Super Moderators Thresh Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2010 Super Moderators Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2010 και πάλι για το βίντεο είναι too much η αποβολή από το σχολείο imho...
gtaivpc Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2010 και πάλι για το βίντεο είναι too much η αποβολή από το σχολείο imho... αφού σου λέμε οτι άμα της έδιναν αποβολή για 1-2 μέρες θα έμενε τάξη, και τώρα δεν θα μείνει, χάρη της εκαναν.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2010 Super Moderators Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2010 ε και? γνώμη μου είναι, υποκειμενικό you know... μα και αυτή από το γυμνάσιο τόσες απουσίες, στο λύκειο γίνεται συνήθως η κατάχρηση for the record και εγώ έφαγα 3 μέρες αποβολή (μαζί με κάτι άλλους) για camera (κανονική έτσι, όχι κινητό...balls of steel!) όταν ήμουν στο γυμνάσιο αλλά είχα καβάτζα απουσίες
gtaivpc Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2010 ε και? γνώμη μου είναι, υποκειμενικό you know... μα και αυτή από το γυμνάσιο τόσες απουσίες, στο λύκειο γίνεται συνήθως η κατάχρηση for the record και εγώ έφαγα 3 μέρες αποβολή (μαζί με κάτι άλλους) για camera (κανονική έτσι, όχι κινητό...balls of steel!) όταν ήμουν στο γυμνάσιο αλλά είχα καβάτζα απουσίες δηλαδή θα προτιμούσες να έμενες? γνώμη σου δεν λέω
Super Moderators Thresh Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2010 Super Moderators Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2010 προσωπικά δεν θα βρισκόμουν σε αυτή την κατάσταση, χωρίς να μπορώ να κάνω απουσίες και να κάνω και μλκιες...
gtaivpc Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2010 ούτε και κανένας άλλος λογικός άνθρωπος θα βρισκόταν, ανεξαρτήτως ηλικίας. ήταν από τις λίγες φορές που η βλακεία τιμωρήθηκε (έχω άχτι με αυτά γι'αυτό δεν κρύβω την ολίγη εσωτερική μου ικανοποίηση :ρ) λες και υπήρχε λόγος να βγάλει vid ειδικά όταν ήταν στο χείλος του γκρεμού.
karabouzouk... Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2010 +1 στην μαθήτρια.... Πιο άνανδρο (αν και δεν τεριάζει σε κοπέλα) θα ήταν αν το έκανε ανώνυμα παρά επώνυμα... Με την ανωνυμία όλοι μπορούν να κανουν τους νταήδες... +1 ότι είναι κατάχρηση εξουσίας από την πλευρά της καθηγήτριας... Και απορώ που κανείς δεν σχολίασε το γιατί βρήκε αυτό τον τρόπο η μαθήτρια να εκφράσει τη γνώμη της για το πόσο σωστά κάνει τη δουλειά της μια καθηγήτρια... Μήπως γιατί δεν μπορεί να εκφράσει τη γνώμη της επώνυμα μέσα στο σχολείο(μην πείτε ότι μπορεί γιατί δεν θέλω ούτε να φανταστώ την αντίδραση κάποιων κάποιων καθηγητών που το μηξιάρικο τόλμησε να κρίνει τον θεό μαθηματικό του)...? Αν μπορούσε, και η γνώμη της λαμβάνωνταν υπ'όψην από τους καθηγητές ίσως να είχε λιγότερο μίσως για κάποιον που ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ προσπαθεί να κάνει το καλήτετρο ώς εκπεδευτικός και έχει λιγότερο γραμμένους τους μαθητές του στα @@ του.... (θα μπορούσε αυτό να γίνει πχ με μια ώρα τη βδομάδα που κάθε μαθητής θα έλεγε αιτιολογώντας τι νομίζει πώς είναι λάθος στη διδακαλία ενώς μαθήματος κλπ) Αλλά δεν πειράζει τι διαφορετικό έχουν άλλωστε οι καθηγητές από τους υπόλοιπους δημοσίους υπαλήλους... για πολλούς οι μαθητές είναι απλά ο μισθός τους... Δεν λέω ας υπάρχουν κάποιοι κανόνες που να θέτουν κάποια όρια αλλά όχι και να θεωρούνται οι μαθητές τελείως ζώα....
