gtaivpc Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2010 Χωρίς να έχω διαβάσει τις ποινές που αναφέρει ο συγκεκριμένος νόμος και με βάση τις προσωπικές μου σχολικές εμπειρίες, θεωρώ ότι αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος για βιντεοσκόπηση του καθηγητή με κινητό είναι πολύ τραβηγμένη ποινή. Όταν ήμουν έγω στο γυμνάσιο υπήρχε άτομο που π.χ. έβαζε φωτιά σε μία καρέκλα και έτρωγε τριήμερη. Και, οκ, προσωπικά δεν χάφτω ότι δεν μπορούσαν να της δώσουν ολιγοήμερη αποβολή γιατί θα έχανε τη χρονιά. Πιστεύω ότι της έριξαν τόσο βαριά ποινή για παραδειγματισμό, σκοπεύοντας να ελέγξουν τα πλήθη. Πράγμα απαράδεκτο imho. Για την ακρίβεια αυτή απλώς ανέβασε το βίντεο. Αυτή που το τράβηξε πήρε 4 ημέρες αποβολή- γιατι είχε περιθώριο. Αρα δεν νομίζω, ούτε πιστεύω οτι υπάρχει έλεγχος ή οτι θέλουν να τον επιβάλουν στη νεολαία, έχουμε κάθε χρόνο κάμποσες καταλήψεις και πορείες.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2010 Super Moderators Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2010 Ρε πούστη, αν αυτή η κυράτσα ήταν ΒΕΝΖΙΝΑΣ και η μαθήτρια έκανε ακριβώς το ίδιο, τι θα έκανε δηλαδή; Τι σχέση έχει τι κάνει το κάθε τσογλάνι έξω από το σχολείο του, μου θυμίζει κάτι ιστορίες με παιδονόμους που σε σαπίζανε με τη βέργα στο σχολείο αν σε πιάνανε το βράδυ σε σινεμάδες. "παρόμοια" φάση στην Αμερική... http://www.adslgr.com/forum/showthread.php?t=366638
Super Moderators Thresh Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2010 Super Moderators Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2010 όπως έγραψε και ένας στο adslgr, η τύπισσα ήταν έξυπνη...πρώτα τέλειωσε το σχολείο και μετά έριξε την μηνυσούλα
Chris_85 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2010 δεν υπαρχει παρανομια κανενος,ουτε της μαθητριας, ουτε της διευθυντριας, ουτε του συμβουλιου που εξεδωσε την αποφαση. Η ολη συζητηση υπαρχει για το πως η εκπαιδευτικη κοινοτητα χειριζεται θεμα κρισης που αφορα μια προβληματικη σταση μιας μαθητριας. Η δικη μου γνωμη ειναι οτι θα επρεπε η διευθυντρια να καλεσει τους γονεις της μαθητριας και εκει μαζι με αυτην, να γινει μια εσωτερικη συζητηση για το ολο θεμα. Αντι αυτου, η διευθυντρια ξεκινησε τον αγωνα δικαιωσης της, εγινε θεμα σε ολη την ελλαδα και κανενα παιδαγωγικο μυνημα δεν βγηκε απο αυτη την υποθεση. Λες και συζηταμε για καποιο προβλημα ενος ταγματος και και το ελυσε ο ταγματαρχης.... Δικαιωμα της διευθυντριας ειναι να πιστευει οτι ετσι υπερασπιστηκε τον εαυτο της και την εκπαιδευτικη ευθυνη που εχει. Επισης δικαιωμα καποιων που διαβαζουν τα της υποθεσης, να εκτιμουν οτι μεσα απο τετοιες διαδικασιες δεν προωθουν τιποτα θετικο για το αυριο της κοινωνιας. Ξαναλεω ο Συλλογος εχει δικαιωμα να φερει οτι θεμα θελει προς συζητηση, με αναλογια 1/3. Επισης ειναι σε θεση να παρει αποφαση για οτιδηποτε απτεται του παιδαγωγικου του ρολου. Οποτε ξαναλεω πως η διευθυντρια δεν αποφασιζει μονη της.
