Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 115
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
Τα περί συνενοχής σωστά ή λάθος είναι δικά σου συμπεράσματα και δεν νομίζω να σου πέφτει λόγος του τι "αμυντική" πολιτική ακολουθεί η οποιαδήποτε εταιρεία. Τίποτα όμως δεν σου δίνει το δικαίωμα απόκτησης προιόντος που δεν πλήρωσες και από τη στιγμή που αυτό καλύπτεται τόσο ηθικά όσο και νομικά από όλες διεθνώς τις νομοθεσίες δεν έχεις καμμιά απολύτως δικαιολογία. Τα υπόλοιπα είναι παραφιλολογία χωρίς ιδιαίτερη σημασία... :-)

Καλά, πάρε το λίγο πιο χαλαρά, μέχρι και στον φόνο υπάρχει διάκριση 1ου βαθμού κτλ.

Να σου κάνω μια ερώτηση; Έχεις "μοιραστεί" ποτέ αμάξι με κάποιον για να πας κάπου; Έχασε, ας πούμε η VW, χιλιάδες ευρώ επειδή δεν πήρες δικό σου αμάξι για να πας εκεί που θες; Έχεις δανείσει ποτέ βιβλία σε κάποιον να διαβάσει; Καταλαβαίνεις που το πάω. Νομικά μπορεί να είναι καλυμμένη η εταιρεία. Το ηθικά συζητάμε.

Δημοσ.
Να σου κάνω μια ερώτηση; Έχεις "μοιραστεί" ποτέ αμάξι με κάποιον για να πας κάπου; Έχασε, ας πούμε η VW, χιλιάδες ευρώ επειδή δεν πήρες δικό σου αμάξι για να πας εκεί που θες; Έχεις δανείσει ποτέ βιβλία σε κάποιον να διαβάσει; Καταλαβαίνεις που το πάω. Νομικά μπορεί να είναι καλυμμένη η εταιρεία. Το ηθικά συζητάμε.

Μην συγχέεις ανόμοια πράγματα. Αν σου δανείσω το αυτοκίνητό μου, ή το βιβλίο μου δεν θα το έχω και δεν θα το χρησιμοποιώ πλέον εγώ αλλά εσύ. Όπως καταλαβαίνεις υπάρχει τεράστια διαφορά. Τέλος μην ξεχνάς πως η άδεια χρήσης κάθε software αναφέρει ρητά πως απαγορεύεται ο δανεισμός, η παραχώρηση και η χρήση χωρίς άδεια και συναίνεση του δημιουργού του. Υποθέτω πως δεν έχεις τέτοια άδεια έτσι δεν είναι; :-)

Τέλος μην ξεχνάς το αυτονόητο. Ότι πωλείται ή ενοικιάζεται και το αποκτάς δίχως να πληρώσεις είναι απλά κλοπή όσο και αν προσπαθούμε να το ωραιοποιήσουμε.

Ειδικά μάλιστα το software το οποίο όπως είπα πολλές φορές, δεν πωλείται αλλά ενοικιάζεται η χρήση του. Με απλά λόγια και μόνο για να το χρησιμοποιείς σε συγκεκριμένο αριθμό υπολογιστών θα πρέπει να έχεις πληρώσει τον αντίστοιχο αριθμό αδειών. Τελεία και παύλα.

Δημοσ.
Μην συγχέεις ανόμοια πράγματα. Αν σου δανείσω το αυτοκίνητό μου, ή το βιβλίο μου δεν θα το έχω και δεν θα το χρησιμοποιώ πλέον εγώ αλλά εσύ. Όπως καταλαβαίνεις υπάρχει τεράστια διαφορά. Τέλος μην ξεχνάς πως η άδεια χρήσης κάθε software αναφέρει ρητά πως απαγορεύεται ο δανεισμός, η παραχώρηση και η χρήση χωρίς άδεια και συναίνεση του δημιουργού του. Υποθέτω πως δεν έχεις τέτοια άδεια έτσι δεν είναι; :-)

Τέλος μην ξεχνάς το αυτονόητο. Ότι πωλείται ή ενοικιάζεται και το αποκτάς δίχως να πληρώσεις είναι απλά κλοπή όσο και αν προσπαθούμε να το ωραιοποιήσουμε.

