Προς το περιεχόμενο

Μαθήτρια αποβάλλεται λόγω... Facebook

Sir Pretender

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Ρε μαγκες δεν παιζει να το λετε σοβαρά.. δηλαδή με αυτά που κάναμε εμεις + εσεις έπρεπε να μας είχαν αλλάξει χώρα όχι σχολείο..

Προτείνω ομαδικό ντου στο αυτοκίνητο της διευθυντριας και των υπερ της αποφασης καθηγητων. Όσο αρμόζει σε μαθητές μια τέτοια κίνηση βανδαλισμού τόσο αντίστοιχα σε εκπαιδευτικό να στιγματίζει και να ξεχωρίζει άτομο.

Αντε με τους τεχνοανάπηρους πια.

Θα το κάνουν και αυτό να είσαι σίγουρος :P

• Απαντ. 255
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Ο ευνουχισμένος που υποστηρίζει τον ευνουχισμό νιώθει λιγότερο ευνουχισμένος.

Δε θα μπορούσα ποτέ να το εκφράσω καλύτερα. Θέλω πολλή λογοτεχνική εξάσκηση ακόμα. B)

Δημοσ.

Όπως υπάρχουν άτομα που παίρνουν το μέρος της καθηγήτριας αυτομάτως, υπάρχουν και άτομα που παίρνουν το μέρος της μαθήτριας αυτομάτως.

Πολύ απλά, δεν έχουμε αρκετά δεδομένα για να ξέρουμε ποιος έχει δίκιο.

Έχει και καθηγήτριες σκύλες που μεγαλοποιούν καταστάσεις και αντιδρούν φασιστικά για να περάσει το δικό τους, έχει και μαθητές/μαθήτριες "λουλούδια" που τα ΄χουν όλα γειωμένα, πιστεύουν οι πράξεις τους δεν έχουν καμιά συνέπεια, τα κάνουν όλα σκατά και όταν τελικά τους τσακώσουν να κάνουν καμιά από τις συνηθισμένες τσογλανιές τους, βάζουν τα κλάμματα, θυμούνται πως είναι μικρά και ανυπεράσπιστα και κατηγορούν τους πάντες για φασισμό.

Προσωπικά, αυτομάτως σκέφτομαι ότι ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ, το λάθος είναι με τον μαθητή σε παρόμοιες καταστάσεις γιατί αποβολή δεν τρως για πλάκα ούτε πιστεύω πως οι καθηγητές σαν σύνολο τραβάνε ζόρι με τους μαθητές και προσπαθούν νύχτα μέρα να τους κάνουν την ζωή κόλαση, αντιθέτως δεν υπάρχει σχολείο που να μην έχει μαθητές που βαριούνται που ζουν, έχουν αποφασίσει ότι δεν αξίζει να ασχοληθούν με τίποτα και τα βάζουν με τους καθηγητές τους που τους "ταλαιπωρούν".

Στην συγκεκριμένη περίπτωση, ξαναλέω, δεν μπορούμε να ξέρουμε ποιος έχει δίκιο καθώς δεν ξέρουμε λεπτομέρειες ούτε για την μαθήτρια, ούτε για την καθηγήτρια, ούτε για την ιστορία που είχανε μεταξύ τους.

Αλλά το να βλέπω άτομα να υπερασπίζονται είτε τη μία, είτε την άλλη μεριά αυτομάτως μου φαίνεται πολύ περίεργο.

Το 14χρονο κακομαθημένο με το λιγοστό μυαλό του που έχει γίνει και πιλάφι από τις ορμόνες της εφηβείας ΔΕΝ το έχει κανείς ικανό δηλαδή να κάνει κόλαση τη ζωή μιας καθηγήτριας από το πρωί μέχρι το βράδυ και μετά να κλαίγεται στην μαμάκα του πως η κακιά καθηγήτρια δεν τη συμπαθεί; Στο κάτω κάτω αν ένας καθηγητής σήμερα κάνει το παραμικρό σε μαθητή έχει κυριολεκτικά βγει στα κανάλια και πάει σπίτι του την ίδια μέρα, με τον μαθητή να παίρνει και συγγνώμη από τον υπουργό Παιδείας, τον μαθητή ποιος τον ελέγxει;

Τελικό σχόλιο για να μην παρεξηγηθώ: Στην συγκεκριμένη περίπτωση, αν απλά το κοριτσάκι δεν είχε προηγούμενα με τη καθηγήτρια του και απλά έκανε ένα γκρουπάκι στο fb "και εγώ μισώ την Τάδε", αλλά στο σχολείο δεν δημιουργούσε προβλήματα, η απόφαση να αποβληθεί ήταν όντως υπερβολική. Απλά δεν νομίζω πως δεν θα βρισκόταν κάποιος στο συμβούλιο που έγινε να την υπερασπιστεί αν ήταν μόνο αυτό, γενικά επαναλαμβάνω δεν πιστεύω πως έχουν κανά ζόρι όλοι οι καθηγητές να κάνουν δύσκολη τη ζωή των παιδιών, υπάρχουν και καλοί δάσκαλοι.

