Garnele Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2010 Τι γουάτ. Πιστεύεις υπάρχει δικαστήριο που θα καταδίκαζε μια έφηβη -επαναστατικότητα μπλα αντίδραση σε κάθε μορφής εξουσία μπλα- επειδή έκανε ένα κωλογκρουπ στο ίντερνετ που λέει "μισώ την τάδε (ώριμη) κυρία"; Με ένα σβήσε το γκρουπ θα έληγε. Ή ούτε καν.
Höfdingadrapa Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2010 Μα δεν γνωρίζω γι' αυτό ρωτάω μαρή. Το πως θα δικαιωνόταν δεν καταλαβαίνω όμως...αφού είναι συκοφαντική όπως λες, έστω και μέσω φεϊσμπουκ, δεν υπάρχει κάποιος σχετικός νόμος να σε υπερασπιστεί σε περίπτωση που κάνεις μήνυση για κάτι τέτοιο;
Chris_85 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2010 Μερικες ερωτησεις/επισημανσεις: Σχετικά με το συγκεκριμένο περιστατικό, ο κ. Βεστάκης κράτησε αποστάσεις από το θέμα λέγοντας πως εάν ήταν εκείνος διευθυντής του σχολείου, θα χειριζόταν διαφορετικά το θέμα, θα καλούσε την μαθήτρια και τους γονείς, και η υπόθεση δεν θα πήγαινε στο σύλλογο. Ωστόσο, τόνισε ότι η απόφαση ελήφθη και η μαθήτρια θα αλλάξει σχολικό περιβάλλον. Μπουρδες. Ο συλλογος με το 1/3 των υπογραφων των διδασκοντων εχει το δικαιωμα να ζητησει να συζητηθει οποιοδηποτε θεμα. Επομενως και να μην ηθελε ο ιδιος να παει στο Συλλογο, δεν μπορουσε να εγγυηθει οτι δεν θα πηγαινε. Και αν ηθελε ο Συλλογος να την αποβαλλει, θα το εκανε. Θεωρω παντως (αν κανω λαθος διορθωστε με) πως ολοι συμφωνουμε πως ο διευθυντης ειχε δικαιωμα να την καλεσει και να τη ρωτησει για το συγκεκριμενο συμβαν, οπως επισης και να συζητηθει το θεμα και στον Συλλογο. Η διαφωνια προκυπτει στο εαν ο Συλλογος εχει την νομικη εξουσιοδοτηση να επιβαλλει ποινες σε θεματα τα οποια συνεβησαν εκτος σχολικου περιβαλλοντος. Μια ματια στο καθηκοντολογιο/ποινολογιο που ισχυει για την 2βαθμια εκπαιδευση θα μας ελυνε την απορια οριστικα και θα βλεπαμε εαν οι καθηγητες ενηργησαν νομιμα ή παρανομα (αν μπορεσω θα ψαξω να βρω τι παιζει). Αν αποδειχθει οτι η διαδικασια που ακολουθηθηκε ηταν νομιμη, ισως τιθεται και θεμα ηθικης φυσεως, για το εαν πρεπει ενας καθηγητης ο οποιος προσβαλλεται απο καποιον μαθητη εκτος σχολειου (για τα ..εντος θεωρω πως συμφωνουμε), να το καταπιει, να ακολουθησει τη δικαστικη οδο, ή να τον παραπεμψει στο αρμοδιο οργανο (Συλλογος), επικαλουμενος την μαθητικη ιδιοτητα του ατομου που προεβη στην συγκεκριμενη πραξη. Εδω η συζητηση δεν θα καταληξει καπου. Η αποψη μου ειναι πως θα ηταν εντελως αντιπαιδαγωγικο ο καθηγητης να μηνυσει τη μαθητρια, αλλα και εξισου επιζημιο για το κλιμα της σχολικης κοινοτητας να προσποιηθει πως δεν συνεβη τιποτα.
tornado Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2010 Τι γουάτ. Πιστεύεις υπάρχει δικαστήριο που θα καταδίκαζε μια έφηβη -επαναστατικότητα μπλα αντίδραση σε κάθε μορφής εξουσία μπλα- επειδή έκανε ένα κωλογκρουπ στο ίντερνετ που λέει "μισώ την τάδε (ώριμη) κυρία";Με ένα σβήσε το γκρουπ θα έληγε. Ή ούτε καν. δηλαδη αν εγω κανω γκρουπ σε καποια ομαδα, και πω οτι εγω μισω τον γειτονα μου, επειδη απλωνει τα σωβρακα του στο μπαλκονι καιμου χαλαει την αισθητικη, μπορει να μου κανει καποιος μυνηση για αυτο?
