Προς το περιεχόμενο

Ριζικές αλλαγές στο Ασφαλιστικό

vocals_

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Την αύξηση του μέσου όρου ηλικίας συνταξιοδότησης κατά τουλάχιστον δύο χρόνια έως το 2015 ανακοίνωσε ο υπουργός Εργασίας Ανδρέας Λοβέρδος στην εισήγησή του για τις δομικές αλλαγές στο ασφαλιστικό σύστημα κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων.

«Θέτουμε στόχο να αυξηθεί ο μέσος όρος ηλικίας συνταξιοδότησης κατά τουλάχιστον 2 έτη έως το 2015», τόνισε ο κ. Λοβέρδος, προειδοποιώντας ότι «το ασφαλιστικό σύστημα με τα δεδομένα του 2009, αλλά και τις δομικές αδυναμίες του, θέτει σε κίνδυνο την καταβολή συντάξεων από το 2015».

Α. Λοβέρδος: Αλλάζουμε το Ασφαλιστικό για να του δώσουμε μέλλον

Παράλληλα, ο υπουργός διευκρίνισε στην εισήγησή του ότι οι προτάσεις αφορούν τον ιδιωτικό τομέα, συμπεριλαμβανομένων των ΔΕΚΟ, και τόνισε πως ο κοινωνικός διάλογος για το ασφαλιστικό δεν αφορά σε καμία περίπτωση τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας.

Περισσότερα εδώ

• Super Moderators
Δημοσ.

Τρεις παρατηρήσεις:

1) Θα μπορούσε να πάει στις "ενδιαφέρουσες ειδήσεις"

2) Απορώ πώς μπορεί να συζητηθεί ένα άκρως πολιτικό θέμα, στη βάσει αποφάσεων συγκεκριμένου πολιτικού κόμματος και στελεχών του. Θα δούμε.

3) Στην πρώτη σπόντα, το θέμα θα κλειδωθεί. Εξηγημένοι, για να μην είμαστε παρεξηγημένοι.

Δημοσ.
τόνισε πως ο κοινωνικός διάλογος για το ασφαλιστικό δεν αφορά σε καμία περίπτωση τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας.

Στις ένοπλες δυνάμεις πάντως κάνουν σαν να άκουσαν το ακριβώς αντίθετο και αρχίζουν και αποχωρούν καλού κακού http://goo.gl/nRsT

Δημοσ.
Τρεις παρατηρήσεις:

1) Θα μπορούσε να πάει στις "ενδιαφέρουσες ειδήσεις"

2) Απορώ πώς μπορεί να συζητηθεί ένα άκρως πολιτικό θέμα, στη βάσει αποφάσεων συγκεκριμένου πολιτικού κόμματος και στελεχών του. Θα δούμε.

3) Στην πρώτη σπόντα, το θέμα θα κλειδωθεί. Εξηγημένοι, για να μην είμαστε παρεξηγημένοι.

1) Χμ δεν το σκέφτηκα,να το μεταφέρω αν ταιριάζει καλύτερα.:-)

2) Ναι αλλά ενδιαφέρει και πολλά άτομα το συγκεκριμένο θέμα, και λέγοντας άτομα εννοώ τα σοβαρά που θα κάνουν μία σοβαρή συζήτηση. Και δεν νομίζω να είναι άκρως πολιτικό θέμα το συγκεκριμένο όπως λες.

3) Συμφωνώ απόλυτα.

Δημοσ.

Βασικά σνουμπ, επειδή όντως θεωρώ πως σηκώνει κουβέντα και επειδή έχω και itchy trigger finger τις τελευταίες μέρες, μήπως να μείνει ανοιχτό και απλώς να στέλνουμε κόσμο; Ur call, μην αφήσεις τα αιμοδιψή μου ένστικτα να σε επηρεάσουν.

Δημοσ.

δεν ξέρω τι είναι πιό θλιβερό, το ότι θα δουλέψουμε παραπάνω μέχρι να πάρουμε σύνταξη (τα @@ μας θα πάρουμε παρεμπιπτόντως) ή το ότι το μέλλον μας και η ζωή μας θεωρείται (και είναι βεβαίως βεβαίως) πολιτικό θέμα...