Δημοσ.

Βρίσκω υπερβολική την αντίδραση του σχολείου και πλήρως αντιπαιδαγωγική. Συμφωνώ απόλυτα με τον Sir Pretender. Είναι λύση η "εξορία" για ένα 14χρόνο παιδί; Δεν είναι ενήλικας.

Όσο για τα σχόλια "καλά της κάνανε" κτλ κτλ... ίσα ρε παίδες! Εσείς δηλαδή δεν αντιπαθούσατε κανένα δάσκαλό/καθηγητή σας. Όλα μέλι γάλα ήταν; Όπως αναφέρθηκε και πιο πάνω, με αυτά που είχαμε κάνει εμείς, έπρεπε να μας είχαν στείλει στο Γκουαντάναμο!

Ανάθεμα με τους δήθεν politically correct και την υποκρίσια τους...

Δημοσ.
Δε θα μπορούσα ποτέ να το εκφράσω καλύτερα. Θέλω πολλή λογοτεχνική εξάσκηση ακόμα. B)

Είδες, είχα καλή φιλόλογο.

:P

Arcanaloth,

Πίσω από κάθε τσόγκλανο μαθητή κρύβεται ένας ανίκανος (τουλάχιστον) καθηγητής.

Δημοσ.

aha καλά δεν περίμενα διαφορετική απάντηση, αλλά επειδή είμαι γύρω στην ηλικία της να ξέρεις οτι αυτή η (κατά τη γνώμη μου) τεράστια ηλιθιότητα/ανευθυνότητα είναι ο κανόνας και όχι η εξαίρεση. Πραγματικά έχω χάσει πάσα ιδέα για τους σημερινούς μαθητές (η το 95% αυτών), χωρίς καν να είμαι κοντά στο να τελειώσω το σχολείο. Αυτό που με αηδιάζει είναι οτι σε λίγα χρόνια αυτοί θα ψηφίζουν κι'όλας. Δεν ξέρω πως θα αντέξω άλλο αυτό το πράγμα.

Πώς την αντίκρισε την επόμενη μέρα στο σχολείο, καλημέρα pitbull της είπε? Αν και ίσως η αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος είναι υπερβολική, έπρεπε να μείνει αυτό ατιμώρητο? 14 είναι, όχι 2.

Φασίστες, γουρούνια, *** το κράτος, θάνατος στη διευθύντρια etc.

flame on

Δημοσ.

Όπως υπάρχουν άτομα που παίρνουν το μέρος της καθηγήτριας αυτομάτως, υπάρχουν και άτομα που παίρνουν το μέρος της μαθήτριας αυτομάτως.

Πολύ απλά, δεν έχουμε αρκετά δεδομένα για να ξέρουμε ποιος έχει δίκιο.

Έχει και καθηγήτριες σκύλες που μεγαλοποιούν καταστάσεις και αντιδρούν φασιστικά για να περάσει το δικό τους, έχει και μαθητές/μαθήτριες "λουλούδια" που τα ΄χουν όλα γειωμένα, πιστεύουν οι πράξεις τους δεν έχουν καμιά συνέπεια, τα κάνουν όλα σκατά και όταν τελικά τους τσακώσουν να κάνουν καμιά από τις συνηθισμένες τσογλανιές τους, βάζουν τα κλάμματα, θυμούνται πως είναι μικρά και ανυπεράσπιστα και κατηγορούν τους πάντες για φασισμό.

Προσωπικά, αυτομάτως σκέφτομαι ότι ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ, το λάθος είναι με τον μαθητή σε παρόμοιες καταστάσεις γιατί αποβολή δεν τρως για πλάκα ούτε πιστεύω πως οι καθηγητές σαν σύνολο τραβάνε ζόρι με τους μαθητές και προσπαθούν νύχτα μέρα να τους κάνουν την ζωή κόλαση, αντιθέτως δεν υπάρχει σχολείο που να μην έχει μαθητές που βαριούνται που ζουν, έχουν αποφασίσει ότι δεν αξίζει να ασχοληθούν με τίποτα και τα βάζουν με τους καθηγητές τους που τους "ταλαιπωρούν".

