ata1983 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2010 Εγω 2 ενδιαφεροντα στοιχεια βλεπω απο οσα παρεθεσε ο johny.A. Πληρωνουμε την ακριβοτερη βενζινη στην Ευρωπη ενω οι φοροι μας ειναι χαμηλοτεροι απο τον Ευρωπαικο μεσο ορο. Β. Ανα 1000 λιτρα (καθαρης) βενζινης στο πρατηριο μενει κερδος 22 ευρω. Και τα πρατηρια εχουν εργατες, ενοικια, κανουν συνεχως προσφορες με καρτες κλπ μλκιουλες. Ουτε το κοστος λειτουργιας τους δε θα πρεπε να βγαζουν... Αρα δυο τινα συμβαινουν. Η μας λεει ψεματα η ΕΕ, η καποιο κολπο εχουν βρει οι βενζιναδες για να βγαζουν κερδος. hint: Ηξερα μεχρι σημερα οτι η νοθεια παει συννεφο στη χωρα μας, αλλα δε περιμενα οτι το 99% των βενζιναδων πουλανε νοθευμενη βενζινη (η οποια να σημειωσουμε οτι δεν φορολογειται, αρα ιδου πως βγαινουν τα κερδη σε ενα πρατηριο). Γιατι με 22ευρω κερδος/1000 λιτρα θα ηταν ολοι οι ιδιοκτητες βενζιναδικων καταχρεωμενοι, και οχι πλουσιοι. Ουτε σπουργιτι δε θα μπορουσαν να ταισουνε. Α.Σωστά αλλά πρόσεξε τις ημερομηνίες, και ο φόρος πλέον είναι από τους πρώτους της ΕΕ, ο πίνακας που βλέπεις εκεί είναι για το 2009. Β.Όσο για τους βενζινάδες εκτός από νοθεία, υπάρχει και η έξτρα τιμολόγηση. Όλο και κάτι παραπάνω βάζουν από το 2% νομίζω που επιτρέπεται. Γ.Τέλος δες τα διυλιστήρια τι βγάζουν έξτρα σε σχέση με τις άλλες χώρες. Τρελά λεφτά
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 21 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2010 Α.Σωστά αλλά πρόσεξε τις ημερομηνίες, και ο φόρος πλέον είναι από τους πρώτους της ΕΕ, ο πίνακας που βλέπεις εκεί είναι για το 2009. Β.Όσο για τους βενζινάδες εκτός από νοθεία, υπάρχει και η έξτρα τιμολόγηση. Όλο και κάτι παραπάνω βάζουν από το 2% νομίζω που επιτρέπεται. Γ.Τέλος δες τα διυλιστήρια τι βγάζουν έξτρα σε σχέση με τις άλλες χώρες. Τρελά λεφτά Ε ναι σε οσα λες στο Β και το Γ ηθελα να καταληξω... Και μετα αναρωτιεμαι γιατι ολοι οι συνεργιατζηδες μου λενε οτι ειναι "σκα^$^#$%^" το φιλτρο βενζινης σε καθε σερβις. Συνοψιζοντας: Εχουμε την υψηλοτερη τιμη βενζινης στην Ευρωπη και παραλληλα εχουμε τη χειροτερη "βενζινη" στην Ευρωπη. value for money!
johnnyestia Δημοσ. 21 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2010 Και γιατί αυτό είναι ξεφτίλα; Θα προτιμούσες φόρο στο ψωμί για παράδειγμα; Δηλαδή η επόμενη εναλλακτική είναι να φορολογήσουν το ψωμί? Αν αντιμετώπιζαν αποτελεσματικά έστω μόνο το λαθρεμπόριο καυσίμων, η τιμή θα μπορούσε να ήταν πολύ πιο κάτω χωρίς να χάνει το Ελληνικό Κράτος ούτε σεντ. Προσπάθησε να καταλάβεις πως η βενζίνη δεν είναι είδος πολυτελείας αλλά είδος ανάγκης. Όπως σωστά λέει ο Midi, οι βενζινοπώλες σύμφωνα με τα νούμερα "αναγκάζονται" να γίνουν κλέφτες. Δεν είναι τυχαίο πως πολλά βενζινάδικα υπολειτουργούν και πάνε για κλείσιμο. Συμπερασματικά, τα διυλιστήρια ανέκαθεν θησαύριζαν με τις ευλογίες του κράτους. Το κράτος πρόσφατα αποφάσισε να βγάλει και τα δικά του σπασμένα ανεβάζοντας την τιμή της βενζίνης. Το αποτέλεσμα το βλέπουμε όλοι στην τσέπη μας κάθε φορά που πάμε να βάλουμε καύσιμο...
