*georgia* Δημοσ. 14 Απριλίου 2010 Δημοσ. 14 Απριλίου 2010 Μόλις είδα την Περιφρόνηση.Δεν είχα ξαναδεί Godard και μπορώ να πω πως η πρώτη "γνωριμία" μου με τον σκηνοθέτη μου άφησε πολύ όμορφα συναισθήματα.Μου έδωσε την εντύπωση πως είναι απο τους σκηνοθέτες που "χτίζουν" τα έργα τους με πολύ χαρακτηριστκό τρόπο, από τους σκηνοθέτες δηλαδή που και να μην σου πουν οτι η τάδε ταινία είναι δικιά τους το καταλαβαίνεις... Και αυτή η Brigitte Bardot από το πρώτο λεπτό που εμφανίστηκε μου γέννησε τρομερά αισθήματα συμπόνιας...
chaplin1981 Δημοσ. 16 Απριλίου 2010 Δημοσ. 16 Απριλίου 2010 Μόλις είδα την Περιφρόνηση.Δεν είχα ξαναδεί Godard και μπορώ να πω πως η πρώτη "γνωριμία" μου με τον σκηνοθέτη μου άφησε πολύ όμορφα συναισθήματα.Μου έδωσε την εντύπωση πως είναι απο τους σκηνοθέτες που "χτίζουν" τα έργα τους με πολύ χαρακτηριστκό τρόπο, από τους σκηνοθέτες δηλαδή που και να μην σου πουν οτι η τάδε ταινία είναι δικιά τους το καταλαβαίνεις... Και αυτή η Brigitte Bardot από το πρώτο λεπτό που εμφανίστηκε μου γέννησε τρομερά αισθήματα συμπόνιας... ριξε και μια ματια στο weekend του godard αφου σου αρεσει
GeorgeVls Δημοσ. 16 Απριλίου 2010 Δημοσ. 16 Απριλίου 2010 Ειδα σινεφιλ και μπηκα, να γραψω για τον σκηνοθετη που ασχολουμαι τον τελευταιο χρονο (ναι τωρα τον ανακαλυψα) και απο οτι ειδα μιλατε ηδη γι αυτον. Ο λογος για τον Lars von trier και η ταινια που θα προτεινω ειναι το the element of crime που ειδα προσφατα και με εντυπωσιασε! Οσοι σινεφιλ δειτε το αφοβα, οι υπολοιποι καλυτερα να το αφησουν.
*georgia* Δημοσ. 16 Απριλίου 2010 Δημοσ. 16 Απριλίου 2010 ριξε και μια ματια στο weekend του godard αφου σου αρεσει Oκ!Θα το δω.Μπορεί και να καταλήξω φαν του στο τέλος!
chaplin1981 Δημοσ. 19 Απριλίου 2010 Δημοσ. 19 Απριλίου 2010 Oκ!Θα το δω.Μπορεί και να καταλήξω φαν του στο τέλος! κι εγω οταν πρωτοαρχισα να παρακολουθω καλο κινηματογραφο δηλωνα φαν κατα καιρους του ταδε ή του δεινα αλλα πιστεψε με,με τον καιρο που θα ανακαλυπτεις καινουργιους σκηνοθετες,θα προτιμας καποιον αναλογα με το στοιχειο εκεινο που τον διακρινει.για παραδειγμα δε δηλωνω φαν του Μπουνιουελ ουτε του Μπεργκμαν παρ'ολο που τους αγαπω και τους 2 γιατι ο καθε ενας απο αυτους μου εχει δωσει διαφορετικα πραγματα.
Francisco Goya Δημοσ. 19 Απριλίου 2010 Δημοσ. 19 Απριλίου 2010 Ειδα σινεφιλ και μπηκα, να γραψω για τον σκηνοθετη που ασχολουμαι τον τελευταιο χρονο (ναι τωρα τον ανακαλυψα) και απο οτι ειδα μιλατε ηδη γι αυτον. Ο λογος για τον Lars von trier και η ταινια που θα προτεινω ειναι το the element of crime που ειδα προσφατα και με εντυπωσιασε! Οσοι σινεφιλ δειτε το αφοβα, οι υπολοιποι καλυτερα να το αφησουν. Ο Trier είναι από τους αγαπημένους μου σκηνοθέτες και προτείνω ανεπιφύλακτα τους "Ηλίθιους" (Idioterne)! Τελείως διαφορετικό από το "Στοιχείο Του Εγκλήματος" και κατά την άποψή μου πολλά χρόνια μπροστά από την εποχή του.
KilliK Δημοσ. 19 Απριλίου 2010 Δημοσ. 19 Απριλίου 2010 Εγω προτεινω τον Αντιχριστο.Η πιο διασκεδαστικη του ταινια
Super Moderators paredwse Δημοσ. 19 Απριλίου 2010 Super Moderators Δημοσ. 19 Απριλίου 2010 Ο Trier είναι από τους αγαπημένους μου σκηνοθέτες και προτείνω ανεπιφύλακτα τους "Ηλίθιους" (Idioterne)! Τελείως διαφορετικό από το "Στοιχείο Του Εγκλήματος" και κατά την άποψή μου πολλά χρόνια μπροστά από την εποχή του. Καλά, ας μην τσακωθούμε εδώ για τον Trier και τους Ηλίθιους, σίγουρα πάντως θα βρεις ανθρώπους που θεωρούν τον τίτλο των Ηλιθίων αντάξιο του Dogma 95... Προσωπικά, στον Trier με μύησε το Europa.
suspiria Δημοσ. 20 Απριλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 20 Απριλίου 2010 παντως ολοι μιλανε για τον τριερ!και ξαναρωταω:κανεις δεν εχει δει ταινια του reygadas?καμια αποψη?μου φαινεται οτι ο τριερ γινεται σουπα.σουπα σουπα ομως καθε μερα θα καταστραφει το στομαχι.δοκιμαστε και τιποτα αλλο.περιμενω αποψεις για τον μεξικανο.