The_Judas Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2010 Θέμα: Με αφορμή την απόφαση για αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος της μαθήτριας του Γυμνασίου Χρυσοπηγής Τα μέλη του ΔΣ της ΕΛΜΕ Χανίων, έλαβαν γνώση για το θέμα, την Πέμπτη 11 Φλεβάρη, την στιγμή δηλαδή πού έπαιρνε το θέμα μεγάλες διαστάσεις πανελλαδικά. Αφού ενημερώθηκε αναλυτικά από τον Σύλλογο Διδασκόντων και το Σύλλογο Γονέων του Γυμνασίου την ίδια ημέρα, σε συνεδρίαση του στις 16/2, δηλώνει τα εξής: α) Οι ενέργειες της μαθήτριας όπως και άλλων μαθητών σε σχέση με την ιστοσελίδα, ήταν υβριστικές και προσβλητικές για την διευθύντρια, τους καθηγητές του σχολείου και κατ' επέκταση για όλη την σχολική κοινότητα του Γυμνασίου. β) Ο σύλλογος διδασκόντων δεν τιμώρησε την έκφραση του συναισθήματος με την χρήση του μέσου (facebook), αλλά το περιεχόμενο, με παιδαγωγική και κοινωνική ευαισθησία απέναντι στους μαθητές. Το είδος της τιμωρίας επιβλήθηκε από το συμφέρον της μαθήτριας, αφού κάθε άλλη τιμωρία θα οδηγούσε την επανάληψη της σχολικής χρονιάς και έγινε με την σύμφωνη γνώμη του κηδεμόνα. γ) Οι ίδιοι οι ενδιαφερόμενοι μαθητές, αποδέχονται ότι έσφαλαν και ο Σύλλογος Γονέων του σχολείου δηλώνει ότι δεν υπάρχουν καταγγελίες για κακή συμπεριφορά του σχολείου ή μεμονωμένων καθηγητών έναντι των μαθητών. δ) Θεωρεί ότι οι δηλώσεις του προέδρου της ΕΛΜΕ στην εφημερίδα Χανιώτικα Νέα ( Πέμπτη 16/2), χρεώνουν με επιστημονική και παιδαγωγική ανεπάρκεια το σύνολο των εκπαιδευτικών της χώρας, πράγμα άδικο, ανυπόστατο και επικίνδυνο όχι μόνο για τους εκπαιδευτικούς, αλλά κυρίως για την νεολαία. Αντιθέτως, λόγω της προσφοράς των εκπαιδευτικών, έχει αντέξει ως τώρα η συνοχή του κοινωνικού ιστού, σε μια εποχή έντονων μεταβολών και αντιθέσεων (μεταναστευτικά ρεύματα, κοινωνία του θεάματος κ.λ.π), κάτω από αντίξοες συνθήκες, παρά την συνεχόμενη υποχρηματοδότηση της παιδείας και την προσπάθεια απαξίωσης του έργου τους. Το Δ.Σ της ΕΛΜΕ εκφράζει την απόλυτη πίστη του, στις παιδαγωγικές ικανότητες των συλλόγων διδασκόντων και στην ανυστερόβουλη και ανιδιοτελή τους επίδραση στις συνειδήσεις της νεολαίας http://www.alfavita.gr/ank_b/ank16_2_10_0929.php Για να κάνω τον δικηγόρο του διαβόλου... Υπήρχε περίπτωση να μην αποδεχτούν ότι έσφαλαν οι μαθητές? Αφού έμειναν ατιμώρητοι παρά την συμμετοχή τους. Δηλαδή πριν από 10 μέρες μισούσαν την διευθύντρια και τώρα άλλαξαν γνώμη? Στο δίλημμα επανάληψη της ίδιας τάξης ή αλλαγή σχολείου... λογικό θα ήταν να επέλεγε και να συναινούσε ο οποιοσδήποτε με το 2ο. Αυτό δεν σημαίνει ότι είναι και απαραίτητα και αποδεικτικό δικαιοσύνης. Είναι σαν να σου λένε διάλεξε φυλακή ή εκτέλεση... Απόλυτα λογικό το ότι συμφώνησαν όλοι ομόφωνα. Ούτε οι καθηγητές έχουν λόγο να εναντιωθούν στην διευθύντρια. Την ζωή τους διευκολύνουν συμφωνώντας με ότι προτείνει. Δεν θυμάμαι πολλές περιπτώσεις που να διαμαρτυρήθηκε επίσημα καθηγητής σε απόφαση διευθυντή.
