Προς το περιεχόμενο

Φθηνοτερο CD-R & CD-RW disk?

MikeNuke

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ηθελα να μαθω ποσο εχετε βρει το φθηνοτερο δισκακι και στις 2 κατηγοριες.Φυσικα εχει noname.

Εγω εχω βρει στη θεσσαλονικη CD-R me 100 drx μαρκα arcadia multispeed x52 700mb

και CD-RW με 400 δρχ marka traxdata 650mb x4

Aπο ποιοτητα λενε?

Δημοσ.

Αν κι όταν είχα ρωτήσει κι εγώ πριν καμιά βδομάδα σε post μου στην insomnia για τιμές της Diskimpex στα άδεια cds μου είπαν "άνοιξε κανα περιοδικό να δεις τη διαφήμιση της diskimpex"..., εγώ θα σας πω τα εξής:

Ανάλογα με την παραγγελία 100αδα, 200, 500, ή 5000 (!) (οι τιμές της Diskimpex ποικίλουν (όπως μπορείτε να δείτε και στα περιοδικά.)

Τιμές ξεκινούν από 0,19+φπα για τα yaden χωρίς logo 48Χ (πάντα 700ΜΒ) στην 100αδα (και 0,18/200αδα, 0,17/500αδα 0,14/5000αδα!), αν και δεν θα τα συνιστούσα χωρίς logo...

Αντίστοιχα τα Taiyo yaden gold48X με logo ξεκινούν από 0.23+φπα/100αδα, 0.22/200αδα

Εγώ προτίμησα τα mitsui SG 48X (mam-e πλέον) με logo και τιμή 0.23+φπα/100αδα και 0.22/200αδα, 0.21/500αδα. Κορυφαία ποιότητα, γράφονται όντως με 48Χ στο Plextor, πολύ ευανάγνωστα από το εκλεκτικό cdrom μου και με χρωστική φθαλοκυανίνης της Mitsui ! (Τιμή ίδια με τα Yaden gold)

Υπάρχουν και τα Mam-e gold (πιστεύω τα καλύτερα) που ξεκινούν αντίστοιχα από τα 0.25+φπα/100αδα (2λεπτά ακριβότερα δηλ από τα SG)

Τώρα κάτι άλλα cds του τύπου Allstar, princo και φυσικά noname τα θεωρώ πολύ χειρότερα ποιοτικά αν κρίνω από το spinnaρισμα του cdrom μου

Τα mitsui είναι πάρα πολύ ευανάγνωστα, όπως και τα Yaden!

Εγώ τα παρήγγειλα με αντικαταβολή και ήλθαν σε πάρα πολύ καλή συσκευασία. (μιας και στην επαρχία οι έμποροι μας θεωρούν κοροιδάρες και μας πασάρουν τα άδεια cds σε εξωφρενικές τιμές!)

Θα ζητήσω και ποσοστά από την Diskimpex για τη διαφήμιση! :grin:

Δημοσ.

Τα ταχυδρομικά δεν είναι πολλά βρε παιδιά. (γύρω στα 8-9 euro) Και στο κάτω-κάτω μπορείτε να παραγγείλετε και 2-3 φίλοι πχ μια 500άδα ή 5000άδα :P :grin: και να πληρώσετε πχ και από 3-5 euro o καθένας για τα ΕΛΤΑ

Δεν είναι απλά μόνο φθηνά αυτά τα δισκάκια. Είναι ΠΟΛΥ ποιοτικά! ;)

Έχει μάλιστα και κάποια νέα δισκάκια μάρκας Plextor (!) με χρωστική επίσης Taiyo Yaden λίγο ακριβότερα από τα απλά Taiyo Yaden.

Diskimpex! B)

Δημοσ.

