Προς το περιεχόμενο

The Fourth Kind (2009)

Cue

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Φυσικά όσα δείχνει είναι παραμύθια, το λέει και η ίδια η ταινία στους τίτλους τέλους αλλά με πολύ μικρά γράμματα.

Και όταν δείχνει τα πραγματικά Video είναι μούφες?

• Απαντ. 49
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Που είναι ρε ο Λιακόπουλος που θα τα πείτε και ψέμματα.... Νεφελίμ ήταν οι κακοί δεν το καταλάβατε??? αντε άντε ... Λιακόπουλεεεεεεεεεεε ξύπνα τον κόσμοοοοο !!! :cry::cry::cry:

Δημοσ.
Και όταν δείχνει τα πραγματικά Video είναι μούφες?

ΝΑΙ!

Επιτέλους ρε παιδιά, κόφτε το με την "αλήθεια" της ταινίας, είναι τόσο αληθινή όσο και το Rec (δυστυχώς, όχι τόσο σπουδαία όμως)!

Δημοσ.
ΝΑΙ!

Επιτέλους ρε παιδιά, κόφτε το με την "αλήθεια" της ταινίας, είναι τόσο αληθινή όσο και το Rec (δυστυχώς, όχι τόσο σπουδαία όμως)!

Φιλε επειδη εχω ασχοληθει πολυ καιρο με την ταινια κανεις λαθος!

Τα στοιχεια βασιζονται περα για περα σε αληθινες καταθεσεις.Χωρις καμμια αμφιβολια.Τα προσωπα ειναι υπαρκτα.

Αλλα η ονομασια της πολης ειναι ψευτικη καθως και τα ονοματα των ατομων που ειχαν τις εμπειριες γιατι ζητησαν να μεινει η πραγματικη ταυτοτητα τους κρυφη.Στο τελος τα γραφει αυτα τα πραγματα η ταινια και επειδη τυχαινει να ειμαι καθηγητης Αγγλικων σε διαβεβαιω οτι ετσι ακριβως εχουν τα πραγματα.(Εδω να προσθεσω οτι η νομοθεσια περι ψευδων ισχυρισμων στην προωθηση μιας ταινιας στις ΗΠΑ ειναι αυστηροτατη,και μονο για αυτο δεν θα υπηρχε περιπτωση οι παραγωγοι της ταινιας να κανουν παραπλανητικη διαφημιση.)

Επιπλεον υπαρχει εκτεταμενη βιβλιογραφια πανω στο θεμα απαγωγων απο εξωγηινους,απο πολυ αξιολογους επιστημονες ψυχολογιας που τις εχουν μελετησει.Κορυφαιος ειναι ο dr. John Muck διδακτωρ του Harvard http://en.wikipedia.org/wiki/John_Edward_Mack#Notes του οποιου το βιβλιο ''Passport to the Cosmos: Human Transformation and Alien Encounters'' εχει συγκλονισει.

Εχει γραψει και αλλα ενδιαφεροντα βιβλια αλλα υπαρχουν και αλλοι συγγραφεις αξιολογοι σε αυτα τα θεματα.Το σημαντικο ειναι οτι υπαρχουν πολλα κοινα σημεια που προκυπτουν απο τις ερευνες και την εξεταση ασθενων απο πολλους ψυχολογους που για πρωτη φορα αναφερονται σε αυτην την ταινια.

Δημοσ.

Ουφ:

Is any of the real footage real?

No. The filmmakers claimed the movie was a documentary re-enactment set in Nome, Alaska.

The film's trailer states that the story is based on "actual case studies," but did not specify any cases. As a result, much speculation has arisen regarding the search for documented evidence from the actual cases and whether Dr. Abigail Tyler is a real person or a fictional character for use in an internet viral marketing campaign.

On September 1, 2009, an investigation by the Anchorage Daily News examined the validity of the film's premise, and its relation to actual disappearances that have occurred in and around the town of Nome. The investigation found no specific events to back up the claims in the film and also revealed that unsolved deaths in Nome are no more frequent than any other small Alaskan town. The consensus is that the high rate of alcoholism combined with the harsh landscape surrounding Nome accounts for a majority of disappearances (just as in other remote areas).

