Προς το περιεχόμενο

οσοι σινεφιλ προσελθετε

suspiria

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Super Moderators
Δημοσ.

Μήπως θα ήταν καλό, αντί να βάζουμε κατ' ευθείαν βιντεάκια, να γράφουμε και μερικές πληροφορίες για την ταινία; Έστω ένα link στο imdb.com ή στο allmovie.com;

:-)

Από την μεριά μου, η σημερινή μου συνεισφορά είναι το C'est arrivé près de chez vous, μία βέλγικη ταινία του 1992, όπου ένα κινηματογραφικό συνεργείο της τηλεόρασης ακολουθεί έναν κατ'εξακολούθηση... δολοφόνο, τον ρωτά για το "χόμπυ" του, τις δυσκολίες της δουλειάς του, επισκέπτονται γονείς και φίλους του και σιγά-σιγά ο δολοφόνος εμπλέκει και το συνεργείο στις ασχολίες του.

Ο τίτλος μεταφράζεται ως "συνέβη κοντά στο σπίτι σας" - η ταινία κυκλοφόρησε στην αγγλόφωνη αγορά υπό τον τίτλο "Man Bites Dog" (Άνθρωπος δαγκώνει σκύλο), προφανής αναφορά στο κλασσικό ρητό της δημοσιογραφίας "είδηση δεν είναι όταν σκύλος δαγκώνει άνθρωπο αλλά όταν άνθρωπος δαγκώνει σκύλο".

• Απαντ. 208
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Αν δεν κάνω λάθος η συγκεκριμένη ταινία , παίχτηκε για κανα-δυο βδομάδες στο σινεμά, και μετά δεν κυκλοφόρησε σε βίντεο/dvd απο ελληνική εταιρεία διανομής. Την είχα δει στο video-blue σε κασέτα εισαγωγής απο αγγλία (και νομίζω όχι uncut όπως παίχτηκε στο σινεμά). Κορυφαία πάντως και αρκετά σοκαριστική.

Να προσθέσω επίσης 2 ταινίες που δεν έχουν αναφερθεί ακόμα

Καπνός (Smoke) και την συνέχειά του "λίγος καπνός ακόμα". Πολύ καλές και οι 2.

• Super Moderators
Δημοσ.
Αν δεν κάνω λάθος η συγκεκριμένη ταινία , παίχτηκε για κανα-δυο βδομάδες στο σινεμά, και μετά δεν κυκλοφόρησε σε βίντεο/dvd απο ελληνική εταιρεία διανομής. Την είχα δει στο video-blue σε κασέτα εισαγωγής απο αγγλία (και νομίζω όχι uncut όπως παίχτηκε στο σινεμά). Κορυφαία πάντως και αρκετά σοκαριστική.

Κυκλοφορεί uncut σε DVD της Criterion (region 1).

;)

Δημοσ.
Κυκλοφορεί uncut σε DVD της Criterion (region 1).

;)

Το οποίο το έχω ήδη στην συλλογή μου! αυτό που είδα στο λινκ που παρέθεσες όμως αναφέρει την ταινία ως γαλλική, εγώ θυμόμουν οτι ήταν βελγική (ή τουλάχιστον απο γαλλόφωνο βέλγο σκηνοθέτη). Ενδεχομένως η παραγωγή να ήταν γαλλική, τι να πω....

• Super Moderators
Δημοσ.
Το οποίο το έχω ήδη στην συλλογή μου! αυτό που είδα στο λινκ που παρέθεσες όμως αναφέρει την ταινία ως γαλλική, εγώ θυμόμουν οτι ήταν βελγική (ή τουλάχιστον απο γαλλόφωνο βέλγο σκηνοθέτη). Ενδεχομένως η παραγωγή να ήταν γαλλική, τι να πω....

Είναι βέβαιο ότι πρόκειται για βέλγικη και όχι για γαλλική παραγωγή.

Αν αναφέρεσαι στο French που γράφει η Criterion, υποθέτω ότι αναφέρονται στη γλώσσα στην οποία διαδραματίζεται η ταινία και όχι στη χώρα παραγωγής - αλλιώς (λέω εγώ) θα έγραφαν France, όχι French. ;)

Δημοσ.
Είναι βέβαιο ότι πρόκειται για βέλγικη και όχι για γαλλική παραγωγή.

