Sellers Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2010 Και εγώ απορώ με την τόση απορία... Μα, πραγματικά είναι να απορεί κανείς.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2010 Super Moderators Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2010 καλά το Return of the King είχε και τις άλλες 2 ταινίες πίσω του για αυτό πήρε τα πιο σημαντικά του σκηνοθέτη/ταινία..
KilliK Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2010 αχ αχ πρεπει να κατσω να απαντησω,παρολο που εχω αλλες δουλειες.παμε: Καταρχας ο Τιτανικος δεν ειναι franchise.Δεν ειναι τριλογια,δεν εχουν γυριστει σηκουελς η πρικουελς,δεν εχουν φτιαχτει κομιξ,παιχνιδια,βιντεογκειμς,καρτουνς η και βιβλια που να εξιστορουν τις νεες περιπετειες του Τζακ και της Ροουζ,και να κρατανε το ενδιαφερον του κοινου αμειωτο.Ενολιγοις δεν ειναι star wars,lotr,harry potter η spiderman για να καθεται ενας λογικος ανθρωπος να αναρωτιεται γιατι ο κοσμος δεν ασχολειται με την ταινια μετα απο δυο,πεντε και 10 χρονια. Ο Τιτανικος υπηρξε φαινομενο για την εποχη του και αυτο ειναι αδιαμφισβητο γεγονος.Το πραγματικο ερωτημα ειναι αν ο κοσμος που πηγε κατα μαζες και το ειδε τοτε,συνεχιζει να κρατα μια μικρη γωνια της καρδιας του για αυτο το αριστουργημα η πλεον στην εποχη του κυνισμου και της μετριοτητας,εχει παψει να το κανει; Δεν ξερω να το απαντησω,μενει να δουμε πως θα τα παει τωρα που θα βγει παλι στους σινεμαδες σε 3D,αλλα τουλαχιστον ξερω απο τα οσα βλεπω σε συζητησεις για την ταινια,οτι οσοι την ειδαν την ταινια και την αγαπησαν,συνεχιζουν να την αγαπουν ,ενω ακομα και νεοι ανθρωποι που την ειδαν για πρωτη φορα σημερα,την αγαπησαν και αυτοι. Περα απο το social impact της ταινιας και το ερωτημα αν παραμενει διαχρονικο,υπαρχει και το impact της ταινιας στο ιδιο το Holywood,του οποιου ο αποηχος συνεχιζεται και μεχρι. Eφερε πισω στην μοδα το epic scale spectacle/human love story drama,oπως ηταν οι ταινιες της χρυσης δεκαετιας του Χολυγουντ,Ben Hur,Spartacus,Gone with the Wind,The Giant,etc. Kαι το εκανε αυτο χρησιμοποιωντας νεους τροπους κινηματογραφισης,μοντερνες τεχνικες και την χρηση των συγχρονων οπτικων εφε,ολα στην υπηρεσια της ιστοριας.Επηρεασε τις μετεπειτα δουλειες των σκηνοθετων,καινουργιων και παλιων,πχ αν δεν υπηρχε ο Τιτανικος,δεν θα υπηρχε ο Μονομαχος.ς. Εσπασε το φραγμα των 100m budget και ανοιξε τον δρομο για τις μελλοντικες μεγαλου κοστους υπερπαραγωγες,και εδωσε την εμπειρια στα στουντιο για το πως να διαχειριζονται ριψοκινδυνα προτζεκτς υπερμεγεθους προυπολογισμου.Χωρις Τιτανικο,δεν θα ειχαμε τον Αρχοντα. Επισης ανετρεψε τελειως το κατεστημενο με το ανδρικο προτυπο του πρωταγωνιστη.Πλεον ειναι νεος,ωραιος και bad boy.Και απεδειξε οτι ενας αγνωστος ηθοποιος με τα παραπανω προσοντα ειναι αρκετος για να σηκωσει στους ωμους του μια μεγαλη ταινια,και η αναγκη για big name star δεν καθισταται πλεον τοσο απαραιτητη.Φυσικα απεδειξε την μεγαλη καταναλωτικη δυναμη που εχει το δημογραφικο κομματι των νεαρων κοριτσιων.Τα κοριτσοπουλα δεν χορταινανε να βλεπουν το "κωλοπαιδο" Ντικαπριο να αποπλανει την "μυξοπαρθενα" Γουινσλετ.Το Χολυγουντ το επιασε το μηνυμα,και αρχισε να προωθει αυτο το μοντελο του γοη πρωταγωνιστη με στοχο τα κοριτσακια.Αν δεν υπηρχε ο Τιτανικος,δεν θα υπηρχε το Νew Moon. Εν ολιγοις ο Τιτανικος ηταν μια μεγαλη ταινια,απο οποια πλευρα και να την δει καποιος,ανεξαρτητως αν του αρεσε η οχι.and thats a fact.