On November 12, 2009 Universal Pictures agreed to a $20,000 settlement with the Alaska Press Club "to settle complaints about fake news archives used to promote the movie." Universal acknowledged that they created fake online news articles and obituaries to make it appear that the movie had a basis in real events.

http://www.imdb.com/title/tt1220198/faq#.2.1.1

Υ.Γ. Χμμμ, μήπως δε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες στο μήνυμα σας ; Υπενθυμίζουμε ότι απαγορεύεται η χρήση greeklish

Υ.Γ.2 Εγώ δεν είμαι απλώς καθηγητής αγγλικών, είμαι ΚΑΙ ιδιοκτήτης κέντρου ξένων γλωσσών. Μιλάμε, σε νικάω κάτα κράτος :-). ΟΚ, πέρα από την πλάκα, έχω ασχοληθεί αρκετά με εξωγήινους και τα σχετικά στην εφηβεία, και αυτή η ταινία πουλάει παραμύθια. Αν πιστεύεις ή όχι είναι άσχετο με το αν πραγματεύεται αληθινές καταστάσεις ή όχι.

Δημοσ.

Μαλλον δεν καταλαβαινεις τι διαβαζεις.

Ειπα πριν,οτι το footage ειναι αληθινο?Ξερεις τι σημαινει footage? Σημαινει ταινια που παραθετει κατι σαν αληθινο γεγονος.

Η ταινια ΠΟΤΕ δεν ειπε οτι αυτα που δειχνει σαν ντοκυμοντερ ειναι αληθινα.Ειναι βασισμενα σε αληθινα γεγονοτα και χαρακτηρες οι οποιοι δεν εδωσαν την συγκαταθεση τους να δωθουν τα ονοματα τους ουτε θελησαν να φανουν οι ιδιοι στο ντοκυμοντερ μερος της ταινιας ,παρολο οτι τους ζητηθηκε.

Οσο για την Anchorage Daily News προκειται για μια μικρης εμβελειας ασημαντη τοπικη εφημεριδα η οποια ηθελε να κανει ντορο ψαχνοντας ταχα αν τα στοιχεια γυρω απο την πολη που αναφερονται στη ταινια εχουν καποια βαση στην πραγματικοτητα,κατι που μαλλον ηξεραν απο την αρχη οτι δεν υφισταται.Απλα ηθελαν να τραβηξουν δημοσιοτητα ,που επιχειρηματικα λογικο ειναι.

Τελος για τα ελαχιστα $ 20.000 που πληρωσε στο τοπικο Alaska Press Club αυτο εγινε γιατι θεωρηθηκε οτι δυσφημειται η περιοχη ,και αυτο επειδη η Universal χρησιμοποιησε χαλκευμενα νεα ,ταχα τοπικα για να προμοταρει την ταινια.Οπως στη ταινια Resident Evil επινοηθηκε η ανυπαρκτη πολη Racoon City.Αρα εχουμε παρατυπια της Universal οχι παρανομια η απατεωνια οπως λενε καποιοι που δεν εχουν σχεση με την Αγγλικη γλωσσα και κανουν misread των γεγονοτων.Ωφειλε και η Universal να επινοησει καποια πολη της Αλασκας για να ειναι και τυπικα ενταξει ,αλλα για μεγαλυτερη αληθοφανεια χαλκευσε δημοσιευματα. Το προστιμο ειναι τριχες κατσαρες ,για μια εταιρια σαν την Universal.Αν οντως δεν ηταν μια απλη παρατυπια θα πληρωνε εκατομυρια και ο σχετικος εισαγγελεας θα απαγορευε την ταινια.

Αυτο δεν σημαινει λοιπον οτι η ιστορια ειναι ψευτικη.

Για διαβασε και λιγο απο wikipedia:

http://en.wikipedia.org/wiki/The_Fourth_Kind

Αποσπασμα:

The Fourth Kind is a 2009 American science fiction/horror film, starring Milla Jovovich, Charlotte Milchard, Elias Koteas, Will Patton and Mia McKenna Bruce. The title is derived from the expansion of J. Allen Hynek's classification of close encounters with aliens, in which the fourth kind denotes alien abduction. The film, although a work of fiction, purports to be based on a true story, and the movie contains what are claimed to be actual clips and records, made by a psychologist from Nome, Alaska, Dr. Abigail Tyler (Jovovich / Milchard), in a mock-documentary style similar to The Blair Witch Project and Lake Mungo. It purports to faithfully portray events that took place in the year 2000.

