Προς το περιεχόμενο

The Fourth Kind (2009)

Cue

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

thefourthkindposter1.jpg

Για όσους απογοητεύτηκαν από το Paranormal Activity, here comes The Fourth Kind.

Chilling ακόμα και στο σημείο που γράφω αυτές τις γραμμές μόλις 1 ώρα μετά.

Disturbing κάθε φορά που έβλεπα το footage. Έλεγα αποκλείεται να δείξει και άλλα.

Effective. Νοιώθω αυτή την στιγμή ότι κάποιος με παρακολουθεί.

Αν και η Jovovich δεν με εμπνέει ιδιαίτερα, έπαιξε το ρόλο της.

Η ταινία έχει φοβερή φωτογραφία στα επίμαχα σημεία, σκηνοθεσία καλή, αλλά το όλο θέμα και το πως στο παρουσιάζει gets you the most. Εφόσον φυσικά "you want to believe"©

Είμαι μεταξύ 7 και 8/10.

• Απαντ. 49
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Έφυγε ρε.

Κανόνισε να μην μου αρέσει όμως. ΚΑΚΟΜΟΙΡΗ ΜΟΥ!!! ΑΑΑΑΧ!!!

(Δαγκώνω την κλείδωση του δείκτη μου και κουνάω το κεφάλι μου πάνω κάτω)

• Super Moderators
Δημοσ.
dvds suck ομως :P

οοοοοταν βγει σε 720 τα λεμε

yes i agree...

αν και προβλέπω facepalms...

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.
yes i agree...

αν και προβλέπω facepalms...

Μόλις την είδα. Γ@μώ τις ταινιούλες, ούτε πολύ χέσιμο, ούτε πολύ χαλαρή. Γενικά, θυμίζει περισσότερο ντοκυμανταίρ για εξωγηινους παρά ταινία και μου έφερε στη μνήμη το blair witch project με την καλή έννοια.

8/10 από εμένα, αξίζει να τη δείτε. ;)

Δημοσ.

Φυσικά όσα δείχνει είναι παραμύθια, το λέει και η ίδια η ταινία στους τίτλους τέλους αλλά με πολύ μικρά γράμματα.

6 το πολύ, μέτρια ταινία με σεναριακά κενά, π.χ.

όταν ο τύπος πυροβολεί τη γυναίκα του, γυρνά με άνεση και σημαδεύει τα παιδιά του. Οι μπάτσοι έχουν όλο το χρόνο και το οπτικό πεδίο να του ρίξουν, έχουν μάλιστα και τέτοιες εντολές αλλά κανείς δεν κάνει τπτ!!

Δημοσ.

Όχι, απλά δεν μ'αρεσε... Πάλι καλά που η Μίλα είναι καλό κομμάτι και αν της καθόμουν θα την πηδούσα.

Το μπέρδεψε πολύ το ταινιάκι πάντως. Τι σκατά δηλαδή; Με εξωγήινους είχαμε να κάνουμε; Με δαίμονες; Με δαιμονισμένους εξωγήινους; Με υπερόπτες εξωγήινους που στο σχολείο καθόντουσαν πίσω πίσω και δεν τους μιλούσε κανένας άλλος στην τάξη και έχουν διαγαλαξιακό σύνδρομο κατωτερότητας; Αποφάσισε ρε film maker.

Δημοσ.

Μπορεί να μην είχαμε να κάνουμε καν με εξωγήινους, αλλά με άτομα που είχαν ψύχωση με συγκεκριμένες καταστάσεις. Και επειδή μένουν σε μία μικρή πόλη της Αλάσκα, δε μας λέει σε καμία περίπτωση τη σχέση των 3 που εξετάστηκαν και υπνωτίστηκαν. Εννοώ ότι σε μία τόσο στενή κοινωνία, ψυχώσεις με κοινά χαρακτηριστικά μπορεί να έχουν πολλοί άνθρωποι.

