Προς το περιεχόμενο

Ποια OS χρησιμοποιείτε στην αρχή της 2ης δεκαετίας του αιώνα μας;

parsifal

Ποια OS χρησιμοποιείτε στην αρχή της 2ης δεκαετίας του αιώνα μας;  

9 μέλη έχουν ψηφίσει

1. 1. Ποια OS χρησιμοποιείτε στην αρχή της 2ης δεκαετίας του αιώνα μας;

• Windows 7
      247
    • Windows Vista
      33
    • Windows XP
      117
    • Άλλη έκδοση Windows
      2
    • Ubuntu
      154
    • Άλλη έκδοση Linux (πείτε ποια)
      85
    • MacOSX
      103
    • Άλλο OS (πείτε ποιο)
      8
    • Αν επιλέξατε Windows, είναι τουλάχιστον μία κόπια που χρησιμοποιείτε «σπασμένη»; (επιλέξτε αν ναι)
      95
    • Αν επιλέξατε MacOSX, είναι τουλάχιστον μία κόπια που χρησιμοποιείτε «σπασμένη»; (επιλέξτε αν ναι)
      12
    • Αν επιλέξατε «Άλλο OS», είναι τουλάχιστον μία κόπια που χρησιμοποιείτε «σπασμένη»; (επιλέξτε αν ναι)
      1

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 310
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Slackware -current και NetBSD -current

Ενίοτε εγκαθιστώ και FreeBSD για να δω τι νέο έχει μπει αλλά

δεν μπορώ να πω ότι το χρησιμοποιώ (FreeBSD σε GPT με ZFS

τα σπάει)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τα ποσοστό των Windows είναι λάθος, 50,24 είναι το ελάχιστο, όχι το μέγιστο. Το μέγιστο είναι 82,36 (δηλαδή τουλάχιστον 17,64% δεν έχει καθόλου Windows). Επίσης στο linux είναι λάθος, 50,96 το μέγιστο και 31,64 το ελάχιστο (διείσδυση του linux τουλάχιστον 31,64%).

Το MacOS και το "άλλο" είναι σωστά.

Στις 414 ψήφους.

Τα ποσοστό των Windows είναι λάθος, 50,24 είναι το ελάχιστο, όχι το μέγιστο. Το μέγιστο είναι 82,36 (δηλαδή τουλάχιστον 17,64% δεν έχει καθόλου Windows). Επίσης στο linux είναι λάθος, 50,96 το μέγιστο και 31,64 το ελάχιστο (διείσδυση του linux τουλάχιστον 31,64%).

ρε συ... είμαι τυφλός? ή μήπως το monitor σου δεν εμφανίζει τις κόκκινες ράβδους ?

Στα win το μπλε είναι το min% και το κόκκινο το επιπρόσθετο max%. Αν προσθέσεις το min και το max σε κάθε πλατφόρμα, παίρνεις τα ποσοστά που αναφέρεις.

π.χ. στο γράφημα φαίνεται ότι 50,24%(min) + 32,13%(επιπλέον max%) = ~ 82-83% κ.ο.κ.

Και ναι από μαθηματικά θέλω να πιστεύω ότι τουλάχιστον βασικά πράγματα τα κατέχω...

Υ.Γ. έγιναν 417 τώρα οι ψήφοι. Το γράφημα είναι στις 414

---------- Προσθήκη στις 08:08 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 07:57 ----------

34471100.jpg

Σωστά, απλά δεν είναι πολύ προφανές αυτό στο διάγραμμα (τουλάχιστον εγώ μπερδεύτηκα - φταίει η ώρα, δεν ξέρω, χα). Βέβαια δε θα μπορούσε max<min, δεν το πρόσεξα, αλλά τέλος πάντων με μπέρδεψε όπως το κοίταξα. Μπορείς στα νούμερα του max να προσθέσεις ένα + μπροστά για να είναι πιο καθαρό, πχ +32,13%.

Τώρα που το εξήγησες πάντως μπορώ να πω πως μου αρέσει κιόλας όπως το έφτιαξες, πολύ έξυπνο.

:-)

Υ.Γ. Εκτός insomnia, ναι, είστε 1%. :P

Θα σε απογοητεύσω. Και σε άλλα ελληνικά forums το ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ νουμεράκι που χτυπάμε είναι 11% (σε pοll μονής επιλογής παρακαλώ).

Τα περί 1% είναι μια καλά στημένη προπαγάνδα, που απλά είναι τεράστιο λάθος (κατά την ταπεινή μου γνώμη πάντα).