alexhs gk Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2010 Το θεμα ειναι οτι τα πραγματα εχουν οντως ξεφυγει. Φυσικα αυτο π εκανε η κοπελιτσα δεν ηταν και οτι καλυτερο και πιστευω οτι με τον εναν η τον αλλον τροπο πρεπει να τιμωρηθει αλλα δεν ειναι λογοσ για μια τετοια τιμωρια.Τωρα πια δινουν αποβολεσ γιατι μιλας μεσα στην ταξη(ημερησιες αποβολες) γιατι εχεισ μαζι σου κινιτο(διημερες).Αυτο π δεν εχουν καταλαβει ακομα οι εκπαιδευτικοι(ολοι) ειναι οτι με την τιμωρια δεν θα καταφερουν τιποτα παρα μονο να κανουν τα παιδια να αντιδρουν περισσοτερο.Οτι τιμωρια και να παρει ενα παιδι στην εφηβια του δεν προκειται να καταλαβει τιποτα παρα μονο να αντιδρασει κιαλο.Αντι να κατσουν να τους συμβουλεψουν και να τους πουν πιο ειναι το σωστο και πιο οχι το μονο π κανουν ειναι να μοιραζουν τις αποβολες.Το εκπαιδευτικο μας συστημα παει κατα διαολου.Και περιμενουμε η νεα γενια να αποτελειται απο πολιτες π θα σεβονται την χωρα τους και τους νομους της.Δεν τ νομιζω.
Tilemaxx Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2010 δηλαδη αν εγω κανω γκρουπ σε καποια ομαδα,και πω οτι εγω μισω τον γειτονα μου, επειδη απλωνει τα σωβρακα του στο μπαλκονι καιμου χαλαει την αισθητικη, μπορει να μου κανει καποιος μυνηση για αυτο? Συκοφαντική δυσφήμηση. Μάλλον.
konnak Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2010 Μα δεν γνωρίζω γι' αυτό ρωτάω μαρή.Το πως θα δικαιωνόταν δεν καταλαβαίνω όμως...αφού είναι συκοφαντική όπως λες, έστω και μέσω φεϊσμπουκ, δεν υπάρχει κάποιος σχετικός νόμος να σε υπερασπιστεί σε περίπτωση που κάνεις μήνυση για κάτι τέτοιο; Απέναντι σε μία ανήλικη μαθήτρια; "Να σε υπερασπιστεί";
Höfdingadrapa Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2010 Για τους γονείς λέω βρε, γενικά τέλος πάντων.
tornado Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2010 να ακολουθησει τη δικαστικη οδο, ποια δικαστικη οδο? για ποιο λογο? για να φαει τα μουτρα της? Η εξουσια της (τους) σταματαει στα ορια της σχολικης κοινοτητας. Και εκει που την ειχε, την ασκησε κιολας. Το θεμα ειναι αυστηρα της κοινοτητας και εγκειται στο αν η κοινοτητα εχεις τις δυναμεις να το ανατρεψει. Πιστευω οτι η μαθητρια καλως εφυγε, οχι για την καθηγητρια αλλα για να προστατευτει η μαθητρια. Τετοιο περιβαλλον δεν θα την βοηθουσε στο να γινει αυριο ενας υπευθυνος πολιτης. Γιατι αν εμενε σε αυτο το χωρο, αυριο η μαθητρια θα εξελισοταν καπου, μπορει σε μια υψηλη θεση και θα μπορουσε να γινει τρις χειροτερη απο τον σημερινο Ιαβερη της. ---------- Προσθήκη στις 13:36 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 13:34 ---------- Συκοφαντική δυσφήμηση. Μάλλον. μαλλον λες ομως, οχι σιγουρα. Και αν υπαρχει το περιθωριο να μην υπαρχει κατι το συκοφαντικο, τοτε τι γινεται?