Super Moderators Thresh Δημοσ. 21 Ιουλίου 2010 Super Moderators Δημοσ. 21 Ιουλίου 2010 Δηλαδή η επόμενη εναλλακτική είναι να φορολογήσουν το ψωμί? φορολογείται με το ΦΠΑ για τρόφιμα
greenmachine Δημοσ. 21 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2010 Αισίως 1,46-1,48 , και είναι και φθηνά σε σχέση με άλλα πρατηρια. Πραγματικα, μακάρι να πάει 2€..Και ας επωμιστούμε το κόστος που θα μεταπηδήσει στα καταναλωτικά αγαθά. Όλοι ΜΜΜ, εκτός απο τους επαγγελματίες οδηγούς (που κινούνται δηλαδή στην πόλη για δουλειές)
ata1983 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2010 Αισίως 1,46-1,48 , και είναι και φθηνά σε σχέση με άλλα πρατηρια. Πραγματικα, μακάρι να πάει 2€..Και ας επωμιστούμε το κόστος που θα μεταπηδήσει στα καταναλωτικά αγαθά. Όλοι ΜΜΜ, εκτός απο τους επαγγελματίες οδηγούς (που κινούνται δηλαδή στην πόλη για δουλειές) Ειρωνικά το λές έτσι? Γιατί υπάρχουν και άνθρωποι εκτός Αθήνας
greenmachine Δημοσ. 21 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2010 Μα δεν αναφέρθηκα πουθενα στην Αθήνα..Είπα για τα μεγάλα αστικά κέντρα, όπου και γίνεται μεγαλύτερη χρήση του αυτοκινητου. Στις επαρχιακές πολεις, η χρήση είναι πολύ μικρότερη (fact), και η κατανάλωση πολύ χαμηλή, αφού δεν υπάρχει η κίνηση και οι ώρες αιχμής των πόλεων.
Anastazio Δημοσ. 21 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2010 Αισίως 1,46-1,48 , και είναι και φθηνά σε σχέση με άλλα πρατηρια. Πραγματικα, μακάρι να πάει 2€..Και ας επωμιστούμε το κόστος που θα μεταπηδήσει στα καταναλωτικά αγαθά. Όλοι ΜΜΜ, εκτός απο τους επαγγελματίες οδηγούς (που κινούνται δηλαδή στην πόλη για δουλειές) ...Εκτως πραγματικοτητας ομως...
greenmachine Δημοσ. 21 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2010 Όχι δεν είμαι εκτός πραγματικότητας, απλά ελπίζω πως αν πάει 2€,αυτό θα είναι η απαρχή για αλλαγή στη νοοτροπία μας, σχετικά με το περιβάλλον, τα ΜΜΜ, την άσκηση..Δε λέω ότι τα 2€ είναι ένα θετικό μετρο, αλλά ένα κακό μπορεί να δημιουργήσει άλλα καλά..
Super Moderators paredwse Δημοσ. 21 Ιουλίου 2010 Super Moderators Δημοσ. 21 Ιουλίου 2010 Όχι δεν είμαι εκτός πραγματικότητας, απλά ελπίζω πως αν πάει 2€,αυτό θα είναι η απαρχή για αλλαγή στη νοοτροπία μας, σχετικά με το περιβάλλον, τα ΜΜΜ, την άσκηση..Δε λέω ότι τα 2€ είναι ένα θετικό μετρο, αλλά ένα κακό μπορεί να δημιουργήσει άλλα καλά.. Οπότε ο τύπος από τη Θήβα που δουλεύει στο Αλιβέρι, για παράδειγμα, θα πάει (σύμφωνα με την εντός πραγματικότητας γνώμη σου) με το αστικό;
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 21 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2010 Eχει ενα point σε αυτο που λεει περι ελληνικης νοοτροπιας ως προς το αυτοκινητο και τα ΜΜΜ, καθως ειμαστε υπερβολικοι στη χρηση του αυτοκινητου. Αλλα ειναι εξισου ελληνικη νοοτροπια η ισοπεδωτικη λογικη "πατε τη βενζινη 2 ευρω για να γινουμε ανθρωποι", οποτε χανει οποιο point ειχε αρχικα.
Super Moderators paredwse Δημοσ. 21 Ιουλίου 2010 Super Moderators Δημοσ. 21 Ιουλίου 2010 Eχει ενα point σε αυτο που λεει περι ελληνικης νοοτροπιας ως προς το αυτοκινητο και τα ΜΜΜ, καθως ειμαστε υπερβολικοι στη χρηση του αυτοκινητου. Αλλα ειναι εξισου ελληνικη νοοτροπια η ισοπεδωτικη λογικη "πατε τη βενζινη 2 ευρω για να γινουμε ανθρωποι", οποτε χανει οποιο point ειχε αρχικα. Σύμφωνοι έχει ένα point. Αλλά πλέον, όταν οι εργασιακές και πραγματικές συνθήκες σου επιβάλουν να δουλεύεις σε ένα μέρος και να πηγαίνεις σε άλλο, είναι όχι απλά υπερβολή να λες "πάρε ΜΜΜ" (λες κι έχει παντού) αλλά και άγνοια της πραγματικότητας. Άλλο το Κυψέλη-Παγκράτι ή το Καλαμαριά-Βενιζέλου κι άλλο το Πειραιάς-Καπανδρίτι.
