nickelodeon Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2010 Η πειρατεία είναι μία παράνομη ενέργεια. Οι μονοπωλιακές πρακτικές της MS είναι επίσης παράνομες. Τι είναι αυτό που κάνει κάποιον να θεωρεί την πρώτη παρανομία αισχρότερη της δεύτερης και να αφιερώνει φαιά ουσία και ψηφιακό μελάνη για αυτό χωρίς να έχει πραγματικό όφελος? Ο πειρατής έχει πραγματικό όφελος διαπράττοντας το αδίκημα της πειρατείας. Βρε μπας και μας παρακολουθεί ο Billy Gay ???
elis88 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2010 Αρχικά πρέπει να σου ομολογήσω πως δεν έχω ασχοληθεί. Έχω συγγενείς που είναι μες τη μαυρίλα. Σε άλλο post έχω αναλύσει την έννοια του "έχειν". Θα χωθώ στα public και θα ακούσω samples (για music π.χ) θα διαβάσω συγκριτικά και μετά θα προβώ σε αγορά (κατόπιν εξονυχιστικής έρευνας - μην ξεχνάς πως η πειρατεία οδηγεί σε έλλεψη καταναλωτικής συνείδησης αφού πρακτικά τα έχεις όλα). Έχω πραγματικά αυτό που με ικανοποιεί και παίρνει αξία με τα λευτά που το έχω δώσει. Έχω ένα λόγο να το αξιοποιήσω και να το προσέξω παραπάνω. Το μήνυμά μου δεν είναι ηθικολογικό, είναι απλά μια ένδειξη σωστής αγοραστικής πολιτικής (τη στιγμή που χρησιμοποιείς πάντα τα Windows - προσοχή στους καλοθελητές δεν εμμένω στην αγορά τους). Επιπρόσθετα, o Έλληνας κάνει τον κουρσάρο ως ένδειξη μαγκιάς με περίσσειο θράσσος και τεχνολογικά ο μέσος όρος τους είναι ογκόλιθοι διανοητικής ανεπάρκειεας. Όταν γίνονται σοβαρές και εντατικές προσπάθειες για τα οφέλη και τη χρήση του αυθεντικού λογισμικού (δεν το λέω για την MS, το λέω για την έννοια λογισμικό), όταν υποδεικνύουν τους κινδύνους από τη χρήση του πειρατικού software και δεν υπάρχει καμία ανταπόκριση, με συγχωρείς αλλά εγώ αυτό δεν το λέω παιδεία. Επίσης υπάρχει ένας Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου και μία δύστυχη Συνθήκη TRIPS. Αμφιβάλλω αν πολλοί χρήστες γνωρίζουν για αυτή. Τώρα στον αντίποδα μπορείς να μου μιλήσεις και μου μιλάς για ένα νέο είδος δυτικής αποικιοκρατίας. Συμφώνοι, αλλά it's your call. Έχεις τις εναλλακτικές. PS. Συζητάμε και off the record αν χρειαστεί. Καταρχήν δεν πιστεύω ότι η Microsoft βασίζεται στην πώληση του λειτουργικού της σε απλους χρήστες. Αν ήταν έτσι θα ακολουθούσε μια φιλοσοφία σαν το Kaspersky, και θα λυνότανε το πρόβλημα με την πειρατεία στα windows. Ίσως να μην το κάνει για να μην πάμε σε αυτές τις δήθεν εναλλακτικές λύσεις και μετά να έχει αλλες συνέπιες , ίσως να χάλαγε αυτο το "νέο είδος δυτικής αποικιοκρατίας" όπως ανέφερες κι εσύ. Γενικά συμφωνώ μαζί σου, αλλά πιστεύω ότι τα windows είναι μια ειδική περίπτωση, πιστεύω ότι στη πραγματικότητα από όλη αυτην την ιστορία δεν βγαίνουν τόσο κερδισμένοι οι χρήστες όσο η ίδια η Microsoft και κλπ εταιρίες. PS. Ναι αν χρειαστεί μπορούμε να συζητήσουμε και off the record απλά επειδή πιστεύω ότι είναι ένα πολύ ενδιαφέρον θέμα και σχετικό με το topic ίσως να το συνεχίζαμε εδώ.
i love rock Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2010 Το μεγαλύτερο μειονέκτημα του Έλληνα είναι ότι δεν παραδέχεται τίποτα.Για παράδειγμα αυτοί που κάνουν κριτική περί πειρατείας είναι αυτοί οι πρώτοι που έχουν στα σπίτια τους tera ολόκληρα με πειρατικό υλικό .Μεγάλη ειρωνεία δεν είναι όλο αυτό το θέμα .... Όσο για την πειρατεία στην μουσική διαβάστε κανένα ξένο blog η καμιά έρευνα που γίνονται στο εξωτερικό και μάθετε ότι αυτοί που κατεβάζουν πειρατική μουσικοί είναι αυτοί που θα αγοράσουν και τον δίσκο αν τους αρέσει ...Υπάρχουν τόσες έρευνες εκεί έξω . Αλλά ο Έλληνας δεν μπορεί να παραδεχτεί τίποτα ....ποτέ .ΌΛΑ τα ξέρει και ποτέ δεν δέχεται κριτική για τίποτα .....ε τι άλλο να πω ...