Αν αναφέρεσαι στο French που γράφει η Criterion, υποθέτω ότι αναφέρονται στη γλώσσα στην οποία διαδραματίζεται η ταινία και όχι στη χώρα παραγωγής - αλλιώς (λέω εγώ) θα έγραφαν France, όχι French. ;)

Και εγώ για βέλγικη την ήξερα τόσα χρόνια...

Γράφει και France πάντως , λίγο ποιο πάνω απο το French ;-)

Δημοσ.

χεχ την ειχα δει πριν αιωνες στην ερτ1,αλλα ποτε δεν την ξαναβρηκα στα βιντεοκλαμπς.μπαινει στα υποψιν.

εντωμεταξυ θυμηθηκα μια αλλη ταινια που νομιζω οτι ηταν και αυτη γαλλικη η αγγλικη,γενικα ευρωπαικη πρεπει να ηταν.

ηταν ενας τυπος που τον απελυσαν απο την δουλεια του και τον παρατησε η γυναικα του.μην αντεχοντας αλλο,προσλαμβανει εναν αγνωστο εκτελεστη να τον σκοτωσει σε καποια τυχαια χρονικη στιγμη και μερος που θα επιλεξει ο εκτελεστης χωρις να γνωριζει ο ιδιος.

Ομως πως τα φερνει η ζωη,τα πραματα αρχιζουν να καλυτερευουν για τον πρωταγωνιστη,ο οποιος αρχιζει να βλεπει την κατασταση του πιο θετικα και τελικα αποφασιζει οτι θελει να ζησει.ομως ο αγνωστος εκτελεστης απο στιγμη σε στιγμη ειναι ετοιμος να τον σκοτωσει,και ο ιδιος δεν ξερει ποιος ειναι για να επικοινωνησει μαζι του προκειμενου να ακυρωσει το συμβολαιο κατα της ζωης του.

εχετε καμια ιδεα πως λεγεται η ταινια; την ειχε δειξει και αυτην η ερτ1 πολυ παλια αλλα δεν προλαβα να την δω ολη.

• Super Moderators
Δημοσ.
[...]

εντωμεταξυ θυμηθηκα μια αλλη ταινια που νομιζω οτι ηταν και αυτη γαλλικη η αγγλικη,γενικα ευρωπαικη πρεπει να ηταν.

ηταν ενας τυπος που τον απελυσαν απο την δουλεια του και τον παρατησε η γυναικα του.μην αντεχοντας αλλο,προσλαμβανει εναν αγνωστο εκτελεστη να τον σκοτωσει σε καποια τυχαια χρονικη στιγμη και μερος που θα επιλεξει ο εκτελεστης χωρις να γνωριζει ο ιδιος.

Ομως πως τα φερνει η ζωη,τα πραματα αρχιζουν να καλυτερευουν για τον πρωταγωνιστη,ο οποιος αρχιζει να βλεπει την κατασταση του πιο θετικα και τελικα αποφασιζει οτι θελει να ζησει.ομως ο αγνωστος εκτελεστης απο στιγμη σε στιγμη ειναι ετοιμος να τον σκοτωσει,και ο ιδιος δεν ξερει ποιος ειναι για να επικοινωνησει μαζι του προκειμενου να ακυρωσει το συμβολαιο κατα της ζωης του.

εχετε καμια ιδεα πως λεγεται η ταινια; την ειχε δειξει και αυτην η ερτ1 πολυ παλια αλλα δεν προλαβα να την δω ολη.

Μήπως είναι το I hired a contract killer, Φινλανδική, του Aki Kaurismaki;

Φαίνεται ότι πρωταγωνιστεί ο Jean-Pierre Léaud, το alter ego του Truffaut (πρωταγωνίστησε στα 400 Χτυπήματα και στις επόμενες τέσσερεις συνέχειες του Antoine Doinel).

• Moderators
Δημοσ.

Να αναφερω τρεις ιδιαιτερες ταινιες, για διαφορετικους λογους η καθεμια.

Τhe Calendar Girls.

