Προς το περιεχόμενο

Ριζικές αλλαγές στο Ασφαλιστικό

vocals_

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λογικα αυτο δε θα ισχυει για τα σωματα ασφαλειας. Ειναι απλα αδιανοητο, καθως οι περισσοτεροι πιανουν δουλεια απο τα 18 τους..

Δημοσ.
Λογικα αυτο δε θα ισχυει για τα σωματα ασφαλειας. Ειναι απλα αδιανοητο, καθως οι περισσοτεροι πιανουν δουλεια απο τα 18 τους..

Ρε συ δεν παίζεσαι όμως :

Παράλληλα, ο υπουργός διευκρίνισε στην εισήγησή του ότι οι προτάσεις αφορούν τον ιδιωτικό τομέα, συμπεριλαμβανομένων των ΔΕΚΟ, και τόνισε πως ο κοινωνικός διάλογος για το ασφαλιστικό δεν αφορά σε καμία περίπτωση τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας.

:P:-D

Δημοσ.
Ναι. Απλά ναι. Και να το πας και αντίστροφα. Ο άνεργος που λες πως θα ταΐσει τα ανήλικα παιδιά του ; Ο πατέρας μου άνεργος είναι, στην ολυμπιακή δούλευε και τον διώξανε λόγω της ιδιωτικοποίησης της, εγώ και να θέλω λόγω ηλικίας δεν μπορώ να τον ταΐσω, άρα αυτός υποτίθεται ότι πρέπει να ταΐσει. Μάντεψε τώρα, έχει ψάξει παντού( όταν λέω παντού εννοώ έχει ξεσκιστεί να ψάχνει ) και δεν βρίσκει δουλειά. Δηλαδή με απλά λόγια ο πατέρας μου δεν θα πάρει σύνταξη,η μάνα μου που είναι δημόσιος υπάλληλος και θα μπορούσε να πάρει πρόωρη σύνταξη δεν θα την πάρει και θα περιμένει μέχρι να καταρρεύσει,νέες θέσεις εργασίες ούτε με κυάλια δεν φαίνονται και ναι όλα αυτά είναι απολύτως φυσιολογικά επειδή ζούμε στην Ελλάδα.

Για τα υπόλοιπα, ό,τι είπε ο πραιτοριανός.

Πατέρας Ολυμπιακή και μητέρα δημόσιο, νομίζω φίλε η οικογένειά σου έχει το κλασικό μισητό δημόσιο προφιλ! Δηλαδή, ένας φίλος μου που έχει ένα γονέα στον ιδιωτικό τομέα που απολύθηκε και τον άλλο σε μαγαζί που μπαίνει μέσα 2 χρόνια τώρα και ξεσκίζεται κάθε μέρα για το τίποτα, τι να πεί?? Νομίζεις θα λυπηθεί κανείς τους γονείς σου??? (γενικά μιλάω)

Αν δεν το προσέξουμε, σε λίγάκι θα βλέπουμε ΔΥ στο δρόμο και θα γινόμαστε ναζιστές!! Θα τρέχουμε πάνω τους......

Δημοσ.
Νομίζεις θα λυπηθεί κανείς τους γονείς σου??? (γενικά μιλάω)

Αν δεν το προσέξουμε, σε λίγάκι θα βλέπουμε ΔΥ στο δρόμο και θα γινόμαστε ναζιστές!! Θα τρέχουμε πάνω τους......

Εγώ πάντως θα τους συμπονέσω γιατί πολύ απλά δεν έχουν κάνει κάτι κακό. Μπήκαν είτε με το σπαθί τους είτε με βύσμα στο δημόσιο και αφού τους έδιναν καλούς μισθούς εκείνοι έπαιρναν. Και εγώ το ίδιο θα έκανα αν μπορούσα. Δεν έχει νόημα να το κάνουμε εμφύλιο δημόσιοι υπάλληλου εναντίων ιδιωτικών υπαλλήλων. Επίσης ο άνθρωπος τραβάει τώρα την ίδια αγωνία όπως όλος ο κόσμος να βρει δουλεία. Δεν είναι όλοι οι δημόσιοι με κομπόδεμα ή αραχτοί βολεψάκηδες. Και σίγουρα δεν ευθύνονται εκείνοι για την κατάσταση της χώρας. Άλλοι ευθύνονται που υποτίθεται έπρεπε να προσέχουν αλλά ας μην επεκταθούμε σε αυτό.

