Προς το περιεχόμενο

Τι γινεται τελικα με τις αποδειξεις;

Luxx

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 85
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Εφόσον βελτιώνεται η τεχνολογία είναι λογικό επακόλουθο να χρησιμοποιούνται τέτοια μέσα.

Βάζω στοίχημα ότι όταν έγινε η πρώτη καταγραφή στοιχείων σε χαρτί πάλι κάποιος τεχνοφοβικός θα είχε βγει για να πει "όχι στο φακέλωμα με το χαρτί του διαβόλου" :devil:

αν σκεφτείς ότι στην κάρτα δεν θα αναγράφονται μονο οικονομικά στοιχεία αλλά επιπλέον και το ιατρικό ιστορικό του κατόχου και οι πολιτικές του πεποιθήσεις και οι θρησκευτικές του και οι κλήσεις της τροχαίας και γενικά κάθε πληροφορία της ζωής του κατόχου της κάρτας ακόμα και οι σεξουαλικές του προτιμήσεις τι είναι η κάρτα;

Γιατί είναι κακό να καταγράφεται το ιατρικό ιστορικό ενός πολίτη ή ακόμη και το ποινικό του μητρώο?

Οι θρησκευτικές πεποιθήσεις δεν αναγράφονται πια ούτε στην ταυτότητα... παρόλο που υπάρχαν πολλοί που αγωνίστηκαν για να μη διαγραφεί!!!

Όπως υπάρχουν και πολλοί που καταγράφουν κάθε προσωπική τους στιγμή στο facebook.

Δημοσ.

μόρφωση δεν είναι το να έχεις τελειώσει ένα πανεπιστήμιο ή νάχεις ενα μεταπτυχιακό ή και διδακτορικό αν θέλεις

μόρφωση είναι ο σεβασμός προς κάθε συνάνθρωπό σου και προς κάθε άποψη διαφορετική απ την δική σου

Λίγο offtopic, αλλά σχετικά με αυτό τον ορισμό: αν η άποψη κάποιου είναι πως πρέπει να σπάμε το κεφάλι όσων διαφωνούν μαζί μας, ποια είναι η θέση ενός μορφωμένου ανθρώπου έτσι όπως τον όρισες;

Ή σε λιγότερο απόλυτα πλαίσια, ένας μορφωμένος άνθρωπος, τι οφείλει να κάνει απέναντι σε απόψεις ενός αμόρφωτου; Να τις σεβαστεί, εξισώνοντάς τες με τις δικές του και αδικώντας τις τελευταίες, ή να τις παραβλέψει, παραβιάζοντας τον ορισμό που τον καθιστά μορφωμένο;

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Θα σας βαλω δυσκολα...για να δουμε ποιος ειναι καλος στην αριθμιτικη!

Για μια κοινωνικη υποχρεωση πηγα να παρω μια μεγαλη τουρτα σε ζαχαροπλαστειο.

Τιμη: 50 ευρω. Κι επειδη τα λεφτα ειναι πολλα ο ζαχαροπλαστης προτεινε: 40 ευρω διχως αποδειξη.

Εμεις μαζευουμε αποδειξεις απο παντου. Ομως 10 ευρω κατω, ειναι διαφορά.

Ετσι, για την εν λογω περιπτωση, τι θα ηταν συμφεροτερο(απο οικονομικης αποψης) να πραξω;

Να παρω αποδειξη(και να εκπεσω, οτι εκπεσω τελωσπαντων του χρονου), ή να μην παρω και να μου μεινουν 10 ευρω στην τσεπη?

Δημοσ.
Γιαυτό πάμε απτό κακό στο χειρότερο...η είμαστε στο χειρότερο;

Ειμαστε το χειροτερο. Απο τη στιγμη που τους ψηφιζουμε επι τοσα χρονια σερι, ξεκιναμε με μια ασχημη κατασταση. Ερχονται αυτοι λοιπον και μας επιβαλλουν καποια πραγματα (φορους) πολυ πιο ανισους και πολυ πιο μεγαλους απο οτι θα επρεπε. Αρα μπαινουμε στο λουκι να αναγκαστουμε να προσπαθησουμε να το αποφυγουμε.

Φαυλος κυκλος, στον οποιο δυστυχως κατα κυριο λογο φταιμε εμεις.

Αν ξεραμε οτι τα οικονομικα μας (σαν κρατος) ειναι τετοια που (πως να το πω...) ισσοροπουν, ωστε μειωνοντας το κρατος τη φορολογια, και μειωνοντας εμεις τη φοροδιαφυγη ισως γινοταν κατι, να πεις οτι ναι, πρεπει να γινει.

Ομως ψηφιζεις καποιον που ειναι κλεφτης (την πρωτη φορα δεν τον ξερεις), ερχεται δευτερη τετραετια, τον ξαναψηφιζεις, ερχεται η τριτη, παλι τα ιδια, και ενω ξερεις οτι εχει κατακλεψει τα παντα, αντι να τον διωξεις, τον ξαναψηφιζεις, και παραλληλα προσπαθεις να του δωσεις λιγοτερα να κλεψει.