tsifotis Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2010 Δυστυχως οπως σοφα αναφερθηκε δεν ξερουμε ολες τις λεπτομερειες, προς τι οι τοσο απολυτες και ενθερμες αποψεις; Και μια εντελως χιπικη προσεγγιση. Οσοι δεν εχετε παρακολουθησει την ταινια Crash, καντε το και θα δειτε παραστατικα οτι δεν ειναι αδυνατο σε αθρωπινα προβληματα και οι δυο μεριες να εχουνε δικιο, οχι ενας περισσοτερο δικιο απ τον αλλο αλλα ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΔΙΚΙΟ. Μια καθηγητρια δεν πρεπει να αφηνει να περνανε στα ψιλα θεματα συμπεριφορας γιατι α) το σχολειο παιδαγωγει και δεν χρειαζεται να βγαλει εναν τσαμπα μαγκα που δεν θα μαθει περι πραξης και συνεπειας. β) Δυστυχως μια καθηγητρια που εξιβριστει και το περασει στο ντουκου λογω ανωτεροτητας δεν θα εισπραξει επαινους ωριμοτητας απο μαθητες αλλα σιγα σιγα θα την παρεξηγησουν και θα ξεθαρεψει κι ο φλωρος και θα πεταει αυγα στον πινακα. Ζημειωνεται το μαθητικο συνολο μεταξυ αλλων. ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ η προσωπικη ζωη δεν πρεπει να συγχεεται με την μαθητικη. Τουτεστιν η μαθητρια ειναι ελευθερη να κανει εξωσχολικα ο,τι θελει μεχρι και να πεταξει μολοτωφ στο σπιτι της δασκαλας της, χωρις το σχολειο να ζητησει τα ρεστα αλλα μονο ο νομος. Οσο το σκεφτομαι, λιγο fail το θεμα, αφου 14 χρονων (κι οχι νηπιο) χωρις περιθωριο απουσιων η ενυπογραφη προκλητικη δημοσιευση της ελειπε. Εκ των υστερων πια βεβαια πιστευω οτι η καλυτερη αντιμετωπιση θα ητανε μια μηνυση που στανταρ θα βαζαν οι κηδεμονες το παιδι να ζητησει συγγνωμη και ως εκ θαυματος θα την απεσυρε μετα. Δεν θα χρειαζοταν καν να σβηστει το γκρουπακι, θα κανανε ολοι οι περιέργως ατιμωρητοι μαθητες που συμμετείχανε, LEAVE GROUP την ιδια μερα και θα ασχολουμασταν με αλλα θεματα. Τελικα ως μαθητες της μικρης κοινωνιας ονοματι σχολειο τι μηνυμα πηρανε; αν ριχνει καποιος λασπη σε καποιον ιεραρχικα ανωτερο εσυ υποστηριζε τον ανετα, το πολυ πολυ ο μπροσταρης την παταει και βιβα η τζαμπα μαγκια . Τελος στα βιβλια αναφερεται πως ναι μεν ειμαστε ολοι ισοι απενταντι στο νομο αλλα να φυλαγεσαι διπλά απο τον ιεραρχικα ανωτερο σου αφου αμα θελει τον παρακαμπτει και σε αντιμετωπιζει κατα το δοκουν.
