Προς το περιεχόμενο

Τι γινεται τελικα με τις αποδειξεις;

Luxx

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Εγώ θα σκάσω με την κούτα των αποδείξεων.Κι ας τη βάλουν στο πάτο τους (στο ...υπόγειό τους εννοώ,μην παρεξηγηθούμε).

Αν και αυτό θα γίνει φουσκίτσα,όπως τόόόόσες και τόσες αποδείξεις περασμένων ετών.

Παρήλθαν οι εποχές που μετράγαμε με computerάκι μαζί με τον εφοριακό υπάλληλο την ώρα της υποβολής...

Η πλάκα είναι ότι απ' του χρόνου θα υποβάλλονται όλες μέσω ιντερνέ και η πλειάδα των εφοριακών είναι επιεικώς αναλφάβητη computerικά,χώρια το 80% των Ελλήνων...:lol:

Δε ζητανε τις αποδειξεις, αλλα μια υπευθυνη δηλωση με το ποσο, και (δεν ξερω ακριβως τον τροπο που θα γινει), μια λιστα ισως σε \ηλεκτρονικη μορφη με τις αποδειξεις. Μονο αν σε καλεσουν για ελεγχο θα σου ζητησουν να πας με την κουτα :-)

@pournaras. Αν είναι να πάρεις επιστροφή φόρου λόγω αποδείξεων, καταλαβαίνεις ότι απλά θα το κάνεις πιο δύσκολο έτσι (θα την πάρεις μόλις κάνουν την καταγραφή)

Μα ετσι κι αλλιως αν ειναι να κανουν ελεγχο (σε οσους εχουν επιστροφη), θα πρεπει να κατσουν να τις ελεγξουν μια μια. Αλλος τροπος δεν υπαρχει. Η θα τις ελεγξουν, η θα αρκεσουν στην υπευθυνη δηλωση του καθενος.

• Απαντ. 85
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Θα σας βαλω δυσκολα...για να δουμε ποιος ειναι καλος στην αριθμιτικη!

Για μια κοινωνικη υποχρεωση πηγα να παρω μια μεγαλη τουρτα σε ζαχαροπλαστειο.

Τιμη: 50 ευρω. Κι επειδη τα λεφτα ειναι πολλα ο ζαχαροπλαστης προτεινε: 40 ευρω διχως αποδειξη.

Εμεις μαζευουμε αποδειξεις απο παντου. Ομως 10 ευρω κατω, ειναι διαφορά.

Ετσι, για την εν λογω περιπτωση, τι θα ηταν συμφεροτερο(απο οικονομικης αποψης) να πραξω;

Να παρω αποδειξη(και να εκπεσω, οτι εκπεσω τελωσπαντων του χρονου), ή να μην παρω και να μου μεινουν 10 ευρω στην τσεπη?

Μην το υπολογίζεις έτσι..

Ο ΦΠΑ στα ζαχαρώδη είναι πόσο; 11% ; ή 23%;

Τελοσπάντων , υπολόγισε τον ΦΠΑ που δεν αποδίδει αυτός στην εφορία γιατί του τον χαρίζεις:

με 11% είναι 50 - (50 /1.11) = 4,96 ευρώ.

με 23% είναι 50 - (50 / 1.23) = 9,34 ευρώ.

Στην ξεφτίλα υπολόγισε και ένα 40% κέρδος επί του καθαρού (60% κόστος ειδικά εδώ στην Ελλάδα που ο καθένας πουλάει όσο γουστάρει),

το οποίο αν φορολογηθεί με 20 % που είναι το λιγότερο μιλάμε για :

με 11% ΦΠΑ το καθαρό είναι περίπου 45 ευρώ . Άρα 45 * 0,40 * 0,20 = 3,6.

με 23% ΦΠΑ το καθαρό είναι περίπου 40 ευρώ . Άρα 40 * 0,40 * 0,20 = 3,2.

Συνολικά, αυτός γλυτώνει

με 11% 5 ευρώ ΦΠΑ + 3,6 φόρο εισοδήματος = 8,5 ευρώ χοντρά .

Ήτοι

με 23% 10 ευρώ ΦΠΑ + 3,2 φόρο εισοδήματος = 13 ευρώ χοντρά.

Χοντρικά να υπολογίζεις λοιπόν την τιμή διά πέντε και κάτι αν ένα είδος έχει 11% ΦΠΑ,

ή διά τέσσερα αν ένα είδος έχει 23 % ΦΠΑ.

Για μένα ένα καλό deal είναι να κερδίζεις εσύ τα 2/3 αυτού του ποσού, και αυτός που το προτείνει το 1/3.

Δηλαδή 8,5 / 3 Χ 2 = 5,6

ή 13 /3 Χ 2 = 8,6

Σε τελική αναγωγή ζητάς έκπτωση 11% για ΦΠΑ 11%, και 17% για ΦΠΑ 23%..

Μην ξεχνάς ότι οι περισσότεροι από δαύτους με αυτά και με αυτά εμφανίζουν αποτελέσματα με ελάχιστα κέρδη ή χωρίς κέρδη, και πέφτουν στο αφορολόγητο, ειδικά αν είναι περισσότεροι από ένας οι ιδιοκτήτες , άρα δεν πληρώνουν δεκάρα στην εφορία..

Πάνω σε αυτά δεν έχει υπολογιστεί και ο δημοτικός φόρος 2% αν είναι μαγαζί με τραπέζια.

Η φορολογική συνείδηση είναι ένα ζήτημα, και μπορεί να λες ότι σου μείνανε 10 ευρώ στην τσέπη, αλλά στο τέλος θα σου τα πάρει από αλλού το κράτος αν δεν τα έχει.

