Προς το περιεχόμενο

οσοι σινεφιλ προσελθετε

suspiria

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 208
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

απο τις φετινές ταινίες καλό θα ήταν να τσεκάρετε τα εξαιρετικά

El secreto de sus ojos (αργεντίνικο φιλμ νουαρ, με εξαιρετικό σενάριο και φινάλε που την απογειώνει) - πήρε και το όσκαρ ξενόγλωσσης

Das weisse Band ( αριστουργημα. Γερμανία αρχές 20ού αιώνα, η γέννηση της βίας μέσα απο τα μάτια του michael haneke. Το μεγάλο βραβείο στις κάννες. η αγαπημένη μου φετινή ταινία.)

Un prophète ( δυνατή ταινία απο τη γαλλία. ένας νεαρός μεγαλώνει απότομα όταν μπαίνει φυλακή...βραβείο bafta, 2ο στις κάννες και υποψηφιότητα της γαλλίας. αξίζει)

ps: μπόνους μια παλιότερη επειδή δεν είδα να έχει αναφερθεί. Vozvrashchenie (the return) απο τον Andrei Zvyagintsev.

Δημοσ.

El secreto de sus ojos (αργεντίνικο φιλμ νουαρ, με εξαιρετικό σενάριο και φινάλε που την απογειώνει) - πήρε και το όσκαρ ξενόγλωσσης

Das weisse Band ( αριστουργημα. Γερμανία αρχές 20ού αιώνα, η γέννηση της βίας μέσα απο τα μάτια του michael haneke. Το μεγάλο βραβείο στις κάννες. η αγαπημένη μου φετινή ταινία.)

Un prophète ( δυνατή ταινία απο τη γαλλία. ένας νεαρός μεγαλώνει απότομα όταν μπαίνει φυλακή...βραβείο bafta, 2ο στις κάννες και υποψηφιότητα της γαλλίας. αξίζει)

ps: μπόνους μια παλιότερη επειδή δεν είδα να έχει αναφερθεί. Vozvrashchenie (the return) απο τον Andrei Zvyagintsev.

νομιζω αναφερθηκε η επιστροφη.παντως κριμα στο ενα απο τα δυο παιδια που παιζουν γιατι σκοτωθηκε μετα απο λιγο καιρο...

• Members
Δημοσ.

Όντως ωραία ταινία η Επιστροφή. Και ο Αιχμάλωτος του Καυκάσου ήταν καλό επίσης και ακόμα καλύτερο το idi i smotri (μιας και πιάσαμε τις ρωσικές ταινίες).

Δημοσ.
Όντως ωραία ταινία η Επιστροφή. Και ο Αιχμάλωτος του Καυκάσου ήταν καλό επίσης και ακόμα καλύτερο το idi i smotri (μιας και πιάσαμε τις ρωσικές ταινίες).

ρε συ το idi i smotri υπαρχει σε video club?εχω διαβασει οτι ειναι κορυφαια αντιπολεμικη ταινια!

• Members
Δημοσ.
ρε συ το idi i smotri υπαρχει σε video club?εχω διαβασει οτι ειναι κορυφαια αντιπολεμικη ταινια!

Μου βάζεις δύσκολα - δεν έχω ιδέα... είχε παιχτεί πριν από κανένα χρόνο σε επανέκδοση σε κάποιο σινεμά πάντως.

Και όντως είναι από τις καλύτερες αντιπολεμικές. Για την ακρίβεια, είναι η προσωπική μου αγαπημένη μαζί με το Johnny Got his Gun στη συγκεκριμένη κατηγορία.

Δημοσ.
ενα παρα πολυ καλο ισλανδικο φιλμ του Dagur Kári

να και το λινκ για περισσοτερες πληροφοριες γιαυτους που εκαναν παραπονα http://www.imdb.com/title/tt0351461/

Εξαιρετικό και το Voksne mennesker (Dark Horse) του ιδίου.

Περιμένω να δω την τελευταία του: The Good Heart

Δημοσ.
Και όντως είναι από τις καλύτερες αντιπολεμικές. Για την ακρίβεια, είναι η προσωπική μου αγαπημένη μαζί με το Johnny Got his Gun στη συγκεκριμένη κατηγορία.

Από τα αντιπολεμικά δράματα είναι εξαιρετικό και το "Full Metal Jacket" του μεγάλου Kubrick!

Δημοσ.

Mαπα ειναι.Συγκριτικα παντα με τις προηγουμενες δουλειες του.

Καλυτερο αντιπολεμικο ειναι αυτο που ειδα προχτες,παλι του Κιουμπρικ με πρωταγωνιστη τον Κερκ Νταγκλας.Paths of Glory λεγεται και νομιζω βασιζεται σε αληθινο γεγονος.

• Members
Δημοσ.

έχει παιχτεί εδώ ως "Σταυροί στο μέτωπο". Όντως ωραία ταινία. Κι εμένα μου άρεσε περισσότερο από το full metal jacket (εντάξει, μάπα δεν θα το έλεγα, αλλά δεν είναι και από τις αγαπημένες μου).

Πάντως, αν έπρεπε να διαλέξω μία μόνο ταινία στην κατηγορία, θα ήταν σίγουρα το Johnny got his gun. Πιστεύω πως ξεφεύγει από τα όρια της απλής αντιπολεμικής ταινίας και μπορείς να το δεις κι από άλλες πλευρές.

Δημοσ.
Πάντως, αν έπρεπε να διαλέξω μία μόνο ταινία στην κατηγορία, θα ήταν σίγουρα το Johnny got his gun. Πιστεύω πως ξεφεύγει από τα όρια της απλής αντιπολεμικής ταινίας και μπορείς να το δεις κι από άλλες πλευρές.

Αμαν με αυτό το Johny Got His Gun... Θα με βάλεις με το ζόρι να το δώ...

Όπως και να έχει, μόλις ''νοίκιασα'' το Σολαρις. Σε περίπτωση που δεις να σε έχω διαγράψει απο φίλο, και για κάποιο περίεργο λόγο δεν μπορείς να μου στέλνεις π.μ, μην απορήσεις.

• Members
Δημοσ.
Αμαν με αυτό το Johny Got His Gun... Θα με βάλεις με το ζόρι να το δώ...

Όπως και να έχει, μόλις ''νοίκιασα'' το Σολαρις. Σε περίπτωση που δεις να σε έχω διαγράψει απο φίλο, και για κάποιο περίεργο λόγο δεν μπορείς να μου στέλνεις π.μ, μην απορήσεις.

Κάτσε - σου πρότεινα εγώ ποτέ το Σολάρις; Για το Στάλκερ σου έλεγα :P Και ακόμη και γι' αυτό (το Στάλκερ) σε έχω προειδοποιήσει ότι είναι βαρύ για να είμαι καλυμμένος :lol:

(εμένα πάντως το Σολάρις για να πω την αλήθεια δεν με είχε ενθουσιάσει και τόσο)

Δημοσ.

ΜΙΛΗΣΑ gsarig. Μην προσπαθείς τώρα να δικαιολογηθείς. Είναι αργά. Ήδη είμαι στο 25ο λεπτό και τα μάτια αργοσβήνουν.

:P

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...