pern112 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2010 η αναβαθμιση τελικα δε φαινεται να πετυχε ακομα εχω μια μομπο asrock 775dual-vsta. Μέχρι σήμερα είχα πάνω 2 σκληρούς scsi maxtor. Λόγω κολλημάτων και χώρου αποφάσισα να βαλω πανω εναν sata wd 320gb. Συνέδεσα πάνω στη μομπο το νεο σκληρο, εγινε το φορμαρισμα και μετά εγκατασταση των windows. Μετά το πέρας όμως δε μπουταρει το κομπιουτερ απο τον sata δισκο. Μου γράφει could not read from the selected boot disk. Check book path and disk hardware. Αποσύνδεσα όλους τους δισκους και το cdrom από τη μομπο, αφησα μονο τον sata και εχει παλι τα ιδια. Εχει κανεις καμια ιδεα τι φταιει? δεν έχω floppy αν χρειαζεται καμια πατεντα και θελω στο τελος να εχω πανω τον sata ως master για τα windows και τους δυο maxtor συνδεδεμενους ως slave (φυσικα τα τζαμπερακια τα εχω αλλαξει και το προβλημα ετσι και αλλιως υπαρχει και χωρις να εχω συνδεδεμενο τιποτα πανω στη μομπο) thanx! btw η εγκατασταση των xp ποτε δεν ολοκληρωθηκε αφου μετά την εγκατάσταση όλων των αρχείων απαιτείται επανεκίνηση για να μπει στην αρχικη οθονη και μετά να συνεχισει η εγκατασταση. Φυσικά εμένα αφού δεν μπουταρει απο τον δισκο δε φτανω ποτε σε αυτο το σημειο
xhack3rjn Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2010 Έκανες Clear CMOS μπας και έχεις αλλάξει κάτι. Υπάρχουν και άλλοι στο νετ που έχουν το ίδιο πρόβλημα. Κάποια λύση δεν γράφουν.
alex89 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2010 η αναβαθμιση τελικα δε φαινεται να πετυχε ακομα εχω μια μομπο asrock 775dual-vsta. Μέχρι σήμερα είχα πάνω 2 σκληρούς scsi maxtor. Λόγω κολλημάτων και χώρου αποφάσισα να βαλω πανω εναν sata wd 320gb. Συνέδεσα πάνω στη μομπο το νεο σκληρο, εγινε το φορμαρισμα και μετά εγκατασταση των windows. Μετά το πέρας όμως δε μπουταρει το κομπιουτερ απο τον sata δισκο. Μου γράφει could not read from the selected boot disk. Check book path and disk hardware. Αποσύνδεσα όλους τους δισκους και το cdrom από τη μομπο, αφησα μονο τον sata και εχει παλι τα ιδια. Εχει κανεις καμια ιδεα τι φταιει?δεν έχω floppy αν χρειαζεται καμια πατεντα και θελω στο τελος να εχω πανω τον sata ως master για τα windows και τους δυο maxtor συνδεδεμενους ως slave (φυσικα τα τζαμπερακια τα εχω αλλαξει και το προβλημα ετσι και αλλιως υπαρχει και χωρις να εχω συνδεδεμενο τιποτα πανω στη μομπο) thanx! btw η εγκατασταση των xp ποτε δεν ολοκληρωθηκε αφου μετά την εγκατάσταση όλων των αρχείων απαιτείται επανεκίνηση για να μπει στην αρχικη οθονη και μετά να συνεχισει η εγκατασταση. Φυσικά εμένα αφού δεν μπουταρει απο τον δισκο δε φτανω ποτε σε αυτο το σημειο Στο boot priority βάλε πρώτα το cd, μετά το σκληρό. Εδώ δες μήπως δεν έχεις ορίσει πρώτο τον wd. Μπορεί να έχει κρατήσει το bios σαν πρώτο, κάποιον από τους δύο maxtor που είχες. Στους sata σκληρούς το ποιος θα είναι master το καθορίζεις από το boot priority.
xhack3rjn Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2010 Στην συγκεκριμένη μητρική Primary είναι η SATA1 και Secondary η SATA2.
pern112 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2010 Στην συγκεκριμένη μητρική Primary είναι η SATA1 και Secondary η SATA2. [ATTACH]26274[/ATTACH] ειναι σε σατα1 και επισης ειναι σε priority για το βοοταρισμα. Βρηκα οτι το προβλημα αυτο υπαρχει στους δισκους wd και έγκειται στην ελλειψη drivers για τους δισκους αυτους με αποτελεσμα να μην τελειωνει την εγκατασταση. Θα ακολουθησω τη λυση που βρηκα και θα ενημερωσω...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.