Απλά γιατί τα δανεικά σταμάτησαν και πρέπει να την βγάλουμε με ότι έχουμε.

Θα μου πεις "και γιατί να πληρώνω εγώ τον τεμπέλη δημόσιο υπάλληλο και να μου κάθεται και στο σβέρκο και τον μπινέ πολιτικό για να τα κάνει βίλες; Ας πάνε να πνιγούνε όλοι τους". Δίκιο έχει και αυτή η άποψη.

Αλλά μην επεκταθώ γιατί όλα αυτά έχουν οδηγήσει στο φαύλο κύκλο που βρισκόμαστε και λύση εύκολη δεν υπάρχει.

Εγω παντως δε θα τους κανω τη χαρη, θα το παιξω ηλεκτρονικα αναλφαβητος, θα κατσω με ενα κομπιουτερακι, θα βγαλω ενα συνολο απο τις πιο μικρες αποδειξεις που εχω (θα ξεκινησω απο τις πιο μικρες και μετα θα παω στις μεγαλες, ωστε να ειναι πολλες), και απλα θα δηλωσω το συνολο. Αν ποτε θελουν θα τους σκασω τη σακουλα με τις αποδειξεις, και ας κατσουν να μετρανε αποδειξουλες των 0,75 ευρω τα λαμογια.

Καλό είναι να είσαι τυπικός, γιατί αν τύχει και σου κάνουν έλεγχο αργότερο (δεν είναι απίθανο αφού θα ζητηθούν δικαιολογητικά από πολύ κόσμο) , σου πετάξουν έξω καμιά 50αριά αποδείξεις γιατί δεν φαίνονται καλά ή για οποιοδήποτε λόγο, και βρουν ότι δήλωσες περισσότερες από όσες είχες,

θα σου κοτσάρουν και πρόστιμο. Είπαμε, είναι μαλ:Xς , αλλά όχι και τόσο.

Δημοσ.

Καλό είναι να είσαι τυπικός, γιατί αν τύχει και σου κάνουν έλεγχο αργότερο (δεν είναι απίθανο αφού θα ζητηθούν δικαιολογητικά από πολύ κόσμο) , σου πετάξουν έξω καμιά 50αριά αποδείξεις γιατί δεν φαίνονται καλά ή για οποιοδήποτε λόγο, και βρουν ότι δήλωσες περισσότερες από όσες είχες,

θα σου κοτσάρουν και πρόστιμο. Είπαμε, είναι μαλ:Xς , αλλά όχι και τόσο.

Οι αποδειξεις μια χαρα σωστες ειναι, τωρα αυτο που ειπες για το αν καποιες δε θα φαινονται, ειναι πολυ μεγαλο θεμα, διοτι δεν μπορει να εισαι εσυ υπευθυνος για το οτι καποιες θερμικες αποδειξεις εχουν σβησει μετα απο 1 -2 χρονια. Ας απαγορευσουν τις θερμικες μηχανες. Εσυ τι μπορεις να κανεις για να εισαι νομιμος; τιποτε.

Δημοσ.

Σε γνωστή μου παλιότερα είχαν κάνει έλεγχο αποδείξεων... και δημιούργησαν ζήτημα οι εφοριακοί για μια σβησμένη απόδειξη.

Έπρεπε να ψάξει να βρει μια παρόμοια για να λυθεί το πρόβλημα. :mad:

Γενικά με την εφορία αυτό που ισχύει είναι ότι αν θέλουν, μπορούν να σου ρίξουν πρόστιμο ακόμη και αν είσαι τυπικός.

Κάτι θα βρούνε. Μια λάθος εγγραφή, μια μουτζούρα σε τιμολόγιο, μια διαφορά 0.4 ευρώ σε μια τιμή :rolleyes:

Αλλά είναι το σύστημα έτσι δομημένο, ώστε να ευνοεί τους απατεώνες... με μια περαίωση γλιτώνουν χιλ. ευρώ.

Δημοσ.

Ελεγχο αποδειξεων η ελεγχο τιμολογιων;

Εχει γινει και παλιοτερα τετοια συμμαζωξη αποδειξεων; (εγω προσωπικα δεν εχω μαζεψει ποτε)

Δημοσ.
Εχει γινει και παλιοτερα τετοια συμμαζωξη αποδειξεων; (εγω προσωπικα δεν εχω μαζεψει ποτε)

Ναι,μαζεύαμε παλιά,πόσο μικρός είσαι;:P

btw,εμένα περίμενε ο φοροτεχνικός μου να τον φτιάξω με αποδείξεις.:devil:Δάγκωνε ό,τι μου περίσευε.

Ήμουν υπερκαταναλωτής!:o

Δημοσ.

btw,εμένα περίμενε ο φοροτεχνικός μου να τον φτιάξω με αποδείξεις.:devil:Δάγκωνε ό,τι μου περίσευε.

Δημοσ.

Στα δευτερα αντα μπαινω, αλλα αποδειξεις απο σουπερμαρκετ καφετερειες κλπ, δηλαδη τις θερμικες που σβηνουν, ποτε δε μαζεψα.

Δημοσ.

Στα δευτερα αντα μπαινω, αλλα αποδειξεις απο σουπερμαρκετ καφετερειες κλπ, δηλαδη τις θερμικες που σβηνουν, ποτε δε μαζεψα.

Δημοσ.
Ξέρω πόσο είσαι.B)

Ναι,θερμικές αποδείξεις δεν μαζεύαμε (super market).:-)

Δημοσ.
Ξέρω πόσο είσαι.B)

Ναι,θερμικές αποδείξεις δεν μαζεύαμε (super market).:-)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...