Super Moderators paredwse Δημοσ. 7 Απριλίου 2010 Super Moderators Δημοσ. 7 Απριλίου 2010 Συμφωνώ. Επίσης, υπάρχει και το άλλο άκρο, όπου ταινίες που αν ήταν αμερικάνικες θα τις χαρακτηρίζαμε απλά καλές ή ακόμα και μέτριες προς καλές, επειδή προέρχονται από άλλες χώρες τις βαφτίζουμε έως και αριστουργήματα. Έτσι ακριβώς είναι! Μου'ρχονται παραδείγματα (ιδίως από τον γαλλικό κινηματογράφο) αλλά ας μην τα αναφέρω τώρα γιατί θα ανοίξω πόλεμο... εγω δεν ειπα οτι ολα τα αμερικανικα ειναι κακα.ο ανεξαρτητος αμερικανικος ειναι το σιγουρο αποκουμπι.και μια που το θυμηθηκα δεν ξερω αν το εχει αναφερει καποιοςclerks [...] μια ταινια για το κωλοβαρεμα στην κυριολεξια!οποιος δεν την εχει δει απλα χανει μια πανεξυπνη απολαυστικη κωμωδια.με φοβερο σαουντρακ για αυτους που γουσταρουν ροκ To Clerks είναι πολύ καλό ως ερασιτεχνική ταινία που αναφέρεται στην ποπ κουλτούρα (με εξαιρετική την αναφορά στο Death Star και τα ηθικά διλήμματα που προκύπτουν από την καταστροφή του). Μέχρι εκεί. Το Dogma και το Chasing Amy του ιδίου σκηνοθέτη ήταν πολύ καλύτερα - το καθένα για τους δικούς του λόγους...
suspiria Δημοσ. 7 Απριλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 7 Απριλίου 2010 μια ταινια που σιγουρα περνας καλα βλεποντας την απολαυστικος ο διαλογος του υπαλληλου στο ''ψιλικατζιδικο'' με την φιλη του για το με το ποσους αντρες εχει παει πριν γνωρισει αυτον.
Members gsarig Δημοσ. 7 Απριλίου 2010 Members Δημοσ. 7 Απριλίου 2010 Έτσι ακριβώς είναι!Μου'ρχονται παραδείγματα (ιδίως από τον γαλλικό κινηματογράφο) αλλά ας μην τα αναφέρω τώρα γιατί θα ανοίξω πόλεμο... Σχετικά με τον πόλεμο που λες , κάπου θυμάμαι ότι είχα δει κάποτε ένα thread όπου χωρίς φόβο και πάθος βγάζαμε τα απωθημένα μας για γνωστές / κλασσικές ταινίες που δεν μας άρεσαν. Πού έχει χαθεί αυτό; το είχα ψάξει παλιότερα αλλά δεν το είχα βρει - είναι που δεν θυμάμαι καθόλου και τον τίτλο του (ρωτάω κυρίως εσένα γιατί αν θυμάμαι καλά είχες συμμετάσχει ενεργά στο thread - μπας και θυμάσαι κάτι παραπάνω).
xavier Δημοσ. 7 Απριλίου 2010 Δημοσ. 7 Απριλίου 2010 suspiria να σου πω ενα καλο τροπο να βρισκεις ταινιες? το http://www.movielens.org βαθμολογεις καποιες ταινιες που εχεις δει, και σου βγαζει ως αποτελεσματα ταινιες που νομιζει οτι θα σου αρεσουν.λειτουργει αρκετα αποτελεσματικα...
suspiria Δημοσ. 7 Απριλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 7 Απριλίου 2010 suspiria να σου πω ενα καλο τροπο να βρισκεις ταινιες? το http://www.movielens.org βαθμολογεις καποιες ταινιες που εχεις δει, και σου βγαζει ως αποτελεσματα ταινιες που νομιζει οτι θα σου αρεσουν.λειτουργει αρκετα αποτελεσματικα... no thanks οχι αλλο sign in!
Super Moderators paredwse Δημοσ. 7 Απριλίου 2010 Super Moderators Δημοσ. 7 Απριλίου 2010 Σχετικά με τον πόλεμο που λες , κάπου θυμάμαι ότι είχα δει κάποτε ένα thread όπου χωρίς φόβο και πάθος βγάζαμε τα απωθημένα μας για γνωστές / κλασσικές ταινίες που δεν μας άρεσαν. Πού έχει χαθεί αυτό; το είχα ψάξει παλιότερα αλλά δεν το είχα βρει - είναι που δεν θυμάμαι καθόλου και τον τίτλο του (ρωτάω κυρίως εσένα γιατί αν θυμάμαι καλά είχες συμμετάσχει ενεργά στο thread - μπας και θυμάσαι κάτι παραπάνω). Έψαξα και βρήκα κανά-δυό theads, για δες ποιό εννοείς: http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=47369 (ίσως να εννοείς αυτό) http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=207026 Δεν θυμάμαι κανά άλλο.
