Προς το περιεχόμενο

Τι γινεται τελικα με τις αποδειξεις;

Luxx

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Αν υποθέσουμε ότι ισχύει αυτό, τον εκτυπωτή θα μου τον παρέχει το κράτος? Τα μελάνια? Το χαρτί?

κάνε τη δήλωση ηλεκτρονικά.

απο το ιντερνετ, τι θα σου ζητήσουν; σκαναρισμένες; :-)

Αν τυχόν, επιλεγείς για έλεγχο.. τότε πάρε όσες έχεις σε χαρτί,

και τις ηλεκτρονικές σε ενα cd. Ζήτα να τις τυπώσεις εκει, στη ΔΟΥ.

Αυτό δεν είναι παράνομο?

ειναι.

αλλα νόμος είναι το δίκιο του εργάτη.

Πληρώνω επί παραδείγματι το κινητό μου μέσω ebanking

αποδείξεις ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, συνδρομη ιντερνετ, τηλεφωνία σταθερη και κινητή δεν υπολογίζονται.

Θελω να δω τι θα γίνει απιο αύριο σε βενζινάδικα και περίπτερα. θα πεσει ξύλο. αλλοι θα ζητάνε αποδειξη, αλλοι θα βιάζονται...

Λογιστής, και έμπορος αναλώσιμων Η/Υ : επαγγέλματα του μέλλοντος στη χώρα που ακόμα περιμένει τον 20ό αιώνα.

• Απαντ. 85
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

πραγματι, αφορολογητο=6,000ευρω!

και για τα υπολοιπα 6.000, πρέπει να μαζέψεις αποδείξεις στο 30% του εισοδήματος που δηλώνεις!

Οπότε, αν δηλώνεις 25,000, πρέπει να μαζέψεις αποδείξεις 7,500 αποδείξεις, για να μην πληρώσεις φόρο μέχρι τις 12.000 ευρω.

Αλλιώς, θα πληρώσεις φορο 10% για αυτα τα 6,000.

Από εκει και πανω, αν εχεις και αλλες αποδείξεις, παίρνεις μια εξτρα φοροεκπτωση 10%.

Για τις αποδείξεις ενοικίου, ισχύει ότι ίσχυε παλαιότερα, όπως και για γιατρους/δικηγόρους. Είναι εκτός του συνόλου των αποδείξεων δηλαδή, ξεχωριστες περιπτωσεις!

Δημοσ.

Ξεχωριστες περιπτωσεις, τα κραταμε δλδ; Για να παρεις λεφτα πισω τι ποσο πρεπει να μαζεψεις;

Δημοσ.
Ξεχωριστες περιπτωσεις, τα κραταμε δλδ; Για να παρεις λεφτα πισω τι ποσο πρεπει να μαζεψεις;

φυσικα και τα κρατας.

Πχ, για τις αποδείξεις των γιατρών, θα υπάρχει μάλλον φοροαπαλλαγή στο 100% του ποσού, ενώ μέχρι πέρυσι ήταν επιστροφή φόρου στο 20% του ποσού!

Για Το ενοίκιο, ισχύει ότι ίσχυε τόσα χρόνια!

για να πάρεις λεφτά πίσω, αν είσαι μισθωτός και η εταιρεία σου εχει παρακρατήσει σωστά το ΦΜΥ, τότε, στο τέλος του χρόνου, πρέπει να έχεις μαζέψει αποδείξεις, ίσες με το 30% του εισοδήματός σου,για να μην πληρώσεις επιπλέον φόρο, και απο εκει και περα, ότι αλλο εχεις μαζέψει, θα παρεις πίσω το 10%, συν την επιστροφή απο ασφαλειες ζωής, ενοιικια, γιατρους!

Δημοσ.
Οι τελικές αποφάσεις:

http://www.taxheaven.gr/news/news/view/id/5598

ΠΡΩΤΗ ΑΠΟΡΙΑ ΜΟΥ

"Περιλαμβάνονται όλες οι κατηγορίες αγαθών και υπηρεσιών εκτός εκείνων που αφορούν αγαθά μεγάλης αξίας που αποτελούν τεκμήριο ελάχιστου εισοδήματος, των τακτικών λογαριασμών στον τομέα των τηλεπικοινωνιών, της ενέργειας, της ύδρευσης κλπ, και όσων αναγνωρίζονται ιδιαιτέρως για μείωση του εισοδήματος ή έκπτωση από το φόρο (ιατρικές δαπάνες, δαπάνες ενοικίων, ασφάλιστρα κλπ)."

