Skylined Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2010 Διάβασα τις 10 πρώτες σελίδες και ορίστε η άποψή μου αν έχει κάποια σημασία. Το σχολείο δεν υπάρχει για να παιδαγωγήσει αλλά για να εκπαιδεύσει ή αν προτιμάτε σκοπός του είναι η δημιουργία μιας σχετικά ομοιογενούς κοινωνίας η οποία να μπορεί να ελεγχθεί και να λειτουργήσει. Το λέει και το σύνταγμα με διαφορετικά λόγια.. Η τιμωρία λοιπόν εντάσσεται μέσα στο πλαίσιο της εκπαίδευσης ενώ αν θέλεις να παιδαγωγηθείς (ή να παιδαγωγήσεις το παιδί σου) πρέπει να ψαχτείς μόνος σου ή τέλος πάντων κάπου αλλού, εκτός σχολείου. Εξαιρέσεις υπάρχουν και θα υπάρχουν. Αυτό δε σημαίνει πως ένας θεόστραβος θεσμός είναι η καταδίκη των ανθρώπων που συμμετέχουν σε αυτόν αλλά σίγουρα είναι ένα πολύ σοβαρό εμπόδιο και κάτω από τέτοιες αντίξοες συνθήκες χρειάζεται πραγματικός αγώνας ώστε να υπάρξει σοβαρή επικοινωνία μεταξύ διδασκόντων και διδασκομένων. Εκτός και αν λέτε ότι πρέπει να επικρατήσει κάποιος έναντι του άλλου ή να αποδοθεί "το δίκαιο" δηλαδή να φουσκώσει κάποιος εγωισμός και να ξεφουσκώσει κάποιος άλλος.
The_Judas Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2010 Η ατιμωρησία βασιλεύει σε αυτη τη χώρα όπως πάντα. Και οι θύτες γίνονται θύματα. Δεν θα απορούσα αν η διευθύντρια έχανε και τη δουλειά της. Μας αξίζει. Έχεις δει πολλές απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων στην Ελλάδα? ...ή έστω επιπλήξεις? ...ή τουλάχιστον μια αξιολόγηση? http://www.madata.gr/epikairotita/social/9452.html
Blondeamon Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2010 Επαληθεύεις αυτα που λέω για ατιμωρησία....δεν μας είπες κάτι.
The_Judas Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2010 Μα αφού τιμωρήθηκε η μαθήτρια. Δεν υπάρχει ατιμωρησία. Το σύστημα δουλεύει!
lefi Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2010 Β Γυμνασίου είναι αν δεν κάνω λάθος κοντά στο όριο των 14 ετών (για όσους δεν γνωρίζουν κάτω από 14 απαγορεύει το Facebook την χρήση και 14-18 προτείνει γονική συναίνεση).Επίσης η εν λόγω μαθήτρια κατονόμασε την καθηγήτρια κάτι που στο ποινικό δίκαιο συνιστά ίσως και συκοφαντική δυσφήμιση. Οπότε μία πολύ σκληρή τιμωρία σίγουρα την άξιζε. Τώρα για αποβολή από το σχολείο εξαρτάται από την συμπεριφορά της. Πάντως σημαντικό αποτελεί η υποστήριξη των συμμαθητών που σημαίνει ότι είναι εναρμονισμένη με το σχολικό της περιβάλλον.
insomniaK Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2010 Το έβδομο λουπ ξεκίνησε: Δεν υπάρχει τιμωρία που που επιτρέπεται να επιβάλει η διευθύντρια.
gtaivpc Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2010 Το έβδομο λουπ ξεκίνησε: Δεν υπάρχει τιμωρία που που επιτρέπεται να επιβάλει η διευθύντρια. http://www.haniotika-nea.gr/index.php?artid=42631
insomniaK Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2010 1. Απαγορεύεται η στείρα παράθεση λινξ 2. Βιτσιόζικο αγόρι, γουστάρεις να ακούς τα επιχειρήματα μου στο ριπήτ. Σημείωση: Τα οποία και δεν αναιρούνται από το λινκ.
gtaivpc Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2010 Ο σύλλογος διδασκόντων του σχολείου επέβαλε την αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος, επειδή η παραπάνω μαθήτρια είχε δημοσιοποιήσει βίντεο που είχε βιντεοσκοπήσει συμμαθήτριά της με το κινητό της, σε ώρα μαθήματος στην αίθουσα διδασκαλίας, ενώ διατύπωσε στο facebook και πολύ υβριστικά σχόλια για τη διευθύντρια του σχολείου της.Όπως προκύπτει από το πρακτικό του συλλόγου διδασκόντων του σχολείου, η παραπάνω ποινή επιβλήθηκε με νόμιμες διαδικασίες βάσει του Π.Δ. 104/1979 άρθρα 26, 27 και 28 καθώς και του Π.Δ. 294/1979 άρθρα 30 και 31. πιο part δεν καταλαβαίνεις?
