thanos713 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2010 >#include <stdlib.h> #include <stdio.h> main() { int epil,bot; printf("Trito programma apo thanos713. \n"); printf("Petra, psalidi, xarti! \n"); printf("Bale 1 gia petra, 2 gia psalidi, 3 gia xarti: "); scanf("%d", &epil); if (epil == 1) { proti(); } if (epil == 2) { deuteri(); } if (epil == 3) { triti(); } system("PAUSE"); } proti() { int bot; srand(3); bot = rand() % 3 + 1; if (bot == 1) { printf("Isopalia! Pirame kai oi duo petra! \n"); } if (bot == 2) { printf("Kerdises! Pires petra pira psalidi! \n"); } if (bot == 3) { printf("Exases! Pires petra pira xarti! \n"); } } deuteri() { int bot; srand(3); bot = rand() % 3 + 1; if (bot == 1) { printf("Exases! Pires psalidi pira petra! \n"); } if (bot == 2) { printf("Isopalia! Pirame kai oi duo psalidi! \n"); } if (bot == 3) { printf("Kerdises! Pires psalidi pira xarti! \n"); } } triti() { int bot; srand(3); bot = rand() % 3 + 1; if (bot == 1) { printf("Kerdises! Pires xarti pira petra! \n"); } if (bot == 2) { printf("Exases! Pires xarti pira psalidi! \n"); } if (bot == 3) { printf("Isopalia! Pirame kai oi duo xarti! \n"); } } Μπορεί να μου πει κάποιος γιατί δεν έχω τυχαίους αριθμούς?
virxen75 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2010 > #include <time.h> ......... srand(time(null)); για περισσότερα δες και εδώ http://mathbits.com/mathbits/compsci/LibraryFunc/rand.htm
javavall Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2010 Η srand δημιουργεί ψευδοτυχαίους αριθμούς. Δηλαδή θα είναι οι ίδιοι σε έναν υπολογιστή. Εάν ρωτάς αυτό.
thanos713 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2010 > #include <time.h> ......... srand(time(null)); για περισσότερα δες και εδώ http://mathbits.com/mathbits/compsci/LibraryFunc/rand.htm Από ότι κατάλαβα το srand αλλάζει το seed που κάνει generate τους numbers? ---------- Προσθήκη στις 20:10 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 20:10 ---------- Η srand δημιουργεί ψευδοτυχαίους αριθμούς. Δηλαδή θα είναι οι ίδιοι σε έναν υπολογιστή. Εάν ρωτάς αυτό.Και πώς μπορώ κάθε φορά που τρέχει το πρόγραμμα να βγάζει άλλους αριθμούς?
virxen75 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2010 σου απάντησα ήδη. δώσε λίγο περισσότερο χρόνο στο να διαβάζεις τις απαντήσεις που παίρνεις.
Evgenios1 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2010 Επισης το "CODE TAG" κανει πιο ωραιο το κωδικα. [ CODE ][ / CODE] (χωρις κενα)
thanos713 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2010 σου απάντησα ήδη.δώσε λίγο περισσότερο χρόνο στο να διαβάζεις τις απαντήσεις που παίρνεις. Σωστός, ευχαριστώ για την παρατήρηση... Άρα με το clock όπως λέει η σελίδα θα έχω random seed με την srand? Για να μην μου πεις να το δοκιμάσω και να δω, σου λέω ότι είμαι σε PC τώρα, που δεν έχει compiler για C...
virxen75 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2010 π.χ. το 3 που χρησιμοποιείς εσύ θα σου δίνει κάποιους ψευδοτυχαιους αριθμούς που θα είναι συνέχεια ίδιοι σε κάθε εκτέλεση του προγράμματος σου. αυτό που σου λέω εγώ δεν είναι πάντα το ίδιο(seed) μεταβάλλεται από εκτέλεση σε εκτέλεση προγράμματος. κάνε την αλλαγή και τρέξε το 3 φορές π.χ. να τσεκάρεις τα αποτελέσματα.
thanos713 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2010 π.χ. το 3 που χρησιμοποιείς εσύθα σου δίνει κάποιους ψευδοτυχαιους αριθμούς που θα είναι συνέχεια ίδιοι σε κάθε εκτέλεση του προγράμματος σου. αυτό που σου λέω εγώ δεν είναι πάντα το ίδιο(seed) μεταβάλλεται από εκτέλεση σε εκτέλεση προγράμματος. κάνε την αλλαγή και τρέξε το 3 φορές π.χ. να τσεκάρεις τα αποτελέσματα. Ευχαριστώ πολύ, να 'σαι καλά!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.