Members gsarig Δημοσ. 19 Μαρτίου 2010 Members Δημοσ. 19 Μαρτίου 2010 Καλά μωρέ, πώς κάνεις έτσι... ούτε τρεις ώρες δεν είναι το Σολάρις (τις πλησιάζει όμως). Πού θα πάνε, θα περάσουν
suspiria Δημοσ. 19 Μαρτίου 2010 Μέλος Δημοσ. 19 Μαρτίου 2010 οι ταινιες του ταρκοφσκι ειναι ωραιες μετα απο ερωτικη απογοητευση.μπορει να αυτοκτονησεις πιο ευκολα. ---------- Προσθήκη στις 11:01 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 10:54 ---------- μια που το θυμηθηκα [ame]http://www.youtube.com/watch?v=kanANVe2rkI[/ame] παρισι τεξας - βιμ βεντερς http://amazon.imdb.com/title/tt0087884/ ---------- Προσθήκη στις 11:08 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 11:01 ---------- kim kee duk ιδιαιτερη περιπτωση κορεατη σκηνοθετη.η θεαση των ταινιων του πολλες φορες μετατρεπεται σε συγκλονιστικη εμπειρια αλληλουχιας εικονων απιστευτης ομορφιας.must see κατ' εμε ειναι οι παρακατω. [ame] [/ame][ame]http://www.youtube.com/watch?v=Q2t85ihpMWs&feature=PlayList&p=CEAFB67B79FD19D5&playnext=1&playnext_from=PL&index=28[/ame] http://amazon.imdb.com/name/nm1104118/
disqualified Δημοσ. 19 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2010 LOL, το 3-iron το εχω διπλα μου σε DVD και περιμενει, ελπιζω να ειναι σημαδιακο
Members gsarig Δημοσ. 19 Μαρτίου 2010 Members Δημοσ. 19 Μαρτίου 2010 Εγώ τα 'χω και τα 2 και δεν τα 'χω δει ακόμα... λες;
greg_m Δημοσ. 19 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2010 Καλά μωρέ, πώς κάνεις έτσι... ούτε τρεις ώρες δεν είναι το Σολάρις (τις πλησιάζει όμως). Πού θα πάνε, θα περάσουν εγώ πάντως το είχα κλείσει
suspiria Δημοσ. 19 Μαρτίου 2010 Μέλος Δημοσ. 19 Μαρτίου 2010 LOL, το 3-iron το εχω διπλα μου σε DVD και περιμενει, ελπιζω να ειναι σημαδιακο πλακα κανεις???δες το αμεσως!!! ---------- Προσθήκη στις 23:46 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 23:45 ---------- Εγώ τα 'χω και τα 2 και δεν τα 'χω δει ακόμα... λες; πλακα κανεις???δες το αμεσως!!!
Super Moderators paredwse Δημοσ. 19 Μαρτίου 2010 Super Moderators Δημοσ. 19 Μαρτίου 2010 Το Solaris του Ταρκόφσκι είναι από τις πιο βαρετές ταινίες που έχω δει ποτέ μου. Αντιπάθησα τον Ταρκόφσκι.
Members gsarig Δημοσ. 20 Μαρτίου 2010 Members Δημοσ. 20 Μαρτίου 2010 Έχω την εντύπωση ότι κι ο ίδιος ο Ταρκόφσκι έχει πει πως είναι η χειρότερη ταινία του (αναλογικά με τις υπόλοιπες πάντα). και κάτι ψιλοάσχετο, αλλά μου ήρθε λόγω της συζήτησης για τον Πόε στο topic για τα βιβλία. Η υπόθεση του Σολάρις μου θύμισε λίγο τον Οίκο των Άσερ, με την έννοια ότι στη μία περίπτωση έχουμε έναν ζωντανό πλανήτη και στην άλλη ένα «ζωντανό» σπίτι (αν θυμάμαι καλά - έχουν περάσει και κάτι χρόνια - ο οίκος των Άσερ περιγράφεται ως ζωντανός οργανισμός)
Super Moderators paredwse Δημοσ. 20 Μαρτίου 2010 Super Moderators Δημοσ. 20 Μαρτίου 2010 Έχω την εντύπωση ότι κι ο ίδιος ο Ταρκόφσκι έχει πει πως είναι η χειρότερη ταινία του (αναλογικά με τις υπόλοιπες πάντα). και κάτι ψιλοάσχετο, αλλά μου ήρθε λόγω της συζήτησης για τον Πόε στο topic για τα βιβλία. Η υπόθεση του Σολάρις μου θύμισε λίγο τον Οίκο των Άσερ, με την έννοια ότι στη μία περίπτωση έχουμε έναν ζωντανό πλανήτη και στην άλλη ένα «ζωντανό» σπίτι (αν θυμάμαι καλά - έχουν περάσει και κάτι χρόνια - ο οίκος των Άσερ περιγράφεται ως ζωντανός οργανισμός) Ναι, δεν θα το έλεγα ότι έχουν τόσες ομοιότητες. Θεωρώ ότι... ... το "ζωντανό" του πλανήτη Solaris είναι πιο πολύ συμβολικό ενώ από την άλλη, ο θεός Πόε αγγίζει το μεταφυσικό στο Fall of the House of Usher
Members gsarig Δημοσ. 20 Μαρτίου 2010 Members Δημοσ. 20 Μαρτίου 2010 Ναι, δεν θα το έλεγα ότι έχουν τόσες ομοιότητες. Θεωρώ ότι... ... το "ζωντανό" του πλανήτη Solaris είναι πιο πολύ συμβολικό ενώ από την άλλη, ο θεός Πόε αγγίζει το μεταφυσικό στο Fall of the House of Usher Ναι περισσότερο δικός μου συνειρμός ήταν και αφορά το βασικό εύρημα παρά οποιαδήποτε άλλη ομοιότητα στις λεπτομέρειες των δύο έργων. (έτσι κι αλλιώς το Σολάρις βασίστηκε σε βιβλίο αν θυμάμαι καλά - η όποια ομοιότητα ίσως να κρατάει από εκεί)
Francisco Goya Δημοσ. 21 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2010 Ελαφρώς άσχετο, αλλά από Πόε είχα πάθει πλάκα όταν διάβασα το "The Pit And The Pendullum" ... Από τότε έγινα fan!