GeorgeVls Δημοσ. 21 Απριλίου 2010 Δημοσ. 21 Απριλίου 2010 Παιδια μολις ειδα την ταινια του Ταρκοφσκι "Σταλκερ". Απ τις πολυ καλες ταινιες μπορω να πω, αν ειχα σχολη σκηνοθεσιας θα φροντιζα οι φοιτητες να την δουν απ τις πρωτες καθως μπορει καποιος να μαθει πολλα πραγματα απ αυτην. Ειναι πρωτη φορα που βλεπω Ταρκοφσκι και μπορω να πω οτι στο τελος καπου την εχασα δεν επιασα την σκηνη : Με το κοριτσακι που κουναει τα ποτηρια με τα ματια της. Μηπως ηθελε να μας δειξει ενα τρανταχτο παραδειγμα πιστης καταρριπτωντας την τεχνη και την επιστημη?
the_end Δημοσ. 21 Απριλίου 2010 Δημοσ. 21 Απριλίου 2010 Ειναι πρωτη φορα που βλεπω Ταρκοφσκι και μπορω να πω οτι στο τελος καπου την εχασα δεν επιασα την σκηνη : Με το κοριτσακι που κουναει τα ποτηρια με τα ματια της. Μηπως ηθελε να μας δειξει ενα τρανταχτο παραδειγμα πιστης καταρριπτωντας την τεχνη και την επιστημη? ναι, η πίστη παίζει πολύ σημαντικό ρόλο σε όλα τα φιλμ του, αλλά δε θα έλεγα ότι καταρρίπτει την επιστήμη ή την τέχνη. η όλη σκηνή είναι ανοιχτή σε ερμηνείες και σε αυτό βοηθάει πολύ και το τρένο που ακούγεται να περνάει (πολλοί θεωρούν ότι εκεί οφείλεται η κίνηση και η πτώση). για μένα πολύ απλά το κοριτσάκι είναι τηλεκινητικό. ο stalker είχε επηρεαστεί/αλλαχτεί απ'τη Ζώνη πριν κάνει το παιδί. εκεί νομίζω ότι οφείλονται οι "δυνάμεις" της. για περισσότερα μπορείς να διαβάσεις εδώ. και μετά (αφού σου άρεσε το Stalker) κάνεις συγκριτική ταινιολογία βλέποντας το Ugly Swans του -μαθητή του Tarkovsky- Lopushansky το οποίο επίσης βασίζεται σε έργο των Strugatsky (όπως και το Stalker). Αν ψήθηκες μπορείς να διαβάσεις ακόμα περισσότερα εδώ.
GeorgeVls Δημοσ. 21 Απριλίου 2010 Δημοσ. 21 Απριλίου 2010 ναι, η πίστη παίζει πολύ σημαντικό ρόλο σε όλα τα φιλμ του, αλλά δε θα έλεγα ότι καταρρίπτει την επιστήμη ή την τέχνη. η όλη σκηνή είναι ανοιχτή σε ερμηνείες και σε αυτό βοηθάει πολύ και το τρένο που ακούγεται να περνάει (πολλοί θεωρούν ότι εκεί οφείλεται η κίνηση και η πτώση). για μένα πολύ απλά το κοριτσάκι είναι τηλεκινητικό. ο stalker είχε επηρεαστεί/αλλαχτεί απ'τη Ζώνη πριν κάνει το παιδί. εκεί νομίζω ότι οφείλονται οι "δυνάμεις" της. για περισσότερα μπορείς να διαβάσεις εδώ. και μετά (αφού σου άρεσε το Stalker) κάνεις συγκριτική ταινιολογία βλέποντας το Ugly Swans του -μαθητή του Tarkovsky- Lopushansky το οποίο επίσης βασίζεται σε έργο των Strugatsky (όπως και το Stalker). Αν ψήθηκες μπορείς να διαβάσεις ακόμα περισσότερα εδώ. Ωραιος, ναι εχεις δικιο σ αυτο που λες για το κοριτσακι. Καταρριψη της επιστημης και της τεχνης εννοουσα σε σχεση με τους αλλους δυο που ηταν μαζι με τον stalker τον επιστημονα και τον συγγραφεα. Αν με εψησες λεει. Ελπιζω να την βρω σε βιντεοκλαμπ, η μηπως ειναι δυσευρετη η ταινια?
chaplin1981 Δημοσ. 22 Απριλίου 2010 Δημοσ. 22 Απριλίου 2010 και μετα διαβασε την αυτοβιογραφια του Ταρκοφσκι(Σμιλευοντας τον χρονο,νομιζω εκδοσεις Νεφελη δεν ειμαι σιγουρος)
bluesattack Δημοσ. 25 Απριλίου 2010 Δημοσ. 25 Απριλίου 2010 Σημερα η ελευθεροτυπια δινει το Μ για οποιον ενδιαφερεται... (Και το misery το Εθνος )
suspiria Δημοσ. 26 Απριλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 26 Απριλίου 2010 Σημερα η ελευθεροτυπια δινει το Μ για οποιον ενδιαφερεται... (Και το misery το Εθνος ) το πηρα το μ.ειναι καλο?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.