Garnele Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2010 Το λινκ στο φέησμπουκ το είδε κανείς; Μπήκα τώρα και έριξα μια ματιά στα σχόλια, τα οποία μάλλον έχουν σβηστεί, οπότε κανείς δεν ξέρει γιατί πράγμα μιλάει εδώ μέσα. Από αυτά που ξέμειναν πάντως το αγαπημένο μου είναι αυτό ΕΜΕΝΑ ΜΟΥ ΧΑΝ ΔΩΣΕΙ 3ΗΜΕΡΗ ΑΠΟΒΟΛΗ ΕΝ ΕΤΕΙ 2002(Β ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΠΗΓΑΙΝΑ) ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΧΑ ΣΤΕΙΛΕΙ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΕΝΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΜΟΥ.ΛΕΣ ΚΑΙ Ο ΜΑΛΑΚΑΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΤΟ ΛΥΣΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ;ΜΑΛΙΣΤΑ 2 ΜΕΡΕΣ ΜΕΤΑ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΜΗΝΥΜΑ ΜΟΥ ΣΤΕΙΛΕ ΜΗΝΥΜΑ ΟΤΙ ΘΑ ΤΑ ΠΟΥΜΕ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ.ΠΑΡΑΛΙΓΟ ΚΑΙ ΓΩ ΝΑ ΕΙΧΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΣΧΟΛΕΙΟ. Τι σχολείο είναι αυτό τέλος πάντων; (σορυ για τα καπς λοκ, το παραθέτω αυτούσιο.) Επίσης, άσχετο-σχετικό: στη σχολή μου πριν μερικά χρόνια είχε σημειωθεί παρόμοιο περιστατικό με τον αρχιδάκο πρόεδρο να μηνύει φοιτητές επειδή μοίρασαν φυλλάδια εντός της σχολής για τη δράση του την περίοδο της χούντας. (δεν είχε φέησμπουκ τότες) Βέβαια οι φοιτητές δικαιώθηκαν, αλλά πτυχίο δεν παίζει να πήραν ακόμη.* Υπάρχουν λοιπόν δυο εκδοχές, ή κινείσαι με το νόμο -συκοφαντική δυσφήμιση κλπ κλπ- όπου υπάρχει περίπτωση να παίξεις και να χάσεις, ή με τον άσσο στο μανίκι του ταγιέρ της διευθύντριας. Ο πρόεδρος δε είναι ΜΑΓΚΑΣ και ΜΠΕΡΜΠΑΝΤΗΣ. *όπως καταλαβαίνετε ονόματα δε λέμε -τόσα και τόσα γίνονται, πτυχίο κοντεύω.. =ρ
thanocaster Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2010 Δεν μπορώ να εκφράσω γνώμη για το ποιος έχει δίκιο και ποιος άδικο, αλλά με αυτό που έγινε ουσιαστικά δώσανε "κύρος" στο facebook και αυτόματα κάνανε ότι γράφεται εκεί μέσα ουσιαστικό. Πολύ κρίμα. Πιστεύω αν είχε αγνοηθεί, λόγω του φαινόμενου της χιονοστιβάδας σιγά σιγά θα είχε γίνει κακόγουστο και θα είχε χάσει μεγάλο μέρος της δυναμικής του. Το άσχημο είναι ότι τώρα 170 άτομα συμπαραστέκονται στην κοπέλα μόνο και μόνο γιατί είναι "κουλ" και τελικά οι καθηγητές απομακρύνθηκαν από τους μαθητές, οι οποίοι συσπειρώθηκαν περισσότερο. Και πλέον οι τελευταίοι "πήρανε γραμμή" ότι το facebook δίνει βήμα για να κάνουνε επίσημες δηλώσεις. Πολύ κρίμα.
