Προς το περιεχόμενο

περίεργο spam

andreapaog328

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

είναι λίγος καιρός που μου έρχεται αυτό το spam στον λογαριασμό hotmail που έχω...

Hi,

How are you doing these days?

A few days ago, I came across a good shopping website.

It is amazing that the products have competitive price and high-quality.

I have bought some items from this site, and i am very satisfied with their items and services.

If you have any question please contact with the online servicers you will have a good reply.

So do have a look at this web page : www **** com

I hope it will give you some help.

Yours

a

οκ το πρόβλημα δεν είναι το spam αυτό καθεαυτό μου έρχονται κι'άλλα...

το πρόβλημα είναι ότι:

μου ήρθε εμένα το παραπάνω μήνυμα, προωθημένο και έχει αποστολέα το δικό μου το mail, και παραλήπτη μια επαφή που έχω στο messenger/hotmail. Το συγκεκριμένο έχει φτάσει και σε άλλον φίλο που έχω στο messenger, forward και σε αυτόν, με αποστολέα πάλι εμένα.

Δεν μπορώ να καταλάβω τι γίνεται...ξεκινάνε απο μένα? μου έρχονται εμένα και γίνονται fw? Θα καταντίσω να με καταριούνται όλοι που τους στέλνω σπαμ.

Τι μπορώ να κάνω?:fear:

Δημοσ.

Δεν κάνεις κανένα scan τον υπολογιστή σου? Πάντως θα μπορούσε να είναι και e-mail spoofing - δηλ. μήνυμα με ψεύτικο αποστολέα.

Δημοσ.

Γενικά, είναι δυνατό να φαίνεται άλλος σαν αποστολέας, από αυτόν που πραγματικά είναι. Οπότε δεν έχεις κάτι να ανυσηχείς.

Το ότι στους αποδέκτες είσαι εσύ και ένα contact από το msn, τότε ίσως εσύ ή το contact να έχει "κολλήσει" κάτι. Κάνε ένα καλό scan το pc σου με avtivirus και με κάποιο anti-spyware και θα είσαι οκ

Δημοσ.

Κάνε ένα update στο antivirus που έχεις και κάνε έναν έλεγχο σε όλο τον υπολογιστή. Μετά τρέξε και κανένα spyware (πχ Spybot search & destroy) και πες μας τι σου βγάζουν.

Δημοσ.
είναι λίγος καιρός που μου έρχεται αυτό το spam στον λογαριασμό hotmail που έχω...

...

Δεν μπορώ να καταλάβω τι γίνεται...ξεκινάνε απο μένα? μου έρχονται εμένα και γίνονται fw? Θα καταντίσω να με καταριούνται όλοι που τους στέλνω σπαμ.

Τι μπορώ να κάνω?:fear:

Το spam δεν το γλυτώνεις, ίσως να φταίει κάποιος άλλος και θα σου εξηγήσω το γιατί.

Έστω ότι είμαστε φίλοι εγω (Α), εσύ(Β) και ένας φίλος σου© και είμαστε σε κοινή λίστα στο msn. Έστω ότι εγώ κάνω την κουταμάρα και διαρρέει ο κωδικός μου (ο Α) του msn/hotmail σε κάποιο spammer. Αυτός έχει πλέον τα email όλων μας (A,B και C). Στέλνει λοιπόν ένα spam email στον C με αποστολέα τον Β. Αργότερα στέλνει ένα spam email με αποστολέα τον C και παραλήπτη τον Α. ΠΡΟΣΟΧΗ: Δεν τα στέλνει μέσα από το email του Β ή του C, αλλά από κάποιο εξωτερικό πρόγραμμα που ψευδώς δηλώνει ως αποστολέα τους Β και C.

Εν ολίγης. Μπορεί να φταίτε και οι δυο σας ή κάποιος κοινός σας φίλος. Κάποιος από όλους πρέπει να αλλάξει κωδικό και να κοιτάξεις για spyware. Βέβαια η ζημιά έχει γίνει, αλλά πρέπει να σταματήσει η διαρροή πληροφοριών.

Να σου δώσω άλλη μια διάσταση του ίδιου προβλήματος. Είμαστε πάλι η ίδια παρέα αλλά εγώ έχω άλλο ένα φίλο τον D. Εσύ (ο Β) στέλνεις ένα αστείο email σε μένα (Α) και στον C. Εγώ το διαβάζω και το προωθώ στον D ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΣΒΗΣΩ ΤΟΥΣ ΠΡΟΗΓΟΎΜΕΝΟΥΣ παραλήπτες. Μετά με κάποιο τρόπο το email από τον D φτάνει σε ένα spam email collector. Αποτέλεσμα; Ο spammer έχει τα emails των Α,Β,C και D, οπότε αρχίζει πάλι τους συνδυασμούς αποστολής spam.

Γενικός κανόνας (όχι μόνο για σένα):

Όταν προωθείτε email ΣΒΗΣΤΕ τους προηγούμενους παραλήπτες.

Όταν στέλνετε ένα email σε πολλούς ανθρώπους που είναι άγνωστοι μεταξύ τους ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΣΤΕ ΤΟ BBC ( ΚΡΥΦΉ ΚΟΙΝΟΠΟΊΗΣΗ) και όχι το απλό TO (προς)

Δημοσ.
Δεν κάνεις κανένα scan τον υπολογιστή σου? Πάντως θα μπορούσε να είναι και e-mail spoofing - δηλ. μήνυμα με ψεύτικο αποστολέα.

delete κάνεις και είσαι οκ

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...