prospolos Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2010 βασικα νομιζω οτι το απολυτο αριστουργημα του αρονοφσκι ειναι το ρεκβιεμ για ενα ονειρο και το σαουντρακ ειναι μεσα στα 5 καλυτερα ολων των εποχων.οσο για τον τριερ προσπαθω εδω και χρονια να βρω κατι που θα μου κανει κλικ αλλα μεχρι εδω ηταν.και εννοω τον αντιχριστο.ξεκιναει εκπληκτικα.η πρωτη σκηνη ειναι παραδειγμα για μαθημα σε σχολες κινηματογραφου.μετα ερχεται η καταστροφη!δεν προκειται να χασω αλλο τον χρονο μου με τον τυπο.πουλαει τρελα και νομιζει οτι κανει τεχνη!απορω πως μπορεσα και ειδα τοσες ταινιες του.ηρωας ειμαι!!! ---------- Προσθήκη στις 16:49 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 16:48 ---------- συμφωνω και επαυξανω για τον θεο τζαρμους!προσκυναω! Καταλαβαίνω αυτό που λες για τον Τριερ.Ειδικά οι ταινίες του δόγματος 95 είναι λίγο κάπως ή και .......δήθεν θα έλεγα.Όλη αυτή η αντισυμβατική μη κινηματογραφική άποψη κάπου χολαίνει ή και.....σου προκαλεί πονοκέφαλο.Δε θα ξεχάσω στους <<Ηλίθιους>> πόσους βαθμούς ανέβηκε η μυωπία μου .Όμως θα σου πω την αμαρτία μου.Η ταινία του<<Δαμάζοντας τα κύματα >> με συγκίνησε αφάνταστα.Μάλλον την είδα καθαρά ανθρώπινα και συναισθηματικά φορτισμένα.Θα τη συμπεριελάμβανα στις καλύτερες ταινίες που έχω δει,ως απλός θεατής.Τον Αντίχριστο δεν τον έχω δει ακόμα.Θα σου πω άποψη όταν το δω.Πάντως μπράβο για το θέμα που άνοιξες.Μου έδωσες κίνητρο να κάνω τα πρώτα μου σχόλια εδώ
vrodinos Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2010 συμφωνω και επαυξανω για τον θεο τζαρμους!προσκυναω! Στις road movies απαιχτος.Ειμαι φαν.
Super Moderators paredwse Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2010 Super Moderators Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2010 Καταλαβαίνω αυτό που λες για τον Τριερ.Ειδικά οι ταινίες του δόγματος 95 είναι λίγο κάπως ή και .......δήθεν θα έλεγα. Όλη αυτή η αντισυμβατική μη κινηματογραφική άποψη κάπου χολαίνει ή και.....σου προκαλεί πονοκέφαλο.Δε θα ξεχάσω στους <<Ηλίθιους>> πόσους βαθμούς ανέβηκε η μυωπία μου . Όμως θα σου πω την αμαρτία μου.Η ταινία του<<Δαμάζοντας τα κύματα >> με συγκίνησε αφάνταστα.Μάλλον την είδα καθαρά ανθρώπινα και συναισθηματικά φορτισμένα.Θα τη συμπεριελάμβανα στις καλύτερες ταινίες που έχω δει,ως απλός θεατής. Τον Αντίχριστο δεν τον έχω δει ακόμα.Θα σου πω άποψη όταν το δω.Πάντως μπράβο για το θέμα που άνοιξες.Μου έδωσες κίνητρο να κάνω τα πρώτα μου σχόλια εδώ Το Dogma95 μπορεί να είναι ένα φορμαλιστικό πλαίσιο που επινόησε ο von Trier, ουσιαστικά για να παίξει με τα όρια του κινηματογράφου (και του θεατή) αλλά μην ξεχνάμε ότι είναι ένας δημιουργός που μας έδωσε το εξαιρετικό Europa και το πολύ ενδιαφέρον Dogville. Ο Αντίχριστος είναι και για μένα στα "προσεχώς", ο von Trier δεν είναι τυχαίος δημιουργός (ακόμα και η σειρά "Riget" ξεφεύγει από τη νόρμα της τηλεοπτικής σειράς).
frenzy Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2010 Του οποίου την αυστηρή εφαρμογή και εγκατέλειψε. Όμως από αυτό βγήκε η στεγνή από οπτικοακουστικά βοηθήματα ατμόσφαιρα του Δαμάζοντας τα κύματα, η απουσία σκηνικού(μια απουσία που ξεχάσαμε μετά το δεκάλεπτο) στο Dogville και η δίχρωμη μαυρίλα του Dancer in the Dark. Απλώς συμπληρώνω πως είναι σπουδαίος κινηματογραφιστής. Κι ας κάνει δέκα αντίχριστους ακόμη.
