Moderators Malthador Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2010 Moderators Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2010 Από πότε οι καθηγητές μπορούν να ρίξουν σχολική ποινή σε μαθητή για κάτι που διέπραξε εκτός σχολείου ; Οι άλλοι 100 fans του group γιατί δεν τιμωρήθηκαν; Από πότε το facebook συμβάλλει στην διαπαιδαγώγηση των μαθητών ; Δηλαδή μπορεί ένας φαντασμένος θεολόγος να ψάξει τα προφίλ των μαθητών του και να κόψει στο τετράμηνο όσους δεν δηλώνουν Χ.Ο. ; Από πότε η εξύβριση καθηγητή τιμωρείται με αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος και όχι με τριήμερη αποβολή ; Και φυσικά, η εξύβριση κάποιου ατόμου είναι έσχατο "έγκλημα", αφού τιμωρήθηκε με την εσχάτη των σχολικών ποινών. Υποθέτω ότι οι καθηγήτες που ψήφισαν υπέρ αυτής της απόφασεις δεν έχουν βρίσει ποτέ κανέναν άνθρωπο, ε; Μερικά απλά ερώτηματα, περισσότερο ως τροφή για σκέψη, παρά ως αποδεικτικά του χουντικού χαρακτήρα της σημερινής μορφής του Σχολείου...
AbreLosOjos Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2010 Είδες, είχα καλή φιλόλογο. Arcanaloth, Πίσω από κάθε τσόγκλανο μαθητή κρύβεται ένας ανίκανος (τουλάχιστον) καθηγητής. Συμφωνώ με τον Arcanaloth και σε αυτό που παρέθεσες liopyr θέλω να προσθέσω οτι ευθύνη για τη συμπεριφορά και τους τρόπους του μαθητή έχει και ο κηδεμόνας, όχι μόνο ο καθηγητής.
Pantelwolf Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2010 Malthador κάποτε ίσχυε, δεν ξέρω αν ισχύει ακόμη. Αν σε έβλεπε ο δάσκαλος/καθηγητής στο δρόμο και φερόσουν απρεπώς σε πέρναγε από συμβούλιο. Δες πχ "Αγαπη μου Αγαπη μου" που λέει ο Κωνσταντίνου στη Βουγιουκλάκη και τι κάνει ο καθηγητής. Η θυμίσου τον αριθμό στο πηλίκιο
Moderators Malthador Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2010 Moderators Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2010 Malthador κάποτε ίσχυε, δεν ξέρω αν ισχύει ακόμη.Αν σε έβλεπε ο δάσκαλος/καθηγητής στο δρόμο και φερόσουν απρεπώς σε πέρναγε από συμβούλιο. Δες πχ "Αγαπη μου Αγαπη μου" που λέει ο Κωνσταντίνου στη Βουγιουκλάκη και τι κάνει ο καθηγητής. Η θυμίσου τον αριθμό στο πηλίκιο Ναι, οκ, μόνο που ο νόμος 4000 δεν ισχύει πλέον. Γενικά, σχολικές "ποινές" επισύρουν μόνο οι κακόβουλες πράξεις εντός του σχολικού περιβάλλοντος, πλέον.
