Super Moderators paredwse Δημοσ. 6 Απριλίου 2010 Super Moderators Δημοσ. 6 Απριλίου 2010 /thread Έτσι ακριβώς. Μόλις το είδα, σκέφτηκα "τώρα ας το κλειδώσουμε, δεν έχει άλλο νόημα η συζήτηση". Παρακαμπτω το δεδομενο οτι οι ιταλοι σκηνοθετες ειναι πολλοι κ πολυ καλοι κ απλα αναρωτιεμαι ποσο πολυ θα οικειοποιουμασταν το γεγονος αν ηταν τοσο πολυ γνωστοι παγκοσμιως, ελληνες σκηνοθετες. Σιγουρα πολυ περισσοτερο απο οσο το κανει η Ιταλια. Δεν το συζητάω καν. Εδώ έχουμε κάνει σημαία τα θαυμαστά επιτεύγματα των αρχαίων ημών προγόνων 3.000 χρόνια πριν, τους σκηνοθέτες μας δεν θα κάναμε; Από την άλλη, θυμάμαι την απαράδεκτη συμπεριφορά του Αγγελόπουλου όταν κέρδισε τον Χρυσό Φοίνικα ο Κουστουρίτσα για το Underground και, κατά βάθος, χαίρομαι. Αν ο "εθνικός σκηνοθέτης" μας επιδεικνύει τέτοιο ηθικό ανάστημα, να μας λείπει καλύτερα...
Nik.K Δημοσ. 6 Απριλίου 2010 Δημοσ. 6 Απριλίου 2010 Ασχετα με ολα τα αλλα το Brazil ειναι μια πολυ καλη ταινια, ιδιαζουσα περιπτωση ειδικα την εποχη που βγηκε, ακομα και τωρα ομως καλα κραταει.
KilliK Δημοσ. 6 Απριλίου 2010 Δημοσ. 6 Απριλίου 2010 το micmacs του jeunet μου εφερε χθες ο θειος, ωραια ταινια κοιτα κοσμικη συμπτωση.ακριβως τωρα διαβαζα αυτο: http://www.aintitcool.com/node/44527 θα το τσεκαρω ασαπ,ο jeunet ειναι απο τους αγαπημενους μου σκηνοθετες. ---------- Προσθήκη στις 09:38 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 09:31 ---------- Έτσι ακριβώς.Μόλις το είδα, σκέφτηκα "τώρα ας το κλειδώσουμε, δεν έχει άλλο νόημα η συζήτηση". Δεν το συζητάω καν. Εδώ έχουμε κάνει σημαία τα θαυμαστά επιτεύγματα των αρχαίων ημών προγόνων 3.000 χρόνια πριν, τους σκηνοθέτες μας δεν θα κάναμε; Από την άλλη, θυμάμαι την απαράδεκτη συμπεριφορά του Αγγελόπουλου όταν κέρδισε τον Χρυσό Φοίνικα ο Κουστουρίτσα για το Underground και, κατά βάθος, χαίρομαι. Αν ο "εθνικός σκηνοθέτης" μας επιδεικνύει τέτοιο ηθικό ανάστημα, να μας λείπει καλύτερα... ανεκαθεν ειχα την εντυπωση,απο τους ελληνες σινε-κριτικους κυριως, πως ως "εθνικο σκηνοθετης" θεωρειτο ο Καζαν. τεσπα οταν ο Αγγελοπουλος κανει την παγκοσμια πρωτοτυπια ως προεδρος του ΦΚΘ να βαζει ως κεντρικο τιμωμενο προσωπο τον εαυτο του,τοτε καταλαβαινει κανεις το ποιον του ανθρωπου.
suspiria Δημοσ. 6 Απριλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 6 Απριλίου 2010 υπαρχει ομως και η αποψη οτι επειδη ο αγγελοπουλος ειναι η μονη περιπτωση ελληνα σκηνοθετη παγκοσμιως αναγνωρισιμου, μπορουμε να του συγχωρησουμε και καποιες παρασπονδιες. διευκρινιζω οτι η αποψη δεν ειναι δικια μου, ειναι γνωστου τηλεοπτικου προσωπου εκ θεσσαλονικης, και πως απλα την αναφερω. αλλοι σκηνοθετες οπως ο γαβρας, ο καζαν και ο κασαβετης δεν θεωρουνται ''ελληνες'' επειδη εργαζονται-αν στο εξωτερικο
Super Moderators paredwse Δημοσ. 6 Απριλίου 2010 Super Moderators Δημοσ. 6 Απριλίου 2010 υπαρχει ομως και η αποψη οτι επειδη ο αγγελοπουλος ειναι η μονη περιπτωση ελληνα σκηνοθετη παγκοσμιως αναγνωρισιμου, μπορουμε να του συγχωρησουμε και καποιες παρασπονδιες.διευκρινιζω οτι η αποψη δεν ειναι δικια μου, ειναι γνωστου τηλεοπτικου προσωπου εκ θεσσαλονικης, και πως απλα την αναφερω. αλλοι σκηνοθετες οπως ο γαβρας, ο καζαν και ο κασαβετης δεν θεωρουνται ''ελληνες'' επειδη εργαζονται-αν στο εξωτερικο Ακριβώς επειδή ο Αγγελόπουλος έχει σημαντικές δημιουργίες στο ενεργητικό του (μην ξεχνάμε τις "Μέρες του '36" ή τον "Θίασο") και επειδή, δικαίως ή αδίκως, εκπροσωπεί τη χώρα μας σε διάφορα διεθνή φεστιβάλ, ο πήχυς είναι πολύ ψηλότερα για αυτόν, δεν είναι ο τυχαίος σκηνοθετάκος της σειράς. Άλλωστε η προσωπικότητα και η ανωτερότητα δεν φαίνονται στη νίκη αλλά στην ήττα. Για τον Κασσαβέτη και τον Γαβρά, δεν έχω να πω παρά τα καλύτερα. Για τον τρίτο που ανέφερες, η ιστορία του δεν μας αφήνει πολλά περιθώρια, αρνούμαι ακόμη και το όνομά του να γράψω γιατί θα χρειαστεί να πλύνω το πληκτρολόγιο μετά...