Super Moderators paredwse Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2010 Super Moderators Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2010 Του οποίου την αυστηρή εφαρμογή και εγκατέλειψε. Όμως από αυτό βγήκε η στεγνή από οπτικοακουστικά βοηθήματα ατμόσφαιρα του Δαμάζοντας τα κύματα, η απουσία σκηνικού(μια απουσία που ξεχάσαμε μετά το δεκάλεπτο) στο Dogville και η δίχρωμη μαυρίλα του Dancer in the Dark. Απλώς συμπληρώνω πως είναι σπουδαίος κινηματογραφιστής. Κι ας κάνει δέκα αντίχριστους ακόμη. Δεν θα παρεκτραπώ να αρχίσω να γράφω για τον von Trier (θα ξεφύγει το thread προς άλλη κατεύθυνση από την αρχική του) - διαφωνώ μόνο για το Dogville, το οποίο δανείζεται πολύ πιο πολλά στοιχεία από το θέατρο και τη θεατρική σκηνή παρά από το Dogma95. Αλλά αυτό είναι μια άλλη κουβέντα...
prospolos Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2010 Άλλη πρωτοποριακή για την εποχή της το <<Α bout de souffle>> (με κομμένη την ανάσα) του Jean Luc Godard .
suspiria Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2010 εμενα παλι αυτου του ειδους η κινηματογραφηση δεν μου λεει τιποτα.παιρνουμε μια καμερα στο χερι και προσπαθουμε να πιασουμε οτι προλαβουμε εκεινη την ωρα απο μια συζητηση πχ δυο ατομων.zoom in, zoom out, δεξια, αριστερα, νετ, οχι νετ και δεν πειραζει αν κανουμε και 100 λαθη.δηλ μπορει να πεσει ο καμεραμαν και αυτος να φωναξει ''το χουμε παιδια παμε στην επομενη σκηνη''.και να το δει ο αλλος και να πει ''ειδες τεχνη ρε ο τριερ?''.οταν κατι ειναι ατεχνο ειναι ατεχνο οπως και να το κανουμε!κλασικο παραδειγμα το ''χορευοντας στο σκοταδι''.εκτος του οτι η φωτογραφια του ηταν αθλια (και ας ηταν ετσι επιτηδες) ειχε και την μαρθα βουρτση της ισλανδιας που απο το πολυ κλαμα στο τελος με επιασαν τα γελια!απο δραμα εγινε γκροτεσκ! παντως μου αρεσει παρα πολυ που αρχισε να ανοιγει η συζητηση γιατι στην αρχη απογοητευτηκα.ευτυχως υπαρχουν ανθρωποι με κοινα! ---------- Προσθήκη στις 00:46 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 00:24 ---------- carlos reygadas.ενας δημιουργος του οποιου οι ταινιες ειναι μονο για πολυ μυημενους φανατικους σινεφιλ.οι υπολοιποι θα τις βρουν εκτρωματα.μολις 3 ταινιες στο ενεργητικο του η μια πιο προβοκατορικη και προκλητικη απο την αλλη.η θεαση τους πραγματικη εμπειρια περα απο το συνηθισμενο.τις ταινιες του ή θα τις λατρεψεις ή θα τις μισησεις δεν υπαρχει ενδιαμεσο. http://www.imdb.com/name/nm1196161/ http://www.cinephilia.gr/world3/batall2.htm [ame]http://www.youtube.com/watch?v=yHy1r27c09U&feature=related[/ame]
prospolos Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2010 Ευχαριστούμε για την παραπομπή,θα είναι στα υπόψιν. Από χθες που άνοιξε η κουβέντα έχω άρχίσει να θυμάμαι πολλές ταινίες που είδα στο παρελθόν .Τώρα θα αναφέρω και την ταινία την οποία έχω δει πάνω από δέκα φορές ,και κάθε φορά τη βλέπω με το ίδιο δέος και την ίδια αγωνία.......[ame=http://http://www.youtube.com/watch?v=c1IPrx-zC1Y]http://http://www.youtube.com/watch?v=c1IPrx-zC1Y[/ame]......τί να πει κανείς.......
suspiria Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2010 και η ρωσσικη απαντηση του ταρκοφσκι [ame] [/ame]πιο εσωτερικη φυσικα
bluesattack Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2010 il conformista Απλα αριστουργημα η ταινια του Μπερτολουτσι , με εναν εκπληκτικο Τρεντινιαν. Dersu Uzala Akira Kurosawa
Super Moderators paredwse Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2010 Super Moderators Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2010 και η ρωσσικη απαντηση του ταρκοφσκι πιο εσωτερικη φυσικα Και πολύ "λίγη" (ως απάντηση). Μία μικρή συζήτηση για το Solaris στο ακόλουθο θέμα: http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=47369 Επιτρέψτε μου να σταθώ λίγο και στον αριστουργηματικό Greenaway, με έμφαση στα πιο πρόσφατα Prospero's Books: και The Cook, the Thief, his Wife & Her Lover: Mία εικαστική πανδαισία χρωμάτων, μουσικής και όχι μόνο.
