Προς το περιεχόμενο

Ποια OS χρησιμοποιείτε στην αρχή της 2ης δεκαετίας του αιώνα μας;

parsifal

Ποια OS χρησιμοποιείτε στην αρχή της 2ης δεκαετίας του αιώνα μας;  

9 μέλη έχουν ψηφίσει

1. 1. Ποια OS χρησιμοποιείτε στην αρχή της 2ης δεκαετίας του αιώνα μας;

• Windows 7
      247
    • Windows Vista
      33
    • Windows XP
      117
    • Άλλη έκδοση Windows
      2
    • Ubuntu
      154
    • Άλλη έκδοση Linux (πείτε ποια)
      85
    • MacOSX
      103
    • Άλλο OS (πείτε ποιο)
      8
    • Αν επιλέξατε Windows, είναι τουλάχιστον μία κόπια που χρησιμοποιείτε «σπασμένη»; (επιλέξτε αν ναι)
      95
    • Αν επιλέξατε MacOSX, είναι τουλάχιστον μία κόπια που χρησιμοποιείτε «σπασμένη»; (επιλέξτε αν ναι)
      12
    • Αν επιλέξατε «Άλλο OS», είναι τουλάχιστον μία κόπια που χρησιμοποιείτε «σπασμένη»; (επιλέξτε αν ναι)
      1

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Μόνο η google μπορεί να μας δώσει σαφές δείγμα για το τι λειτουργικό χρησιμοποιείτε αυτή τη στιγμή.

Ούτε οι φίλοι μας, ούτε το insomnia.gr, ούτε το gamers.com ούτε το mageirisesendrasi.net

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 310
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Εντάξει, πιστεύω ότι τώρα αρχίσαμε να χαλάμε την συζήτηση... το "Αυτό το group αποτελεί μειοψηφία στους χρήστες pc σε όλον τον κόσμο" δεν στέκει και το ξέρεις...

Εντάξει, πιστεύω ότι τώρα αρχίσαμε να χαλάμε την συζήτηση... το "Αυτό το group αποτελεί μειοψηφία στους χρήστες pc σε όλον τον κόσμο" δεν στέκει και το ξέρεις...

Διαφωνώ. Το ότι οι on-board intel κάρτες και τα laptop είναι no1 σε πωλήσεις παγκοσμίως και με διαφορά, αποδεικνύει ότι οι pc gamers είναι μια μειοψηφία. (Άσε που όλες οι εταιρείες την κάνουν από το καράβι και πάνε κατά consoles μεριά)

Με την ίδια λογική και οι raid controllers που υπάρχουν σε όλες τις μητρικές πλέον αποδεικνύουν ότι κατά μεγάλο ποσοστό όλοι στα σπίτια μας έχουμε hardware raid...

Δεν χρειάζομαι link... οι 1000 εργαζόμενοι σε μια εταιρία με 1000 υπολογιστές έχουν σίγουρα >1000 pc σπίτι τους... εμένα με ενδιαφέρει το pc σπίτι τους. Σε αυτό σίγουρα το μεγαλύτερο ποσοστό έχει βάλει +1 κάρτα γραφικών εκτός της onboard και σίγουρα ΔΕΝ:

α) Διότι οι μισοί μπορεί να μπαίνουν από τη δουλειά τους

β) Άλλοι τόσοι μπορεί να έχουν dual boot συστήματα ή να έχουν έναν linux server και να surf-άρουν από win

γ) Πολλά μηχανήματα linux δε χρησιμοποιούνται για surf-άρισμα

δ) Πολλοί linux-άδες αλλάζουν την "ταυτότητα" του firefox ώστε να φαίνεται σαν IE

κτλ

Δεν χρειάζομαι link... οι 1000 εργαζόμενοι σε μια εταιρία με 1000 υπολογιστές έχουν σίγουρα >1000 pc σπίτι τους... εμένα με ενδιαφέρει το pc σπίτι τους. Σε αυτό σίγουρα το μεγαλύτερο ποσοστό έχει βάλει +1 κάρτα γραφικών εκτός της onboard και σίγουρα ΔΕΝ:

Οι 1000 εργαζόμενοι σε μια εταιρεία με 1000 υπολογιστές αποκλείεται να έχουν 1000 pc σπίτι τους, εκτός και αν ο υπολογιστής έχει 100% διείσδυση παγκοσμίως στα νοικοκυριά κάτι που απέχει ΤΕΡΑΣΤΙΑ από την πραγματικότητα.

Από σκόρπια στατιστικά που διαβάζω atm βλέπω π.χ. 80% στις ΗΠΑ και 25% διείσδυση των pc στην Ινδία. Αδυνατώ να βρω κάποιο νούμερο σε παγκόσμια κλίμακα, αλλά καταλαβαίνεις ότι ενδέχεται ο παγκόσμιος Μ.Ο. να είναι αρκετά χαμηλός.

---------- Προσθήκη στις 12:57 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 12:50 ----------

http://www.worldometers.info/computers/

σίγουρα δεν είναι 100%... το δικό μου το σκεπτικό είναι ότι μερικοί έχουν παραπάνω από 1... δεν έχει τόσο σημασία αυτό όμως γιατί το χαμηλό ποσοστό που δίνεις σε gamers έρχεται σε κόντρα με αυτό που λες για onboard κάρτες γραφικών...