Οσο για το προστιμο:

On November 13, 2009 WorstPreviews.com reported "Universal Pictures has just reached out to us to let us know that the studio was not sued and the money was just a contribution Universal made to the Alaska Press Club. The contribution was not a result of any lawsuit."[6]

Και κατι τελευταιο.Επειδη υπαρχουν μεγαλα συμφεροντα να γινει υποτιμηση της ταινιας για διαφορους λογους,π.χ. ανταγωνιστες που ισως θελουν να βγαλουν μια παρομοια ταινια,σε συμβουλευω να ψαχνεις πολυ καλα πριν αποκτησεις σαφη γνωμη για σχετικα θεματα.Ο καθενας στο internet μπορει να δημοσιευει κατι δεν σημαινει οτι ειναι αληθεια μονο και μονο επειδη ειναι μια εφημεριδα.(Η συγκεκριμενη ειναι και ασημη.)

Η προσωπικη μου αποψη ειναι πως προκειται για εξαιρετικη ταινια ,ασχετως αν καποιος πιστεψει ολα οσα ισχυριζεται.Το φαινομενο ειναι υπαρκτο,και υπαρχουν πανω απο 5 εκατομμυρια καταγεγραμμενες σοβαρες περιπτωσεις με καθημερινους ανθρωπους που μεχρι τοτε δεν ειχαν κανει η πει κατι το περιεργο.Υπερανω υποψιας για εξαπατηση.(Υπαρχουν δεκαδες εκατομμυρια περιπτωσεις απλα 5 εκατομμυρια θωρουνται μεχρι στιγμης οι σοβαρες.)

Αλλη μια ενδιαφερουσα ταινια του ειδους ειναι η Communion http://www.imdb.com/title/tt0097100/ που βασιζεται στην πραγματικη ιστορια ενος ανθρωπου που λεγεται Whitley Strieber ο οποιος εγραψε και βιβλιο σχετικα.

Δειτε και εδω που ειναι σχετικο με τον συγγραφεα.

[ame]http://www.youtube.com/watch?v=BycckN9GnhE[/ame]

Δημοσ.
[...]

http://en.wikipedia.org/wiki/The_Fourth_Kind

Αποσπασμα:

The Fourth Kind is a 2009 American science fiction/horror film, starring Milla Jovovich, Charlotte Milchard, Elias Koteas, Will Patton and Mia McKenna Bruce. The title is derived from the expansion of J. Allen Hynek's classification of close encounters with aliens, in which the fourth kind denotes alien abduction. The film, although a work of fiction, purports to be based on a true story, and the movie contains what are claimed to be actual clips and records, made by a psychologist from Nome, Alaska, Dr. Abigail Tyler (Jovovich / Milchard), in a mock-documentary style similar to The Blair Witch Project and Lake Mungo. It purports to faithfully portray events that took place in the year 2000.

[...]

Επειδή εξακολουθώ να μην το πιάνω, πού στο παραπάνω απόσπασμα αναφέρεται καθαρά ότι είναι πραγματικά γεγονότα τα όσα διαδραματίζονται στην ταινία ή οποιοδήποτε στοιχείο της;

Πέρα του ότι αναφέρει πως η ταινία υποστηρίζει κάτι τέτοιο. Αν κι από ό,τι θυμάμαι κι εγώ στο τέλος τα διαψεύδει όλα. Πάει λίγος καιρός, ίσως να μη θυμάμαι καλά αν κι έχω την εντύπωση πως και οι συντελεστές της κάτι τέτοιο ανέφεραν, δυστυχώς δεν έχω link (ούτε θυμάμαι αν το διάβασα στον internet)...

Δημοσ.

Λοιπον επειδη το θεωρω αστειο να μην γινεται αντιληπτο το ξεκαθαριζω περιληπτικα.

