Προς το περιεχόμενο

Thunderbird και συγχρονισμός με διακομιστή (hotmail)

KleKoR

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έβαλα τον Thunderbird 3 και έχω το εξής πρόβλημα

Το gmail δουλεύει τέλεια

Στο hotmail όμως όταν μου έρχεται ένα καινούριο mail και το διαβάζω από το thunderbird συνεχίζει να φαίνεται ως μη αναγνωσμένο στο http://www.hotmail.com

Μπορεί να διορθωθεί αυτό;

Με το hotmail.gr τι παίζει; Δεν μπορεί να βρει αυτόματα τις ρυθμίσεις...

Ευχαριστώ

Δημοσ.

Αν χρησιμοποιείς pop3 δε νομίζω να πρέπει να στο δείχνει αναγνωσμένο. Επιπλέον εγώ χρησιμοποιώ thunderbird για το gmail και ποτέ δε μου τα δείχνει αναγνωσμένα στο webmail.

Δημοσ.

Βασικά θα 'χεις κάνει κάποιο λάθος. Υπάρχουν δύο τινά: ή δεν έχεις ρυθμίσει τον λογαριασμό να 'ναι POP3 ή έχεις επιλέξει να μένουν τα μηνύματα στον server για "Χ" μέρες. Σε κάθε περίπτωση, τσέκαρε τις ρυθμίσεις του λογαριασμού του hotmail σου στο Thunderbird.

Δημοσ.

Ο λογαριασμός είναι pop3, οι επιλογές έγιναν αυτόματα...

υπάρχει: φυλαξη των μηνυμάτων στο διακομιστή

για το περισσότερο 14 μέρες

και μέχρι να τα διαγράψω

είναι και τα δύο τικαρισμένα

αν τα "ξετικάρω" τι θα γίνει; εγώ δεν θέλω να διαγράφονται τα μηνύματα στον διακομιστή απλά θέλω να σημειώνονται ως αναγνωσμένα...

Δημοσ.

Ε τότε βγάλε το "μέχρι 14 ημέρες" γιατί θα διαγράφει τα παλαιότερα των 15 ημερών. Είσαι σίγουρος ότι δε διαβάζει τα μηνύματα σου κάποιος άλλος;

Δημοσ.

Δεν υπάρχει τέτοιο θέμα... έκανα μερικά τεστ στέλνοντας μαιλ για να δω τι παίζει στο gmail και αν το mail το διαβάσω απο το thunderbird τότε σημειώνεται ως αναγνωσμένο στο gmail και το αντίθετο... στο hotmail δεν συμβαίνει αυτό...

απο ότι πρόσεξα το gmail είναι imap και όχι pop3 αν παίζει κάποιο ρόλο...

Δημοσ.

Επειδή είναι imap για αυτό σου το δείχνει διαβασμένο. Στο είχα επισημάνει στο #2 αλλά μάλλον το προσπέρασες. Για το hommail δες μήπως έχει αντίστοιχες ρυθμίσεις για imap.

Δημοσ.

Ναι έχεις δίκιο, δεν το κατάλαβα σε πρώτη ανάγνωση.

Θα κοιτάξω για imap και hotmail τι παίζει αργότερα μιας και πρέπει να φύγω τώρα και θα γράψω τι βρήκα

Ευχαριστώ πολύ γα την βοήθεια

Δημοσ.

Αντί να τσεκάρεις τα μαίηλ απο 2 (...3,4-10) σερβερς, ρύθμισε το Gmail να συνδέεται στο hotmail με pop3, να τα τραβάει ολα και -προαιρετικά- να τους βάζει ενα label για να ξεχωρίζουν (πχ. Hotmail).

και μετά ο Thunderbird θα τραβάει μονο απο gmail, τα πάντα.

προσεξε μονο την πρώτη φορά, να μην ξανακατεβάσεις όλα τα παλία του hotmail, ξανά.

Στο hotmail όμως όταν μου έρχεται ένα καινούριο mail και το διαβάζω από το thunderbird συνεχίζει να φαίνεται ως μη αναγνωσμένο

Οταν τραβάς τα μυνηματα με pop3 ,νομίζω αυτη ειναι η νορμάλ συμπεριφορά. Δηλ, και με yahoo.gr, και απο τον isp σου, να κατέβαζες,

μετά οταν θα μπεις στο αντίστοιχο webmail, θα τα δεις ως μη διαβασμένα. Εννοεί "μη διαβασμένα" στον συγκεκριμένο client, το webmail.

Δηλ. εξαίρεση δεν ειναι το hotmail, αλλα το Gmail, που τα εμφανιζει ως διαβασμένα.

To gmail δεν έχει την τυπική συμπεριφορά pop3 mail server. Δεν εχει σχέση το imap. gmail μπορεις να συνδεθεις και pop και imap. αλλα το pop3 δεν ειναι το στανταρ pop3.

Δημοσ.
...

To gmail δεν έχει την τυπική συμπεριφορά pop3 mail server. Δεν εχει σχέση το imap. gmail μπορεις να συνδεθεις και pop και imap. αλλα το pop3 δεν ειναι το στανταρ pop3.

random, έχει σχέση το ότι ο φίλος τράβαγε τα email με imap και όχι με pop3. Έγραψα νωρίτερα

...Επιπλέον εγώ χρησιμοποιώ thunderbird για το gmail και ποτέ δε μου τα δείχνει αναγνωσμένα στο webmail.

σαν πρωτόκολλο δουλεύω με pop3.

Μήπως θες να πεις κάτι άλλο και εχει γίνει παρερμηνεία;

Δημοσ.

Έψαξα λίγο το θέμα imap και hotmail και δεν σου παρέχει αυτή τη δυνατότητα η microsoft... Γίνεται μόνο μέσω τρίτου (izymail) και δεν έκατσα να ασχοληθώ...

Για το hotmail.gr ξέρει κανείς τις ρυθμίσεις γιατί αυτόματα δεν μου βγάζει κάτι...

Δημοσ.
έχει σχέση το ότι ο φίλος τράβαγε τα email με imap και όχι με pop3. Έγραψα νωρίτερα

... ... ... ... ... ... ... ...

Ο λογαριασμός είναι pop3, οι επιλογές έγιναν αυτόματα...

υπάρχει: φυλαξη των μηνυμάτων στο διακομιστή

-----------------

edit: (βλ.κάτω) , ζητώ συγνώμη. παρανόηση.

ισχυει η προταση μου να κατεβάζεις ,και τα του hotmail, απο το gmail.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...