ή θα δούμε ένα νούμερο χωρίς να εξετάζουμε αν είναι pc δουλειάς/σπιτιού/netbook κτλ και χωρίς φυσικά το α/β/γ/δ που έγραψες που σε καμία περίπτωση δεν ισχύει

ή θα εξετάσουμε μόνο τα δικά μας pc... αυτά που έχουμε με την θέληση μας (πχ εγώ τον τύφο από τον οποίο γράφω τώρα δεν τον έχω με την θέληση μου)

συνδυασμός και επιλεκτικά από τα παραπάνω δεν γίνεται να βγάλουν σοβαρά αποτελέσματα.

Σύμφωνα με το link που σου δίνω, έχουν πωληθεί 1 δισ. computer παγκοσμίως. Ο παγκόσμιος πληθυσμός είναι περίπου 7 δισ. Do the math... (αναλογιζόμενος ότι μεγάλος μέρος από το 1 δισ. πωλήσεων αφορά σε παλιούς υπολογιστές που είναι σε αχρηστία ή έχουν ανακυκλωθεί και ότι σε κάποια σπίτια υπάρχουν more than 1 pc)

Υ.Γ. Δε μου είπες : Δέχεσαι την άποψη του Ballmer ότι το Linux έχει περίπου ίδιο ποσοστό με το ποσοστό MAC ?

Οι PC gamers είναι μειοψηφία σε σχέση με τους business / soho / ho users.

Αν δεν θέλει κάποιος να δει την πραγματικότητα, δεν πρόκειται να την δει ποτέ και με τίποτα.

αν κάποιος νομίζει ότι ο κόσμος είναι οι συνομήλικοί του και η παρεούλα του, κοιμάται τον ύπνο του δικαίου.

Έχεις κολλήσει τώρα εσύ στο 1000 εργαζόμενοι... εννοείται ότι τα παιδάκια στην Αφρική δεν έχουν pc... νερό να πιουν δεν έχουν.

Δεν ανέλυσα το σκεπτικό μου γιατί θεωρούσα αυτονόητο ότι αν κάποιος δουλεύει σε μια μεγάλη εταιρία με προσωπικό 1000 άτομα σε γραφεία, αυτή δεν βρίσκεται στην πρωτεύουσα της Σομαλίας, Μογκαντίσου ούτε καν στον Άγιο Ανδρέα Καβάλας... Λογικά θα ήταν σε μία δυτική πόλη με υψηλή εγκληματικότητα και παχύσαρκα παιδάκια...

Ξέχωρα από αυτό όμως και πάλι δεν στέκουν τα υπόλοιπα που λες... οι gamers δεν είναι μειοψηφία γιατί στην καθημερινή μας ζωή βλέπουμε ότι ο καθένα που ζητάει μια σύνθεση (είτε εδώ στο φόρουμ είτε έξω στα καταστήματα) λέει και ένα "ε... να παίζουμε και κάνα παιχνιδάκι". Αυτό δεν σημαίνει ότι η σύνθεση αυτή δεν θα έχει μητρική με onboard intel gpu...

Δέχεσαι με ευκολία ένα ποσοστό περί πωλήσεων μητρικών χωρίς ανάλυση αλλά το ποσοστό που παίρνει το Linux στο poll εδώ το αναλύεις με δικαιολογίες που δεν στέκουν όπως "Πολλοί linux-άδες αλλάζουν την "ταυτότητα" του firefox ώστε να φαίνεται σαν IE"

Λοιπον οσοι χρησιμοποιύν λινουξ δεν ειναι στο 1%.De facto

Σκαλωσε ο linuxovios επειδη μιλησε ενας που googlare κατι και του πε οτι το λινουξ χρησιμοποιείται 1% παγκοσμιος ή το βγαλε απο το μυαλό του.

Tωρα μην κανετε ετσι ο καθενας,εχει το λογισμικο που γουσταρει είτε ελευθερο είτε κοπια είτε πειρατικο είτε αυθεντικό είτε hackariσμενο.

Linuxovios μην αναλώνεσαι αδίκως...οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους.

Όσο και να πιστεύουν κάποιοι ότι το ελεύθερο λογισμικό έχει μείνει πίσω απλά εθελοτυφλούν.

Αλήθεια το πιστεύω, είναι να μην φτιαχτεί το πρώτο παιχνίδι και για Linux.Και όταν λέω παιχνίδι εννοώ καλό παιχνίδι.Όχι γιατί οι gamers είναι περισσότεροι αλλά επειδή είναι οι πιο ευέλικτοι καταναλωτές.

Από εκεί και πέρα δεν ξέρω τι κέρδος μπορεί να έχει κάποιος για να μην υποστηρίζει το ανοικτό λογισμικό..είναι λες και τους πειράζει που ανεβαίνει.Τι να πω..

Έχετε μπερδέψει την άποψη με τον φανατισμό... δεν θα μπορούσε να με νοιάζει λιγότερο αν το linux έχει 1-10- 100% ποσοστό...

Εγώ έχω να παραθέσω στατιστικά επισκεψιμότητα από 10+ site μη τεχνολογικού περιεχομένου (πιο κοντά στην καθημερινότητα δηλαδή) στα οποία το linux δεν παίρνει πάνω 1%... αυτό με κάνει εχθρό ή πολέμιο του;

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...