Βασισμενη σε αληθινη ιστορια, ηταν συγκινητικο σε καποια σημεια, χαρουμενο και αισιοδοξο σε αλλα. Μια διαφορετικη εκδοχη των κοριτσιων των ημερολογιων...

Μαλιστα τους τελευταιους μηνες ειχε ανεβει και στο θεατρο Κιβωτος (δεν ξερω αν συνεχιζεται ακομα). H ερμηνεια της Mirren ηταν φοβερη (οπως σε ολες της τις ταινιες αλλωστε)

http://www.imdb.com/title/tt0337909/

[ame]http://www.youtube.com/watch?v=_cr2dR6-wZ4[/ame]

La Pianiste.

H συγκεκριμενη ειναι καταθλιπτικη, μαυρη και διεστραμμενη σε βαθμο αρρωστιας.

Ειναι η ιστορια μιας καταπιεσμενης γυναικας, διασκαλας του πιανο, η οποια κουβαλαει (και οχι αδικα) χιλιαδες συμπλεγματα, εγκλωβισμους και διαστροφες. Καταληγει να κανει σχεση με εναν μαθητη της και τα πραγματα περιπλεκονται σε μεγαλυτερο βαθμο.

Highlight η σκηνη βιας στο δωματιο με τον εραστη της και την μητερα της.

Σε οσους την εχω προτεινει σοκαριστηκαν, δεν ειναι ευχαριστη ταινια και σε καμια περιπτωση ελαφρια. Αλλα αξιζει για την ερμηνεια της Huppert και ακριβως για το σοκαριστικο υφος της. Απλα μην την προτιμησετε αν δεν βρισκεστε σε καλη ψυχολογια.

Παρεμπιπτοντως το βιβλιο δεν παει πισω.

http://www.imdb.com/title/tt0254686/

[ame]

[/ame]

Τελος το αγαπημενο μου, αμερικανικο, αλλα σε καμια περιπτωση κλασικη αμερικανια, που ανεδειξε αρκετους διασημους ηθοποιους...

Dangerous Liaissons.

Η ιντριγκες και τα παθη της αριστοκρατιας στην Γαλλια του 17ου αιωνα. Ουσιαστικα το θεμα της ειναι η ηθικη και η ελλειψη της (μεταξυ αλλων βεβαια), με το εξαιρετικο motto της υπογραφης μου!

Για την ιστορια, τα δυο απο τα τρια remake της ηταν απλα αθλια. Το πρωτο ηταν αξιοπρεπες θα ελεγα..

http://www.imdb.com/title/tt0094947/

[ame]

[/ame]
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

ΚΟΥΚΛΕΣ - ΤΑΚΕΣΙ ΚΙΤΑΝΟ

Μια οαση στη φιλμογραφια του Τακεσι Κιτανο.Ενα ανεπαναληπτο αριστουργημα, σπανιο διαμαντι με εκπληκτικη φωτογραφια απο εναν σκηνοθετη που δεν μας εχει συνηθισει σε τετοιου ειδους ταινιες.Πραγματικα οσοι δεν το εχουν δει να σπευσουν να το νοικιασουν ή καλυτερα να το αγορασουν.Το τρειλερ αδικει την ταινια.

http://www.imdb.com/title/tt0330229/

http://www.provoles.gr/movie%27s_03-04/040423.htm

http://www.cinephilia.gr/2002/dolls2.htm

[ame]

[/ame]

[ame]http://www.youtube.com/watch?v=hE-HMvcw0Xs[/ame]

Δημοσ.
ΚΟΥΚΛΕΣ - ΤΑΚΕΣΙ ΚΙΤΑΝΟ

Μια οαση στη φιλμογραφια του Τακεσι Κιτανο.Ενα ανεπαναληπτο αριστουργημα, σπανιο διαμαντι με εκπληκτικη φωτογραφια απο εναν σκηνοθετη που δεν μας εχει συνηθισει σε τετοιου ειδους ταινιες.Πραγματικα οσοι δεν το εχουν δει να σπευσουν να το νοικιασουν ή καλυτερα να το αγορασουν.Το τρειλερ αδικει την ταινια.

Το ειχα στο μυαλο μου χθες. Πραγματικα μαγευτικο

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...