melody Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2010 Καλησπέρα. Έχει κανείς το XPS 1330 και να έχει εγκαταστήσει Windows 7? Θέλω να ξέρω αν υπάρχει κάποια στάνταρ διαδικασία με τη σειρά που θα βάλεις τα drivers (αναγκαστικά των vista). Έκανα την εγκατάσταση, (δεν πέρασα ποτέ από τα vista, πρώτο boot ήταν και το format). Κακώς τελικά, γιατί τώρα δεν ξέρω ΤΙ ΕΧΕΙ μέσα και μέχρι που πρέπει να το πάω. Δεν θέλω πχ καθόλου την κάμερα το δαχτυλικό αποτύπωμα κτλ. Θα χρησιμοποιηθεί 100% για μουσική (DJ). Έβαλα τα 7 (καθαρή εγκατάσταση), βρήκε όσα drivers μπόρεσε, την κάρτα γραφικών την βρηκε σαν standard VGA και πέρασα τα drivers της Nvidia, βρήκε 2 ακόμη άγνωστες συσκευές και στην τύχη (περνούσα τα drivers απο το CD), τις βρήκε και αυτές (Άγνωστη συσκευή συστήματος - καμία βοήθεια). ΟΛΑ ΚΑΛΑ, αυτό που δεν μου αρέσει είναι η ταχύτητα στα γραφικά. Καπως το AERO ζορίζεται, τα παράθυρα αφήνουν ίχνος αν τα μετακινήσεις γρήγορα, ενώ το κλείσιμο του (το εφέ που τα ρουφάει) κάπως σπάει στην κίνηση. Γενικά ότι έχει σε scroll δεν με ευχαρίστησε. Λέω, υπάρχει καμία διαδικασία, κάποια σειρά να περάσουν τα drivers?
oDiafanos Δημοσ. 10 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2010 Καλησπερα, Εχω το 1330 και γω! Τα Vista τρεχουν καλα στο συγκεκριμενο laptop αλλα και γω 7 εχω βαλει.. του ταιριαζουν καλυτερα! Πολυ καλο μηχανημα αν εξαιρεσεις την nvidia 8400GS που κανει νερα λογω θερμοκρασιων .. μεχρι και μητρικη αλλαξα για παρτη της ! Μαλλον γιαυτο σου κανει νερα και εσενα στα γραφικα που λες .. η μπορει επισης να ειναι οι drivers (αν δεν εχεις βαλει τους τελευταιους της nvidia για την 8400GS) αλλα πιο πιθανο βλεπω το πρωτο .. εκτος, μιας και δεν ξερεις το set up του, αν εχεις την απλη vga της intel με την οποια ειναι εφοδιασμενο το απλο 1330 .. οποτε λογικα ολα αυτα που σου κανει .. Για να εισαι πιο σιγουρος βαλε πανω κανενα προγραματακι που βλεπει τα στοιχεια των συσκευων .. π.χ. Everest αν το ξερεις, για να δεις στα σιγουρα τι συσκευες εχει μεσα αλλα και να μπορεις να ελεγχεις και καμια θερμοκρασια!!! Οσον αφορα τους υπολοιπους drivers δεν νομιζω οτι υπαρχει καποια συγκεκριμενη σειρα που πρεπει να τους βαλεις .. οτι του περνας αυτο βρισκει .. αν περνας καποιο driver και η συσκευη δεν θελει να παιξει .. απο οτι εχω δει και γω .. πρεπει να βρεις αλλο driver
pp6210 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2010 και εγώ έχω το xps1330 και του πέρασα τα 7 σε καινούργιο δίσκο 7,500 στροφών, και δεν το αναγνώριζα το λαπτοπάκι μου!!! Όντως 2-3 drivers δεν μου τους αναγνώρισε στο setup αλλά με στο cd της DELL έχει ένα προγραμματάκι που ψάχνει το configuration του λαπτοπ σου και σου προτείνει τους drivers που υπάρχουν στο ίδιο το cd, γιατί αλλιώς είναι λίγο μπέρδεμα. Αλλά με αυτό σώθηκα, γιατί ήταν όλα unknown devices και δεν έβγαζα άκρη, ήταν σίγουρα το touchpad, fingerprint και νομίζω το bluetooth. Εγώ, επειδή πάω "σιγά και σταθερά" (και είχα και χρόνο), έπαιρνα ένα acronis image πριν δοκιμάσω τους drivers από το cd, και έτσι όλα πήγαν καλά μέχρι που αναγνώρισε όλες τις συσκευές. Εννοείται οτι κάνεις restart μετά από κάθε driver έτσι? Ψάξτο λίγο με το cd της DELL και κάνε τις δοκιμές σου, είναι πραγματικά πολύ σταθερό με τα 7άρια, με τα βιστα ζοριζότανε και κόλαγε στο shutdown καμμιά φορά. Για τα γραφικά δεν μπορώ να κρίνω γιατί έτσι και αλλιώς το αερο το έχω απενεργοποιήσει.
