Προς το περιεχόμενο

Overclocking σε RAM-πόσο νόημα έχει;

Tsogkoku

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας παιδιά. Έστησα ένα καινούργιο πύργο και έχω παραγγείλει τις μνήμες KHX της Kingston dual dimm ddr3 με timings 7-7-7-24 και συχνότητα στα 1333 MHz. Cpu τον 955 phenom II της AMD και mobo αυτη:

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.526865&u=GIGABYTE-GA-770TA-UD3

Στη συνέχεια βέβαια άρχισα να σκέφτομαι μήπως έκανα βλακεία που δεν πήρα κάποια ram με υψηλότερη συχνότητα (λογικά με 9ρια timings όμως λόγω κόστους) η οποία να είχε ενδεχομένως και μεγαλύτερη ευελιξία στο overclocking. Δεν είμαι ιδιαίτερα σχετικός με το θέμα και ήθελα να σας ρωτήσω αν έχει πρακτικό νόημα το overclocking της ram από 1333 Mhz πχ στα 1600 η 1866-εννοώ διαφορά στην απόδοση και κατά πόσο αυτή γίνεται αισθητή. Πρέπει να ξενερώσω, ναι ή όχι τελικά; :P

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για το χρόνο σας!

Δημοσ.

Δεν έχει νόημα να κλοκάρεις τις μνήμες μόνες τους,δεν πρόκειται να δεις διαφορά στις επιδόσεις ή στην απόκριση του συστήματος σου.

Θα κλοκάρεις τις μνήμες μόνο αν ξεκινήσεις να κάνεις overclock και στον επεξεργαστή,πράγμα εύκολο για τις μνήμες γιατί ο cpu είναι ξεκλείδωτος και δεν χρειάζεται να πας ψηλά τις μνήμες.

Περίληψη:Όχι να μην ξενερώσεις,άλλωστε και αυτές που έχεις μπορούν άνετα να πάνε στα 160MHz με παραχωρήσεις στα timings.

Δημοσ.

Ναι, δεν το ανέφερα, καθώς το θεώρησα δεδομένο. Προφανώς εννοώ clocking της ram μαζί με το αντίστοιχο clocking της cpu. Απλά επειδή δεν έχω ξαναεπιχειρήσει κάτι τέτοιο, ρωτάω κατά πόσο είναι εμφανής μια τετοια διαφορά. Έχει και πρακτικά αποτελέσματα ή είναι μόνο για τη χαρά του boosting? (την οποία δεν υποβιβάζω φυσικα :P). Γιατί πχ είχα δει αυτές τις kingston:

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.552613&u=KINGSTON-KHX2000C9D3T1K2/4GX-DDR3-4GB-2X2GB-PC16000-2000MHZ-CL9-HYPERX-DUAL-CHANNEL-KIT

οι οποίες είναι στα ίδια λεφτά με την προσφορά, αλλά φαντάστηκα ότι έτσι κι αλλιώς, δεn πρόκειται να πιάσω 2000Mhz λόγω motherboard και προτίμησα αυτές που είπα στην αρχή λόγω χαμηλότερων timings. Μπορεί να το ψειρίζω πολύ, αλλά αν έχει όρεξη κανείς που ξέρει κάτι παραπάνω, ας πει μια γνώμη, να μάθουμε τίποτα κι εμείς!

Δημοσ.

αν ανοίξεις το CPU-z και δεις την ταμπέλα του SPD θα δεις τα profile της μνήμης. λογικά θα υποστηρίζει και 1500-1600MHz με CL8 ή CL9

Δημοσ.

Μην περιμένεις να δεις διαφόρα σε games κλπ από 1333 σε 1600+. Σε benchoκαταστάσεις μόνο. Αν θες να ασχοληθείς με O/C, ξεκίνα με αυτές που έχεις, να μάθεις κιόλας, και μετά βλέπεις.

Δημοσ.

Δε με ενδιαφέρουν οι bencho-καταστάσεις προς το παρόν, οπότε νομίζω ότι απάντησες στην απορία μου. Μπορεί να κάνω λίγο oc για το χαβαλέ αλλά προς το παρόν θα με ενδιέφερε περισσότερο αν έβλεπα κάποια διαφορά στην απόδοση. Ευχαριστώ και πάλι για τις γνώμες σας!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...