Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

H πειρατεία δεν σκοτώνει τα windows άλλα τα διαδίδει, γιαυτό τα έχουν σχεδόν όλοι οι υπολογιστές, αλλά δεν μπορεί ο κάθε ένας καταναλωτής να βάζει το χέρι στη τσέπη κάθε τρία χρονιά που βγάζει microsoft νέο ΟS, να ήταν κάθε 10 χρονιά να έλεγα ΟΚ.

• Απαντ. 115
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Moderators
Δημοσ.
H πειρατεία δεν σκοτώνει τα windows άλλα τα διαδίδει, γιαυτό τα έχουν σχεδόν όλοι οι υπολογιστές, αλλά δεν μπορεί ο κάθε ένας καταναλωτής να βάζει το χέρι στη τσέπη κάθε τρία χρονιά που βγάζει microsoft νέο ΟS, να ήταν κάθε 10 χρονιά να έλεγα ΟΚ.

Θα συμφωνησω πως η πειρατεια ειναι ενας απο τους παραγοντες που εχει βοηθησει στη διαδοση τους,αλλα οσον αφορα το δευτερο σκελος,αναγκασε κανεις τον καταναλωτη να αγοραζει λειτουργικο καθε 2-3 χρονια?

Δημοσ.
μην αγοραζετε πειρατικα cd χαλαει τοlaser:P

Δυστυχως οντως χαλαει το "laser" (ο μηχανισμος αναγνωσης, για να ειμαστε ακριβεις), λογω της επιπλεον μηχανικης φθορας που προκαλει η κακη ποιοτητα του δισκου και η ακομα χειροτερη ποιοτητα εγγραφης στα περισσοτερα τετοια δισκακια. Αν και δεν εχω κατανοησει ακριβως πως, ειδικα στα μηχανηματα με buffer/αντικραδασμικη προστασια το laser αμα δεν μπορει να διαβασει κατι σε καποιο σημειο, σταματαει και διαβαζει σε χαμηλοτερη ταχυτητα. Αμα ο δισκος ειναι κακογραμμενος, ο μηχανισμος αναγκαζεται να το κανει αυτο πολλες φορες και φθειρεται προωρα. Εχει συμβει σε διαφορους γνωστους.

Παντα σπιτικες εγγραφες λοιπον, σε taiyo yuden/verbatim/sony (οχι tdk, ειναι rebadged αηδιες απο την mozer baer) και σε ταχυτητα 8x. Αμα λοιπον παιρνετε πειρατικα απ εξω, καντε ενα κοπο να τα αντιγραψετε σε καλα cd.

Δημοσ.

1) Πάγια τακτική της MS να "διαρρέει" το λειτουργικό με κάποιο τρόπο και να δημιουργεί θύματα εξαρτημένους πελάτες. Δεκάδες γνωστοί μου τρέχουν σπασμένα 7άρια που "κάνουν και update από την MS κανονικά μ@λ@κα μου, έλα να δεις"... Από τα μισά αυτού του μήνα και μετά τους βλέπω να τρέχουν για format και ψάξιμο για νέα "σπασμένη" έκδοση που μετά από λίγο καιρό δε θα δουλεύει κτλ κτλ

2) Οι νόμιμοι χρήστες τι χρωστάνε να έχουν πάρε δώσε και συνεχές phone home με την MS χωρίς λόγο?

3)

Θα συμφωνησω πως η πειρατεια ειναι ενας απο τους παραγοντες που εχει βοηθησει στη διαδοση τους,αλλα οσον αφορα το δευτερο σκελος,αναγκασε κανεις τον καταναλωτη να αγοραζει λειτουργικο καθε 2-3 χρονια?

Στον proprietary κόσμο που έφτιαξε η MS δυστυχώς συμβαίνει. Αργά η γρήγορα το λογισμικό που χρησιμοποιείς θα σταματήσει να υποστηρίζει το OS σου και θα χρειαστείς αναβάθμιση στο OS , αναβάθμιση στο hw κτλ κτλ πάντως για να λέμε την αλήθεια δεν υπάρχει κάτι που δεν τρέχει με XP atm.

4) Σε όποιον δεν αρέσουν οι τακτικές της MS μπορεί να πάει σε open source λύσεις, αλλιώς να ανοίξει το πορτοφόλι του και να μη μιλάει (επί του θέματος). Σχετικό poll αποδεικνύει ότι οι insomniacs έχουν ήδη αρχίσει και ξυπνάνε με 1/3 να χρησιμοποιούν και κάποια διανομή linux.