Οι συντελεστες της ταινιας ισχυριζονται οτι ειναι βασισμενη σε αληθινα γεγονοτα και προσωπα.Ποτε δεν εχει αποδειχτει οτι λενε ψεματα.Τωρα αν καποιος το πιστεψει η οχι ειναι προσωπικη επιλογη.

Πιο ξεκαθαρα δεν γινεται να το διατυπωσω.Η λεξη purports σημαινει ''ισχυριζεται''.(Η ''παρουσιαζει ως αληθινο''.)

(Οχι η ταινια δεν τα διαψευδει ολα στο τελος.Την εχω στο δισκο μου και απλα λεει αυτα που εγραψα παραπανω.Οι ισχυρισμοι περι αληθειας ειναι γεγονος.Αναφερει μαλιστα και τι απεγιναν οι χαρακτηρες οπως επισης οτι αν και τους εγινε προταση δεν δεχθηκαν να παρουσιαστουν οι ιδιοι στο ντοκυμοντερ μερος της ταινιας.)

Δημοσ.

Επειδή θυμάμαι ότι στο καπάκι αφότου την είχα δει έψαξα αρκετά και δεν βρήκα κάποια πηγή που να αναφέρει τα γεγονότα ως αληθινά, έχεις κάτι πρόχειρο; Δεν είναι ανάγκη να χει σφραγίδα φερεγγυότητας αλλά ας μην είναι και το blog του Μπάμπη του ουφολόγου :>

Ένα γρήγορο googling δε μου απέδωσε...

Δημοσ.

Αντωνη,το αρθρο του wikipedia ειναι κατατοπιστικο. Ειναι πολυ καλη πηγη.

Ξεκαθαρα σου λεει οτι η Universal ισχυριζεται οτι βασιζεται σε πραγματικα γεγονοτα.

Τι αλλη πηγη να βρει κανεις?Μονο αν πας στο site της εταιριας.

Το θεμα αν θα τους πιστεψεις ειναι καθαρα προσωπικο απο την στιγμη που κρατωντας μυστικα τα ονοματα των πραγματικων πρωταγωνιστων δεν εχουν αποδειξεις.Και ακομη και να τους επειθαν να εμφανιστουν δημοσια νομιζεις οτι θα αλλαζε τιποτε?Αυτοι που δεν τα πιστευουν αυτα δεν θα τους πιστευαν ουτως η αλλως.

---------- Προσθήκη στις 01:58 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 01:30 ----------

Εγώ δεν είμαι απλώς καθηγητής αγγλικών, είμαι ΚΑΙ ιδιοκτήτης κέντρου ξένων γλωσσών. Μιλάμε, σε νικάω κάτα κράτος :-). ΟΚ, πέρα από την πλάκα, έχω ασχοληθεί αρκετά με εξωγήινους και τα σχετικά στην εφηβεία, και αυτή η ταινία πουλάει παραμύθια. Αν πιστεύεις ή όχι είναι άσχετο με το αν πραγματεύεται αληθινές καταστάσεις ή όχι.

Καμμια αντιρρηση το τι θα πιστεψει κανεις ειναι δικο του θεμα.Παντως για να τελειωσω εγω με το θεμα ,αυτο που με ενδιεφερε ειναι η σωστη μεταφορα των γεγονοτων.Η εταιρια ισχυριζεται πως η ταινια βασιζεται σε πραγματικα γεγονοτα,τωρα αυτο δεν εχει αποδειχτει ψεμα,ουτε ομως μπορει να αποδειχτει σαν αληθεια.Αν θα το πιστεψει καποιος ειναι προσωπικη επιλογη.

Παντως επειδη εχω διαβασει πολλα βιβλια στο θεμα ,θεωρω οτι εχει ταυτιση με πολλα βιβλια που παρουσιαζουν παρομοιες ιστοριες.

Δημοσ.
Τοσο πολυ βασιζεται σε πραγματικα γεγονοτα,οσο περιπου βασιζοταν και το The Blair Witch Project!

Αυτο ειναι αποψη σου.Που δεν μπορεις να αποδειξεις!