---------- Προσθήκη στις 08:21 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 08:15 ----------

Επίσης γενικά για την καραμέλα του 1% έχω γράψει :

Είναι πολύ δύσκολο να μετρηθεί η χρήση και η διείσδυση ενός OS που δεν πωλείται. Και επειδή ο μέσος χρήστης linux είναι διαφορετικός από το μέσο χρήστη win, δεν μπορείς να κάνεις και αξιόπιστη μέτρηση από την επισκεψιμότητα σε κάποια site. π.χ. στο insomnia το ποσοστό linux είναι πολύ πάνω από 1%

Και αν δεν πιστεύεις εμένα, πάρε από επίσημη πηγή (πιο επίσημη δε γίνεται), από τον ίδιο τον Balmer

Information about operating systems share is difficult to obtain. In most of the categories below, there is no reliable primary source or methodology for its collection.

There is little published information on the usage share of desktop and laptop computers. Web client information (see below) is often used as a proxy for this, but many such computers are not used for web surfing. Web client stats suggest that Microsoft Windows has about a 90% share, Apple Mac OS 6% and Linux 1%.

Steve Ballmer of Microsoft estimates Linux's share of desktop users to be higher than the web stats suggest. In a speech to investors in February 2009, Ballmer presented a slide based on Microsoft's research: it shows Linux's share of business and home PCs about the same as Apple's.

---------- Προσθήκη στις 08:26 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 08:21 ----------

Μπορείς στα νούμερα του max να προσθέσεις ένα + μπροστά για να είναι πιο καθαρό, πχ +32,13%.

ok. Μόλις ψηφίσουν λίγοι ακόμα και το ξανακάνω, θα βάλω και το "+"

Θα σε απογοητεύσω. Και σε άλλα ελληνικά forums το ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ νουμεράκι που χτυπάμε είναι 11% (σε pοll μονής επιλογής παρακαλώ).

Τα περί 1% είναι μια καλά στημένη προπαγάνδα, που απλά είναι τεράστιο λάθος (κατά την ταπεινή μου γνώμη πάντα).

Τα οποιαδήποτε forums δεν είναι αντιπροσωπευτικά του συνόλου, είναι ένα υποσύνολο ανθρώπων με συγκεκριμένα ενδιαφέροντα, μεταξύ των οποίων είναι και το να είναι μέλη σε forums και να συμμετέχουν.

Προπαγάνδα δεν είναι δυνατόν να στήσουν πολλοί ταυτόχρονα. Αν έχεις ένα site γενικού ενδιαφέροντος, άσχετο με τεχνολογία υπολογιστών, βάλε ένα μετρητή και δες τα στατιστικά των λειτουργικών, δεν θα είναι προπαγάνδα και μπορείς να το δεις και μόνος σου... :o

Το θέμα είναι ότι τέτοιες μετρήσεις δε λένε τίποτα.

α) Διότι οι μισοί μπορεί να μπαίνουν από τη δουλειά τους

β) Άλλοι τόσοι μπορεί να έχουν dual boot συστήματα ή να έχουν έναν linux server και να surf-άρουν από win

γ) Πολλά μηχανήματα linux δε χρησιμοποιούνται για surf-άρισμα

δ) Πολλοί linux-άδες αλλάζουν την "ταυτότητα" του firefox ώστε να φαίνεται σαν IE

κτλ

ε και στην τελική, όταν ο ίδιος ο Ballmer δηλώνει τα παραπάνω, δεν μπορεί κάτι θα ξέρει.

Υ.Γ. Εγώ δεν πιστεύω ότι το παραπάνω γράφημα που ποστάρω δείχνει ότι τόσος κόσμος χρησιμοποιεί ubuntu ή linux γενικά. Πολλοί μπορεί να έχουν σε ένα partition linux για να το παίζουν Imba ή για να μάθουν 5 πράγματα ή για να πειραματιστούν, χωρίς να σημαίνει ότι το χρησιμοποιούν συχνά κιόλας. Αλλά το γεγονός και μόνο ότι το linux αργά αλλά σταθερά μπαίνει στα pc μας, είναι σημαντικό από μόνο του imo.

---------- Προσθήκη στις 08:21 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 08:15 ----------

Επίσης γενικά για την καραμέλα του 1% έχω γράψει :

θέλεις να σου βάλω ποσοστά από τα site μου (αρκετά τον αριθμό) που δεν είναι τεχνολογικά να δεις ότι πάει και κάτω από 1% ;

Δεν έχω θέμα με το linux απλά λογικό είναι σε τεχνολογικό φόρουμ να είναι ανεβασμένα τα ποσοστά

Νομίζω ότι όσα γράφω στο #249 δεν έρχονται σε αντίθεση με τα ποσοστά που φαίνονται στα site σου.

Η συζήτηση ξεκίνησε από το "δεν είμαστε 1%"... επίσης δεν μπορεί ένα poll όπου συμμετέχει όποιος θέλει να είναι πιο αξιόλογο από τις μετρήσεις ενός site που όλοι καταγράφονται κατά την επίσκεψη τους...