5)

Δυστυχως οντως χαλαει το "laser" (ο μηχανισμος αναγνωσης, για να ειμαστε ακριβεις), λογω της επιπλεον μηχανικης φθορας που προκαλει η κακη ποιοτητα του δισκου και η ακομα χειροτερη ποιοτητα εγγραφης στα περισσοτερα τετοια δισκακια. Αν και δεν εχω κατανοησει ακριβως πως, ειδικα στα μηχανηματα με buffer/αντικραδασμικη προστασια το laser αμα δεν μπορει να διαβασει κατι σε καποιο σημειο, σταματαει και διαβαζει σε χαμηλοτερη ταχυτητα. Αμα ο δισκος ειναι κακογραμμενος, ο μηχανισμος αναγκαζεται να το κανει αυτο πολλες φορες και φθειρεται προωρα. Εχει συμβει σε διαφορους γνωστους.

Παντα σπιτικες εγγραφες λοιπον, σε taiyo yuden/verbatim/sony (οχι tdk, ειναι rebadged αηδιες απο την mozer baer) και σε ταχυτητα 8x. Αμα λοιπον παιρνετε πειρατικα απ εξω, καντε ενα κοπο να τα αντιγραψετε σε καλα cd.

Και μετά από 3 χρόνια που θα χαλάσει θα αναγκαστώ να δώσω 20 ολόκληρα ευρώ για να πάρω καινούριο lol. Την τελευταία φορά που άλλαξα optical drive πάντως ήταν γιατί ήθελα μαύρο (το παλιό δεν ταίριαζε με το χρώμα του κουτιού)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Δυστυχως οντως χαλαει το "laser" (ο μηχανισμος αναγνωσης, για να ειμαστε ακριβείς)

Γραψτο σε ενα bootable usb πιο γρηγορα γραφετε και μπενει και σε mini laptop η καινούριους H/Υ. είναι ακριβή λύση απο 8 ευρω τα 4 γιγα.

H ακόμα και με το νέο κλείδωμα θα βγει νέο κρακ που να το προσπερνάει. αλλα εχω την εντιπωση πος η microsoft εχει ανιξει ψιχρο πολεμο με τα τυπου κρακ windows, ετσι οταν χρησιμοποιειται το ιντερνετ το pc μας γινεται Xαφιες στη MS εν ολιγης.

Επεξ/σία από takos
Δημοσ.

@linuxovios

1)Αντίστοιχα μπορώ να σου πω δεκάδες που έχουν σπασμένα τα 7 και δεν έχουν πρόβλημα και δεν ψάχνουν μετά από 3 μήνες νέα σπασμένη έκδοση... Ενώ μπορώ να σου πω πολλούς που τα έχουν αγορασμένα και όντως χρειάζονται format με αυτά που κάνουν στο pc μετά από ένα μήνα. Και μη διαφωνήσεις σε αυτό γιατί ισχύει!

2) Μη μου πεις ότι η MS έχει αναγκαστεί να παίρνει μέτρα για την πειρατεία γιατί θα βάλω τα γέλια και θα γελάω μέχρι το επόμενο λειτουργικό της MS... Τα παράπονα τότε στην MS που επιτρέπει την πειρατεία, που σπρώχνει την πειρατεία και επιτρέπει το update σε σπασμένα λειτουργικά.

3) Τα είπες όλα με την τελευταία φράση σου στην παράγραφο για τα ΧΡ. Δεν έχω να προσθέσω κάτι άλλο.

4) Δεν μπορείς να είσαι έτσι απόλυτος. Αν εγώ που έχω 7 υπολογιστές για την δουλειά μου χρειάζομαι να έχω 7 αγορασμένα λειτουργικά μιλάμε για πολλά λεφτά και όχι για στραγάλια.

5) Και αν δε μιλάμε για το CD-ROM του υπολογιστή αλλά του στερεοφωνικού τι κάνουμε? Αλλάζουμε κάθε 2-3 χρόνια και στερεοφωνικό?

6) Αν είσαι κατά της πειρατείας γιατί προκαλεί προβλήματα στην δική σου προσωπική ζωή ("πάρε δώσε και συνεχές phone home με την MS χωρίς λόγο?") θα πρέπει να σε προσγειώσω και να σου πω ότι δε στα προκάλεσε ο κάθε χρήστης πειρατής αλλά η ίδια η MS γιατί μόνο έτσι θα πουλάει ότι παράγει! Μπορεί μέσα σε μία μέρα να εντοπίσει τους υπολογιστές που έχουν σπασμένα Windows/Office και όλα τα άλλα, αλλά δε το κάνει! Αντί αυτού σου λέει ότι θα κάνω ένα Update για να πιάσω τον κάθε αδαεί ή απρόσεκτο για τώρα μέχρι να βγάλω το επόμενο crack.

