Προς το περιεχόμενο

οσοι σινεφιλ προσελθετε

suspiria

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Super Moderators
Δημοσ.
Υπάρχει κάποιο forum που μπορώ να βρώ τέτοιες ταινίες γιατί ψάχνω αλλά δύσκολα βρίσκω? Εσείς από που τις βρίσκετε? Τις αγοράζετε?

Ενδιαφέρομαι για γαλλικό κινηματογράφο κυρίως.Όποιος μπορεί ας βοηθήσει.Για link στείλτε μου PM

Αν ψάχνεις για γαλλικές ταινίες με ελληνικούς υπότιτλους, όσες έχουν τα videoclub της γειτονιάς σου (δεν ξέρω πλέον τι παίζει με online shops για ελληνικά DVD).

Αν δεν σε ενδιαφέρουν οι ελληνικοί υπότιτλοι, μπορείς να ρίξεις μια ματιά τόσο στο http://www.amazon.fr (το γαλλικό amazon) όσο και στο http://www.play.com.

Το πρώτο έχει γαλλικές ταινίες συνήθως χωρίς υπότιτλους και το δεύτερο έχει αρκετές γαλλικές ταινίες συνήθως με αγγλικούς υπότιτλους (ενδεχομένως να είσαι τυχερός και να βρεις και ελληνικούς, ανάλογα με την έκδοση του DVD).

Μετά, πάμε στις πιο εξεζητημένες: http://www.criterion.com, συλλεκτικές εκδόσεις συγκεκριμένων ταινιών (έχουν κυκλοφορήσει πολλές ταινίες του Godard, για παράδειγμα). Ακριβά DVD που αξίζουν με αγγλικούς υπότιτλους - προσοχή, η συντριπτική πλειοψηφία των DVD σε αυτή την εταιρεία είναι Region 1 (και άρα ενδέχεται να μην αναπαράγονται σε DVD player που δεν είναι region free).

• Απαντ. 208
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Καταλαβαίνω αυτό που λες για τον Τριερ.Ειδικά οι ταινίες του δόγματος 95 είναι λίγο κάπως ή και .......δήθεν θα έλεγα.Όλη αυτή η αντισυμβατική μη κινηματογραφική άποψη κάπου χολαίνει ή και.....σου προκαλεί πονοκέφαλο.Δε θα ξεχάσω στους <<Ηλίθιους>> πόσους βαθμούς ανέβηκε η μυωπία μου ;).Όμως θα σου πω την αμαρτία μου.Η ταινία του<<Δαμάζοντας τα κύματα >> με συγκίνησε αφάνταστα.Μάλλον την είδα καθαρά ανθρώπινα και συναισθηματικά φορτισμένα.Θα τη συμπεριελάμβανα στις καλύτερες ταινίες που έχω δει,ως απλός θεατής.Τον Αντίχριστο δεν τον έχω δει ακόμα.Θα σου πω άποψη όταν το δω.Πάντως μπράβο για το θέμα που άνοιξες.Μου έδωσες κίνητρο να κάνω τα πρώτα μου σχόλια εδώ :-)

Το Dogma95 μπορεί να είναι ένα φορμαλιστικό πλαίσιο που επινόησε ο von Trier, ουσιαστικά για να παίξει με τα όρια του κινηματογράφου (και του θεατή) αλλά μην ξεχνάμε ότι είναι ένας δημιουργός που μας έδωσε το εξαιρετικό Europa και το πολύ ενδιαφέρον Dogville.

Ο Αντίχριστος είναι και για μένα στα "προσεχώς", ο von Trier δεν είναι τυχαίος δημιουργός (ακόμα και η σειρά "Riget" ξεφεύγει από τη νόρμα της τηλεοπτικής σειράς).

εμενα παλι αυτου του ειδους η κινηματογραφηση δεν μου λεει τιποτα.παιρνουμε μια καμερα στο χερι και προσπαθουμε να πιασουμε οτι προλαβουμε εκεινη την ωρα απο μια συζητηση πχ δυο ατομων.zoom in, zoom out, δεξια, αριστερα, νετ, οχι νετ και δεν πειραζει αν κανουμε και 100 λαθη.δηλ μπορει να πεσει ο καμεραμαν και αυτος να φωναξει ''το χουμε παιδια παμε στην επομενη σκηνη''.και να το δει ο αλλος και να πει ''ειδες τεχνη ρε ο τριερ?''.οταν κατι ειναι ατεχνο ειναι ατεχνο οπως και να το κανουμε!κλασικο παραδειγμα το ''χορευοντας στο σκοταδι''.εκτος του οτι η φωτογραφια του ηταν αθλια (και ας ηταν ετσι επιτηδες) ειχε και την μαρθα βουρτση της ισλανδιας που απο το πολυ κλαμα στο τελος με επιασαν τα γελια!απο δραμα εγινε γκροτεσκ!