Μην αναφέρεις όλα σου τα παραδείγματα σε δεύτερο πρόσωπο, μπορεί να σε παρεξηγήσω :-)

ΟΚ, υπάρχει τεράστια διαφορά. Αν έρθεις στο PC μου να κάνουμε εργασία στο power point είμαστε παράνομοι επειδή δεν έχουμε 2 άδειες χρήσης;

Δημοσ.
Μην αναφέρεις όλα σου τα παραδείγματα σε δεύτερο πρόσωπο, μπορεί να σε παρεξηγήσω

Δεν θα με παρεξηγήσεις γιατί είμαι σίγουρος πως καταλαβαίνεις πως δεν μιλώ προσωπικά αλλά λόγου χάριν. :-)

ΟΚ, υπάρχει τεράστια διαφορά. Αν έρθεις στο PC μου να κάνουμε εργασία στο power point είμαστε παράνομοι επειδή δεν έχουμε 2 άδειες χρήσης;

Η άδεια χρήσης δεν συνοδεύει το χρήστη αλλά όπως αναφέρεται σαφώς σε αυτήν, αφορά την εγκατάσταση του software σε συγκεκριμένο αριθμό υπολογιστών. Μία άδεια χρήσης, μία εγκατάσταση του software σε ένα υπολογιστή. Τώρα αν θέλεις μπορείς να παραχωρήσεις δικαίωμα χρήσης σε αυτόν τον υπολογιστή σε κάθε επισκέπτη σου αλλά δεν έχεις δικαίωμα ταυτόχρονης εγκατάστασης του software σε περισσότερους του ενός υπολογιστές ανεξάρτητα με το αν αυτοί ανήκουν σε εσένα ή όχι. :-)

Δημοσ.
Σου συνιστώ ανεπιφύλακτα αυτό το βιβλίο συντακτικού. Θα σε βοηθήσει να καταλάβεις το τι είπα. :-)

τις ευκολες ειρωνειες καλυτερα να τις κανεις σε αλλες περιπτωσεις, εγω σου ειπα πολυ ευγενικα (αν διαβασεις τα λεγομενα μου συμφωνα με το βιβλιο που προτεινεις) οτι η προταση σου λεει κατι αλλο απο αυτο που θες να πεις. Μετα απο διαβασμα και των επομενων post που εγιναν, καταλαβα επιτελους αυτο που θες να πεις, αλλα η προταση σου εκεινη τη στιγμη ηταν αποπροσανατολιστικη, γι αυτο μου εκανε τοση εντυπωση και σε ρωτησα. (παντα συμφωνα με το βιβλιο που προτεινεις). Γιατι εσυ μπορει να το εχεις γραψει σωστα με τους κανονες τους συντακτικους, αλλα το συντακτικο δεν συμφωνει παντα με τη σκεψη που βρισκεται υπο επεξεργασια στη σκεψη μας ;)

Αρα καλυτερα να επεξηγεις κατι σε αυτον που σε ρωτησε ευγενικα κατι παρα να ειρωνευεσαι

Υ.Γ. Στην επιμαχη προταση σου,τα κομματα θα βοηθουσαν τη συνταξη της, αρα πριν κανουμε ειρωνικο σχολιακι περι συνταξης, καλυτερα να βλεπουμε και τη δικη μας καμπουρα, ετσι δεν ειναι;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Αρα καλυτερα να επεξηγεις κατι σε αυτον που σε ρωτησε ευγενικα κατι παρα να ειρωνευεσαι

Σωστή η παρατήρησή σου και σου ζητώ συγγνώμη για το όντως ειρωνικό ύφος. :-)

ΥΓ. Όσο για το μάθημα περί κομμάτων αγαπητέ φίλε, θα ήταν απαραίτητα μόνο αν ήθελα να διαχωρίσω το δεύτερο μέρος της πρότασης, κάτι που δεν ήθελα καθώς ήταν παράγωγο επακόλουθο του πρώτου, οπότε μάλλον φανερώνει σαφώς το τι ήθελα να πω, έτσι δεν είναι; ;)

Επεξ/σία από inray
Δημοσ.
Σωστή η παρατήρησή σου και σου ζητώ συγγνώμη για το όντως ειρωνικό ύφος. :-)

ΥΓ. Μόνο που σχετικά με τα κόμματα αγαπητέ φίλε, θα ήταν απαραίτητα αν ήθελα να διαχωρίσω το δεύτερο μέρος της πρότασης, κάτι που δεν ήθελα οπότε μάλλον φανερώνει σαφώς το τι ήθελα να πω, έτσι δεν είναι; ;)

Δεκτη, ολοι ξεφευγουμε καποια στιγμη. Ενα κομμα δεν εβλαψε κανεναν, γραψτο οπως θες αδιαφορο το αλλο ηθελα να λυσω

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...