tarantules Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2010 Υπάρχει κάποιο forum που μπορώ να βρώ τέτοιες ταινίες γιατί ψάχνω αλλά δύσκολα βρίσκω? Εσείς από που τις βρίσκετε? Τις αγοράζετε? Ενδιαφέρομαι για γαλλικό κινηματογράφο κυρίως.Όποιος μπορεί ας βοηθήσει.Για link στείλτε μου PM
disqualified Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2010 εμενα παλι αυτου του ειδους η κινηματογραφηση δεν μου λεει τιποτα.παιρνουμε μια καμερα στο χερι και προσπαθουμε να πιασουμε οτι προλαβουμε εκεινη την ωρα απο μια συζητηση πχ δυο ατομων.zoom in, zoom out, δεξια, αριστερα, νετ, οχι νετ και δεν πειραζει αν κανουμε και 100 λαθη.δηλ μπορει να πεσει ο καμεραμαν και αυτος να φωναξει ''το χουμε παιδια παμε στην επομενη σκηνη''.και να το δει ο αλλος και να πει ''ειδες τεχνη ρε ο τριερ?''.οταν κατι ειναι ατεχνο ειναι ατεχνο οπως και να το κανουμε!κλασικο παραδειγμα το ''χορευοντας στο σκοταδι''.εκτος του οτι η φωτογραφια του ηταν αθλια (και ας ηταν ετσι επιτηδες) ειχε και την μαρθα βουρτση της ισλανδιας που απο το πολυ κλαμα στο τελος με επιασαν τα γελια!απο δραμα εγινε γκροτεσκ!παντως μου αρεσει παρα πολυ που αρχισε να ανοιγει η συζητηση γιατι στην αρχη απογοητευτηκα.ευτυχως υπαρχουν ανθρωποι με κοινα! γνωμη μου ειναι πως μπορει να σου αρεσει και να μην σου αρεσει ο,τι θες. Κακο ομως ειναι να απαξιωνεις οποιονδηποτε και να χλευαζεις. Μπορει να μην σου αρεσε η φωτογραφια ομως η αλλαγη της εικονας και η μετατροπη της σε απολυτα σταθερη καθε φορα που τραγουδα στην ταινια η Bjork δεν νομιζεις οτι ειναι ωραιο σκηνοθετικο σχολιο; Και εννοειται το πως "οπως και να το κανουμε το ατεχνο ειναι ατεχνο" ειναι ενα παρα πολυ ευκολο και ελαφρυ σχολιο (ειδικα οταν αφορα τον Τριερ) για καποιον που του αρεσει ο κινηματογραφος ως τεχνη και φτιαχνει και ο ιδιος ερασιτεχνικες μικρου μηκους ταινιες. Απλα δεν συμφωνει με τη δικη σου αποψη και θεωρια για το τι ειναι τεχνη Y.Γ. Αυτο και μονο γιατι νομιζω οτι δε θα επρεπε να μεταβληθει το thread σε αρνητικο σχολιασμο καποιας ταινιας που δε μας αρεσε. Τετοια σχολια δειχνουν μονο εμπαθεια και τιποτα αλλο.
Super Moderators paredwse Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2010 Super Moderators Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2010 γνωμη μου ειναι πως μπορει να σου αρεσει και να μην σου αρεσει ο,τι θες. Κακο ομως ειναι να απαξιωνεις οποιονδηποτε και να χλευαζεις. Μπορει να μην σου αρεσε η φωτογραφια ομως η αλλαγη της εικονας και η μετατροπη της σε απολυτα σταθερη καθε φορα που τραγουδα στην ταινια η Bjork δεν ειναι ωραιο σκηνοθετικο σχολιο; Y.Γ. Αυτο και μονο γιατι νομιζω οτι δε θα επρεπε ν αμεταβληθει το thread σε αρνητικο σχολιασμο καποιας ταινιας που δε μας αρεσε. Τετοια σχολια δειχνουν μονο εμπαθεια και τιποτα αλλο Θα βγω ελάχιστα offtopic για να επισημάνω ότι ευχαρίστως να υπάρχουν αρνητικά σχόλια για μία ταινία (σε κάποιο συγκεκριμένο thread, όχι εδώ, μην διαλύσουμε την κουβέντα!). Τα αρνητικά σχόλια για μία ταινία δεν δείχνουν απαραίτητα εμπάθεια - αρκεί βέβαια να είναι τεκμηριωμένα.
disqualified Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2010 Θα βγω ελάχιστα offtopic για να επισημάνω ότι ευχαρίστως να υπάρχουν αρνητικά σχόλια για μία ταινία (σε κάποιο συγκεκριμένο thread, όχι εδώ, μην διαλύσουμε την κουβέντα!). Τα αρνητικά σχόλια για μία ταινία δεν δείχνουν απαραίτητα εμπάθεια - αρκεί βέβαια να είναι τεκμηριωμένα. αυτο ηθελα να πω κι εγω να μην γινει στο συγκεκριμενο thread. Δεν ειναι τα σχολια που δειχνουν εμπαθεια αλλα ο τροπος που τα κανεις και τα τεκμηριωνεις. Συγνωμη αν προσεβαλα τον suspiria αλλα αυτο νομιζω, οτι δεν ηταν σωστος ο τροπος του
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.