παντως μου αρεσει παρα πολυ που αρχισε να ανοιγει η συζητηση γιατι στην αρχη απογοητευτηκα.ευτυχως υπαρχουν ανθρωποι με κοινα!

η πλάκα με τον Trier είναι ότι ξεκίνησε τελείως διαφορετικά με τα Befrielsesbilleder και Forbrydelsens element ακολουθώντας ουσιαστικά τα χνάρια του Tarkovsky, με απόλυτα στυλιζαρισμένη φωτογραφία, φωτισμούς, κινήσεις κάμερας μπλα μπλα σε σημείο αντιγραφής. Στα Epidemic και Medea κρασάρει οπτικά, στο Europa που λέει ο paredwse ξεπερνάει τον Andrey ως επιρροή αλλά κρατάει το στυλιζάρισμα. Στις πιο γνωστές του (Κύματα, Ηλίθιοι, Χορεύοντας, Dogville, Manderlay) ξέρετε τι κάνει και στον Αντίχριστο φαίνεται να ξαναγυρνάει στα παλιά λημέρια (μέχρι και αφιέρωση στον Tarkovsky πετάει στα credits). Ο τύπος είναι απ'τους ενδιαφέροντες σκηνοθέτες στον πλανήτη, μου θυμίζει τον Kubrick και τον Kurosawa στην απίστευτη ικανότητά τους να παίζουν με τα είδη και τη φόρμα τους κατά τη διάρκεια της καριέρας των (:ρ).

και μια και άρχισα πάρτε και τις προτιμήσεις μου

trier.jpg

.

ps:

Τα σχόλια για το Solaris νομίζω ότι είναι άστοχα, κυρίως γιατί δε μιλάμε για "απάντηση" σε κανέναν.

• Super Moderators
Δημοσ.
[...]

Τα σχόλια για το Solaris νομίζω ότι είναι άστοχα, κυρίως γιατί δε μιλάμε για "απάντηση" σε κανέναν.

Κι όμως, το Solaris είχε "διαφημιστεί" και είχε προωθηθεί ως "απάντηση" του Σοβιετικού κινηματογράφου στο "2001". Δεν γνωρίζω αν το είχε καλιεργήσει κι ο Tarkovsky αυτό αλλά γενικά έτσι θεωρείται...

Και μία ενδιαφέρουσα συζήτηση στο forum της Criterion για τη σχέση Tarkovsky και von Trier:

http://www.theauteurs.com/topics/5720

;)

Δημοσ.
Κι όμως, το Solaris είχε "διαφημιστεί" και είχε προωθηθεί ως "απάντηση" του Σοβιετικού κινηματογράφου στο "2001". Δεν γνωρίζω αν το είχε καλιεργήσει κι ο Tarkovsky αυτό αλλά γενικά έτσι θεωρείται...

Και μία ενδιαφέρουσα συζήτηση στο forum της Criterion για τη σχέση Tarkovsky και von Trier:

http://www.theauteurs.com/topics/5720

;)

κι έλεγα να το γράψω αυτό. Χωρίς να έχω πηγή εύκαιρη, ο Tarkovsky όταν πρωτοείδε Trier (δεν είμαι σίγουρος σε ποια ταινία αναφερόταν πάντως ήταν της περιόδου 82-84 του Trier) είπε ότι είναι η χειρότερη ταινία που έχει δει στη ζωή του.

για την "απάντηση".

όπως το λες, απλά είναι πεποίθησή μου ότι ο Tarkovsky αδιαφορούσε να απαντήσει στον οποιονδήποτε. Το ότι υπήρχε κλίμα δεν το αμφισβητεί κανείς. Πάντως ο Tarkovsky (εν μέσω του κλίματος) έχει σχολιάσει το 2001. Και πάλι χωρίς πηγή, το είχε χαρακτηρίσει "μπλα μπλα θετικά" αλλά άψυχο. Διαφωνώ φυσικά αλλά καταλαβαίνω γιατί ο συγκεκριμένος θα έλεγε κάτι τέτοιο.

Δημοσ.

για την "απάντηση".

όπως το λες, απλά είναι πεποίθησή μου ότι ο Tarkovsky αδιαφορούσε να απαντήσει στον οποιονδήποτε.