Tilemaxx Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2010 Από πότε οι καθηγητές μπορούν να ρίξουν σχολική ποινή σε μαθητή για κάτι που διέπραξε εκτός σχολείου ; Οι άλλοι 100 fans του group γιατί δεν τιμωρήθηκαν; Από πότε το facebook συμβάλλει στην διαπαιδαγώγηση των μαθητών ; Δηλαδή μπορεί ένας φαντασμένος θεολόγος να ψάξει τα προφίλ των μαθητών του και να κόψει στο τετράμηνο όσους δεν δηλώνουν Χ.Ο. ; Από πότε η εξύβριση καθηγητή τιμωρείται με αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος και όχι με τριήμερη αποβολή ; Και φυσικά, η εξύβριση κάποιου ατόμου είναι έσχατο "έγκλημα", αφού τιμωρήθηκε με την εσχάτη των σχολικών ποινών. Υποθέτω ότι οι καθηγήτες που ψήφισαν υπέρ αυτής της απόφασεις δεν έχουν βρίσει ποτέ κανέναν άνθρωπο, ε; Μερικά απλά ερώτηματα, περισσότερο ως τροφή για σκέψη, παρά ως αποδεικτικά του χουντικού χαρακτήρα της σημερινής μορφής του Σχολείου... Έφαγα μονοήμερη μετά απο απαίτηση καθηγητή, επειδή διάβαζα το περιοδικό Free ενός συμμαθητή μου εν ώρα μαθήματος. Μάλιστα, το περιέφερε γύρω απο το συμβούλιο των καθηγητών, κάποιοι νόμιζαν οτι ήταν πορνοπεριοδικό και τον παρότρυναν την διευθύντρια να μου δώσει μεγαλύτερη ποινή. Τελικά μετα απο μεγάλο σοου στο γραφείο έφαγα αποβολή για τις 4 τελευταίες ώρες. Σε άλλο σχολείο θα το πέρναγαν έτσι. Είναι σε τι καθηγητές θα πέσεις, το ίδιο ισχύει και στον στρατό.
Erwdios Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2010 Συμφωνώ με τον Arcanaloth και σε αυτό που παρέθεσες liopyr θέλω να προσθέσω οτι ευθύνη για τη συμπεριφορά και τους τρόπους του μαθητή έχει και ο κηδεμόνας, όχι μόνο ο καθηγητής. Κατά βάση ο κηδεμόνας έχει την κυρια ευθύνη. Ο καθηγητής είναι απλά ένας δημόσιος υπάλληλος που περιμένει να πάει 2 να την πουλέψει.
Höfdingadrapa Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2010 Εδώ είχαν φτιάξει γκρουπάκι για το διοικητή του λόχου μας. Ταγματάρχης άνθρωπος.
Moderators Malthador Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2010 Moderators Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2010 Έφαγα μονοήμερη μετά απο απαίτηση καθηγητή, επειδή διάβαζα το περιοδικό Free ενός σημαθητή μου εν ώρα μαθήματος. Μάλιστα, το περιέφερε γύρω απο το συμβούλιο των καθηγητών, κάποιοι νόμιζαν οτι ήταν πορνοπεριοδικό και τον παρότρυναν την διευθύντρια να μου δώσει μεγαλύτερη ποινή. Τελικά μετα απο μεγάλο σοου στο γραφείο έφαγα αποβολή για τις 4 τελευταίες ώρες. Σε άλλο σχολείο θα το πέρναγαν έτσι. Είναι σε τι καθηγητές θα πέσεις, το ίδιο ισχύει και στον στρατό. Καλά κι εγώ έτσι και σε έπιανα με Free θα σου έριχνα τριήμερη. Άκου Free... Αντί να διαβάζεις κανά Penthouse σαν σοβαρός άνθρωπος. Τσκ τσκ, που πάει η νεολαία σήμερα...
Pantelwolf Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2010 Ο νόμος 4000 αναφέρεται στην εξύβριση νεαρών ατόμων γενικά, όχι μόνο μαθητών και οι ποινές ήταν ξήλωμα παντελονιού και κούρεμα όχι αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος ! Ξερει καποιος αν ειναι στον έλεγχο του συμβουλιου η εξοσχολική ζωή ενός μαθητη?
gtaivpc Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2010 Συμφωνώ με τον Arcanaloth και σε αυτό που παρέθεσες liopyr θέλω να προσθέσω οτι ευθύνη για τη συμπεριφορά και τους τρόπους του μαθητή έχει και ο κηδεμόνας, όχι μόνο ο καθηγητής. Κυρίως ο κηδεμόνας, όσο και αν σε έχει επηρεάσει η όχι ένας καθηγητής πάντα το λαμβάνεις ανάλογα το τι έχεις μάθει μια ζωή. Αν οι βάσεις είναι σταθερές, κρίνεις πριν υιοθετήσεις οποιαδήποτε καινούργια αντίληψη. @Tilemaxx μπες στη θέση του καθηγητή, να θέλει να κάνει μάθημα και να ξέρει οτι χέστηκαν όλοι και οτι η τάξη είναι μονίμως μπουρδέλο. Πως να μην rageαρει και να μην δώσει αποβολή. Δυστυχώς έχω πολύ ελαστικούς καθηγητές, πέταξαν βιβλίο στον διευθυντή (σαν το παπούτσι στον bush) και έφαγε 3ωρη μόνο. Δε λέω, εσύ πρεπει να την έφαγες άδικα αλλά μιλάω γενικά προφανώς.