Δημοσ.
Ρε συ δεν παίζεσαι όμως :

:P:-D

Το λεω επειδη ελεγε οτι ειναι απαραδεκτο να βγαινουν στην συνταξη στα 45 χρονια τους. Ε ρε φιλε αν δουλευει απο τα 18 του λογικο ειναι. 27 χρονια δουλευει, ποσο αλλο; Αντε το πολυ μεχρι τα 50, οπου παμε στα 33 χρονακια. Τερμα μετα.
Δημοσ.
Το λεω επειδη ελεγε οτι ειναι απαραδεκτο να βγαινουν στην συνταξη στα 45 χρονια τους. Ε ρε φιλε αν δουλευει απο τα 18 του λογικο ειναι. 27 χρονια δουλευει, ποσο αλλο; Αντε το πολυ μεχρι τα 50, οπου παμε στα 33 χρονακια. Τερμα μετα.

Ο πατέρας μου έχει 37 χρόνια από τρία διαφορετικά ταμεία, 37 χρόνια στις επισκευές , όχι σε δουλειά γραφείου ( είχε και δύο-τρία χρόνια που δε τα έβαλε γιατί τότε τα ταμεία θα γίνονται 4) , έχει κάνει τα χαρτιά του εδώ και ένα χρόνο και ξαφνικά του πετάνε μία ατάκα " μα δεν έχετε συμπληρώσει τα χρόνια για να βγείτε, θέλετε και άλλα χρόνια"...Κάποιος να τους μαζεύσει :lol: Όχι και από τα 45 τους με τα προσδόκιμα χρόνια ζωής να ανεβαίνουν. Ας κάνει μία εργασία πιο κατάλληλη για 40αρη με λιγότερες ώρες.

Δημοσ.

Δικη μου άποψη οτι πρεπει να σκεφτει κανεις και να παρει ενα ρισκο.

Εμπιστευεσαι ιδιωτικη ασφαλιση ΤΩΡΑ που τα ορια ειναι χαμηλα και τα οφελη σχετικα καλα και σε 30 χρονια που τα ορια ηλικιας θα ειναι στα 80-90 γιατι θα ζουμε μεχρι τα 120 εσυ με το τωρινο συμβολαιο θα απολαμβανεις φραγκα απο την τωρινη σου επενδυση ?

Μπορει και σε 30 χρονια να ειναι ολα ετσι, μπορει να εχει κλεισει ο ομιλος που εμπιστευτηκες και να τα κανεις μασουρι, μπορει το 2012 να καταστραφει ο πλανήτης και μπορει να μας φανε ολους οι εξωγηινοι η να πεθανουμε ολοι απο εμπολα στα 30 μας..

Παντως μην περιμενει κανεις σας οτι θα βγει στη συνταξη στα 65.

Υ.Γ Εσυ δεσποινις παρε κανα τηλ για καφε γιατι σε εχουμε χασει.

Δημοσ.
Δικη μου άποψη οτι πρεπει να σκεφτει κανεις και να παρει ενα ρισκο.

Εμπιστευεσαι ιδιωτικη ασφαλιση ΤΩΡΑ που τα ορια ειναι χαμηλα και τα οφελη σχετικα καλα και σε 30 χρονια που τα ορια ηλικιας θα ειναι στα 80-90 γιατι θα ζουμε μεχρι τα 120 εσυ με το τωρινο συμβολαιο θα απολαμβανεις φραγκα απο την τωρινη σου επενδυση ?