Chris_85 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2010 Το θεμα ειναι οτι τα πραγματα εχουν οντως ξεφυγει. Φυσικα αυτο π εκανε η κοπελιτσα δεν ηταν και οτι καλυτερο και πιστευω οτι με τον εναν η τον αλλον τροπο πρεπει να τιμωρηθει αλλα δεν ειναι λογοσ για μια τετοια τιμωρια.Τωρα πια δινουν αποβολεσ γιατι μιλας μεσα στην ταξη(ημερησιες αποβολες) γιατι εχεισ μαζι σου κινιτο(διημερες).Αυτο π δεν εχουν καταλαβει ακομα οι εκπαιδευτικοι(ολοι) ειναι οτι με την τιμωρια δεν θα καταφερουν τιποτα παρα μονο να κανουν τα παιδια να αντιδρουν περισσοτερο.Οτι τιμωρια και να παρει ενα παιδι στην εφηβια του δεν προκειται να καταλαβει τιποτα παρα μονο να αντιδρασει κιαλο.Αντι να κατσουν να τους συμβουλεψουν και να τους πουν πιο ειναι το σωστο και πιο οχι το μονο π κανουν ειναι να μοιραζουν τις αποβολες.Το εκπαιδευτικο μας συστημα παει κατα διαολου.Και περιμενουμε η νεα γενια να αποτελειται απο πολιτες π θα σεβονται την χωρα τους και τους νομους της.Δεν τ νομιζω. Δεν συμφωνω με το παραπανω. Πιστευω πως οταν υπαρχουν κανονες, πρεπει να υπαρχει και τιμωρια για οσους τους παραβαινουν. Συμφωνω οτι το εκπαιδευτικο συστημα νοσει, αλλα σ αυτο εχουν συμβολη εκτος απο ορισμενους ''ακραιους'' καθηγητες, κυριως τα πολιτικα κομματα και ο τροπος που αντιμετωπιζουν την Παιδεια.
tornado Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2010 Δεν συμφωνω με το παραπανω. Πιστευω πως οταν υπαρχουν κανονες, πρεπει να υπαρχει και τιμωρια για οσους τους παραβαινουν. μα υπαρχει κανονας που να σε τιμωρει, οταν ανακοινωνεις οτι μισεις την καθηγητρια σου? Δηλαδη αμα πω οτι την αγαπαω, παιρνω βραβειο?
Chris_85 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2010 ποια δικαστικη οδο?για ποιο λογο? για να φαει τα μουτρα της? Λεω οτι ειχε δικαιωμα να προσφυγει στη δικαιοσυνη, αν θεωρουσε οτι θιγοταν η προσωπικοτητα της. Ασχετα με την εκβαση αυτου του εγχειρηματος. Η εξουσια της (τους) σταματαει στα ορια της σχολικης κοινοτητας.Και εκει που την ειχε, την ασκησε κιολας. Δεν νομιζω οτι ο παιδαγωγικος και παιδευτικος ρολος του εκπαιδευτικου, αλλα ουτε και ο ρολος του μαθητη - με τις συνυφασμενες υποχρεωσεις και δικαιωματα, εξαντλουνται στα ορια που θετεις, τουλαχιστον οχι εαν μιλαμε για Παιδεια. Νομικα οπως εγραψα, δεν ξερω τι ισχυει, αλλα πιθανολογω πως ο διευθυντης ειναι νομικα καλυμμενος. Το θεμα ειναι αυστηρα της κοινοτητας και εγκειται στο αν η κοινοτητα εχεις τις δυναμεις να το ανατρεψει. Αν θεωρεις πως το θεμα ειναι της κοινοτητας, συμφωνεις με την παραπομπη του στον Συλλογο?Πιστευω οτι η μαθητρια καλως εφυγε,οχι για την καθηγητρια αλλα για να προστατευτει η μαθητρια. Τετοιο περιβαλλον δεν θα την βοηθουσε στο να γινει αυριο ενας υπευθυνος πολιτης. Γιατι αν εμενε σε αυτο το χωρο, αυριο η μαθητρια θα εξελισοταν καπου, μπορει σε μια υψηλη θεση και θα μπορουσε να γινει τρις χειροτερη απο τον σημερινο Ιαβερη της. Ενα περιβαλλον που θα της επετρεπε να λεει οτι θελει προς οποιον θελει, χωρις συνεπειες, θα ηταν πιο ωφελιμο για την ιδια σε βαθος χρονου, κατα την αποψη σου? ---------- Προσθήκη στις 13:45 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 13:42 ---------- μα υπαρχει κανονας που να σε τιμωρει,οταν ανακοινωνεις οτι μισεις την καθηγητρια σου? Δηλαδη αμα πω οτι την αγαπαω, παιρνω βραβειο? Nαι παιρνεις, καλυτερο βαθμο Περα απ την πλακα, μιλησες γενικα και αοριστα για την εννοια της τιμωριας στο σχολειο, και πως η επιβολη της δε βοηθαει τους μαθητες. Για το συγκεκριμενο θεμα, εχω γραψει αναλυτικα την αποψη μου. ---------- Προσθήκη στις 13:49 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 13:45 ---------- , Πίσω από κάθε τσόγκλανο μαθητή κρύβεται ένας ανίκανος (τουλάχιστον) καθηγητής. Θα μου επιτρεψεις να διαφωνησω σε αυτο, οσο και αν εχω κατα καιρους ταυτιστει απολυτα με ποστς σου για αλλα ζητηματα.