Εγω πιστευω οτι βασιζεται σε πραγματικα γεγονοτα απολυτα.Η μονη διαφορα ειναι οτι εγω εχω χτενισει μια μεγαλη βιβλιογραφια γυρω απο αυτο το θεμα εσυ δεν εχεις ιδεα του θεματος.

Αν εχεις και κανω λαθος πες μου ποια βιβλια σχετικα εχεις διαβασει.Αν δεν εχεις διαβασει γιατι δεν πιστευεις γενικα σε UFOs η δεν σε ενδιαφερει το θεμα ,τι νοημα εχει να διατυπωνεις γνωμη για ενα θεμα που δεν σε ενδιαφερει?

Εγω ας πουμε που δεν πιστευω στο υπερφυσικο,θεωρω το Blair Witch Project μουφα εκ προιμιου και δεν θα πηγαινα να το δω,ουτε και πηγα να το δω,οπως το ιδιο μουφα θεωρω και το Jesus of Nazareth. Αλλα δεν εχει νοημα να διατυπωσω αποψη σε αυτο.

Να προσθεσω και κατι αλλο.Υπαρχουν καποιες ηλιθιες ακροδεξιες χριστιανικες οργανωσεις που μαχονται οτιδηποτε βγαινει στο θεμα UFO γιατι θεωρουν οτι εμμεσα πλην σαφως χτυπιεται η θρησκεια με αυτα.Για αυτον τον λογο ξεκινανε εκστρατεια δυσφημισης(smear campaign λεγεται στα Αγγλικα)εναντιον καθε βιβλιου η ταινιας που θιγει το θεμα αυτο.Εχουν δε ιχυρο lobby και στην Γερουσια.

Δημοσ.

1. Η ταινία είναι μέτρια, στην καλύτερη περίπτωση. Η Μίλα είναι αστεία ηθοποιός για να παίξει δραματικό ρόλο.

2. Όπως ξεκάθαρα αναφέρεις, η εταιρεία ισχυρίζεται ότι βασίζεται σε αληθινά γεγονότα. Όμως, κανείς απ' αυτούς που υποτίθεται ότι πήραν μέρος ΔΕΝ έδωσε τη συγκατάθεση του για την ταινία. Άρα, δε βασίζεται πουθενά. Υποτίθεται ότι υπάρχουν κάποιοι που βίωσαν κάποια πράγματα και έκαναν ταινία αυτά τα πράγματα αλλά κανένας απ' αυτούς που έκαναν/βίωσαν αυτά τα πράγματα δεν λέει ότι "ναι, αυτά έγιναν". Άρα, είναι ψέμματα.

Και ξέρεις ποιο είναι το θέμα; Δεν χρειάζεται εγώ να αποδείξω ότι λένε ψέμματα. Εσύ πρέπει να αποδείξεις ότι λένε αλήθεια, τουλάχιστον ότι αυτά συνέβησαν και δεν είναι αποκυήματα της φαντασίας τους. Δικαίωμα σου να τα πιστεύεις.

3. Αυτό που πιότερο με εκνεύρισε είναι που παρουσιάζουν τα βίντεο ως "αληθινά" ενώ είναι μπαρούφες, είναι καθαρά βασισμένα στη μόδα που δημιούργησε το Blair Witch project. Υποτίθεται ότι η ταινία είναι γυρισμένη στο δίπολο Δραματοποίηση/Αληθινά βίντεο αλλά και τα "αληθινά" βίντεο είναι ψεύτικα.

4. Δε θα απαντήσω ξανά στο παρόν τόπικ. Γίνεσαι (ελπίζω να μην είσαι) φανατικός και βαρέθηκα να μαλώνω στα φόρουμ. Το έκανα παλιότερα, γέρασα πια. Κρατάω τις δυνάμεις μου για το Λοστ :P

Δημοσ.
Αυτο ειναι αποψη σου.Που δεν μπορεις να αποδειξεις!

Εγω πιστευω οτι βασιζεται σε πραγματικα γεγονοτα απολυτα.Η μονη διαφορα ειναι οτι εγω εχω χτενισει μια μεγαλη βιβλιογραφια γυρω απο αυτο το θεμα εσυ δεν εχεις ιδεα του θεματος.

