Blondeamon Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2010 Η διευθύντρια είναι δημόσιο πρόσωπο και καλά την κάνανε, ο μαλάκας έχει πάντα δίκιο και η πλειοψηφία έχει χουντικές απόψεις. Ευχαριστούμε τους Liopyr, Teo64 & Death lord που ανοίξαν το δρόμο και τα μάτια μας.
Moderators Malthador Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2010 Moderators Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2010 Αν προηγήθηκε (1)προειδοποίηση στην μαθήτρια και (2) ενημέρωση των γονέων της θεωρώ ότι δεν υπήρχε άλλο μέσο προστασίας του ιδιωτικού της απορρήτου. Θα προτιμούσαμε να κινηθεί νομικά? Ναι. Είναι σαφές νομίζω, ότι για εξωσχολικά "εγκλήματα" υπάρχει νομικό -και όχι σχολικό- πλαίσιο που προστατεύει το άτομο. Οι καθηγητές σε αυτή την περίπτωση αντικατέστησαν: 1) Τη δίωξη ηλεκτρονικού εγλήματος. Είναι ο μόνος υπεύθυνος φορέας στην Ελλάδα (απ' όσο ξέρω) που μπορεί να απαγγείλει κατηγορίες και να διερευνήσει υποθέσεις που αφορούν σε ηλεκτρονικές παρατυπίες. Το απλούστερο που θα μπορούσε να ισχυρισθεί η μαθήτρια ήταν ότι δεν έφτιαξε η ίδια το group, της είχε υποκλαπεί ο κωδικός και το username κλπ κλπ 2) Την ελληνική δικαιοσύνη. Δεν μπορείς να τιμωρείς ένα μαθητή για κάτι που διέπραξε εκτός σχολικού περιβάλλοντος με την ίδια λογική που δεν μπορώ να σπάσω στο ξύλο τον διαρρήκτη που είδα στην κάμερα ότι μπήκε στο σπίτι μου. Τα του Κάισαρος τω Καίσαρι. Υπάρχουν Αρχές που ασχολούνται με την καταπάτηση της νομοθεσίας. Δεν έχει κανείς το δικαίωμα να παίρνει τον νόμο στα χέρια του για θέματα που δεν έγκεινται στην δικαιοδοσία του. PS: Όλα τα παραπάνω ισχύουν στην περίπτωση που η μαθήτρια αποβλήθηκε για την εξύβριση. Σε περίπτωση που υπήρξε τραβηγμένο βίντεο κ.ο.κ. όλα τα παραπάνω ακυρώνονται.
insomniaK Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2010 Λάθος ενέργεια η αποβολή του κοριτσιού εφόσον δεν προηγήθηκαν άλλες ενέργειες. θα μπορούσε να ζητήσει στην μαθήτρια να σβήσει το γκρουπ και να ενημέρωνε και τους γονείς της. (πιθανώς να το έκανε δεν ξέρουμε) Όμως, όμως.. σκεφτήκατε πριν πατήσετε το κουμπί "δημοσίευση" ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα της ιδιωτικότητας του? Αυτή η διευθύντρια για προσωπικούς λόγους μπορεί να μην ήθελε να δημοσιευθεί το όνομα της στο διαδίκτυο και ιδιαίτερα σε ένα τέτοιο γκρούπ εξύβρισης και προσβολής της προσωπικότητας της. Μπορεί να είναι η χειρότερη καθηγήτρια στον κόσμο, αλλά κανένας δεν έχει δικαίωμα να αποκαλύπτει τα στοιχεία της δημοσίως στοχοποιώντας την. Μια ομάδα μίσους νομίζω ότι παραβιάζει και τους κανονισμούς του facebook. Αν η μαθήτρια αυτή αισθανόταν καταπίεση από την καθηγήτρια (καταδικασταίο όσο δεν πάει) θα μπορούσε να στείλει τους γονείς της για να διαμαρτυρηθούν. (η δημιουργία γκρουπ αντι-διευθύντριας θεωρείται "μαγκιά" και δεν οφείλεται σε αγανάκτηση) Προσωπικά θεωρώ ότι ήταν λάθος αντίδραση η αποβολή της μαθήτριας αν έγινε χωρίς προηγούμενη προειδοποίηση και γνωστοποίηση την επιθυμίας της να μην δημοσιευθούν τα στοιχεία της. Αν προηγήθηκε (1)προειδοποίηση στην μαθήτρια και (2) ενημέρωση των γονέων της θεωρώ ότι δεν υπήρχε άλλο μέσο προστασίας του ιδιωτικού της απορρήτου. Θα προτιμούσαμε να κινηθεί νομικά? Απ'όσο μπορώ να καταλάβω και με τα στοιχεία που έχουμε η συγκεκριμένη μαθήτρια το έκανε για μαγκιά επειδή απλά αντιπαθούσε την καθηγήτρια. Χαβαλές με συμμαθητές και έτσι. (δεν κατηγορείται η μαθήτρια για αντιπάθεια εναντίον της διευθύντριας όπως τελείως λαθεμένα έγραψαν κάποιοι αλλά για δημοσίευση των στοιχείων κάποιου. Τουλάχιστον έτσι θα πρέπει να έγινε) Η διευθύντρια είναι δημόσιο πρόσωπο και καλά την κάνανε, ο μαλάκας έχει πάντα δίκιο και η πλειοψηφία έχει χουντικές απόψεις. Ευχαριστούμε τους Liopyr, Teo64 & Death lord που ανοίξαν το δρόμο και τα μάτια μας . Αυτά που περιγράφετε ως ορθές πράξεις της διευθύντριας, είναι αυτοδικία και κατάχρηση εξουσίας. Στη ζούγκλα και πριν από 10.000 χρόνια θα θεωρούνταν και λογικά, σήμερα όχι όμως. Αν η διευθύντρια έκρινε προσβλητικά τα σχόλια προς το πρόσωπο της, μήνυση λέγεται το μέσο που έχει δικαίωμα να χρησιμοποιήσει.