alexhs gk Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2010 Δεν συμφωνω με το παραπανω. Πιστευω πως οταν υπαρχουν κανονες, πρεπει να υπαρχει και τιμωρια για οσους τους παραβαινουν. Συμφωνω οτι το εκπαιδευτικο συστημα νοσει, αλλα σ αυτο εχουν συμβολη εκτος απο ορισμενους ''ακραιους'' καθηγητες, κυριως τα πολιτικα κομματα και ο τροπος που αντιμετωπιζουν την Παιδεια. Η τιμωριες πρεπει να ειναι ομως μεσα σε λογικα πλαισια.Πιστευω οτι οι τιμωριες π κανονικα θα επρεπε να επιβαλονται στους μαθητες θα επρεπε να ειναι συμβολικες.Με το να την διωκσουν απο τ σχολειο δεν τρεχει και τιποτα.Μιας και ειναι παιδι θα τ αρεσει κιολας επειδη θα χασει σχολειο.Ας τους βαλουν αντι για αποβολη μια διαφορετικη ποινη.Οπως το να κανουν μια συγκεκριμενη δουλεια για τ σχολειο.Να εκτεισουν χειρονακτηκες ποινες.Πιστευω θα ειναι καλυτερα επειδη η τιμωρια(η επιπτωση για καποια πραξη) θα ειναι μεν πιο σοβαρη και θα εχει μια ουσια(πραγματικη)..και οσο αναφορα για τα πολιτικα κομματα συμφωνω μαζι σ. απο εκει ξεκιναν ολα.Το πως αντιμετωπιζετε η Παιδια.
Chris_85 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2010 εντάξει ρε Blondeamon, έκανε την μλκια της η μικρή αλλά είναι καθαρά κατάχρηση εξουσίας αυτό που έγινε... φαντάσου να την πεις σε κάνα μπάτσο/εφοριακό/κτλπ κτλπ "εκτός υπηρεσίας" και να σε βάλει αυτός στο μάτι μέσω της δουλειάς του μόνο και μόνο επειδή έχει μια θέση "εξουσίας"... για μπινελίκι όπως ειπώθηκε και πιο πάνω υπάρχει και η μήνυση... Λιγο ακυρο το παραδειγμα, θα μου επιτρεψεις. Ουτε ο μπατσος, ουτε ο εφοριακος, ουτε ο οδοντοτεχνιτης εχουν ευθυνη απεναντι στη σωστη διαπαιδαγωγιση καποιου που διεπραξε ενα ατοπημα, αλλα επισης και τα υπολοιπα μελη της εκπαιδευτικης κοινοτητας.
gtaivpc Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2010 Αυτό είναι το συμπυκνωμένο 90% ενός σκεπτικού με άσχημο όνομα, ε. Δεν είναι ακριβώς υγιές, ε. Να το δούμε λίγο, ε. έχω τέτοια αποθημένα που πίστεψέ με αν ήσουν στη θέση μου θα έλεγες τρις χειρότερα. λόγω εμπειριών. απλά θέλω να δω εσείς τι θα κάνατε αν ήσαστε καθηγητές τώρα. όχι για το περιστατικό, γενικά. μόνο τοτε ίσως να καταλαβαίνατε τι εννοώ. πες το χαζό κόμπλεξ, όμως έτσι νιώθω offtopic: τι περιμένεις από "αγγελούδια" που φυσικά ψηφίζουν το μεγαλύτερο λαμόγιο στο 15μελές (και αργότερα τον αντίστοιχο υποψήφιο), και αυτός τι κάνει? πέρνει ποσοστά από πάρτι που διοργανώνει κάθε μήνα μαζί με προέδρους άλλων καλών σχολείων. fun fact: έχει μείνει κάμποσες χρονιές σε κάθε τάξη και το έχει κάνει σχεδόν επάγγελμα. δεν αντέχω ρε να βλέπω αυτή την κατάντια γύρω μου ρε. έχω αγανακτήσει με το κάθε αγγελούδι πια.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.