suspiria Δημοσ. 6 Απριλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 6 Απριλίου 2010 [ame]http://www.youtube.com/watch?v=YGZlilqC7xY[/ame] ασανσερ για δολοφονους τι να λεμε! λουι μαλ ζαν μορο μαιλς ντειβις http://www.imdb.com/title/tt0051378/ ---------- Προσθήκη στις 12:30 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 12:28 ---------- Ακριβώς επειδή ο Αγγελόπουλος έχει σημαντικές δημιουργίες στο ενεργητικό του (μην ξεχνάμε τις "Μέρες του '36" ή τον "Θίασο") και επειδή, δικαίως ή αδίκως, εκπροσωπεί τη χώρα μας σε διάφορα διεθνή φεστιβάλ, ο πήχυς είναι πολύ ψηλότερα για αυτόν, δεν είναι ο τυχαίος σκηνοθετάκος της σειράς. Άλλωστε η προσωπικότητα και η ανωτερότητα δεν φαίνονται στη νίκη αλλά στην ήττα. Για τον Κασσαβέτη και τον Γαβρά, δεν έχω να πω παρά τα καλύτερα. Για τον τρίτο που ανέφερες, η ιστορία του δεν μας αφήνει πολλά περιθώρια, αρνούμαι ακόμη και το όνομά του να γράψω γιατί θα χρειαστεί να πλύνω το πληκτρολόγιο μετά... νομιζεις δηλ οτι εναν καλλιτεχνη πρεπει να τον κρινουμε γενικοτερα ή μονο στη βαση της τεχνης του?μπορει ο αλλος να ειναι και σατανιστης ή παιδεραστης αλλα τι μας νοιαζει?
Super Moderators paredwse Δημοσ. 6 Απριλίου 2010 Super Moderators Δημοσ. 6 Απριλίου 2010 http://www.youtube.com/watch?v=YGZlilqC7xYασανσερ για δολοφονους τι να λεμε! λουι μαλ ζαν μορο μαιλς ντειβις http://www.imdb.com/title/tt0051378/ Όταν αγόρασα το DVD, ήρθε ένας φίλος σπίτι να δει την ταινία μόνο και μόνο επειδή είχε ακουστά το εξαιρετικό soundtrack. Έφυγε μαγεμένος με την ταινία. νομιζεις δηλ οτι εναν καλλιτεχνη πρεπει να τον κρινουμε γενικοτερα ή μονο στη βαση της τεχνης του?μπορει ο αλλος να ειναι και σατανιστης ή παιδεραστης αλλα τι μας νοιαζει? Τον καλλιτέχνη τον κρίνω για το έργο του. Τον άνθρωπο που κρύβεται πίσω από τον καλλιτέχνη, τον κρίνω από τη ζωή του. Απτό παράδειγμα ο Roman Polanski. Ιδίως το "σατανιστής" δεν με ενδιαφέρει καθόλου, δεν είναι καλύτερος ή χειρότερος από τον χριστιανό ή τον μουσουλμάνο.
suspiria Δημοσ. 6 Απριλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 6 Απριλίου 2010 Όταν αγόρασα το DVD, ήρθε ένας φίλος σπίτι να δει την ταινία μόνο και μόνο επειδή είχε ακουστά το εξαιρετικό soundtrack. Έφυγε μαγεμένος με την ταινία. πρωτη φορα σε ταινια η ζαν μορο κινηματογραφηθηκε χωρις εξτρα φωτα παρα μονο με το φυσικο φως.καποιοι το θεωρησαν αδιανοητο!πως θα γραψει στο φακο μια τετοια σταρ?το αποτελεσμα ομως δικαιωνει τον λουι μαλ και τον διευθυντη φωτογραφιας. ---------- Προσθήκη στις 12:34 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 12:33 ---------- Όταν αγόρασα το DVD, ήρθε ένας φίλος σπίτι να δει την ταινία μόνο και μόνο επειδή είχε ακουστά το εξαιρετικό soundtrack. Έφυγε μαγεμένος με την ταινία. Τον καλλιτέχνη τον κρίνω για το έργο του. Τον άνθρωπο που κρύβεται πίσω από τον καλλιτέχνη, τον κρίνω από τη ζωή του. Απτό παράδειγμα ο Roman Polanski. Ιδίως το "σατανιστής" δεν με ενδιαφέρει καθόλου, δεν είναι καλύτερος ή χειρότερος από τον χριστιανό ή τον μουσουλμάνο. μεγαλος αληταρας ο πολανσκι.αλλα και σκηνοθετης επισης!!!