Jason13 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2010 Το μεγαλύτερο μειονέκτημα του Έλληνα είναι ότι δεν παραδέχεται τίποτα.Για παράδειγμα αυτοί που κάνουν κριτική περί πειρατείας είναι αυτοί οι πρώτοι που έχουν στα σπίτια τους tera ολόκληρα με πειρατικό υλικό .Μεγάλη ειρωνεία δεν είναι όλο αυτό το θέμα ....Όσο για την πειρατεία στην μουσική διαβάστε κανένα ξένο blog η καμιά έρευνα που γίνονται στο εξωτερικό και μάθετε ότι αυτοί που κατεβάζουν πειρατική μουσικοί είναι αυτοί που θα αγοράσουν και τον δίσκο αν τους αρέσει ...Υπάρχουν τόσες έρευνες εκεί έξω . Αλλά ο Έλληνας δεν μπορεί να παραδεχτεί τίποτα ....ποτέ .ΌΛΑ τα ξέρει και ποτέ δεν δέχεται κριτική για τίποτα .....ε τι άλλο να πω ... Εγω εδω και 3 χρονια με ιντερνετ,εδω και 3 χρονια δεν εχω αγορασει ποτε ΜΟΥΣΙΚΗ και ταινιες και κινηματογραφους../Βεβαια επειδη δεν αγοραζω και φτιαχνω μερικα cds μονος μου,και δεν εχουν εξωφυλλο,δεν ακουω σχεδον καθολου μουσικη στο music player..Δεν πηγα ποτε να αγορασω το αγαπημενο μου τραγουδι καποιου και ας το κατεβασα απο το ιντερνετ free!!!
i love rock Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2010 Εγω εδω και 3 χρονια με ιντερνετ,εδω και 3 χρονια δεν εχω αγορασει ποτε ΜΟΥΣΙΚΗ και ταινιες και κινηματογραφους../Βεβαια επειδη δεν αγοραζω και φτιαχνω μερικα cds μονος μου,και δεν εχουν εξωφυλλο,δεν ακουω σχεδον καθολου μουσικη στο music player..Δεν πηγα ποτε να αγορασω το αγαπημενο μου τραγουδι καποιου και ας το κατεβασα απο το ιντερνετ free!!! Εσύ απλά δεν αγαπάς την μουσική δεν είσαι πορωμένος ....Τα λεφτά σου απλά τα δίνεις αλλού .Δηλαδή συγνώμη όταν παλιά έγραφες σε κάποιον φίλο σου κάποια κασέτα δεν ήταν αυτό πειρατεία ....αλλά τότε δεν παιζόταν συμφέροντα μήπως ;;;;;
elis88 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2010 Εσύ απλά δεν αγαπάς την μουσική δεν είσαι πορωμένος ....Τα λεφτά σου απλά τα δίνεις αλλού .Δηλαδή συγνώμη όταν παλιά έγραφες σε κάποιον φίλο σου κάποια κασέτα δεν ήταν αυτό πειρατεία ....αλλά τότε δεν παιζόταν συμφέροντα μήπως ;;;;; Βασικά ούτε κι εγώ, δεν λέω ότι είναι σωστό αλλα δνε βγαίνω να αγοράσω τόοοοοοοση μουσική και για να μην αδικήσω κανέναν καλλιτέχνη δεν αγοράζω κανένα. Αν αγόραζα θα ήμουν χρεωμένος εγώ και πολλές γενιές ακόμα χαχα!
Jason13 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2010 Τουλαχιστον κοβουν οι Δισκογραφικές Εταιρίες και Βισες και θωδες να βγαζουν cds επειδη δεν κερδιζουν και πολλα και γλυτωνει το αυτακι μου!!!στα καταστηματα με μουσικη στην γλυφαδα ΟΛΑ ΑΔΕΙΑ ειναι τις περισσοτερες φορες@!!!
kurkosdr Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2010 Όσοι έχουν ανοιχτά τα update και δεν βλέπουν τι κάνει install Με προλαβες. Τα windows 7 με τις default ρυθμισεις εγκαθιστουν μονο "critical" ή και "σημαντικα";;
lkastritis Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2010 εγω πιστευω πως και παλι καπιος θα βρει τροπο να το ξεγελασει και αυτο το ''update''
dimitris2006 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2010 Το παρόν thread δεν προσφέρεται για αντιπαράθεση - σύγκριση μεταξύ των εκδόσεων των Windows!
21century Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2010 Το θέμα ειναι οτι προκαλει ενδιαφερον το ζητημα ασφαλειας ενος συστηματος, οποτε λογικα δεν θα εχει προσβαση σε αναβαθμισεις...τιποτα περισσοοτερο αν και παντα θα το υπενθυμιζει η εταιρεια..
Moderators Gi0 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2010 Moderators Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2010 Το θέμα ειναι οτι προκαλει ενδιαφερον το ζητημα ασφαλειας ενος συστηματος, οποτε λογικα δεν θα εχει προσβαση σε αναβαθμισεις... Tι εννοει ο ποιητης?
Moderators Praetorian Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2010 Moderators Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2010 Tι εννοει ο ποιητης? Αν μπορώ να αποκρυπτογραφήσω αυτό που θέλει να πει το bot, είναι πως ενδεχομένως να εφαρμοστεί αυτό που γινόταν και σε κάποια φάση στα XP. Αν δεν είχες genuine windows, δεν είχες πρόσβαση σε κάποια από τα updates (αν και από ό,τι θυμάμαι πρέπει να είχες σε όλα τα critical - security fixes).
gf030 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2010 Ακομα δεν εχω καταλαβει γιατι καποιοι "νομιμοι" την πεφτουν σε καποιους "παρανομους"... στενοχωριουνται μηπως που πληρωσαν και θελουν να πληρωσουν και οι αλλοι; Ο καθενας αναλαμβανει τις ευθυνες του και παιρνει τα οποια ρισκα του, αυτο ειναι ολο. Επι του θεματος, νομιζω οτι ηδη ειναι στα σκαρια το αναλογο "remove κατι" και ολα καλα
Προτεινόμενες αναρτήσεις