bluesattack Δημοσ. 21 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2010 Ελαφρώς άσχετο, αλλά από Πόε είχα πάθει πλάκα όταν διάβασα το "The Pit And The Pendullum" ... Από τότε έγινα fan! +1 Kαι φυσικα ..Bινσεντ Πραις
suspiria Δημοσ. 21 Μαρτίου 2010 Μέλος Δημοσ. 21 Μαρτίου 2010 +1 Kαι φυσικα ..Bινσεντ Πραις πω πω ταινιαρα!hammer ετσι?
Members gsarig Δημοσ. 21 Μαρτίου 2010 Members Δημοσ. 21 Μαρτίου 2010 Μετά την κουβέντα για τον Ταρκόφσκι κάθισα και είδα το «τα παιδικά χρόνια του Ιβάν» (Ivanovo detstvo). Ενώ γενικά μου άρεσε, δεν μπορώ να πω ότι τη βρήκα τόσο καλή όσο το Stalker και ο Καθρέφτης που τις βάζω μέσα στις αγαπημένες μου ταινίες - παρόλο που βλεπόταν πολύ πιο εύκολα και από τις δύο. Δεν είχε όμως πάνω μου την επίδραση των άλλων 2, τις οποίες σκεφτόμουν για μέρες αφού τις είχα δει. Παρόλα αυτά, δυο πράγματα μου έμειναν: 1. Το πόσο εντυπωσιακά καλή φωτογραφία μπορεί να έχει μια ταινία γυρισμένη το 1962. Βέβαια αυτό δεν ήταν έκπληξη - όλες οι ταινίες του Ταρκόφσκι το έχουν αυτό. Και δεν είναι μόνο τεχνικό το θέμα πιστεύω, αλλά κυρίως ο τρόπος που τοποθετεί τα αντικείμενα στα πλάνα του, ώστε να δημιουργεί εικόνες που σου μένουν. Αν δεν ήξερα και μου έλεγε κανείς ότι η ταινία γυρίστηκε σήμερα και ότι το ασπρόμαυρο είναι από άποψη, δεν θα είχα κανένα πρόβλημα να το πιστέψω. 2. Η διαπίστωση πως μία από τις αγαπημένες μου ταινίες, το Idi i smotri, δείχνει να έχει επηρεαστεί πολύ από αυτή την ταινία. Τώρα που την ξανασκέφτομαι, δηλαδή, μου φαίνεται σαν μια πιο βίαιη και σκληρή παραλλαγή της ταινίας του Ταρκόφσκι. Μάλιστα η σκηνή με το πηγάδι στο Idi i smotri μου φαίνεται τώρα ότι ήταν εκτός των άλλων και μια έμμεση αναφορά στο Ivanovo detstvo. Αυτά... τώρα μόνο ο Αντρέι Ρουμπλιόφ μου έμεινε, αλλά διστάζω γιατί είναι τρίωρo
Francisco Goya Δημοσ. 22 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2010 Kαι φυσικα ..Bινσεντ Πραις Καλά αυτή η ταινία είναι must-see! Και αγνοούσα την ύπαρξή της ... Thanks! ---------- Προσθήκη στις 14:39 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 14:38 ---------- Αυτά... τώρα μόνο ο Αντρέι Ρουμπλιόφ μου έμεινε, αλλά διστάζω γιατί είναι τρίωρo Εγώ την είχα πάρει την απόφαση, το κατέβασα, κάθισα να το δω και ανακάλυψα ότι είχε πρόβλημα ο ήχος! Ακόμα δεν το έχω τελειώσει ...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.