Pantelwolf Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2010 Teaser εκει που κανεις λαθος ειναι οτι σε τετοια περιπτωση που ηθελε να προστατευσει την ιδιωτικοτητα της οφειλε να μη χρησιμοποιησει την εξουσια στα χερια της αλλα, οπως λες να το ελεγε λχ στους γονεις η αν δεν της εφτανε να προχωρουσε σε αγωγη. Γιατι να χρησιμοποιησει τη θεση της κ την επιρροη της στο συμβουλιο για προσωπικη διαμαχη για μενα ειναι καταχρηση εξουσιας εδιτ α μπραβο με προλαβατε
Moderators stormrain Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2010 Moderators Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2010 Προσωπικα δεν συμφωνω με την αλλαγη σχολικου περιβαλλοντος της μαθητριας. Αλλωστε δεν εκανε κατι εντος σχολειου οπως ειπαν και παραπανω. Διαφωνω δηλαδη εντελώς με την ποινη ως ποινη. Απο την αλλη θεωρω βλακωδες αυτο που εκανε η μαθητρια (και μαλιστα επωνυμα, ελεος) και τραγικο. Δηλαδη οκ, φτιαχνουμε ενα γκρουπακι στο FB, μαζευομαστε ολοι και κραζουμε ενα προσωπο και αυτο υποτιθεται πως εμπιπτει στα ορια της ηθικης? Και ιδιαιτερα απο την στιγμη που το γνωστοποιουμε στα ατομα της καθημερινοτητας του... Το κατακρινω οχι γιατι ειναι ειναι διευθυντρια σχολειου (με την λογικη "μαυριστε τους νεους του σημερα" ή "αχ παλιοτερα τα παιδια σεβονταν τους μεγαλυτερους" και λοιπες μπουρδες), δεν με ενδιαφερει η ιδιοτητα της και η αλληλεπιδραση με τους μαθητες. Αλλα σαν πραξη δημοσιας (social networking) προσβολης μοναδας ειναι τραγικη σε ηθικο επιπεδο και μονο. Της δινω ελαφρυντικα βεβαια λογω ηλικιας.
Teaser Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2010 Malthador, insomniak, Pantelwolf δέχομαι αυτό που λέτε και για την ακρίβεια συμφωνώ.
teo64x Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2010 Η διευθύντρια είναι δημόσιο πρόσωπο και καλά την κάνανε, ο μαλάκας έχει πάντα δίκιο και η πλειοψηφία έχει χουντικές απόψεις. Ευχαριστούμε τους Liopyr, Teo64 & Death lord που ανοίξαν το δρόμο και τα μάτια μας. Χαρά μας, κύριε Πλειοψηφία.