Όπως αποδεικνύεται στο τέλος δηλαδή, όπου ο άντρας της Γιόβοβιτς έχει αυτοκτονήσει και εκείνη μέχρι εκείνη τη στιγμή πιστεύει ότι τη σκότωσε κάποιος εξωγηίνος. Από την άλλη θα ήθελα πάρα πολύ να μάθω τι απέγινε η κόρη της. Την έσφαξε και την εξαφάνισε? Την τάισε σε καμιά αρκούδα για να τη γλυτώσει από τις εμμονές της?

Η "αυθεντική" Δρ πάντως, παίζει να είναι από μόνη της εξωγήινος. Είναι τρομακτικά άσχημη. :lol:

Από εκεί και πέρα, τα περίεργα στοιχεία των Σουμερίων πάνω κάτω τα ξέρουμε, τα οποία συναντούμε και σε άλλους εξαφανισμένους λαούς (Μάγιας, Ίνκας, Αζτέκοι) με τοιχογραφίες πυραύλων, με μάσκες οξυγόνου κλπ.

Όσο για τα σεναριακά κενά, που αναφέρει ο Yiannis, να θυμίσω ότι η ταινία πραγματεύεται μαρτυρίες και η αναπαράστασή τους γίνεται κατά προσέγγιση. Δεν μπορώ να πω ότι η συγκεκριμένη σκηνή με οδήγησε σε facepalm

όσο όταν τη ρωτάει ο Σερίφης πού πήγε η κόρη της και εκείνη απαντάει ότι εξαφανίστηκε μέσα από το ταβάνι

Δημοσ.

To 1o spoiler δεν μπήκες στον κόπο να το διαβάσεις;

Η ταινία ΔΕΝ έχει αληθινά γεγονότα. Και τα "δήθεν" αληθινά είναι ψέμματα, όπως το Blair witch project!!! Άρα, δεν δικαιολογούνται σεναριακά κενά εκτός κι αν έχεις μάπα σεναριογράφο ή απλώς θέλεις να δημιουργείς wtf καταστάσεις και screw το σενάριο προς τέρψην του συναισθήματος -όπως κάνει το Λοστ στην τελευταία σεζόν δηλαδή

Δημοσ.

Ενα καλο θριλερακι,σε εβαζε στο κλιμα σχετικα ευκολα (οχι ομως λογω των ερμηνειων της) αλλα χαρη στα πολυ καλα εξωτικα τοπια (Αλασκα),στα υποτιθεμενα footages που σε βαζουν στο mood (αρκει παντα να θελησεις να πιστεψεις)...

Η σκηνοθεσια ηταν ενδιαφερουσα αλλα οχι κατι που δεν εχεις ξαναδει....Εγω μια χαρα περασα....το ποπ κορν μου το εφαγα σχεδον ολο....6/10

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Καλησπερα.Πριν απο λιγο ειδα την ταινια..Πραγματικα οταν την εβαλα πιστευα πως θα ειναι αλλη μια κλασσικη ταινια με ενδειξης εξωγηινης ζωης κτλπ κτλπ..Γενικα δεν τρομαζω ευκολα με ταινιες αλλα παρολο που δεν την ειδα μονος μου ανατριχιασα αρκετες φορες και προβληματιστικα ακομα περισσοτερες..Προκειται για μια καταγραφη πραγματικων γεγονοτων την οποια εχουν δεσει αρμονικα με την κανονικη ταινια εχωντας ομως και αποσπασματα σε πολυ μεγαλο μερος της απο τα original τραβηγμενα απο την ψυχολογο που πρωταγωνιστει..Πραγματικα οταν τελειωνει το μονο που εχεις να κανεις ειναι να χτενισεις τις τριχες που σηκωθηκαν και να αναρρωτηθεις τι πραγματικα υπαρχει εκει εξω..Την συνιστω ανεπιφυλακτα οχι μονο στους λατρεις του ειδους αλλα σε οποιο θελει να προβληματιστει..Μην ξεχασω φυσικα και την πανεμορφη mila jovovich που πρωταγωνιστει και ειναι πολυ αγαπημενη απο το Resident Evil..Περιμενω γνωμες..

9/10

[ame=http://www.youtube.com/watch?v=kMqDtb3lLII]http://www.youtube.com/watch?v=kMqDtb3lLII[/ame]

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...