Προς το περιεχόμενο

Βάλτε βενζίνη σήμερα! Αύριο θα είναι πιο ακριβή!

Physics_Rulez

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 126
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Σωστό αλλά αν οδηγάς έτσι σέρνεσαι στο δρόμο και σπάνε τα νεύρα σου

ειδικά αν είσαι γκαζοφονιάς

φιλε αν εισαι γκαζοφονιας θα το πληρώσεις και θα γουσταρεις! Οι μαλακίες και οι καύλες πληρώνονται σ'αυτον τον κόσμο, και το συγκεκριμένο ειναι και μαλακία και καύλα!! :-D

Δημοσ.

επειδή κυρίως κινουμαι μέσα στην πόλη δεν μπορώ να τρεξω. Συνήθως η περισσότερη κατανάλωση ήταν στις επιταχυνσεις σε 1η και 2α. Μην φανταστείς τρέλα πράγματα όμως. Γενικά το προσέχω το car οπότε ένας λόγος παραπάνω να οδηγησω και πιο σωστά από άποψη κατανάλωσης

Sent from my iPhone using Insomnia.app

Δημοσ.

Στην πόλη το άσχημο είναι το σταμάτα ξεκίνα

Όμως τις περισσότερες φορές σπάνε τα νεύρα σου και είτε για να προλάβεις τη δουλειά σου είτε με τις βλακείες που βλέπεις αναγκάζεσαι να γκαζώνεις και παύεις να προσέχεις την οικονομία για να γλιτώσεις 2-3 €

• Moderators
Δημοσ.

Σωστα. Εχει υπολογιστει οτι ο Ελληνας το λατρευει το αμαξι του. Και ειναι διατεθειμενος μεχρι 1,5 ευρω το λιτρο να το πληρωνει ευχαριστως.

Βρε δε παν να δουν αν ερχονται; :mad:

Δημοσ.

Από που περιμένεις να τα πάρουνε. Από τους σάπιους? Αφού υπάρχουν οι μ....ες και πληρώνουν.

Πάμε για 1.7/λίτρο?

Δείτε το σαν δωρεά. Για κάθε ένα λίτρο θα χαρίζουμε άλλο ένα στο φτωχό μας κράτος.

• 5 μήνες μετά...
Δημοσ.

Ξεθάβω το νήμα για να παραθέσω σε πίνακα την ξεφτίλα του Ελληνικού Κράτους:

kausima.png

Κοινώς το 62,8% των χρημάτων που πληρώνουμε στο πρατήριο είναι καθαροί φόροι.

Δημοσ.

Θα μπορούσες να βρεις τον αντίστοιχο 2ο πίνακα για τις άλλες χώρες που έχεις (Ολλανδία-Δανία)? Πολύ καλή δουλειά, καιρό έψαχνα κάτι τέτοιο.

Είμαι σίγουρος ότι εκτός από το μαμή@#σι στους φόρους τρώμε και ένα καλό από τα διυλιστήρια.

Δημοσ.
Θα μπορούσες να βρεις τον αντίστοιχο 2ο πίνακα για τις άλλες χώρες που έχεις (Ολλανδία-Δανία)? Πολύ καλή δουλειά, καιρό έψαχνα κάτι τέτοιο.

Είμαι σίγουρος ότι εκτός από το μαμή@#σι στους φόρους τρώμε και ένα καλό από τα διυλιστήρια.

Και ω ναι, έχεις δίκιο.

Κοίτα εδώ τον πίνακα στην σελίδα 8. Πέρυσι τον Γενάρη ο μέσος όρος άμεσων φόρων στα καύσιμα στην Ευρώπη ήταν 69%.

Δημοσ.
Ξεθάβω το νήμα για να παραθέσω σε πίνακα την ξεφτίλα του Ελληνικού Κράτους:

Κοινώς το 62,8% των χρημάτων που πληρώνουμε στο πρατήριο είναι καθαροί φόροι.

Και γιατί αυτό είναι ξεφτίλα; Θα προτιμούσες φόρο στο ψωμί για παράδειγμα;

Δημοσ.

Γιατί, νομίζεις ότι το αυξημένο κόστος της βενζίνης, δεν μεταφέρεται στο κόστος του ψωμιου, των τροφίμων και οτιδήποτε άλλο;

Δημοσ.
Και ω ναι, έχεις δίκιο.

Κοίτα εδώ τον πίνακα στην σελίδα 8. Πέρυσι τον Γενάρη ο μέσος όρος άμεσων φόρων στα καύσιμα στην Ευρώπη ήταν 69%.

σελ.12 είναι όλο το ζουμί, η τιμή που βγαίνει από τα διυλιστήρια είναι από τις πιο ακριβές ( η 2η).Είναι βέβαια πολύ παλιές τιμές, για το 2010 πρέπει να βρούμε.

Γιατί πρέπει κάτι να δεκαπλασιαστεί οπωσδήποτε? ΔΕν μπορούμε να έχουμε φυσιολογικούς φόρους? Εγώ αν σου πουλήσω κάτι 10 φορές πάνω από το κόστος θα τη δεχτείς τη δικαιολογία του στυλ: Έλα μωρέ δεν σου κόβω και το ψωμάκι.

Και τέλος επηρεάζει και το φαγητό ναι, όταν πρέπει να ξοδεύω παραπάνω για να κάνω τη δουλειά μου, μου μένουν λιγότερα και να φάω.

Δημοσ.

Εγω 2 ενδιαφεροντα στοιχεια βλεπω απο οσα παρεθεσε ο johny.

A. Πληρωνουμε την ακριβοτερη βενζινη στην Ευρωπη ενω οι φοροι μας ειναι χαμηλοτεροι απο τον Ευρωπαικο μεσο ορο.

Β. Ανα 1000 λιτρα (καθαρης) βενζινης στο πρατηριο μενει κερδος 22 ευρω. Και τα πρατηρια εχουν εργατες, ενοικια, κανουν συνεχως προσφορες με καρτες κλπ μλκιουλες. Ουτε το κοστος λειτουργιας τους δε θα πρεπε να βγαζουν... Αρα δυο τινα συμβαινουν. Η μας λεει ψεματα η ΕΕ, η καποιο κολπο εχουν βρει οι βενζιναδες για να βγαζουν κερδος.

hint: Ηξερα μεχρι σημερα οτι η νοθεια παει συννεφο στη χωρα μας, αλλα δε περιμενα οτι το 99% των βενζιναδων πουλανε νοθευμενη βενζινη (η οποια να σημειωσουμε οτι δεν φορολογειται, αρα ιδου πως βγαινουν τα κερδη σε ενα πρατηριο). Γιατι με 22ευρω κερδος/1000 λιτρα θα ηταν ολοι οι ιδιοκτητες βενζιναδικων καταχρεωμενοι, και οχι πλουσιοι. Ουτε σπουργιτι δε θα μπορουσαν να ταισουνε.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...