insomniaK Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2010 1. Υποστηρίζεις ότι η ελληνική νομοθεσία του 1979, επιβάλει ποινή για τη δημοσίευση βιντεο από κινητό τηλέφωνο. Μα πόσο προχώ είναι η άτιμη; 2. Αν και το "πολύ υβριστικά σχόλια" δεν είναι ελληνικά (όπως και το "πιο part", αλλά μην το κάνω θέμα). Τα σκέτα, ίσως υβριστικά σχόλια όταν επισκέφθηκα το group που ήταν αναρτημένα, είναι το προσοχή πιτμπούλ κυκλοφορεί ελεύθερο ή κάτι παρόμοιο. Σε κάθε περίπτωση κάποιος μαθητής χαρακτήρισε κάπως εκτός σχολείου το διευθυντή του, και οι χαρακτηρισμοί αναφέρονταν στο άτομο και όχι στην ιδιότητα. Ο τελευταίος έχει το δικαίωμα να κάνει μήνυση για εξύβριση και η ελληνική δικαιοσύνη είναι η μόνη αρμόδια για να λάβει κάποια απόφαση για την τιμωρία του ατόμου που μπορεί να θεωρηθεί ότι έβρισε, όλα τα υπόλοιπα είναι αυτοδικία. Θέσε τις απορίες σου για να μπω στο ένατο λουπ.
gtaivpc Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2010 δεν το υποστηρίζω εγώ, τι αποφασίστηκε quotαρα. για την ακρίβεια δεν ξέρω καν τι λένε κι'ούτε καίγομαι να μάθω. chances are οτι δεν θα χρειαστεί ποτέ να μάθω αν σκέφτομαι και δρώ λογικά. προφανώς δεν είναι άσχετα. υποθέτω οτι θα λέει τίποτα για προσωπικά δεδομένα, ψηφιακά μέσα η κάτι τέτοιο τελωσπάντων. but hey, that's just me, ένα άλογο καημένο παιδάκι σαν την άλλη, σωστά? δεν έχω καμία απορία, περιμένω τι άλλο μπορεί να σκαρφιστεί ο νους του ανθρώπου για να αποφύγει τις συνέπειες των ηλίθιων πράξεών του.
gtaivpc Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2010 /huge facepalm αυτό δεν παρέθεσα πρίν? πολύ κουραστικό αυτό btw. πάλι όμως βλέπουμε το δέντρο και χάνουμε το δάσος. για την ακρίβεια μου θυμίζει κάτι βαθιά θρησκευόμενους που πάνε και εξηγούν συγκεκριμένα κομμάτι κομμάτι τη βίβλο για να αποδείξουν σε άλλους που είναι εναντίον τους οτι έχουν βάση αυτά που λένε.
teo64x Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2010 Εσείς οι υπόλοιποι έχετε κατασταλάξει φιλοσοφικά αν αξίζει την κόπο, το χρόνο, την ενέργειά μας να απαντάμε σε κάποιον που (α) έχει δηλώσει ότι εκφέρει και θα εκφέρει τη δική του άποψη σε ένα θέμα ανεξαρτήτως του αν οι σχετικές με αυτό επιστήμες έχουν άποψη γι' αυτό και (β) υποστηρίζει τη γνώμη του με ένα σχήμα τύπου "αφού αυτό έκανε το ελληνικό κράτος, αυτό είναι και το ορθολογικό/λογικό/σωστό";
Lucifer Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2010 /huge facepalmαυτό δεν παρέθεσα πρίν? πολύ κουραστικό αυτό btw. πάλι όμως βλέπουμε το δέντρο και χάνουμε το δάσος. για την ακρίβεια μου θυμίζει κάτι βαθιά θρησκευόμενους που πάνε και εξηγούν συγκεκριμένα κομμάτι κομμάτι τη βίβλο για να αποδείξουν σε άλλους που είναι εναντίον τους οτι έχουν βάση αυτά που λένε. Δεν πάει ακριβώς έτσι, παίρνεις σαφή θέση επί των πεπραγμένων, δέχεσαι έναν λογικό αντίλογο από τον insomniaK και η απάντησή σου είναι "δεν ξέρω, δε με νοιάζει, κωλοφάκην χέστηκα ας πούμε φάση, εγώ απλά λέω τι είπανε" και μετά από τέτοια λούφα, λες "να δω τι άλλη κωλοτούμπα θα κάνετε". Ε σόρρυ κι όλας, δεν έχεις διάβασμα για αύριο;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.