Moderators Gi0 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2010 Moderators Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2010 Επισης ανετρεψε τελειως το κατεστημενο με το ανδρικο προτυπο του πρωταγωνιστη.Πλεον ειναι νεος,ωραιος και bad boy. Mε τον τιτανικο ξεκινησε αυτο?Ο Dean και o Βrando ηταν καρικατουρες του ντι καπριο ενα πραγμα? Το Χολυγουντ το επιασε το μηνυμα,και αρχισε να προωθει αυτο το μοντελο του γοη πρωταγωνιστη με στοχο τα κοριτσακια.Αν δεν υπηρχε ο Τιτανικος,δεν θα υπηρχε το Νew Moon. Αυτο ειναι στα...συν του τιτανικου? Εν ολιγοις ο Τιτανικος ηταν μια μεγαλη ταινια,απο οποια πλευρα και να την δει καποιος,ανεξαρτητως αν του αρεσε η οχι.and thats a fact. Ναι ειναι κατι διαφορετικο απ οσα ειχαμε συνηθισει.Το οποιο δεν τον κανει αυτοματα και αξιομνημονευτη σαν ταινια,κατι που συζηταμε εδω νομιζω.
KilliK Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2010 αχ αγορινα γιατι δεν διαβαζεις αυτα που σου γραφει ο αλλος; οχι τιποτα αλλο,αλλα αυτοακυρωνεσαι μονος σου. Mε τον τιτανικο ξεκινησε αυτο?Ο Dean και o Βrando ηταν καρικατουρες του ντι καπριο ενα πραγμα? Eφερε πισω στην μοδα το epic scale spectacle/human love story drama,oπως ηταν οι ταινιες της χρυσης δεκαετιας του Χολυγουντ,Ben Hur,Spartacus,Gone with the Wind,The Giant,etc. ευχαριστω που ερχεσαι στα λογια μου. Αυτο ειναι στα...συν του τιτανικου? απανταω στην ερωτηση γιατι δεν σβηστηκε ο Τιτανικος,αν δεν το εχεις παρει μυρωδια τοση ωρα.Το αν η επιδραση του ηταν θετικη η αρνητικη,αυτο αφηνεται στην κριση του καθενος.Ασε που εβαλα το παραδειγμα του Μουν ως το πιο φρεσκο. Ναι ειναι κατι διαφορετικο απ οσα ειχαμε συνηθισει.Το οποιο δεν τον κανει αυτοματα και αξιομνημονευτη σαν ταινια,κατι που συζηταμε εδω νομιζω. Mπα λαθος τα λες.Το γεγονος οτι ειναι μερος της Popular Culture δειχνει αν μη τι αλλο,πως εχει μεινει στο πανθεον των κλασικων ταινιων.