LuciferX Δημοσ. 7 Απριλίου 2010 Δημοσ. 7 Απριλίου 2010 Ο Λαβυρινθος του Πανα . Eυρωπα'ι'κος κινηματογραφος.Καμια σχεση με Αμερικα μερια,ο καλος κερδιζει παντα και εχουμε αισιο τελος. Στην συγκεκριμενη ταινια μου καναν πολλα εντυπωση και μου αρεσε. Φυσικα ειναι του φοβερου Guillermo Del Toro. [ame]http://www.youtube.com/watch?v=Q5d4f1nyLgg[/ame]
KilliK Δημοσ. 7 Απριλίου 2010 Δημοσ. 7 Απριλίου 2010 ΜΗΝ μπλεκετε με τους ελληνικους ορισμους οταν αφορουν το σινεμα,γενικα η ολη κατασταση ειναι ενας αχταρμας αφου ειναι μπλεγμενες η γαλλικη,η αμερικανικη και η ελληνικη ορολογια.ΠΧ κατα την γαλλικη ορολογια ο σκηνοθετης δεν εχει την ιδια σημασια οπως ο αμερικανικος ορισμος director,νομιζω χρησιμοποιουν την λεξη auteur που ουσιαστικα σημαινει αυτος που εχει τον απολυτο δημιουργικο ελεγχο πανω στην ταινια. Εγω προτιμω να χρησιμοποιω τους ορισμους που θεωρω ως τους πιο σωστους: Βασικα για τις "κουλτουριαρικες" ταινιες χρησιμοποιω τον αμερικανικο ορισμο Arthouse movies,δηλαδη τις καλλιτεχνικες ταινιες. To cinephil το χρησιμοποιω οπως το movie-goer,movie-lover,γενικα καποιος που γουσταρει την 7η τεχνη.Τωρα αν τα ζωα οι ελληνες κριτικοι το χρησιμοποιουν για να διαχωρισουν την θεση τους απο την υπολοιπη κινηματογραφοφιλη μαζα,οτι και καλα αυτοι ξερουν και βλεπουν τις "πραγματικες" ταινιες,αφηστε τους στην ματαιοδοξια τους. Το cult για ταινια που ειναι αγαπημενες σε ενα πιο περιορισμενο κοινο,ενω το classic στις στουντιακες big-budget ταινιες. Τωρα αν ειναι να αρχι ---------- Προσθήκη στις 16:13 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 16:11 ---------- Ο Λαβυρινθος του Πανα .Eυρωπα'ι'κος κινηματογραφος.Καμια σχεση με Αμερικα μερια,ο καλος κερδιζει παντα και εχουμε αισιο τελος. Στην συγκεκριμενη ταινια μου καναν πολλα εντυπωση και μου αρεσε. Φυσικα ειναι του φοβερου Guillermo Del Toro. http://www.youtube.com/watch?v=Q5d4f1nyLgg o Del Toro ειναι μεξικανος.... και η ταινια ειναι αμερικανο-μεξικανο-ισπανικη παραγωγη.οπως βλεπεις ειναι κακο να τα βαζουμε ολα στο ιδιο τσουβαλι,οχι;
Members gsarig Δημοσ. 7 Απριλίου 2010 Members Δημοσ. 7 Απριλίου 2010 Έψαξα και βρήκα κανά-δυό theads, για δες ποιό εννοείς: http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=47369 (ίσως να εννοείς αυτό) http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=207026 Δεν θυμάμαι κανά άλλο. Τη θυμάμαι την κόντρα για το Solaris αλλά δεν ήταν αυτό... το ξαναέψαξα κι εγώ αλλά δεν βρήκα κάτι, οπότε 2 πράγματα υποθέτω πως συμβαίνουν: ή το thread έχει χαθεί κατά τη μεταφορά του φόρουμ ή η μνήμη μου με απατά (δεν θα ήταν και και τόσο περίεργο αυτό εδώ που τα λέμε ) ευχαριστώ για τον κόπο να ψάξεις πάντως όχι τίποτα άλλο αλλά θέλω κάπου να εξομολογηθώ ότι το vertigo και το ψυχώ (το αυθεντικό - το άλλο δεν το έχω δει) δεν μου άρεσαν καθόλου, χωρίς να με κράξουν :p
Super Moderators paredwse Δημοσ. 7 Απριλίου 2010 Super Moderators Δημοσ. 7 Απριλίου 2010 @ gsarig: Να χάθηκε δεν μπορεί... Άρα λυπάμαι που θα στο πω αλλά η μνήμη σου σε πρόδωσε... Φτιάξε ένα νέο thread να'χουμε να χώσουμε!