michalis2610 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2010 Καλησπέρα. Έχει κανείς το XPS 1330 και να έχει εγκαταστήσει Windows 7? Θέλω να ξέρω αν υπάρχει κάποια στάνταρ διαδικασία με τη σειρά που θα βάλεις τα drivers (αναγκαστικά των vista). Γειά χαρά, κάποια στάνταρ διαδικασία δεν υπάρχει αλλά προς ελλαχιστοποίηση προβλημάτων ακολουθούμε την παλιά καλή συνταγή που λέει ότι αν μας ζητηθεί να γίνει επανεκκίνηση να την κάνουμε και να μην βιαστούμε να περάσουμε πρώτα όλους τους οδηγούς. Έκανα την εγκατάσταση, (δεν πέρασα ποτέ από τα vista, πρώτο boot ήταν και το format). Κακώς τελικά, γιατί τώρα δεν ξέρω ΤΙ ΕΧΕΙ μέσα και μέχρι που πρέπει να το πάω. Δεν θέλω πχ καθόλου την κάμερα το δαχτυλικό αποτύπωμα κτλ. Θα χρησιμοποιηθεί 100% για μουσική (DJ). Θα αντιπρότινα να περάσεις όλους τους οδηγούς ακόμα και αν δεν προβλέπεται να γίνει χρήση της υποσυσκευής. Μια φορά θα τη χρειαστείς για και θα χαλαστείς γιατί θα τύχει να μην έχεις ιντερνετ, να μην έχεις χρόνο για εγκτάσταση κτλ...επείσης ειδικά το δακτυλικό αποτύπωμα πιθανόν να σου είναι ΠΟΛΥ χρήσιμο για να αποφύγεις κάποιος να κάνει "ταρζανιές" στο φορητό σου.. ΟΛΑ ΚΑΛΑ, αυτό που δεν μου αρέσει είναι η ταχύτητα στα γραφικά. Καπως το AERO ζορίζεται, τα παράθυρα αφήνουν ίχνος αν τα μετακινήσεις γρήγορα, ενώ το κλείσιμο του (το εφέ που τα ρουφάει) κάπως σπάει στην κίνηση. Γενικά ότι έχει σε scroll δεν με ευχαρίστησε. Το πρόβλημα που αναφέρεις είναι καθαρά θέμα οδηγού. Κατέβασε από το http://support.dell.com/support/downloads τον τελευταίο οδηγό και θα λυθεί. Για να δεις τη σύνθεση του φορητού σου μπορείς είναι να χρησημοποιήσεις ένα utility σαν το everest όπως αναφέρθηκε ή μέσω του Dell Support με χρήση του service tag που βρίσκεται στο κάτω μέρος του φορητού σου. Αυτά τα ολίγα... ΥΓ1. Πριν από περίπου 3 μήνες στο δικό μου 1330 χτύπησε ο σκληρός. Τηλ. στο customer service που αλλού?...στην Ινδία...τέλος πάντων μετά από 20'(!) συνεννόησης με το γατόνι από την Mumbai (?) τα καταφέραμε. Δύο μέρες αργότερα είχα το νέο δίσκο και όλα καλά. Σε γενικές γραμμές καλό σέρβις και σίγουρα εξυπηρετικό όπως οφείλει. Από εκείνη τη μέρα κράτησα μόνο Linux πλέον στο φορητό και αφότου λύθηκαν 1-2 προβληματάκια βρήκα την ησυχία μου μετά από 15 χρόνια χρήσης παραθύρων. ΥΓ2. Πρέπει να έχει απεργία για να ακούσουμε κανένα ξεχασμένο καλό τραγούδι στο ράδιο...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.