Προς το περιεχόμενο

Θα τρελαθώ τελειώς... (asus mobo και 2 sata disks)

Trapper

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους.

Εχω έναν παλιό υπολογιστή με μητρική asus p4v8x-x και έχω συνδέσει πάνω του 1 sata hd (wd 160 gb). Ολα καλά ως εδώ. Οταν πάω όμως να του συνδέσω άλλον έναν σκληρό (πάλι sata wd 160 gb) το σύστημα δεν ξεκινάει.

Δεν μου διαβάζει τον βασικό δίσκο η μητρική (παρά μόνο τον δεύτερο) και μου βγάζει το μήνυμα hardware initiate fail. Press (g) to continue.

Βγάζω τον δεύτερο δίσκο, κάνω επανεκκίνηση και ξεκινάει ο υπολογιστής. Μπαίνω στα windows, συνδέω τον δεύτερο σκληρό και τα windows μου τον διαβάζουν κανονικά! Κλείνω το pc και το ξανανοίγω, και πάλι το ίδιο μήνυμα αφού δεν διαβάζει τους δίσκους.

Bios update έκανα, τον δίσκο τον 2ο τον πήγα στο Πλαίσιο και τον έλεγξαν και είναι μια χαρά, διάβασα και το μισό Ιντερνετ με προτεινόμενες λύσεις αλλά άκρη δεν έβγαλα.:mad::mad::mad:

Αν έχει κάποιος μια ιδέα τι να κάνω (εκτός από το να τον βάψω μπλε και να τον πετάξω στη θάλασσα) ας πει. Κάθε βοήθεια ευπρόσδεκτη. :-)

Δημοσ.

συνδεσε και τους δυο δισκους, κανε επανεκινηση και αλλαξε μεσα απο το bios το boot priority.

προφανως σου διαβαζει σαν master disk τον δευτερο που συνδεεις.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...