Vre paidia egw phra auta ta Mitsui MAM-E Gold Ultra (Spindle) kai gia na sas pw thn alhtheia den eimai kai polu euxaristhmenos. Perimena na dw kati san ta palia kala mitsui Gold pou eixa alla den htan ta idia. Vevaia oloi pou rwthasa lene oti einai para polu kala alla emena den mou gemizoun to mati. Auto pou me ksenerwse einai to xrwma tous... Den einai ekoino to vat8u xrusafi pou htan palia... Egw 8elw na ta poulhsw an endiaferetai kaneis as mou steilei pm!

Δημοσ.

Exete kapoio prog pou na briskei apo ti uliko einai ftiagmena ta cd's ?? xexexe ..... apo Diskimpex exw parei mitsui ametrhtes fores..... (h pitsirika ekei kalh e ? xaaxxa ) loipon ...... phra kai kapoia noname xwris koutaki apo to plaisio ...... otan ta check me to prog .... eida ...... oti einai to idio cd !! h monh diafora htan oti ftiaxnontai se diaforetika ergostasia..... sugekrimena....to Mitsui : Mitsui Toatsu Chemicals inc

enw to noname .... Taiyo Yuden Company LTD ....... alla ta cd einai idia poiothta....apo to idio uliko !!! alla exw kai kati alla noname apo to idio ergostasio pou einai XALIA !! (kai ta eixa parei mazi idia timh )

Ta intenso pou einai MAYRA apo katw san na einai gnhsio cd tou PS ta exei dei kaneis ?? einai polu kala cdakia

Δημοσ.

Δε νομίζω ότι πρέπει να κρίνουμε ένα δισκάκι από το τί χρώμα το έχουν βάψει στην πάνω όψη... Τί διαφορά δηλ θα είχε αν ήταν χρυσό, πράσινο, κίτρινο ή ρόζ? Το θέμα είναι τί χρωστική έχει και από ποιόν κατασκευαστή είναι φτιαγμένη αυτή. (όπως μπορείτε να δείτε με το CDRidentifier)

Και όταν μιλάμε για Taiyo Yaden μιλάμε για κορυφαίο κατασκευαστή, ενώ και η Mitsui έχει μεγάλη παράδοση στο χώρο.

Taiyo Yaden διάφανα έχει και η Diskimpex απ' ότι ξέρω. Αν και δεν τα έχω δει, δε σημαίνει ότι επειδή είναι διάφανα είναι και της πλάκας.

Και τα Plextor δισκάκια απ' ότι είδα έχουν χρωστική της Taiyo Yaden και δε νομίζω ότι η Plextor θα διάλεγε 2οκλασσάτο κατασκευαστή.

ʼρα μη συγχέουμε τα τελείως noname του Πλαισίου (που εγώ και μόνο που τα έπιανα λίγο άφηναν δαχτυλιές και έφευγε η γυαλάδα τους...) με τα Taiyo Yaden χωρίς label.

Εγώ προσωπικά έμεινα απόλυτα ευχαριστημένος με τα mam (Mitsui) γιατί το Plextor cdrom μου δυσκολεύονταν να διαβάσει κάποια "All star" που είχαν και διάφορα χρώματα στην πάνω όψη.

Τώρα αν κάποιος θέλει να πάρει TDK, Vermatim κλπ θα δώσει πολύ περισσότερα χρήματα και δεν ξέρω αν θα έχει και καλύτερη ποιότητα...

Δημοσ.

file doc1000 den enoousa thn panw opsh tou cd alla thn katw. Egw kenerwsa giati nomiza oti htan opws ta palia mitsui pou hksera. Auto vevaia den sumainei oti ta cds den einai kala, apla tha protimousa na ta eixa testarei... Exw mitsui gold kai verbatim Plus para polu palia kai orismena se a8lia katastash ta opoia kanoun full copy sto disko...

Ta verbatim (ta Plus) egw ta epairna gurw sta 24 liria ta 100... Alla edw den ta vriksw pou8ena se tetoies times :(

Thn epomenh fora tha parw ta plextor apo Disk Impex na dw ti lene kai auta......

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...