Tilemaxx Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2010 Καλά κι εγώ έτσι και σε έπιανα με Free θα σου έριχνα τριήμερη. Άκου Free... Αντί να διαβάζεις κανά Penthouse σαν σοβαρός άνθρωπος. Τσκ τσκ, που πάει η νεολαία σήμερα... Φέρνουν και Penthouse μερικοί, άσχετα που δεν τους έχουν πιάσει ακόμα
SpY Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2010 Πρώτα απ όλα δεν γνωρίζουμε τι έγραφε η μαθήτρια στο fb. Μπορεί να μην έβριζε και απλά να εξέφραζε την «αντιπάθεια» της προς την καθηγήτρια. Σ’αυτή την περίπτωση έχει κάθε δικαίωμα να το κάνει και να «κρίνει». Βέβαια έχει κάνει το εξής λάθος, πρώτον έβαλε βίντεο από την σχολική τάξη το οποίο απαγορεύεται και δεύτερον «υπέγραψε» στο fb ψευδώς οτί είναι 18+ κατι το οποίο φυσικά που δεν ισχύει. Υπάρχει όμως τιμωρία δυο ταχυτήτων. Γιατι ο «ιδρυτής» του group να τιμωρείται με την μέγιστη ποινή και όλοι όσοι συμφωνούσαν με τις απόψεις-σχόλια και την συμμετοχή τους να μην τιμωρούνται ?
user12 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2010 Από πότε οι καθηγητές μπορούν να ρίξουν σχολική ποινή σε μαθητή για κάτι που διέπραξε εκτός σχολείου ; Οι άλλοι 100 fans του group γιατί δεν τιμωρήθηκαν; Από πότε το facebook συμβάλλει στην διαπαιδαγώγηση των μαθητών ; Δηλαδή μπορεί ένας φαντασμένος θεολόγος να ψάξει τα προφίλ των μαθητών του και να κόψει στο τετράμηνο όσους δεν δηλώνουν Χ.Ο. ; Από πότε η εξύβριση καθηγητή τιμωρείται με αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος και όχι με τριήμερη αποβολή ; Και φυσικά, η εξύβριση κάποιου ατόμου είναι έσχατο "έγκλημα", αφού τιμωρήθηκε με την εσχάτη των σχολικών ποινών. Υποθέτω ότι οι καθηγήτες που ψήφισαν υπέρ αυτής της απόφασεις δεν έχουν βρίσει ποτέ κανέναν άνθρωπο, ε; Μερικά απλά ερώτηματα, περισσότερο ως τροφή για σκέψη, παρά ως αποδεικτικά του χουντικού χαρακτήρα της σημερινής μορφής του Σχολείου... Θα συμφωνησω και θα πω ομως οτι δεν επρεπε να γινει μεσω σχολειου, αν σε βρισει καποιος μαθητης μεσα στην ταξη δεν μπορεις να τον βρισεις και εσυ θα πρεπει να τον αποβαλεις.Δεν ειμαστε στο 70 που μπορουσε ο καθηγητης να σε αποβαλει επειδη σε ειδε στο μπιλιαρδαδικα 10 η ωρα.