Praetorianos Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2010 Μια καθηγητρια δεν πρεπει να αφηνει να περνανε στα ψιλα θεματα συμπεριφορας γιατι α) το σχολειο παιδαγωγει και δεν χρειαζεται να βγαλει εναν τσαμπα μαγκα που δεν θα μαθει περι πραξης και συνεπειας. β) Δυστυχως μια καθηγητρια που εξιβριστει και το περασει στο ντουκου λογω ανωτεροτητας δεν θα εισπραξει επαινους ωριμοτητας απο μαθητες αλλα σιγα σιγα θα την παρεξηγησουν και θα ξεθαρεψει κι ο φλωρος και θα πεταει αυγα στον πινακα. Ζημειωνεται το μαθητικο συνολο μεταξυ αλλων. ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ η προσωπικη ζωη δεν πρεπει να συγχεεται με την μαθητικη. Τουτεστιν η μαθητρια ειναι ελευθερη να κανει εξωσχολικα ο,τι θελει μεχρι και να πεταξει μολοτωφ στο σπιτι της δασκαλας της, χωρις το σχολειο να ζητησει τα ρεστα αλλα μονο ο νομος. Οσο το σκεφτομαι, λιγο fail το θεμα, αφου 14 χρονων (κι οχι νηπιο) χωρις περιθωριο απουσιων η ενυπογραφη προκλητικη δημοσιευση της ελειπε. Τελικα ως μαθητες της μικρης κοινωνιας ονοματι σχολειο τι μηνυμα πηρανε; αν ριχνει καποιος λασπη σε καποιον ιεραρχικα ανωτερο εσυ υποστηριζε τον ανετα, το πολυ πολυ ο μπροσταρης την παταει και βιβα η τζαμπα μαγκια . Τελος στα βιβλια αναφερεται πως ναι μεν ειμαστε ολοι ισοι απενταντι στο νομο αλλα να φυλαγεσαι διπλά απο τον ιεραρχικα ανωτερο σου αφου αμα θελει τον παρακαμπτει και σε αντιμετωπιζει κατα το δοκουν. Ένα μεγάλο ευχαριστώ που με βγάζετε από τον κόπο να γράφω :-)
gdriver Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2010 Και πολύ καλά την κάνανε. Αν το έγραφε στο τοίχο δηλαδή ή σε κάποιο τετράδιο θα είχε διαφορά με το να το βάλει στο φεισμπουκ? Εγω διαφωνώ ριζικά με το οτι δεν έκανε καλά η καθηγήτρια, πολύ καλα έκανε. Της έδειξε με τον πιο ρεαλιστικό τρόπο τι συνέπειες έχουν στη ζωή της οι πράξεις της, θα την κάνει και μια ώρα αρχύτερα να σοβαρεύτει γιατι απο οτι είδα ενα καθυστερημένο παιδάκι είναι. Πρέπει να τηρούνται κάποιες ισορροπίες παντού, με το να κάνεις γκρούπ προσωπικής επίθεσης στο facebook με το όνομα σου πάει να πει οτι είσαι και πολύ βλήτο. Υ.Γ Στο δικό μου σχολείο έδιναν αποβολές και απομακρύνσεις για πολύ πιο γελοίους λόγους και γίναμε μια χαρά άνθρωποι θελω να πιστεύω, μάθαμε μέχρι που είναι τα όρια. Υ.Γ Η ηλιθιότητα με την καραμέλα της λογοκρισίας κάπου πρέπει να σταματήσει. Ή θα την έδιωχναν απτο σχολείο ή θα έκανε μύνηση η καθηγήτρια στους γονείς της κοπέλας και θα τους ξεπαράδιαζε. Έχει και η καθηγήτρια δικαιώματα ξέρετε οχι μόνο η μαθήτρια.... + 1 ομως υπαρχουν ακομα μαθητες που σεβονται και εχουν συναισθηματα. ---------- Προσθήκη στις 09:20 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 09:11 ---------- Όπως υπάρχουν άτομα που παίρνουν το μέρος της καθηγήτριας αυτομάτως, υπάρχουν και άτομα που παίρνουν το μέρος της μαθήτριας αυτομάτως.