Blondeamon Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2010 Ισως δεν έγινα αντιληπτός, εγω είμαι υπερ της τιμωρίας επειδή η καθηγήτρια είναι αυτή που είναι ριγμένη και όχι το βλαμένο όπως κάποιοι τρέξανε να υπερασπιστούνε. Αν δεν αλλάζει ποτε τίποτα σε αυτη τη χώρα είναι επειδή κανείς ποτε δεν παίρνει ευθύνη και πάντα όλοι τη γλιτώνουν. Ελαφρυντικό η ηλικία των 14? Σαν να λέμε 4? Να κάνεις γκρούπ που βρίζεις τη καθηγήτρια σου και να το κάνεις βούκινο στον περίγυρο της? Και αυτή που φταίει ειναι η διευθύντρια? Δε πάμε καλά. Προσωπικά ίσως δεν βρίσκω και εγω σωστό να βάζεις το σχολείο στη μέση, αυτο είναι μεταξύ τους και πρέπει να λυθεί σε δικαστήριο. Οι ιδιότητες τους εντος σχολείου ισως δεν πρεπει να παίξουν ρόλο αφου πήρε θέση εκτος σχολείου. ΑΛΛΑ, η άλλη εναλλακτική είναι μύνηση στους γονείς, δικαστήρια και πολύ περισσότερο κλάμα και δράμα. Οπότε σου λέει απλά εγω στο σχολείο μου δεν σε θέλω πια σηκω φύγε και μη σε ξαναδώ. Ίσως τα συμφωνήσανε και με τους γονείς να μην ασκήσει μύνηση. Απο την άλλη, τέτοια ζητήματα απαιτούν ψήφο όλων των καθηγητών και αν δεν συμφωνούσαν 20 άτομα δεν θα περνούσε όσο και να επέμενε η διευθύντρια. Μήπως υπάρχει κανείς εδω πέρα που πιστεύει οτι αυτη η μέθοδος τιμωρίας δε θα πιάσει? Εγω πιστεύω θα πιάσει και θα παρα πιάσει και να δούμε αν ξανασκεφτεί τίποτα παρόμοιο. Πολύ σκληρο? Ίσως. Αλλα και αυτο που έκανε είναι εξίσου άσχημο και δεν γίνεται να μηδενίσεις τα δικαιώματα της διευθύντριας και να μην τιμωρήσεις τον θύτη. Χαρά μας, κύριε Πλειοψηφία. Καλά ΟΚ, είσαι τρομερός συνομιλητής δικε μου. Μας κέρδισες. Σου εύχομαι την άλλη φορά να είσαι εσύ το επίκεντρο ενος τέτοιου γκρούπ και να έρθεις εδω να συζητήσουμε τι πρέπει να κάνεις, θα σου δώσω μερικές απο τις πιο αριστέρες μου απόψεις.
teo64x Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2010 Καλά ΟΚ, είσαι τρομερός συνομιλητής δικε μου. Μας κέρδισες. Σου εύχομαι την άλλη φορά να είσαι εσύ το επίκεντρο ενος τέτοιου γκρούπ και να έρθεις εδω να συζητήσουμε τι πρέπει να κάνεις, θα σου δώσω μερικές απο τις πιο αριστέρες μου απόψεις. Δε μου χρειάζεται να είμαι τρομερός συνομιλητής, γι' αυτο και δεν είμαι. Μου αρκούν τρία πράγματα στην επαφή μου με τους γύρω (και ευτυχώς τα έχω): το ότι είμαι πολύ δεξιά στην κατανομή IQ, το ότι είμαι αρκετά ελιτιστής για να μη χαλάω τη διάθεσή μου για οτιδήποτε κινείται κάτω από τα standards μου και το ότι δεν είμαι γεμάτος από αυτό που ένα μέλος εδώ έχει περιγράψει εύστοχα ως (περίπου) "κακία με το μανδύα καθωσπρεπισμού".
Blondeamon Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2010 Αμα δεν σε νοιάζει η συζήτηση, δεν προσπαθείς καν να συζητήσεις και την έχεις δει και ελιτιστής τοτε τι σκατά κάνεις σε ενα φορουμ συζητήσεων? Αυτο με το IQ απλά τραγικό, πολύ τραγικό. Έπεσες 3 σκάλες πιο κατω και απο τον aledjo. Καλά χ******α κιολας τώρα να σου πω τι κάνεις ....keep trolling.
liopyr Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2010 Ελαφρυντικό η ηλικία των 14? Δεν μπορείς να έχεις άποψη, πρέπει να τα περάσεις πρώτα.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2010 Super Moderators Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2010 να φανταστώ ότι η οικογένεια της μικρής θα κινηθεί δικαστικά?
gtaivpc Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2010 Παράλληλα, έγινε γνωστό ότι τετραήμερη αποβολή πήρε και μια άλλη μαθήτρια επειδή ανέβασε στο γκρουπ ένα βίντεο που τράβηξε μέσα στην τάξη και σύμφωνα με πληροφορίες έδειχνε ένταση με καθηγητή. Μετά τη δημοσιοποίηση του θέματος, το γκρουπ που σχημάτισαν συμμαθητές της 14Χρόνης ζητώντας να επιστρέψει στο σχολείο τους είχε συνεχώς νέα μέλη - έως σήμερα το απόγευμα είχε ως μέλη περισσότερα από 170 παιδιά που εκφράζουν τη συμπαράστασή τους στο παιδί. Για τη μαθήτρια που υποχρεώθηκε να αλλάξει σχολείο, διευκρινίστηκε ότι κινδύνευε να μείνει από απουσίες αν έπαιρνε ολιγοήμερη αποβολή και γι' αυτό οι καθηγητές αποφάσισαν την αλλαγή σχολείου. Επίσης η ίδια ζήτησε συγνώμη από τους καθηγητές, αλλά εκείνοι επέμειναν στις αποφάσεις τους. Source: http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=131364 Όχι μόνο δικαστικά δεν θα κινηθούν, πρέπει να της πουν και ευχαριστώ γιατι αλλιώς θα έμενε. Κοίτα που καταντήσαμε, flame αβέρτα τους καθηγητές και τελικά της έκαναν και χάρη.
Blondeamon Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2010 Σσσ μη μιλάς έτσι, θα σε πούν χουντικό.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.