---------- Προσθήκη στις 16:28 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 16:25 ----------

Την ίδια πεποίθηση έχω.Δεν το εισέπραξα σαν απάντηση ,αλλά ως αναφορά στο 2001 καθώς και στη Λάμψη:-)

Δημοσ.

παντως εγω δεν το εγραψα γιατι μου αρεσει περισσοτερο η ταινια του ταρκοφσκι.απλα πληροφοριακα.και φυσικα ο ταρκοφσκι δεν ειχε στο μυαλο του να απαντησει, μαλλον η σοβιετικη προπαγανδα βαφτισε απαντηση την ταινια του.προσωπικα προτιμω του κιουμπρικ αλλα δεν τρελαινομαι κιολας!και οσο για τον τριερ θα πω οτι παντα ξεκινουσα να δω τις ταινιες του καλοπροαιρετα αλλα παντα ετρωγα φολα.και να σου πω κατι disqualified?δεν δινω δεκαρα αν θιχτει ο τιερ ή αν νομιζει οπως λες οτι τον χλευαζω.θεωρω οτι πουλαει τρελα και τεκμηριωσα την θεση μου.δεν θα κατσω να γραψω δοκιμιο για να πω οτι δεν μου αρεσει!δεν ειναι δα και ο χιτσκοκ!δηλαδη απαγορευεται να πουμε την γνωμη μας???

---------- Προσθήκη στις 17:17 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 17:14 ----------

ου λαλα!ταινιαρα!

[ame]

[/ame]

[ame]http://www.youtube.com/watch?v=OBJaBNSIgcs&feature=related[/ame]

• Super Moderators
Δημοσ.

Παρεμπιπτόντως, το Solaris του Andreyi Tarkovsky προβάλλεται σήμερα στις 22.00 από την Τηλεόραση της Βουλής.

Sent from my iPhone using Insomnia.app

Δημοσ.
Παρεμπιπτόντως, το Solaris του Andreyi Tarkovsky προβάλλεται σήμερα στις 22.00 από την Τηλεόραση της Βουλής.

Sent from my iPhone using Insomnia.app

H αληθεια ειναι οτι πρεπει να προβαλλεται αρκετα συχνα ειναι η δευτερη φορα που το πετυχαινω στο καναλι της Βουλης σε συντομο χρονικο διαστημα

Δημοσ.

νουρι μπιλγκε τζευλαν.τον εχουν χαρακτηρισει ως ο τουρκος αντονιονι και συμφωνω σε μεγαλο βαθμο.η τελευταια του ταινια ειναι για μενα αριστουργημα.πραγματικα χρονια ειχα να δω τετοια ταινια.ημουν και στην προβολη της στο φεστιβαλ θεσσαλονικης οπου παρευρεθηκαν και οι πρωταγωνιστες (δυστυχως οχι ο τζευλαν) και μετα την ξαναειδα αλλες 7-8 φορες.πολυ δυνατο σεναριο και εικονες ποιηματα απογειωνουν την τεχνη του κινηματογραφου σε αυτο εδω το φιλμ.κριμα που η ελλαδα δεν εχει τετοιους σκηνοθετες.πραγματικα must see!οπως και οι προηγουμενες του (κλιματα αγαπης,μακρια).

[ame]http://www.youtube.com/watch?v=TtfTbUNRuX8[/ame]

Δημοσ.

Metropolis

εγινε πρεμιερα με ζωντανη ορχηστρα της νεας restored εκδοσης της ταινιας την προπερασμενη Παρασκευη.Στα γνωστα λημερια κυκλοφορει ηδη η εκδοση αυτη ripped απο το HD streaming της πρεμιερας στο νετ,η οποια εχει εξαιρετικη ποιοτητα.Μαλιστα θα καταλαβετε τις προσθετες καινουργιες σκηνες επειδη ειναι πιο grainy,απο την υπολοιπη ταινια.

[ame]

[/ame]

Σε bluray/dvd θα βγει Απριλιο:

http://www.kino.com/metropolis/

---------- Προσθήκη στις 18:39 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 18:34 ----------

μεγαλη μορφη ο Κασσοβιτς!

ηταν...... :-(

Δημοσ.

[ame]http://www.youtube.com/watch?v=2TTGhyp-mhE&feature=related[/ame]

την ανακαλυψα τυχαια στο βιντεο κλαμπ και ειναι πραγματικα ενα μικρο κρυμμενο διαμαντι που περιμενει να το ανακαλυψετε.απο τις ταινιες που μετα την προβολη της σε κανει να νιωθεις ωραια, αλλος ανθρωπος.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...