"4. Κατάργηση των φοροαπαλλαγών

Καταργούνται όλες οι απαλλαγές από τη φορολογία εισοδήματος ή η φορολόγηση εισοδημάτων με ειδικούς συντελεστές. Εξαιρούνται μόνο οι περιπτώσεις που αφορούν ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες ( άτομα με βαριά κινητική αναπηρία, πολύτεκνες μητέρες, η αποζημίωση λόγω απόλυσης κ.α.) αλλά σε συνδυασμό με εισοδηματικό κριτήριο."

Πραγματικά δε καταλαβαίνω τι γίνεται με ιατρικές δαπάνες, δαπάνες ενοικίων, ασφάλιστρα. Επίσης δε καταλαβαίνω ποιές αποδείξεις μετράνε τελικά.

ΔΕΥΤΕΡΗ ΑΠΟΡΙΑ

"15. Ευνοϊκή μεταχείριση για μικρές επιχειρήσεις

Θεσπίζεται 5ετές αφορολόγητο για δημιουργία και λειτουργία νέων επιχειρήσεων από άτομα έως 30 ετών.

"

Αυτό είναι κάποιο είδους ανέκδοτο , έτσι; :lol:

ΤΡΙΤΗ ΑΠΟΡΙΑ

"32. Επιτάχυνση διαδικασιών καταβολής προστίμου και άλλες κυρώσεις

Συντομεύονται οι προθεσμίες και επιταχύνονται γενικώς οι διαδικασίες επιβολής διοικητικών κυρώσεων. Ειδικότερα θα προβλέπεται η δυνατότητα της ΥΠΕΕ να επιβάλει επί τόπου άμεσα καταβλητέα πρόστιμα. Παράλληλα ενεργοποιείται η διαδικασία κλεισίματος του καταστήματος σε περίπτωση υπότροπου παράβασης μη έκδοσης αποδείξεων.

Για ελεύθερους επαγγελματίες και επιτηδευματίες απώλεια του αφορολόγητου ορίου της κλίμακας στην περίπτωση παράβασης μη έκδοσης ή ανακριβούς έκδοσης στοιχείου πώλησης ή στοιχείου διακίνησης."

Στην Ελλάδα ζούμε καλά, βροχή θα πέφτουν τα φακελάκια στους εφοριακούς

ΤΕΤΑΡΤΗ ΑΠΟΡΙΑ

"8. Ενθάρρυνση επαναπατρισμού κεφαλαίων από το εξωτερικό

Καταθέσεις σε τράπεζες στην αλλοδαπή που εντός έξι μηνών θα μεταφερθούν σε ετήσιο προθεσμιακό λογαριασμό στην Ελλάδα εξαιρούνται του ελέγχου πόθεν έσχες εφόσον καταβληθεί φόρος 5% επί της αξίας του κεφαλαίου. Τα κεφάλαια ελλήνων φορολογουμένων που βρίσκονται εκτός Ελλάδας μπορούν να δηλωθούν, να παραμείνουν εκτός Ελλάδας και να εξαιρεθούν του πόθεν έσχες εφόσον καταβληθεί φόρος 8% επί της αξίας του κεφαλαίου. Μετά το πέρας της περιόδου των έξι μηνών οι ελληνικές αρχές θα ενεργοποιήσουν κάθε διεθνή ή ευρωπαϊκή συμφωνία προκειμένου να λάβουν γνώση των καταθέσεων ελλήνων φορολογουμένων σε τράπεζες της αλλοδαπής."

Αυτό και εάν είναι ανέκδοτο.

ΠΕΜΠΤΗ ΑΠΟΡΙΑ

"18. Κριτήρια αυτοελέγχου

Η αντιμετώπιση σε συστηματική βάση του φαινομένου της φοροδιαφυγής και της παραοικονομίας με την προοδευτική λήψη κατάλληλων θεσμικών και διοικητικών μέτρων πρέπει να συνδυαστεί με την αύξηση της εθελούσιας συμμόρφωσης. Σ΄ αυτή την κατεύθυνση θα υπάρχουν κίνητρα για τον αυτοέλεγχο των μικρών επιχειρήσεων με την καθιέρωση δεικτών, όρων και προϋποθέσεων υπαγωγής. Όποιος πληροί τα συγκεκριμένα κριτήρια ή τα αποδέχεται θα ολοκληρώνει κατ΄ αρχήν την φορολογική του υποχρέωση για την συγκεκριμένη χρήση. Βέβαια εάν από το σύνολο των στοιχείων βρεθεί στο δείγμα μέσω της ανάλυσης κινδύνου κατ΄ εξαίρεση θα υπόκειται σε έλεγχο.