Πολύ απλά, δεν έχουμε αρκετά δεδομένα για να ξέρουμε ποιος έχει δίκιο. Έχει και καθηγήτριες σκύλες που μεγαλοποιούν καταστάσεις και αντιδρούν φασιστικά για να περάσει το δικό τους, έχει και μαθητές/μαθήτριες "λουλούδια" που τα ΄χουν όλα γειωμένα, πιστεύουν οι πράξεις τους δεν έχουν καμιά συνέπεια, τα κάνουν όλα σκατά και όταν τελικά τους τσακώσουν να κάνουν καμιά από τις συνηθισμένες τσογλανιές τους, βάζουν τα κλάμματα, θυμούνται πως είναι μικρά και ανυπεράσπιστα και κατηγορούν τους πάντες για φασισμό. Προσωπικά, αυτομάτως σκέφτομαι ότι ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ, το λάθος είναι με τον μαθητή σε παρόμοιες καταστάσεις γιατί αποβολή δεν τρως για πλάκα ούτε πιστεύω πως οι καθηγητές σαν σύνολο τραβάνε ζόρι με τους μαθητές και προσπαθούν νύχτα μέρα να τους κάνουν την ζωή κόλαση, αντιθέτως δεν υπάρχει σχολείο που να μην έχει μαθητές που βαριούνται που ζουν, έχουν αποφασίσει ότι δεν αξίζει να ασχοληθούν με τίποτα και τα βάζουν με τους καθηγητές τους που τους "ταλαιπωρούν". Στην συγκεκριμένη περίπτωση, ξαναλέω, δεν μπορούμε να ξέρουμε ποιος έχει δίκιο καθώς δεν ξέρουμε λεπτομέρειες ούτε για την μαθήτρια, ούτε για την καθηγήτρια, ούτε για την ιστορία που είχανε μεταξύ τους. Αλλά το να βλέπω άτομα να υπερασπίζονται είτε τη μία, είτε την άλλη μεριά αυτομάτως μου φαίνεται πολύ περίεργο. Το 14χρονο κακομαθημένο με το λιγοστό μυαλό του που έχει γίνει και πιλάφι από τις ορμόνες της εφηβείας ΔΕΝ το έχει κανείς ικανό δηλαδή να κάνει κόλαση τη ζωή μιας καθηγήτριας από το πρωί μέχρι το βράδυ και μετά να κλαίγεται στην μαμάκα του πως η κακιά καθηγήτρια δεν τη συμπαθεί; Στο κάτω κάτω αν ένας καθηγητής σήμερα κάνει το παραμικρό σε μαθητή έχει κυριολεκτικά βγει στα κανάλια και πάει σπίτι του την ίδια μέρα, με τον μαθητή να παίρνει και συγγνώμη από τον υπουργό Παιδείας, τον μαθητή ποιος τον ελέγxει; Τελικό σχόλιο για να μην παρεξηγηθώ: Στην συγκεκριμένη περίπτωση, αν απλά το κοριτσάκι δεν είχε προηγούμενα με τη καθηγήτρια του και απλά έκανε ένα γκρουπάκι στο fb "και εγώ μισώ την Τάδε", αλλά στο σχολείο δεν δημιουργούσε προβλήματα, η απόφαση να αποβληθεί ήταν όντως υπερβολική. Απλά δεν νομίζω πως δεν θα βρισκόταν κάποιος στο συμβούλιο που έγινε να την υπερασπιστεί αν ήταν μόνο αυτό, γενικά επαναλαμβάνω δεν πιστεύω πως έχουν κανά ζόρι όλοι οι καθηγητές να κάνουν δύσκολη τη ζωή των παιδιών, υπάρχουν και καλοί δάσκαλοι. με διαφορα η καλυτερη δημοσιευση για μενα!
nikos21aek Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2010 Κανένα λίνκ από το γκρουπάκι έχουμε;
panagos Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2010 Είναι λυπηρό το τι "ευφυολογήματα" γράφονται και στο ένα group και στο άλλο. Με μια ματιά που έριξα (δεν είναι και για περισσότερο) βλέπω ένα σωρό να φωνάζουν για το δικαίωμα όλων να εκφράζονται ελεύθερα. Μάλλον έχει παρεξηγηθεί το θέμα της ελευθερίας. Άλλο ελευθερία και άλλο ασυδοσία. Η διαπαιδαγώγηση γίνεται στο σπίτι και όχι στο σχολείο. Εμπειρικά μιλώντας, όταν οι περισσότεροι καθηγητές κοιτάνε να τελειώνουν με το μάθημα να φύγουν, για ποια ηθική και πνευματική ανάπτυξη μέσω του σχολείου μιλάμε; Προσωπικά διαφωνώ με τις διαστάσεις που έδωσαν στο θέμα. Θα έπρεπε να το λύσουν πιο πολιτισμένα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.