insomniaK Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2010 Σημείωση: Όλες οι αναφορές σε εφημερίδες είναι από τα χανιώτικα νέα.
kage Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2010 http://troktiko.blogspot.com/2010/02/facebook_18.html Πριν 2 περίπου χρόνια η Katherine Evans έφτιαξε στο Facebook ένα group στο οποίο έλεγε για μια καθηγήτρια της "η κυρία Sarah Phelps ειναι η χειρότερη δασκάλα που έχω γνωρίσει". Τότε η μαθήτρια είχε μεγάλο πρόβλημα με το σχολείο της. Σήμερα ομως η δικαιοσύνη έρχεται με το μέρος της. Το... σχολείο δεν έπρεπε να την επιπλήξει απο τη στιγμή που ήταν μια προσωπική γνώμη της Katherine και δεν είχε ύβρεις, συκοφαντίες κλπ. Τώρα η μαθήτρια μπορεί ακόμα και να κινηθεί νομικά κατά του διευθυντή του σχολείου της για αυτό το περιστατικό
Super Moderators Thresh Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2010 Super Moderators Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2010 HA σε πρόλαβα, post #227
FarCry Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2010 http://www.chiosnews.com/cn1922010653380.asp
Voodooman Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2010 H κάθε μεγαλύτερη γενιά θεωρεί τις επόμενες άχρηστες, αμαθείς, θρασείς και δεν συμμαζεύεται. Παρόλα αυτά, η ανθρωπότητα συνεχίζει να επιβιώνει. Το γεγονός όμως ότι ο κόσμος μας συνολικά πάει κατά διαόλου, μάλλον δείχνει ότι οι γέροι έχουν δίκιο. Επειδή ζω τα σχολεία από αρκετά κοντά, βλέπω ότι η κατάσταση δεν πάει και πολύ καλά όντως. Το πρόβλημα ξεκινάει από το σπίτι, όπου οι γονείς έχουν θεοποιήσει τα παιδιά τους, και αυτά με τη σειρά τους έχουν αποκτήσει την αίσθηση ότι έχουν μόνο δικαιώματα και καμμία υποχρέωση. Ναι, το σχολείο διαπαδαγωγεί, αλλά η διαπαιδαγώγηση ξεκινάει πρώτα από το σπίτι. Αν το σπίτι έχει κάνει κακή δουλειά, τότε το σχολείο λίγα πράγματα μπορεί να κάνει. Προσωπικά αδιαφορώ για το ποιός φταίει. Αλλά αν μου δοθεί η ευκαιρία ποτέ, αυτά τα ημίαιμα αλητάκια που κάνουν δικό μου άνθρωπο να κλαίει μια-δυό φορές την εβδομάδα, θα τα κάνω μαύρα στο ξύλο.
Lucifer Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2010 Είχαμε και 'μεις κάτι τύπους που κλαίγανε και κάνανε υστερίες. Ακόμα και ψύχραιμοι, κανείς τους δεν έκανε για καθηγητής.
Super Moderators Snoob Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2010 Super Moderators Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2010 Ό,τι και να λέμε, όταν βλέπω μαθήτριες γυμνασίου μακιγιαρισμένες, με τις κοιλιές έξω και τα στρίνγκ να εξέχουν από τα χαμηλοκάβαλα παντελόνια τους, να χαχανίζουν αραγμένες στην πόρτα της πολυκατοικίας μας, περιμένοντας το λεωφορείο, να με βλέπουν να γυρίζω με σακούλες σούπερ μάρκετ στο ένα χέρι και το παιδί στο άλλο, και να μη φιλοτιμιούνται να κάνουν λίγο άκρη να περάσουμε, καταλαβαίνω πως ή εγώ ήμουν αφελής στην εποχή μου και δεν έπαιρνα πρέφα τις [ας μην βάλω χαρακτηρισμό, καλύτερα] τύπου σκασμένων λάστιχων και γρατσουνισμένων αμαξιών ή έχουμε κατρακυλήσει ακόμη περισσότερο. Το ότι πολλοί από αυτούς που υπηρετούν ως καθηγητές δεν είναι κατάλληλοι, νομίζω ότι είναι βέβαιο. Από εκεί και πέρα, όταν έχεις ένα σχολείο από το οποίο "δικαιωματικά" αποφοιτά και ο πλέον μνημειώδης στόκος, με αποτέλεσμα όταν συνυπηρετούσα με δύο 18χρονους στον Έβρο να μην ξέρουν ούτε το όνομά τους να γράψουν, "απόφοιτοι Λυκείου" όντες, όταν έχεις μια ακρωτηριασμένη βαθμολογική κλίμακα, όταν δίνεις πρώτα πανελλαδικές και μετά απολυτήριες εξετάσεις, και όλα αυτά στο όνομα αλλεπάλληλων εκπαιδευτικών "μεταρρυθμίσεων" και ενός στρεβλού "εκδημοκρατισμού" των σχολείων, όπου οι καταλήψεις έχουν καταντήσει χαβαλεδιάρικο προεόρτιο των Χριστουγέννων, δεν νομίζω ότι πρέπει να απορεί κανείς που οι μαθητές αποθρασσύνονται και οι καθηγητές, όταν δεν λουφάζουν, χάνουν την ψυχραιμία τους.