Συν του ότι στο πρώτο (όπως και το Poll εδώ) εγώ που έχω ένα macbook σπίτι παρατημένο και δεν το ανοίγω ποτέ αλλά στο poll μπορεί να το έβαζα σαν επιλογή ενώ αν το πηγαίναμε καθαρά με στατιστικά από site δεν θα έπαιρνε "ψήφο" μιας και όπως προ είπα δεν ανοίγει ποτέ.

Τέλος αυτά που γράφεις στο ποστ σου είναι ολίγον τι γενικά και αόριστα... από την μία παίρνουμε τις μετρήσεις της μετρητοίς και από την άλλη βάζουμε τον ανθρώπινο παράγοντα μέσα...

Κατ εμε άκρη δεν βγαίνει (όχι ότι καίγομαι να βγάλω κιόλας)

@linuxovios: Μην κοιτάς μόνο το forum, δες το πιο κοντά σου το ζήτημα. Πόσοι γνωστοί σου τρέχουν linux; Να σου πω για εμένα; Ένας. Κι αυτός σε dual boot και μπαίνει μια φορά το χρόνο που το θέλει για τη σχολή του. Και δεν μπορώ να πω πως οι φίλοι μου είναι άσχετοι με υπολογιστές. Οι συνήθεις λόγοι είναι (απ'το μεγαλύτερο ποσοστό προς το μικρότερο):

- Θέλουν games. Δεν θέλουν απλά να παίζει το pro με το wine. Θελουν να παίζουν ΟΛΑ. Πριν από την επίσημη κυκλοφορία του κάθε παιχνιδιού (ξέρεις, δεν είναι της μόδας πια να παίζεις το παιχνίδι αφού βγει. Όπως και με τις ταινίες. Κάθενας που "σέβεται" τον εαυτό του έχει δει το R5/Screener πριν καν κυκλοφορήσει στα dvdάδικα).

- Τα windows είναι επί πλήρωμη, άρα είναι καλύτερα. Απλά αυτό πιστεύουν. Άρα κατεβάζουν τα ελληνικά windows της AcTiVe TeAm ;)

- Βαριούνται. Δεν θέλουν να αλλάξουν. Σε αυτά έμαθαν και τέλος. Συνήθως αυτοί οι χρήστες έχουν ΠΑΝΤΑ xp και τα υπερασπίζονται με τη ζωή τους.

Έτσι είναι.

ψάχνοντας στους πολύ κοντινούς μας, πιο πιθανό είναι να βρούμε οπαδό της Μπόχουμ, παρά κάποιον που να χρησιμοποιεί linux σαν κύριο λειτουργικό. Το insomnia δεν είναι καθόλου αντιπροσωπευτικό.

tolis_01 οι φίλοι σου που θέλουν games αποτελούν μέρος ενός ΠΟΛΥ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ group. Αυτό το group αποτελεί μειοψηφία στους χρήστες pc σε όλον τον κόσμο και κατά συνέπεια δεν αποτελεί ουτέ καν ένδειξη το αν οι φίλοι σου έχουν linux ή όχι. (λογικό να μην έχουν εφόσον παίζουν games)

Για να καταλάβεις πόσο ασήμαντο ποσοστό αποτελούν οι gamers στην παγκόσμια αγορά, μάντεψε ποια είναι η πρώτη εταιρεία σε πωλήσεις καρτών γραφικών...

Υ.Γ. Προσωπικά δε με απασχολεί γιατί ο καθένας που δεν έχει καμία παιδεία (σε ό,τι αφορά τα pc) χρησιμοποιεί αποκλειστικά win. Το ποσοστό χρήσης linux πάντως είναι ΠΟΛΥ πάνω από το 1% σε παγκόσμιο επίπεδο και στο insomnia τουλάχιστον 30%

Υ.Γ. 2 Επειδή ανέφερες περιπτώσεις dual boot με το linux να χρησιμοποιείται π.χ. μόνο για τη σχολή μια φορά το χρόνο : Και γιατί να θεωρήσουμε -κατά τη λογική σου- χρήστη win αυτόν που παίζει μόνο games?

Έτσι είναι.

ψάχνοντας στους πολύ κοντινούς μας, πιο πιθανό είναι να βρούμε οπαδό της Μπόχουμ, παρά κάποιον που να χρησιμοποιεί linux σαν κύριο λειτουργικό. Το insomnia δεν είναι καθόλου αντιπροσωπευτικό.

Στους δικούς σου κοντινούς μπορεί. Στους δικούς μου , όχι. Στο insomnia υπάρχουν από πλήρως άσχετοι μέχρι imba προγραμματιστές. Μια χαρά αντιπροσωπευτικό είναι (για computer community)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...