Μπορει και σε 30 χρονια να ειναι ολα ετσι, μπορει να εχει κλεισει ο ομιλος που εμπιστευτηκες και να τα κανεις μασουρι, μπορει το 2012 να καταστραφει ο πλανήτης και μπορει να μας φανε ολους οι εξωγηινοι η να πεθανουμε ολοι απο εμπολα στα 30 μας..

Παντως μην περιμενει κανεις σας οτι θα βγει στη συνταξη στα 65.

Υ.Γ Εσυ δεσποινις παρε κανα τηλ για καφε γιατι σε εχουμε χασει.

Βρε θα νομίζουν ότι σε έβαλα εγώ να τα πεις για να κάνεις διαφήμιση στη μητέρα μου :lol: Κανονίστε καμία σπιτική συγκέντρωση γιατί έχω μείνει ταπί :lol:

Δημοσ.
δεν ξέρω τι είναι πιό θλιβερό, το ότι θα δουλέψουμε παραπάνω μέχρι να πάρουμε σύνταξη (τα @@ μας θα πάρουμε παρεμπιπτόντως) ή το ότι το μέλλον μας και η ζωή μας θεωρείται (και είναι βεβαίως βεβαίως) πολιτικό θέμα...

Θλιβερα και τα δυο... κοινωνικοπολιτικο θεμα θα ελεγα, ελα ομως

που δεν γινεται να εισαι αντικειμενικος χωρις να αναφερθεις σε παλιο απορρυπαντικο με μπλε και πρασινους κοκκους, οποτε εγω σταματαω

εδω ευχομενος καλη συνεχεια.

• 6 μήνες μετά...
Δημοσ.

Επαναφέρω το θέμα ώς σχετικό με αυτό που θέλω να γράψω.

Νομίζω οτι με απλή συλλογιστική είναι σχεδόν πανεύκολο να καταλάβουμε οτι μας δουλεύουν και πως όλα αυτά δεν γίνονται για το καλό μας. Βάση λογικής λοιπόν και πολύ απλων συστημικών μικρο-μακροοικονομικων θεωριών θεωρώ βέβαιο οτι μετά την τελευταία δόση που θα εισπράξουμε απο το ΔΝΤ, αποπληρώνοντας και τα τελευταία χρωστούμενα στις Ευρωπαϊκές τράπεζες, θα προχωρήσουμε είτε σε αναδιάρθρωση είτε σε πτώχευση.

1.Η πλήρης κατάρρευση του ασφαλιστικού συστήματος

Μας λένε λοιπον ότι δεν υπάρχουν λέφτα για συντάξεις, εφαπαξ κτλ. Συμφωνώ. Που να υπάρξουν αφου τα φάγανε; Το ζήτημα είναι ότι αυτό τον καιρό στην Ελλάδα υποτίθεται ότι συντελείται καθολική εξυγίανση έχοντας δωσει προτεραιότητα και στο ασφαλιστικό σχεδιάζοντας συγχωνεύσεις ταμείων κτλ.

Το βασικό όμως ζήτημα που δεν έχει αναλυθει εκτενώς είναι ότι όσες συγχωνεύσεις και να γίνουν, οσα μαγικα και να κάνουν, αν δεν έχεις ασφαλισμένους δεν έχεις και έσοδα για να καλύψεις να έξοδα.

Σύμφωνα με στοιχεία της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών, Εμπόρων Ελλάδας (εδώ το άρθρο) το πρώτο εξάμηνο του 2010 είχαμε 88.000 απολύσεις, αναμένονται άλλες 120.000 στο δεύτερο εξάμηνο και με μετριοπαθείς υπολογισμους μέχρι το τέλος του 2011 θα έχουν μπει λουκετα σε 175.000 επιχειρήσεις και θα έχουν απολυθεί 305.000.

Επίσης πολύ μεγάλος είναι και ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων που έχουν κάνει αίτηση για πρόωρη σύνταξη αφου εκει που θα έπαιρναν σύνταξη σε 2 χρόνια τώρα θα πάρουν σε 7.