Αν εχεις και κανω λαθος πες μου ποια βιβλια σχετικα εχεις διαβασει.Αν δεν εχεις διαβασει γιατι δεν πιστευεις γενικα σε UFOs η δεν σε ενδιαφερει το θεμα ,τι νοημα εχει να διατυπωνεις γνωμη για ενα θεμα που δεν σε ενδιαφερει?

Εγω ας πουμε που δεν πιστευω στο υπερφυσικο,θεωρω το Blair Witch Project μουφα εκ προιμιου και δεν θα πηγαινα να το δω,ουτε και πηγα να το δω,οπως το ιδιο μουφα θεωρω και το Jesus of Nazareth. Αλλα δεν εχει νοημα να διατυπωσω αποψη σε αυτο.

Να προσθεσω και κατι αλλο.Υπαρχουν καποιες ηλιθιες ακροδεξιες χριστιανικες οργανωσεις που μαχονται οτιδηποτε βγαινει στο θεμα UFO γιατι θεωρουν οτι εμμεσα πλην σαφως χτυπιεται η θρησκεια με αυτα.Για αυτον τον λογο ξεκινανε εκστρατεια δυσφημισης(smear campaign λεγεται στα Αγγλικα)εναντιον καθε βιβλιου η ταινιας που θιγει το θεμα αυτο.Εχουν δε ιχυρο lobby και στην Γερουσια.

Kατσε ρε κουμπαρακι......δασκαλε των αγγλικων...γιατι τετοιο υφος και ειρωνεια?Αν εσενα σου αρεσε και σε εψησε respect,καλα εκανες και το απολαυσες και καλα κανεις και σου αρεσει τοσο πολυ...εμεις τι φταιμε??Εκτος και ενα πρεπει,σωνει και καλα,να συμφωνησουμε μαζι σου για να μην σου χαλασουμε το χατηρι....

Τα εχεις μπερδεμενα στο μυαλο σου....

1)Δεν εχω την αναγκη να αποδειξω (και φυσικα δεν προσπαθησα καν γιαυτο) και να πεισω κανεναν για την αποψη μου!

2)Εχω την εντυπωση οτι η ενδελεχης ερευνα σου περιοριζεται στη wiki και σε καποια video απο το Youtube!Πιστεψε με,δεν ειναι και οτι το εγκυροτερο μπορει να βρει καποιος...

3)Για την ταινια μιλαγαμε (προσπαθουσαμε) και αρχισες να μιλας για το εαν πιστευουμε στα UFO και να παραθεσω την οποια βιβλιογραφια!Ασχετα μεταξυ τους!Μπορω καλλιστα να πιστευω στην εξωγηινη ζωη,και παλι να πιστευω οτι το τρικ 'Βασισμενο σε αληθινα γεγονοτα' της συγκεκριμενης ταινιας δεν ειναι τιποτα παραπανω απο τετρημενο προωθητικο trip!

4)Για την ουσια της διαφωνιας(?)....δεν εχω παρα να αντιγραψω το ποστ του προηγουμενου φιλου το οποιο και φυσικα προσυπογραφω

Όπως ξεκάθαρα αναφέρεις, η εταιρεία ισχυρίζεται ότι βασίζεται σε αληθινά γεγονότα. Όμως, κανείς απ' αυτούς που υποτίθεται ότι πήραν μέρος ΔΕΝ έδωσε τη συγκατάθεση του για την ταινία. Άρα, δε βασίζεται πουθενά. Υποτίθεται ότι υπάρχουν κάποιοι που βίωσαν κάποια πράγματα και έκαναν ταινία αυτά τα πράγματα αλλά κανένας απ' αυτούς που έκαναν/βίωσαν αυτά τα πράγματα δεν λέει ότι "ναι, αυτά έγιναν". Άρα, είναι ψέμματα.

Για να το πω οσο ποιο απλα μπορω,αν εγω γραψω ενα σεναριο για την μαχη της Nessie και του Predator...στηριγμενος σε πραγματικες μαρτυριες αυτοπτων μαρτυρων-την ταυτοτητα των οποιον ομως ειμαι υποχρεωμενος να προστατεψω με την ανωνυμια,καθοτι ειναι νομικα κατοχυρωμενο διακιωμα τους-μαντεψε.....

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...