Δημοσ.
Βασικά σνουμπ, επειδή όντως θεωρώ πως σηκώνει κουβέντα και επειδή έχω και itchy trigger finger τις τελευταίες μέρες, μήπως να μείνει ανοιχτό και απλώς να στέλνουμε κόσμο; Ur call, μην αφήσεις τα αιμοδιψή μου ένστικτα να σε επηρεάσουν.

Να δώσω κι εγώ μια ψήφο σε αυτό, εάν παρ' ελπίδα λαμβάνει κανείς υπόψιν του τα usernames με το μαύρο χρώμα.

• Super Moderators
Δημοσ.

Να δώσεις όσες ψήφους θέλεις. Εγώ, αντί ψήφου, θα προτιμούσα να μου πεις ποιος θα σβήνει, θα κάνει editing και split, ποιος θα διαγράφει χρήστες και θα απαντάει στα δεύτερα και τρίτα accounts που ανοίγουν για να ζητήσουν το λόγο. Γιατί τα ταπεινά μαύρα usernames συχνά ξεχνάνε ότι τα σούπερ-ντούπερ-ουάου πράσινα usernames είναι εθελοντές που κάνουν μια αχάριστη δουλειά για να βοηθήσουν το χώρο που μας φιλοξενεί όλους, ούτε πληρώνονται, ούτε έχουν όλη μέρα στη διάθεσή τους για να παρακολουθούν θέματα τα οποία με μαθηματική ακρίβεια θα παραβιάσουν τους κανονισμούς.

Εδώ κλειδώνεις ένα θέμα, εξηγείς το λόγο και ΚΑΠΑΚΙ ανοίγουν άλλο να πουν πως έκανες λάθος που το κλείδωσες, γράφοντας το ρημάδι τον κανονισμό εκεί που δεν πιάνει μελάνι. Τα pm είναι για κάτι άλλο, μάλλον, που δεν το έχω ανακαλύψει ακόμη.

Επί του θέματος: περιμένω να δω τι ρημάδι συζήτηση θα κάνετε για το ασφαλιστικό χωρίς να μπλέξετε τα κόμματα.

Δημοσ.

Εγώ με όλα αυτά δεν έχω καταλάβει κάτι και πραγματικά δεν το αναφέρει κανείς. Αν κάποιος μείνει άνεργος πάνω από 50 ετών το πιθανότερο είναι να μείνει από εδώ και πέρα μόνιμα άνεργος. Το ταμείο ανεργίας θα τον καλύψει για ένα χρόνο. Μετά τι κάνει; Αντε έχει παιδιά που είναι φιλότιμα και τον ταΐζουν. Αν δεν έχει; Αν κατάλαβα καλά δυνατότητα πρόωρης συνταξιοδότησης δεν παίζει έστω και με μειωμένη σύνταξη. Αυτό δεν οδηγεί σε πλήρες ξεφτηλισμό του ανθρώπου;

Δημοσ.

Να δώσεις όσες ψήφους θέλεις. Εγώ, αντί ψήφου, θα προτιμούσα να μου πεις ποιος θα σβήνει, θα κάνει editing και split, ποιος θα διαγράφει χρήστες και θα απαντάει στα δεύτερα και τρίτα accounts που ανοίγουν για να ζητήσουν το λόγο. Γιατί τα ταπεινά μαύρα usernames συχνά ξεχνάνε ότι τα σούπερ-ντούπερ-ουάου πράσινα usernames είναι εθελοντές που κάνουν μια αχάριστη δουλειά για να βοηθήσουν το χώρο που μας φιλοξενεί όλους, ούτε πληρώνονται, ούτε έχουν όλη μέρα στη διάθεσή τους για να παρακολουθούν θέματα τα οποία με μαθηματική ακρίβεια θα παραβιάσουν τους κανονισμούς.

α' λύση

1η αναφορά σε πολιτικά --> διαγραφή post και προειδοποίηση χρήστη

2η αναφορά σε πολιτικά --> διαγραφή post και ban του χρήστη

Αν τώρα το θέμα ξεφύγει με πάνω από 3 ποστ (από διαφορετικούς χρήστες όμως) φυσικά λουκέτο και ομαδικά banιαρίσματα σε όσους αναφέρθηκαν.