Στην συγκεκριμένη περίπτωση, ξαναλέω, δεν μπορούμε να ξέρουμε ποιος έχει δίκιο καθώς δεν ξέρουμε λεπτομέρειες ούτε για την μαθήτρια, ούτε για την καθηγήτρια, ούτε για την ιστορία που είχανε μεταξύ τους.

Αλλά το να βλέπω άτομα να υπερασπίζονται είτε τη μία, είτε την άλλη μεριά αυτομάτως μου φαίνεται πολύ περίεργο.

Το 14χρονο κακομαθημένο με το λιγοστό μυαλό του που έχει γίνει και πιλάφι από τις ορμόνες της εφηβείας ΔΕΝ το έχει κανείς ικανό δηλαδή να κάνει κόλαση τη ζωή μιας καθηγήτριας από το πρωί μέχρι το βράδυ και μετά να κλαίγεται στην μαμάκα του πως η κακιά καθηγήτρια δεν τη συμπαθεί; Στο κάτω κάτω αν ένας καθηγητής σήμερα κάνει το παραμικρό σε μαθητή έχει κυριολεκτικά βγει στα κανάλια και πάει σπίτι του την ίδια μέρα, με τον μαθητή να παίρνει και συγγνώμη από τον υπουργό Παιδείας, τον μαθητή ποιος τον ελέγxει;

Τελικό σχόλιο για να μην παρεξηγηθώ: Στην συγκεκριμένη περίπτωση, αν απλά το κοριτσάκι δεν είχε προηγούμενα με τη καθηγήτρια του και απλά έκανε ένα γκρουπάκι στο fb "και εγώ μισώ την Τάδε", αλλά στο σχολείο δεν δημιουργούσε προβλήματα, η απόφαση να αποβληθεί ήταν όντως υπερβολική. Απλά δεν νομίζω πως δεν θα βρισκόταν κάποιος στο συμβούλιο που έγινε να την υπερασπιστεί αν ήταν μόνο αυτό, γενικά επαναλαμβάνω δεν πιστεύω πως έχουν κανά ζόρι όλοι οι καθηγητές να κάνουν δύσκολη τη ζωή των παιδιών, υπάρχουν και καλοί δάσκαλοι.

Αντιτάσσω αυτό στα σχόλια του liopyr και teo64x, χωρίς να σημαίνει ότι διαφωνώ μαζί τους.

Δημοσ.

Πάμε καλά; Αποβάλλεται κάποιος από το σχολείο για τα αισθήματα που του προκάλεσε κάποιος άλλος και υπάρχουν άνθρωποι που υποστηρίζουν την αποβολή;

H κυριούλα/διευθυντριούλα έχει και το μαχαίρι και το πεπόνι και γουστάρει και κόβει. Μία αυταρχικούλα είναι που σίγουρα δε γνωρίζει από διαπαιδαγώγηση και αυτό το συμπεραίνω από τους 100 μαθητές (και πόσους μαθητές μπορεί να έχει το γυμνάσιο της χρυσοπηγής;;; ) που επώνυμα δήλωσαν το μίσος τους για τη συγκεκριμένη... Το ανησυχητικό είναι πως αυτή, ακόμα θεωρείται δασκάλα και δεν έχει μπει ήδη σε διαδικασία αξιολόγησης, τουλάχιστον.

Αποβολή σε όσους μισούν, διότι το σχολείο (μέσω των αποβολών) προάγει την αγάπη.

Δημοσ.

Και εμείς είχαμε φτιάξει πέρσυ ένα τέτοιο παρόμοιο γκρουπάκι για την διευθύντρια (μάλιστα εν γνώσει ενός καθηγητή που μας κάλυψε). Βέβαια κάποια στιγμή μαθεύτηκε αλλά αφότου είχε διαγραφεί το group.

Να ξέρετε οτι πριν παρθεί απόφαση για αλλαγή περιβάλλοντος, περνάει πάντα απο το συμβούλιο καθηγητών του σχολείου. Δεν το αποφάσισε μόνη της η διευθύντρια με καμία.

Σε άλλο σχολείο βέβαια μπορεί να πέρναγε στο ντούκου, είναι ανάλογα την πάστα και την ιδεολογία των καθηγητών.

Φυσικά και η μαθήτρια τα 'θελε και τα έπαθε έτσι? Αν είχε έτσω και λίγο μυαλό θα καταλάβαινε οτι τέτοια groups διαδίδονται (και καρφώνονται) για πλάκα.