Moderators Gi0 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2010 Moderators Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2010 Το Χολυγουντ το επιασε το μηνυμα,και αρχισε να προωθει αυτο το μοντελο του γοη πρωταγωνιστη με στοχο τα κοριτσακια.Aν δεν εγραφες "αρχισε"δεν θα σου γραφα το παραπανω.Αρα λοιπον "συνεχισε να προωθει το μοντελο"και οχι"αρχισε".Αγορινα.απανταω στην ερωτηση γιατι δεν σβηστηκε ο Τιτανικος,αν δεν το εχεις παρει μυρωδια τοση ωρα.Το αν η επιδραση του ηταν θετικη η αρνητικη,αυτο αφηνεται στην κριση του καθενος.Ασε που εβαλα το παραδειγμα του Μουν ως το πιο φρεσκο.Το οποιο ξαναλεω δεν μου λεει απολυτως τιποτα για την αξια της ως ταινια.Και το οτι εβαλες το moon σαν παραδειγμα ειναι μια καλη ενδειξη. Mπα λαθος τα λες.Το γεγονος οτι ειναι μερος της Popular Culture δειχνει αν μη τι αλλο,πως εχει μεινει στο πανθεον των κλασικων ταινιων.Το ξερεις το ρητο για τις γνωμες φανταζομαι,δεν νομιζω πως αξιζει παραπανω αναλυση.
KilliK Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2010 Aν δεν εγραφες "αρχισε"δεν θα σου γραφα το παραπανω.Αρα λοιπον "συνεχισε να προωθει το μοντελο"και οχι"αρχισε".Αγορινα. βεβαια.του οτι περασανε μερικες δεκαετιες ηταν ενα μικρο διαλειμμα.σαν να λεμε η γεφυρα του Ριου-Αντιριου δεν αρχισε να φτιαχνεται το 1998,απλως συνεχισε το προηγουμενο φτιαξιμο του 19ου αιωνα. εντωμεταξυ ποιος σου ειπε εσενα οτι προωθουσαν το role model του Ντικαπριο απο τοτε; μπορει να εχει τα σπαργανα του εκει,αλλα δεν ηταν ο κανονας απο τοτε.Εδω ο κακομοιρος κωλοπαιδαρας Dean και δεν μπορουσε να ριξει την μη μου αυτου Taylor,ακομα και οταν εγινε πλουσιος.τι λεμε τωρα. Το οποιο ξαναλεω δεν μου λεει απολυτως τιποτα για την αξια της ως ταινια.Και το οτι εβαλες το moon σαν παραδειγμα ειναι μια καλη ενδειξη. αντε παλι.ποιος σου ειπε εσενα οτι προσπαθω να σε μεταπεισω για την αξια της ταινιας?.who cares για την γνωμη σου. καποιος ρωτησε γιατι δεν εσβησε η ταινια μετα απο δυο χρονια,και εξηγω οτι ποτε δεν εσβησε,αφου αλλαξε ως ενα βαθμο το σινεμα,κατι που ειναι αναγνωρισμενο.το Μοον ειναι ενα παραδειγμα.η γνωμη σου για το αν ειναι καλη η οχι,δεν εχει καμια σχεση με το αν επηρεασε η οχι το Holywood.jesus. Το ξερεις το ρητο για τις γνωμες φανταζομαι,δεν νομιζω πως αξιζει παραπανω αναλυση. ε ναι.Η σκηνη με τον Ντικαπριο και την Γουινσλετ να ειναι μαζι στην πρυμνη του πλοιου,πρεπει να ειναι iconic σε καποιο αλλο παραλληλο συμπαν.βεβαια.
Moderators Gi0 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2010 Moderators Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2010 who cares για την γνωμη σου Και νομισα πως καναμε συζητηση. Κοιτα συμπτωση..Μαντεψε ποιος δεν ενδιαφερεται πια για την δικη σου
fearwhatnow Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2010 Καλα μερικοι δεν μπορουν να καταλαβουν τι βλεπουν μου φαινεται.Το Hurt Locker ειναι αντιπολεμικη ταινια.Σαν το The Thin Red Line ενα πραγμα.Επισης για οσους βλεπουν 'βαθυ' κινηματογραφο τα Oscar 9 στις 10 περιπτωσεις ειναι για γελια.
KilliK Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2010 μην διαστρεβλωνεις το νοημα των προτασεων μου.εξαρχης η συζητηση ηταν για το impact της ταινιας,οχι για το αν μας αρεσει η οχι.εκει κολαει αυτο που ειπα για την γνωμη σου.τριτη φορα που το επαναλαμβανω και σταματω εδω.