Δεδομένου δε ότι ο αριθμος των προσλήψεων είναι υποδεκαπλάσιος στον ιδιωτικό τομεα και υποπενταπλάσιος στο δημόσιο(σύμφωνα με το Υπ.Οικ 5 θα φεύγουν και 1 θα μπαίνει) αντιλαμβάνεται κανείς ότι όχι μονο δεν μπαίνουν λεφτα στα ασφαλιστικά ταμεία αλλα μέρα με τη μέρα οι υποχρεώσεις τους προς τους ασφαλισμένους (νεες συντάξεις, νεα εφαπαξ κτλ) αυξάνονται με ραγδαίο ρυθμό. Ταυτόχρονα αυξάνονται ραγδαία και τα επιδόματα ανεργίας που πληρώνει ο ΟΑΕΔ.

Τέλος να επισημάνω κάτι πολύ σημαντικο. Αυτή τη στιγμή με όλη αυτή τη κατάσταση υπάρχει πολύ σοβαρο αντικίνητρο για κάποιον να έιναι ασφαλισμένος. Όταν σκέφτεται κανείς ότι δεν πρόκειται ποτέ τα λεφτα αυτά να τα πάρει πισω, δεν θέλει να ασφαλιστεί και προτιμά τα λεφτά αυτά να τα πάρει στο χέρι από τον εργοδότη.

2. Μερικά bonuses πέραν του ασφαλιστικού

Τη δεδομένη στιγμή με την μη κυκλοφορία χρήματος στην αγορά το εμπόριο έχει πραγματικά καταρρεύσει και αυτό φαίνεται από λουκέτα και την πτώση του τζίρου των καταστημάτων. Φυσικά και οι άλλοι κλάδοι (κυρίως των υπηρεσιών) έχουν σημαντικά προβλήματα. Δεν έχω διάθεση αυτή τη στιγμή να κάνω την ανάλυση αλλα για όποιον καταλαβαίνει , η πτώση της οικονομικής δραστηριότητας μιας χώρας σημαίνει και πτώση του ΑΕΠ. Πτώση του ΑΕΠ σημαίνει ότι η χώρα δεν παράγει και άρα υπάρχει αρνητική ανάπτυξη. Αυτό με τη σειρά του σημαίνει ότι δεν μπορούμε να καλύψουμε τα χρέη μας καθως ως γνωστόν το χρέος ανάγεται ως προς το ΑΕΠ. Αν για παράδειγμα το χρέος μας είναι 116,5 ως προς το ΑΕΠ αυτό χοντρικά σημαίνει ότι πρέπει να παράγουμε 115,6% περισσότερο για να το καλύψουμε. Ποιος νομίζει ότι όσα γίνονται, γίνονται προς αυτή την κατεύθυνση;

Τέλος με βάση αυτά, θεωρώ ότι τη δεδομένη στιγμη οι έμποροι που επιλέγουν να φοροδιαφύγουν το κάνουν καθαρά στα πλαίσια άμυνας. Δεν τους δίνεται περιθώριο να κάνουν κάτι άλλο. Όταν σε καταδικάζουν να κλείσεις, προσπαθείς να το αποτρέψεις. Με λίγα λόγια σε ωθούν «κλέψεις».

P.S : Φίλη μου φιλόλογος που έκανε ιδιαίτερα μαθήματα 7 χρόνια ,βγαζοντας περι τα 2300 το μήνα μαύρα, αποφάσισε με 2 φίλες τις να ανοίξουν φροντιστήριο νομιμοποιώντας δηλαδη της δουλειές τους. Και ενώ δώσανε 5.000 και στήσανε ένα ολοφρεσκο σουπερ χώρο από την αρχή, το γραφείο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης δεν τους έδωσε αδεια καθώς υπήρχε κυκλική σκάλα αντί για πλατύσκαλο!!!!!!Και μετά θέλουν να έχουν και έσοδα από φόρους τρομάρα τους. Και βέβαια είναι πολύ πιθανό παλιοί φροντιστηριούχοι της περιοχής να κανονίσανε το θέμα μιας και ήταν γνωστό ότι στήνουνε τη δουλειά.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...