β' λύση και καλυτερότερη

Praetorianos --> Promote to Moderator :-D

Εδώ κλειδώνεις ένα θέμα, εξηγείς το λόγο και ΚΑΠΑΚΙ ανοίγουν άλλο να πουν πως έκανες λάθος που το κλείδωσες, γράφοντας το ρημάδι τον κανονισμό εκεί που δεν πιάνει μελάνι.

Επειδή οφθαλμοφανέστατα αναφέρεσαι σε μένα και το θέμα με τους αγρότες (καλά ρε, δεν λυπήθηκες τον κόπο μου με όλη αυτή τη μπατέντα?) στο συγκεκριμένο νήμα γινόταν μια χαρά κουβέντα, άκρως ενδιαφέρουσα, μπήκε 1 (ένας) χρήστης και έκανε αναφορά σε κόμματα (είτε από άγνοια, είτε από trolling δεν με νοιάζει) και έπεσε λουκέτο. Ενώ είναι προφανές ότι ο μέσος χρήστης του Μπλα Μπλα έχει συνειδητοποιήσει πως "μάγκες μην συζητήσετε πολιτικά θα πέσει λουκέτο" και τις αποφεύγουν (εκτός αν το moderation είναι τόσο ταχύτατο που εγώ δεν προλαβαίνω να τα δω, κι όχι δεν είναι ειρωνεία το λέω σοβαρά).

Δημοσ.
Εγώ με όλα αυτά δεν έχω καταλάβει κάτι και πραγματικά δεν το αναφέρει κανείς. Αν κάποιος μείνει άνεργος πάνω από 50 ετών το πιθανότερο είναι να μείνει από εδώ και πέρα μόνιμα άνεργος. Το ταμείο ανεργίας θα τον καλύψει για ένα χρόνο. Μετά τι κάνει; Αντε έχει παιδιά που είναι φιλότιμα και τον ταΐζουν. Αν δεν έχει; Αν κατάλαβα καλά δυνατότητα πρόωρης συνταξιοδότησης δεν παίζει έστω και με μειωμένη σύνταξη. Αυτό δεν οδηγεί σε πλήρες ξεφτηλισμό του ανθρώπου;

Ναι. Απλά ναι. Και να το πας και αντίστροφα. Ο άνεργος που λες πως θα ταΐσει τα ανήλικα παιδιά του ; Ο πατέρας μου άνεργος είναι, στην ολυμπιακή δούλευε και τον διώξανε λόγω της ιδιωτικοποίησης της, εγώ και να θέλω λόγω ηλικίας δεν μπορώ να τον ταΐσω, άρα αυτός υποτίθεται ότι πρέπει να ταΐσει. Μάντεψε τώρα, έχει ψάξει παντού( όταν λέω παντού εννοώ έχει ξεσκιστεί να ψάχνει ) και δεν βρίσκει δουλειά. Δηλαδή με απλά λόγια ο πατέρας μου δεν θα πάρει σύνταξη,η μάνα μου που είναι δημόσιος υπάλληλος και θα μπορούσε να πάρει πρόωρη σύνταξη δεν θα την πάρει και θα περιμένει μέχρι να καταρρεύσει,νέες θέσεις εργασίες ούτε με κυάλια δεν φαίνονται και ναι όλα αυτά είναι απολύτως φυσιολογικά επειδή ζούμε στην Ελλάδα.

Για τα υπόλοιπα, ό,τι είπε ο πραιτοριανός.

Δημοσ.
Να ρωτήσω και 'γω ο πτωχός...

Με τις ιδιωτικές ασφαλίσεις τι παίζει;

Δες ΑΣΠΙΣ πρόνοια. Μακριά και αγαπημένοι. Λεφτά στο σεντούκι και υγιεινή ζωή γιατί αν πάθεις κάτι στα γεράματα και δεν έχεις λεφτά δεν πρόκειται να υπάρχει κανένα ασφαλιστικό ταμείο τότε.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...