Δημοσ.

Καλά η διευθύντρια μπορεί να κάνει ότι θέλει στον σύλλογο. Στο σχολείο μου είχα και εγώ μλκ λυκειάρχη, ο οποίος με το παραμικρό αποβολή εγώ είχα μαζέψει πάρα πολλές :P. Και μια μέρα που έστειλαν στον σύλλογο κάτι παιδιά ήμουν σαν εκπρόσωπος 15μελούς και έκανα σα μλκς και έλεγε στους καθηγητές οτι πρέπει να τιμωρηθούν οι αλήτες και άλλα τέτοια. Πολλοί καθηγητές πήραν το μέρος του γιατί δεν μπορούσαν να κάνουν αλλιώς, ευτυχώς που είχαμε και 2-3 λογικούς ανθρώπους.

Δημοσ.

Βέβαια μπορεί να επηρεάσει και να εκφοβίσει τον υπόλοιπο σύλλογο. Και μάλιστα τις περισσότερες φορές παρουσιάζουν την μια όψη του νομίσματος όταν έχει γκαυλώσει του διευθυντή να δώσει αποβολή.

Δημοσ.

Φυσικά και η μαθήτρια τα 'θελε και τα έπαθε έτσι? Αν είχε έτσω και λίγο μυαλό θα καταλάβαινε οτι τέτοια groups διαδίδονται (και καρφώνονται) για πλάκα.

Το point μου είναι οτι αυτό ακριβώς έπρεπε να τιμωρείται και όχι η ίδια η πράξη.

Βέβαια δεν μπορούν πρόσωπα στην εξουσία να κάνουν τρις χειρότερα και να μένουν ατιμώριτα αλλά είναι άλλο θέμα αυτό. Έπρεπε να διδάσκεται common sense ώστε να αποφεύγονται τέτοια περιστατικά και η αποβολή να είναι last resort.

Συμφωνώ επίσης με Arcanaloth, πολύ ορθό post και δεν νομίζω ένας που δεν έχει δώσει δικαιώματα να αποβάλλεται μόνο για μια πράξη.

Δημοσ.
Αντιτάσσω αυτό στα σχόλια του liopyr και teo64x, χωρίς να σημαίνει ότι διαφωνώ μαζί τους.

Δεκτό. Απλά, όποιος δε μπορεί να συγκρατήσει την οργή του απέναντι σε ένα 14χρονο, δεν κάνει για δάσκαλος.

Δικαίωμα έχει ο οποιοσδήποτε, από τη στιγμή που γεννιέται, να μη συγκρατείται απέναντι σε παιδιά που τώρα μαθαίνουν τον κόσμο. Απλά αν θέλει να εξασκεί (μέσα σε νόμιμα πλαίσια πάντα) αυτό το δικαίωμα σε όλη του τη ζωή, δεν κάνει για δάσκαλος. (Επίσης ούτε για γονιός, αλλά ακόμα δεν έχω την εξουσία για να αποφασίσω σε ποιον θα επιτρέπεται να αναπαράγεται.)

Δεν είναι απάνθρωπο να πεις σε ένα συγκεκριμένης πάστας άτομο "δεν κάνεις για δάσκαλος", όπως δεν είναι απάνθρωπο να πεις σε κάποιον με προβλήματα όρασης "δεν κάνεις για πιλότος", σε κάποιον με ψυχικές παθήσεις "δεν κάνεις για αστυνομικός", κλπ. Τι να κάνουμε, όλα τα επαγγέλματα έχουν απαιτήσεις, σωματικές, πνευματικές, ψυχολογικές. Και η μέρα που όλοι οι άνθρωποι είναι απόλυτα κατάλληλοι για όλα τα επαγγέλματα ούτε πέρασε ποτέ, ούτε πλησιάζει.

Δημοσ.

Εχω περιέργεια τι λέει ο σύλλογος γονέων.

Στην δική μου περίπτωση αυταρχικού διευθυντή (με περιστατικά όπως εγγραφή στο ποινολόγιο κοπέλας γιατί τα μαλλιά της ήταν (φυσικές) μπούκλες και άλλα τέτοια όμορφα) , με τη σύμφωνη γνώμη και συνεχή παρουσία του συλλόγου προχωρήσαμε σε κατάληψη μέχρι την αντικατάστασή του. Για την ιστορία τα καταφέραμε.

Ο σύλλογος γονέων σίγουρα θα ξέρει τι πως και γιατι έγινε, τι γνώμη εξέφρασε? Πως θα αντιδράσει?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...