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 21 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2010 Σύμφωνοι έχει ένα point. Αλλά πλέον, όταν οι εργασιακές και πραγματικές συνθήκες σου επιβάλουν να δουλεύεις σε ένα μέρος και να πηγαίνεις σε άλλο, είναι όχι απλά υπερβολή να λες "πάρε ΜΜΜ" (λες κι έχει παντού) αλλά και άγνοια της πραγματικότητας. Άλλο το Κυψέλη-Παγκράτι ή το Καλαμαριά-Βενιζέλου κι άλλο το Πειραιάς-Καπανδρίτι. Καλα γενικα το Λεκανοπεδιο ειναι πονεμενη ιστορια σε αυτο το θεμα για τους λογους που αναφερεις και για διαφορους ακομα. Αλλα πχ σπουδαζα στη Λαρισα, η οποια ειχε αξιοπιστα και γρηγορα ΜΜΜ και ως πολη εχει μικρες αποστασεις. Παρολα αυτα το μποτιλιαρισμα μποτιλιαρισμα τις ωρες αιχμης. Σε κατι τετοιες περιπτωσεις φανταζομαι πως αναφερεται. Αλλα η αντιπετωπιση προφανως δεν ειναι να γινει ακομα πιο παραλογη η τιμη της βενζινης.
ata1983 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2010 Μα δεν αναφέρθηκα πουθενα στην Αθήνα..Είπα για τα μεγάλα αστικά κέντρα, όπου και γίνεται μεγαλύτερη χρήση του αυτοκινητου. Στις επαρχιακές πολεις, η χρήση είναι πολύ μικρότερη (fact), και η κατανάλωση πολύ χαμηλή, αφού δεν υπάρχει η κίνηση και οι ώρες αιχμής των πόλεων. wake up φίλε! Η Αθήνα είναι συγκεντρωμένη όχι η επαρχία. Εγώ αυτή τη στιγμή πηγαινοέρχομαι μεταξύ 3 πόλεων για να κάνω τη δουλειά μου. Ο άλλος έχει πεδίο δράσης όλη την Ήπειρο ή όλη τη Θράκη. Πιο αραιοκατοικιμένες περιοχές θέλουν και μεγαλύτερο πεδίο δράσης. Την ίδια βενζίνη καίω μη σου πω και περισσότερη. Άστο όμως αυτό, στο άλλο που σου λέω. Αν έρθεις και αγοράσεις κάτι από εμένα, πως θα σου φαινόταν να στο δώσω Χ10 του κόστους. Αισχροκέρδια δεν θα φώναζες. Για το κράτος γιατί να μην είναι διαφορετικό. Εγώ ξέρω ότι κάποιοι κλέβουν και επειδή δεν μπορούνε να τους πιάσουνε ή δεν θέλουνε μας πηδά@#νε εμάς όσο μπορούν. Για αυτό επιχειρήματα να πάει 2 ευρώ για να χρησιμοποιήσουμε τα ΜΜΜ είναι τελείως άκυρα. Οι άνθρωποι γίνονται παντού σωστοί μέσω της παιδίας και όχι επειδή τους πονάει το πορτοφόλι. Επειδή έχω δεί από Αθήνα αν σε βολεύει το μετρό αλλά εσύ παίρνεις αμάξι και ψάχνεις 1 ώρα να παρκάρεις δε θα φταίει η φθηνή βενζίνη, εσύ είσαι ο μαλά@#@ της υπόθεσης. Ας πάμε και το ουίσκι στα 500 ευρώ το μπουκάλι να μην πίνουνε όταν οδηγάνε. Σωστό ε?
ikaruga24 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2010 Στα νησιά η βενζίνη έχει 1,73 Confirmed. Ειναι στην Corfu το φιλαρακι μου με την κοπελια του και μου λεει οτι η φθηνοτερη που βρηκε εκει εχει 1.71 ---------- Προσθήκη στις 19:42 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 19:38 ---------- Μα δεν αναφέρθηκα πουθενα στην Αθήνα..Είπα για τα μεγάλα αστικά κέντρα, όπου και γίνεται μεγαλύτερη χρήση του αυτοκινητου. Στις επαρχιακές πολεις, η χρήση είναι πολύ μικρότερη (fact), και η κατανάλωση πολύ χαμηλή, αφού δεν υπάρχει η κίνηση και οι ώρες αιχμής των πόλεων. I am sorry? WAT?? Δεν ειμαστε καλα. Χωρις πλακα απο που εβγαλες αυτα τα συμπερασματα?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.