτητα να ξεκλειδωσεις επεξεργαστες. ορισμενα απο αυτα ειναι τα AMD SB710-SB750, και απο την NVIDIA τα 8200-8300. για την Nvidia δεν ειμαι και 100% σιγουρος, θα μας πουν παιδια που εχουν τετοιες μητρικες. αυτα τα chipset, λοιπον, εχουν την δυνατοτητα του ACC (Automatic Clock Calibration) στο BIOS, το οποιο οταν το ενεργοποιησεις, ξεκλειδωνει τον επεξεργαστη. στην Nvidia αυτη η επιλογη, ισως αναφερεται διαφορετικα.

το επομενο βημα, ειναι η αγορα καταλληλου επεξεργαστη. και οταν λεω καταλληλου, εννοω καποιου συγκεκριμενου μοντελου που να εχει αναφερθει οτι μπορει να ξεκλειδωσει. γιατι με τους επεξεργαστες, δεν εισαι σιγουρος. αν κοιταξεις σε καποια θεματα του φορουμ, οπως πχ αυτο που σου ανεφερα στο παραπανω ποστ μου, μπορεις να δεις καποιες λεπτομερειες, που μπορουν να σε βοηθησουν να διακρινεις ποιες σειρες επεξεργαστων εχουν μεγαλυτερη πιθανοτητα να ξεκλειδωσουν, απο αλλες!

παντως, ενα ειναι σιγουρο. οτι κανενας δεν σου εγγυαται οτι

1 θα ξεκλειδωσει και

2 αν ξεκλειδωσει τελικα, οτι θα ειναι και σταθερος!!!

Δημοσ.

Βλεπω τωρα οτι περιπλεκεται το πραμα...:-)

ποιον επεξεργαστή πήρες?

PhenomII x3 720. Eχει σημασια το μοντελο?

H MB σου εγγυάται ότι θα ξεκλειδώσει ΑΝ είναι η σωστή cpu.

Αν η cpu σου ξεκλειδώνει και σε 10 διαφορετικές ΜΒ που έχουν την δυνατότητα ξεκλειδώματος να την βάλεις, θα ξεκλειδώσει.

:-)

Η cpu μου ξεκλειδωνει, λοιπον?

Ξερεις καποια καταλληλη MB που θα μπορουσα να αγορασω και να ξεκλειδωνε 100%, αν ειναι?

......αν ξεκλειδωσει τελικα, οτι θα ειναι και σταθερος!!!

Οταν λες "μη σταθερος" τι ακριβως εννοεις? οτι μπορεις να αποκτησεις και προβλημα απο κει που δεν ειχες, ή οτι απλα θα δουλευουν πότε-πότε οι 4 πυρηνες?

Και αλλη μια ερωτηση, θα πρεπει να ανεβασεις και το ρευμα?

Δημοσ.

φυσικα και εχει σημασία το μοντέλο, ο επεξεργαστής που έχεις, είναι απο τα μοντέλα που μπορεις να τα ξεκλειδώσεις

Δημοσ.

διαβασε τι λέει στο παρακάτω λινκ

http://www.tomshardware.com/reviews/unlock-phenom-ii,2273.html

προσθέτω ένα ακομα λινκ που βρήκα από προσπάθείες για να το ξεκλειδώσουν

http://www.techenclave.com/cpu-mobo-corner/amd-phenom-ii-x3-720-unlocking-140859.html

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...