Sellers Δημοσ. 6 Απριλίου 2010 Δημοσ. 6 Απριλίου 2010 Για τον τρίτο που ανέφερες, η ιστορία του δεν μας αφήνει πολλά περιθώρια, αρνούμαι ακόμη και το όνομά του να γράψω γιατί θα χρειαστεί να πλύνω το πληκτρολόγιο μετά... Χμμ, τώρα διαβάζω για την Μαύρη Λίστα του Χόλυγουντ. Δεν είχα ιδέα ότι παιζόταν τέτοια πράγματα.
Super Moderators paredwse Δημοσ. 6 Απριλίου 2010 Super Moderators Δημοσ. 6 Απριλίου 2010 μεγαλος αληταρας ο πολανσκι.αλλα και σκηνοθετης επισης!!! Συμφωνώ για αμφότερους τους χαρακτηρισμούς. Για τον "άνθρωπο" Polanski έχω γράψει παλιότερα... Για τον σκηνοθέτη Polanski δεν έχω να πω παρά διθύραμβους. Τι να πρωτοθυμηθώ; Το "Μαχαίρι στο Νερό"; Την απίστευτη "Αποστροφή" με μία υπέροχη Catherine Deneuve; Το "Μωρό της Ρόζμαρυ"; Την αριστουργηματική "Chinatown"; Το άνισο "Ο Θάνατος και η Κόρη"; Μέγας δημιουργός. Χμμ, τώρα διαβάζω για την Μαύρη Λίστα του Χόλυγουντ. Δεν είχα ιδέα ότι παιζόταν τέτοια πράγματα. Δυστυχώς ένας μεγάλος δημιουργός αμαύρωσε δια παντός την υστεροφημία του με τέτοια αίσχη...
suspiria Δημοσ. 6 Απριλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 6 Απριλίου 2010 το repulsion το εχω αλλα ακομα δεν το εχω δει.σημερα λοιπον θα το δω αφου λες οτι ειναι τοσο καλο και εχω διαβασει τοσα πολλα
Super Moderators paredwse Δημοσ. 6 Απριλίου 2010 Super Moderators Δημοσ. 6 Απριλίου 2010 το repulsion το εχω αλλα ακομα δεν το εχω δει.σημερα λοιπον θα το δω αφου λες οτι ειναι τοσο καλο και εχω διαβασει τοσα πολλα Άστα να πάνε, όλα μου τα λεφτά στα DVD (και σε λίγο και στα blu-ray) θα τα φάω... Πέρα από την πλάκα, είναι ένα ψυχολογικό θρίλερ με μία εξαίρετη Deneuve. Θεωρώ ότι θα σου αρέσει.
suspiria Δημοσ. 6 Απριλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 6 Απριλίου 2010 Άστα να πάνε, όλα μου τα λεφτά στα DVD (και σε λίγο και στα blu-ray) θα τα φάω... Πέρα από την πλάκα, είναι ένα ψυχολογικό θρίλερ με μία εξαίρετη Deneuve. Θεωρώ ότι θα σου αρέσει. λοιπον τωρα που ανεφερες την κατριν ντενεβ μου ρθε στο μυαλο η ταινια ''the hunger'' http://www.imdb.com/title/tt0085701/ με την κορυφαια σκηνη λεσβιακου σεξ αναμεσα στην κατριν ντενεβ και στην σουζαν σαραντον.παιζει και ο ντειβιντ μποουι.ενα must see για τους φιλους των θριλερ! [ame]http://www.youtube.com/watch?v=6850CjhIzrY[/ame] δεν αντεξα! [ame]http://www.youtube.com/watch?v=yEITSHSPLcE[/ame]
KilliK Δημοσ. 6 Απριλίου 2010 Δημοσ. 6 Απριλίου 2010 μονο την σκηνη εχω κατεβασει και δει.συνηθιζω να αποφευγω τις ταινιες του tony scott
Super Moderators paredwse Δημοσ. 6 Απριλίου 2010 Super Moderators Δημοσ. 6 Απριλίου 2010 Το'χα δει όταν είχε πρωτοβγει σε VHS (τότε...), ήμουν ακόμη στο σχολείο. Ομολογώ ότι δεν το θυμάμαι πολύ καλά αλλά ευκαιρία να το ξαναδώ, thanks! ΥΓ: Όντως ο Tony Scott είναι "λίγος"...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.