Voodooman Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2010 Δεν θα ήθελα να κάνω την διευκρίνηση, αλλά αυτός ο άνθρωπος που αναφέρω κλαίει όταν έρχεται στο σπίτι, στη δουλειά του είναι όπως πρέπει. Και εννοείται πως όλοι οι καθηγητές που προσπαθούν να κάνουν την δουλειά τους θεωρούνται από τους μαθητές ακατάλληλοι, γιατί δεν αφήνουν κάποιους μαθητές να στείλουν μηνύματα με τα κινητά, να κάνουν φασαρία, να μπαλαμουτιαστούν μέσα στην τάξη με τον φιλαράκο ή την γκομενίτσα τους. Το σχολείο έχει μεταμορφωθε σε κρεβατοκάμαρα, όπου τα εξαντλημένα από τα φροντιστήρια παιδιά την πέφτουν για ύπνο ή σε καφετέρια, όπου, επειδή δεν έχουν προσωπικό χρόνο, προσπαθούν να επικοινωνήσουν μεταξύ τους. Το σχολείο είναι πλέον η ξεκούρασή τους και το φροντιστήριο το σχολείο. Προσωπικά, τίποτε από όλα αυτά δεν με πειράζει. Δεν με νοιάζουν τα ορθογραφικά λάθη που βλέπω, δεν με ενοχλεί που τα περισσότερα παιδιά δεν μπορούν να εκφραστούν στρωτά και φυσικά δεν έχω την απαίτηση όλοι οι μαθητές να σέβονται όλους τους καθηγητές. Και εγώ σεβόμουν πραγματικά ελάχιστους καθηγητές, παρόλα αυτά όμως στην τάξη ήμουν γενικά ήσυχος, σίγουρα δεν τους μιλούσα στον ενικό και φυσικά δεν τους ειρωνευόμουν μέσα στα μούτρα τους. Πάντα υπήρχαν αυτά και πάντα θα υπάρχουν. Το πρόβλημά μως φαίνεται να είναι ότι η αναλογία έχει αλλάξει, στην τάξη των 30 εμείς είχαμε 2 ή 3 προβληματικούς τύπους, τώρα η τάξη έχει αρκετά περισσότερους σύμφωνα με τους πολλούς εκπαιδευτικούς φίλους μου. Δεν αποκλείω το ενδεχόμενο να μεγαλώνω και το μυαλό μου σιγά σιγά να αρχίζει να σκουριάζει. Αλλά για αυτό υπάρχει και το χάσμα γενεών, οι μικροί και οι μεγάλοι δεν πρόκεται ποτέ να συμφωνήσουν. Απλά εύχομαι να μην έρθει ποτέ η στιγμή που όλοι μας, μικροί και μεγάλοι, θα αναρωτηθούμε τί κάναμε;
tornado Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2010 Το πρόβλημα ξεκινάει από το σπίτι, το προβλημα ξεκιναει απο την κοινωνια, αλλα τοτε ανοιγει η συζητηση παρα πολυ, μεχρι ξεχαρβαλωματος. Οταν αρχιζεις και ψαχνεις τι συμβαινει με ακριβεια, τοσο χανεις το μπουσουλα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.