pournaras Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2010 Από πότε οι καθηγητές μπορούν να ρίξουν σχολική ποινή σε μαθητή για κάτι που διέπραξε εκτός σχολείου ; Οι άλλοι 100 fans του group γιατί δεν τιμωρήθηκαν; Από πότε το facebook συμβάλλει στην διαπαιδαγώγηση των μαθητών ; Δηλαδή μπορεί ένας φαντασμένος θεολόγος να ψάξει τα προφίλ των μαθητών του και να κόψει στο τετράμηνο όσους δεν δηλώνουν Χ.Ο. ; Από πότε η εξύβριση καθηγητή τιμωρείται με αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος και όχι με τριήμερη αποβολή ; Και φυσικά, η εξύβριση κάποιου ατόμου είναι έσχατο "έγκλημα", αφού τιμωρήθηκε με την εσχάτη των σχολικών ποινών. Υποθέτω ότι οι καθηγήτες που ψήφισαν υπέρ αυτής της απόφασεις δεν έχουν βρίσει ποτέ κανέναν άνθρωπο, ε; Μερικά απλά ερώτηματα, περισσότερο ως τροφή για σκέψη, παρά ως αποδεικτικά του χουντικού χαρακτήρα της σημερινής μορφής του Σχολείου... η αλλη εκδοχη του θεματος ειναι οτι η τιμωρια εγινε για ενα βιντεακι που τραβηξε στην ταξη με μια φιλη της η κοπελα. η φιλη της τιμωρηθηκε με 4ημερη αποβολη και η ιδια με αλλαγη σχολικου περιβαλλοντος διοτι ειναι στο οριο των απουσιων και με 2 μερες αποβολη θα εχανε την χρονια καμποσοι χαρακτηρες
Teaser Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2010 Λάθος ενέργεια η αποβολή του κοριτσιού εφόσον δεν προηγήθηκαν άλλες ενέργειες. θα μπορούσε να ζητήσει στην μαθήτρια να σβήσει το γκρουπ και να ενημέρωνε και τους γονείς της. (πιθανώς να το έκανε δεν ξέρουμε) Όμως, όμως.. σκεφτήκατε πριν πατήσετε το κουμπί "δημοσίευση" ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα της ιδιωτικότητας του? Αυτή η διευθύντρια για προσωπικούς λόγους μπορεί να μην ήθελε να δημοσιευθεί το όνομα της στο διαδίκτυο και ιδιαίτερα σε ένα τέτοιο γκρούπ εξύβρισης και προσβολής της προσωπικότητας της. Μπορεί να είναι η χειρότερη καθηγήτρια στον κόσμο, αλλά κανένας δεν έχει δικαίωμα να αποκαλύπτει τα στοιχεία της δημοσίως στοχοποιώντας την. Μια ομάδα μίσους νομίζω ότι παραβιάζει και τους κανονισμούς του facebook. Αν η μαθήτρια αυτή αισθανόταν καταπίεση από την καθηγήτρια (καταδικασταίο όσο δεν πάει) θα μπορούσε να στείλει τους γονείς της για να διαμαρτυρηθούν. (η δημιουργία γκρουπ αντι-διευθύντριας θεωρείται "μαγκιά" και δεν οφείλεται σε αγανάκτηση) Προσωπικά θεωρώ ότι ήταν λάθος αντίδραση η αποβολή της μαθήτριας αν έγινε χωρίς προηγούμενη προειδοποίηση και γνωστοποίηση την επιθυμίας της να μην δημοσιευθούν τα στοιχεία της. Αν προηγήθηκε (1)προειδοποίηση στην μαθήτρια και (2) ενημέρωση των γονέων της θεωρώ ότι δεν υπήρχε άλλο μέσο προστασίας του ιδιωτικού της απορρήτου. Θα προτιμούσαμε να κινηθεί νομικά? Απ'όσο μπορώ να καταλάβω και με τα στοιχεία που έχουμε η συγκεκριμένη μαθήτρια το έκανε για μαγκιά επειδή απλά αντιπαθούσε την καθηγήτρια. Χαβαλές με συμμαθητές και έτσι. (δεν κατηγορείται η μαθήτρια για αντιπάθεια εναντίον της διευθύντριας όπως τελείως λαθεμένα έγραψαν κάποιοι αλλά για δημοσίευση των στοιχείων κάποιου. Τουλάχιστον έτσι θα πρέπει να έγινε)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.