LuciferX Δημοσ. 7 Απριλίου 2010 Δημοσ. 7 Απριλίου 2010 ΜΗΝ μπλεκετε με τους ελληνικους ορισμους οταν αφορουν το σινεμα,γενικα η ολη κατασταση ειναι ενας αχταρμας αφου ειναι μπλεγμενες η γαλλικη,η αμερικανικη και η ελληνικη ορολογια.ΠΧ κατα την γαλλικη ορολογια ο σκηνοθετης δεν εχει την ιδια σημασια οπως ο αμερικανικος ορισμος director,νομιζω χρησιμοποιουν την λεξη auteur που ουσιαστικα σημαινει αυτος που εχει τον απολυτο δημιουργικο ελεγχο πανω στην ταινια. Εγω προτιμω να χρησιμοποιω τους ορισμους που θεωρω ως τους πιο σωστους: Βασικα για τις "κουλτουριαρικες" ταινιες χρησιμοποιω τον αμερικανικο ορισμο Arthouse movies,δηλαδη τις καλλιτεχνικες ταινιες. To cinephil το χρησιμοποιω οπως το movie-goer,movie-lover,γενικα καποιος που γουσταρει την 7η τεχνη.Τωρα αν τα ζωα οι ελληνες κριτικοι το χρησιμοποιουν για να διαχωρισουν την θεση τους απο την υπολοιπη κινηματογραφοφιλη μαζα,οτι και καλα αυτοι ξερουν και βλεπουν τις "πραγματικες" ταινιες,αφηστε τους στην ματαιοδοξια τους. Το cult για ταινια που ειναι αγαπημενες σε ενα πιο περιορισμενο κοινο,ενω το classic στις στουντιακες big-budget ταινιες. Τωρα αν ειναι να αρχι ---------- Προσθήκη στις 16:13 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 16:11 ---------- o Del Toro ειναι μεξικανος.... και η ταινια ειναι αμερικανο-μεξικανο-ισπανικη παραγωγη.οπως βλεπεις ειναι κακο να τα βαζουμε ολα στο ιδιο τσουβαλι,οχι; Ναι δικιο εχεις,λαθος μου,εχω χρονια που την ειδα και δνε θυμαμαι και καλα τι παιζει.Της μεξικανικης Esperanto Films ειναι.
Sellers Δημοσ. 7 Απριλίου 2010 Δημοσ. 7 Απριλίου 2010 sellers ξεχασες να αναφερεις και τον αλμοδοβαρ Εγώ αυτήν την ανωμαλάρα δεν την βάζω στο στόμα μου. Αυτόν και τον άλλον τον Παζολίνι να πούμε. 666. o Sellers θαύμασε τόσο πολύ τις γνώσεις μου που μόλις μου ζήτησε αυτόγραφο με pm Του λόγου του αληθές: Εντάξει, υπάρχει εξαιρετικός κινηματογράφος πέραν των ΗΠΑ αλλά μην 'θάβουμε' τόσο γενικά την αμερικάνικη παραγωγή. Ο David Lynch, ο Jim Jarmusch, o John Cassavetes, o Francis Ford Coppola, ο Stanley Kubrick (για να αναφέρω μόνο μερικούς...) δεν βγάζουν τυχαίες ταινίες... Ο Καζάν. Μην ντρέπεσαι, πες τα όλα... Έτσι ακριβώς είναι!Μου'ρχονται παραδείγματα (ιδίως από τον γαλλικό κινηματογράφο) αλλά ας μην τα αναφέρω τώρα γιατί θα ανοίξω πόλεμο... E? ε? ε? ε? Το Dogma και το Chasing Amy του ιδίου σκηνοθέτη ήταν πολύ καλύτερα - το καθένα για τους δικούς του λόγους... Καλα εσένα και μια ταινία που να λέει επι μια ώρα ''ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΟΣ'' να σου δώσουν, κορυφαία θα την πεις.
the_end Δημοσ. 7 Απριλίου 2010 Δημοσ. 7 Απριλίου 2010 Σχετικά με τον πόλεμο που λες , κάπου θυμάμαι ότι είχα δει κάποτε ένα thread όπου χωρίς φόβο και πάθος βγάζαμε τα απωθημένα μας για γνωστές / κλασσικές ταινίες που δεν μας άρεσαν. Πού έχει χαθεί αυτό; το είχα ψάξει παλιότερα αλλά δεν το είχα βρει - είναι που δεν θυμάμαι καθόλου και τον τίτλο του (ρωτάω κυρίως εσένα γιατί αν θυμάμαι καλά είχες συμμετάσχει ενεργά στο thread - μπας και θυμάσαι κάτι παραπάνω). αυτό δε λες?
Members gsarig Δημοσ. 7 Απριλίου 2010 Members Δημοσ. 7 Απριλίου 2010 αυτό δε λες? Μπράβο ρε συ! Αυτό ακριβώς έλεγα. Έπρεπε να το φανταστώ ότι εσύ θα το θυμόσουν. (να και το post του paredwse, τρίτο-τρίτο. Τελικά η μνήμη μου δεν είναι τόσο χάλια) πάω να αρχίσω το θάψιμο...
suspiria Δημοσ. 7 Απριλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 7 Απριλίου 2010 εμενα παλι γιατι χθες που ειδα την ρωσσικη κιβωτο δεν μου αρεσε?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.