Εχεις ενα κυκλο εργασιων 1000 ευρω. Το κρατος πρεπει να παρει φορο 10%. Αλλα επειδη αυτος θελει να ξαναβγει (οποτε βαζει και κανα δυο εξτρα υπαλληλους για να εξασφαλισει ψηφους για την επομενη εκλογη), θελει κι ενα σπιτακι στην παραλια (με εξοδα του κρατους) κλπ, σου κοπαναει 23%. Εσυ απο την αλλη καταλαβαινεις οτι το 23% ειναι πολυ, αλλα αντι να τον στειλεις σπιτι του απο την αρχη, προτιμας να τον ξαναβγαλεις (μπας και μπει και κανα παιδι δικο σου αναμεσα στους καναδυο εξτρα υπαλληλους), και παραλληλα αντι για 1000 ευρω θα δηλωσεις 500. Αυτος ομως τοτε θα δει οτι με το φορο απο τα 500 τα δικα σου δεν θα κονομησει, οποτε θα αυξησει παλι το φορο, και παει λεγοντας. Αυξανει αυτος, φοροδιαφευγεις εσυ. Και η ζωη συνεχιζεται (με τραγικο λαθος βεβαια, οτι θα συνεχισεις και στις επομενες εκλογες να τον ψηφιζεις).

• 3 μήνες μετά...
Δημοσ.

Προγραματακια παιζουν πολλα και δωρεαν κιολας. Ενα γουγλαρισμα θα σου δειξει αρετα. Το ποιο ειναι καλο δεν ξερω, ειναι στον καθενα τι απαιτησεις εχει.

Εγω παντως δε θα τους κανω τη χαρη, θα το παιξω ηλεκτρονικα αναλφαβητος, θα κατσω με ενα κομπιουτερακι, θα βγαλω ενα συνολο απο τις πιο μικρες αποδειξεις που εχω (θα ξεκινησω απο τις πιο μικρες και μετα θα παω στις μεγαλες, ωστε να ειναι πολλες), και απλα θα δηλωσω το συνολο. Αν ποτε θελουν θα τους σκασω τη σακουλα με τις αποδειξεις, και ας κατσουν να μετρανε αποδειξουλες των 0,75 ευρω τα λαμογια.

Δημοσ.
Προγραματακια παιζουν πολλα και δωρεαν κιολας. Ενα γουγλαρισμα θα σου δειξει αρετα. Το ποιο ειναι καλο δεν ξερω, ειναι στον καθενα τι απαιτησεις εχει.

Εγω παντως δε θα τους κανω τη χαρη, θα το παιξω ηλεκτρονικα αναλφαβητος, θα κατσω με ενα κομπιουτερακι, θα βγαλω ενα συνολο απο τις πιο μικρες αποδειξεις που εχω (θα ξεκινησω απο τις πιο μικρες και μετα θα παω στις μεγαλες, ωστε να ειναι πολλες), και απλα θα δηλωσω το συνολο. Αν ποτε θελουν θα τους σκασω τη σακουλα με τις αποδειξεις, και ας κατσουν να μετρανε αποδειξουλες των 0,75 ευρω τα λαμογια.

Εγώ θα σκάσω με την κούτα των αποδείξεων.Κι ας τη βάλουν στο πάτο τους (στο ...υπόγειό τους εννοώ,μην παρεξηγηθούμε).

Αν και αυτό θα γίνει φουσκίτσα,όπως τόόόόσες και τόσες αποδείξεις περασμένων ετών.

Παρήλθαν οι εποχές που μετράγαμε με computerάκι μαζί με τον εφοριακό υπάλληλο την ώρα της υποβολής...

Η πλάκα είναι ότι απ' του χρόνου θα υποβάλλονται όλες μέσω ιντερνέ και η πλειάδα των εφοριακών είναι επιεικώς αναλφάβητη computerικά,χώρια το 80% των Ελλήνων...:lol:

Δημοσ.

@pournaras. Αν είναι να πάρεις επιστροφή φόρου λόγω αποδείξεων, καταλαβαίνεις ότι απλά θα το κάνεις πιο δύσκολο έτσι (θα την πάρεις μόλις κάνουν την καταγραφή)

Δημοσ.
Θα σας βαλω δυσκολα...για να δουμε ποιος ειναι καλος στην αριθμιτικη!

Για μια κοινωνικη υποχρεωση πηγα να παρω μια μεγαλη τουρτα σε ζαχαροπλαστειο.

Τιμη: 50 ευρω. Κι επειδη τα λεφτα ειναι πολλα ο ζαχαροπλαστης προτεινε: 40 ευρω διχως αποδειξη.

Εμεις μαζευουμε αποδειξεις απο παντου. Ομως 10 ευρω κατω, ειναι διαφορά.

Ετσι, για την εν λογω περιπτωση, τι θα ηταν συμφεροτερο(απο οικονομικης αποψης) να πραξω;

Να παρω αποδειξη(και να εκπεσω, οτι εκπεσω τελωσπαντων του χρονου), ή να μην παρω και να μου μεινουν 10 ευρω στην τσεπη?

http://www.kairatos.com.gr/apodeixeisekpipt.htm

Δεν ξερω τι θα αλλαξει απο του χρονου αλλα για αποδειξεις απο υπηρεσιες, μαστορες κλπ βλεπω απο το προγραμμα υπολογισμου του RAM οτι αν βαλεις 50ε εξοδα σου δινει ωφελεια 10,85 αρα κερδιζεις 0,85

πχ κανω μια ανκαινιση και μου ζηταει 5000 χωρις αποδειξη

αν μου βαλει ΦΠΑ 19% πληρωνω αλλα 950ε αλλα απο την μειωση φορου γλιτωνω 1290ε

Ειναι ετσι η κανω λαθος και εχει παει 23% για ολους ?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...