Kasrith Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2010 μην διαστρεβλωνεις το νοημα των προτασεων μου.εξαρχης η συζητηση ηταν για το impact της ταινιας,οχι για το αν μας αρεσει η οχι.εκει κολαει αυτο που ειπα για την γνωμη σου.τριτη φορα που το επαναλαμβανω και σταματω εδω. Αλλο impact ταινιας, και αλλο το οτι συζητιεται ακομα ομως... Το ολο θεμα εδω δημιουργηθηκε μερικες σελιδες ποιο πριν οπου αναφερθηκε πως εσβησε ο Τιτανικος μετα απο 2 χρονια. Με ποιο κομματι αυτης της φρασης απορειτε? Ετυχε και διαβασα τις 6 σελιδες του Thread μονοκοπανια, και ουτε ενας δεν μου δωσε να καταλαβω πως συζητιεται ακομα η ταινια (περα απο αυτο το dead end τεννις που παιζεται βεβαια...)
Επισκέπτης Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2010 Καταρχας ο Τιτανικος δεν ειναι franchise.Δεν ειναι τριλογια,δεν εχουν γυριστει σηκουελς η πρικουελς,δεν εχουν φτιαχτει κομιξ,παιχνιδια,βιντεογκειμς,καρτουνς η και βιβλια που να εξιστορουν τις νεες περιπετειες του Τζακ και της Ροουζ,και να κρατανε το ενδιαφερον του κοινου αμειωτο.Ενολιγοις δεν ειναι star wars,lotr,harry potter η spiderman για να καθεται ενας λογικος ανθρωπος να αναρωτιεται γιατι ο κοσμος δεν ασχολειται με την ταινια μετα απο δυο,πεντε και 10 χρονια. Ούτε και το Fight Club έχει κάποιο από αυτά τα χαρακτηριστικά, ΚΑΙ ΟΜΩΣ συζητιέται ακόμα.
KilliK Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2010 Ούτε και το Fight Club έχει κάποιο από αυτά τα χαρακτηριστικά, ΚΑΙ ΟΜΩΣ συζητιέται ακόμα. Ti εννοεις συζητιεται; θα παω για καφε και θα αρχισω να συζηταω για το Fight Club? Mερος της Ποπ κουλτουρας εχει γινει,αυτο θελεις να πεις.Δεν λεμε κατι διαφορετικο.
Επισκέπτης Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2010 Όποτε κάνουμε λίστα για τις καλύτερες ταινίες, το Fight Club είναι μέσα στη συζήτηση. Ο Τιτανικός ποτέ. Δεν είναι ποπ κουλτούρα το Fight Club με τίποτα. Ο Τιτανικός δεν είναι μέρος καμίας κουλτούρας. Ας πούμε αν εγώ θέλω να μιλήσω με έναν φίλο μου για τον καταναλωτισμό ή για την έννοια της ελευθερίας ή συζητάμε για την ποιότητα της σκηνοθεσίας ενός έργου, και σε πολλές ακόμα συζητήσεις, μπορεί να αναφερθεί το Fight Club. Ο Τιτανικός που θα αναφερθεί; Σε μια κουβέντα για τους χαμένους έρωτες; Δε νομίζω. Ή σε μια κουβέντα για τα ειδικά εφφέ; Ξεπεράστηκαν και αυτά πλέον. Σε μια κουβέντα για τη σκηνοθεσία; Για τις ερμηνείες; Το πολύ πολύ να αναφερθεί σε μια κουβέντα για τον ίδιο τον Τιτανικό, αλλά και πάλι ως κάτι ιστορικά ανακριβές (όπως ελπίζω να γνωρίζεις ότι είναι).
Tilemaxx Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2010 One-hit wonder ήταν ρε παιδιά ο Τιτανικός. Επηρέασε την νεολαία των '90s αλλά ύστερα ξεχάστηκε. Απο την άλλη υπάρχουν πολύ πιο διαχρονικές ταινίες που συζητιούνται ακόμα όπως το T2, το Matrix, ο Άρχοντας κτλ...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.