• Moderators
Δημοσ.
1) Από τα μισά αυτού του μήνα και μετά τους βλέπω να τρέχουν για format και ψάξιμο για νέα "σπασμένη" έκδοση που μετά από λίγο καιρό δε θα δουλεύει κτλ κτλ

Οχι δεν ειναι τοσο τραγικα τα πραγματα,μονο αν κανουν εγκατασταση το update θα εχουν προβλημα,αλλα τοτε θα εχουν σκαψει μονοι τους το λακο τους.

2) Οι νόμιμοι χρήστες τι χρωστάνε να έχουν πάρε δώσε και συνεχές phone home με την MS χωρίς λόγο?

Γι αυτο και οπως ειπα στην αρχη του thread δεν βρισκω λογο να το εγκαταστησουν.

3)

Στον proprietary κόσμο που έφτιαξε η MS δυστυχώς συμβαίνει. Αργά η γρήγορα το λογισμικό που χρησιμοποιείς θα σταματήσει να υποστηρίζει το OS σου και θα χρειαστείς αναβάθμιση στο OS , αναβάθμιση στο hw κτλ κτλ πάντως για να λέμε την αλήθεια δεν υπάρχει κάτι που δεν τρέχει με XP atm.

Δεν ξερω τι εννοεις με το"αργα η γρηγορα"αλλα μεσα σε 2-3 χρονια κανεις δεν αναγκαστηκε να τα σκασει σε κανουριο λειτουργικο επειδη δεν μπορουσε χωρις αυτο ή επειδη του κοπηκε το support.

Δημοσ.
Δεν ξερω τι εννοεις με το"αργα η γρηγορα"αλλα μεσα σε 2-3 χρονια κανεις δεν αναγκαστηκε να τα σκασει σε κανουριο λειτουργικο επειδη δεν μπορουσε χωρις αυτο ή επειδη του κοπηκε το support.

Ένα πολύ απλό και γρήγορο παράδειγμα είναι το DX10. Μπορούσες να έχεις DX10 στα XP? (Γινόταν απλά δεν το έκανε η MS επίτηδες). Εκβιαστικά λοιπόν έπρεπε να κάνεις upgrade στα vista και φυσικά τώρα πρέπει να κάνεις upgrade στα 7, γιατί η συμβίωση με vista οδηγεί στον ψυχίατρο... Και νομίζω ότι οι gamers αποτελούν σημαντικό ποσοστό της αγοράς.

• Moderators
Δημοσ.
Ένα πολύ απλό και γρήγορο παράδειγμα είναι το DX10. Μπορούσες να έχεις DX10 στα XP? (Γινόταν απλά δεν το έκανε η MS επίτηδες). Εκβιαστικά λοιπόν έπρεπε να κάνεις upgrade στα vista και φυσικά τώρα πρέπει να κάνεις upgrade στα 7, γιατί η συμβίωση με vista οδηγεί στον ψυχίατρο... Και νομίζω ότι οι gamers αποτελούν σημαντικό ποσοστό της αγοράς.

Δεν ειναι και καταναγκαστικο το dx10.Οικειοθελως πας και τα δινεις για λιγο περισσοτερo eye candy.Κανεις δεν σε αναγκαζει,και μπορεις ανετα χωρις αυτο.Αλλο?

Δημοσ.

E με αυτή τη λογική, δεν υπάρχει κανένα επιχείρημα, διότι η απάντηση μπορεί να είναι : " ας έμενες με την τάδε εφαρμογή που έτρεχε στο παλιό OS και όχι με την αναβαθμισμένη έκδοσή της που σου δίνει ένα επιπλέον feature".

Στην πράξη όμως τι έγινε? Πόσος κόσμος πήγε σε vista για το DX10 και πόσος κόσμος στα 7 γιατί δεν άντεχε τα vista ?

Τέσπα. βγαίνουμε off topic, οπότε το σταματάω εδώ.

• Moderators
Δημοσ.
E με αυτή τη λογική, δεν υπάρχει κανένα επιχείρημα, διότι η απάντηση μπορεί να είναι : " ας έμενες με την τάδε εφαρμογή που έτρεχε στο παλιό OS και όχι με την αναβαθμισμένη έκδοσή της που σου δίνει ένα επιπλέον feature".

Στην πράξη όμως τι έγινε? Πόσος κόσμος πήγε σε vista για το DX10 και πόσος κόσμος στα 7 γιατί δεν άντεχε τα vista ?

Τέσπα. βγαίνουμε off topic, οπότε το σταματάω εδώ.

Γι αυτο σε ρωτησα τι εννοουσες με το "αργα ή γρηγορα",δεν ηταν 2-3 χρονια η περιοδος xp vista.Anyway,end of offtopic.

Δημοσ.

Οπως και να χει , ποτε μην κανετε update χωρις πρωτα να ελεγξετε πρωτα περι τινος προκειται το καθε update.Tην πατησα μια φορα στα vista με το genuine update και μετα πηγα για φορματ.Δεν το ξανακανω.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...