"

Α ρε φακελάκι που έχει να πέσει

Κατά τα άλλα, υπερβολικά φιλόδοξο σχέδιο, ειδικά εκεί που λέει για φορολόγηση εκκλησιαστικής περιουσίας.Απαράδεκτη η ενιαία κλίμακα που δε λαμβάνει υπόψη οικογενειακή κατάσταση, αριθμό παιδιών. Ασχολίαστο ότι θα φτιάξουν call center, σε κάποια εταιρεία για δανεισμό θα το δώσουν, άλλα λεφτά εκεί. Λες και μιλάνε για άλλη χώρα... Προβλέπω ότι θα γίνουν πλούσιοι οι εφοριακοί από τα φακελάκια. Ότι έχει πολλά δάνεια ο κόσμος και έχει δόσεις στις τράπεζες να δίνει + τους λογαριασμούς ΔΕΚΟ που δε μετράνε στις αποδείξεις+ τα ποσοστά ανεργίας που ανεβαίνουν το έχουν σκεφτεί; Άραγε αν κάποιος έχει παραπάνω αξία αποδείξεων από ό,τι χρειάζεται για να πιάσει το αφορολόγητο θα τον συμφέρει η έκπτωση του φόρου ή να τις πουλήσει σε κάποιον άλλο;

• 2 μήνες μετά...
Δημοσ.

Η ερώτησή μου είναι η εξής. Επειδή αυτόν τον καιρό κάνω ανακαίνιση στο σπίτι μου, όλοι όσοι έρχονται να δουλέψουν μου λένε την τιμή κι αν θέλω απόδειξη θα πρέπει να τους πληρώσω το ΦΠΑ. Δηλ.πχ για γυψοσανίδες μου είπαν 1000 ευρώ κι αν θελήσω απόδειξη, για το ποσό που θα τους ζητήσω θα πρέπει να πληρώσω το ΦΠΑ. Το θέμα είναι ότι αν εγώ ζητήσω απόδειξη πληρώνοντας το ΦΠΑ θα κερδίσω κάτι δηλώνοντάς την απόδειξη στην φορολογική δήλωση που θα κάνω σαν μισθωτός ή χαμένα χρήματα θα δώσω; Συνολικά θα πληρώσω γύρω στις 4.000 ευρώ για εργασίες που αυτό σημαίνει ότι αν πάρω αποδείξεις θα πρέπει να πληρώσω επιπλέον 1.000 περίπου για ΦΠΑ. Το κυριότερο είναι ότι αυτοί που δεν θα μου κόψουν απόδειξη θα φοροδιαφύγουν γι'αλλη μια φορά, το κράτος δεν θα έχει έσοδα και τέλος θα συνεχιστεί και θα διαιωνίζεται η σημερινή κατάσταση. Τι προτείνετε; Ευχαριστώ

Δημοσ.

Αν δεν σου κόψουν παραστατικά δεν έχεις καμία αξίωση απέναντι τους σε περίπτωση κακοτεχνίας κλπ.

Για κτιριακά - τέτοιες δουλειές νομίζω είναι 5 χρόνια η εγγύηση.

Αν δεν σε νοιάζει αυτό, μην τους κόψεις. Πολύ λιγότερα θα γλυτώσεις από την δήλωση σε σχέση με το ΦΠΑ που θα πληρώσεις.

Έτσι κι αλλιώς θα τους πιάσει από τα τεκμήρια του χρόνου και θα τα σκάσουν έχουν δεν έχουν δηλωμένα έσοδα (όλοι αυτοί οι εξυπνάκηδες που κονομάγανε από την οικοδομή και δεν έχουν πληρώσει φράγκο εφορία στη ζωή τους).

Το ΦΠΑ έτσι κι αλλιώς εσύ θα το πλήρωνες ( ο τελικός καταναλωτής πάντα το πληρώνει) και όχι ο επαγγελματίας που λειτουργεί ως μεσάζοντας.

Φράγκο στους πούστηδες μέχρι να καθαρίσουν αυτή τη σαπίλα στο δημόσιο.

έτσι κι αλλιώς έχουμε χρεωκοπήσει.

Δημοσ.

Σχετικά με την καταγραφή των αποδείξεων τι χρειάζεται τελικά;

Αρχικά κάτι λεγαν για καταγραφή ΑΦΜ-επωνυμίας αλλά έπειτα ανασκεύασαν.

Δηλαδή απλά θα καταγράφουμε και θα δηλώνουμε μόνο το συνολικό ποσό των αποδείξεων ;

Δημοσ.

Δεν ξέρω ρε γαμώτο.

Στο τελικό σχέδιο του νομοσχεδίου αναφερόταν αυτό?

Ή θα βγάλουν ερμηνευτικές εγκυκλίους, ανάλογα με τα καντήλια που θα πέσουν από τον κοσμάκη?

Δημοσ.

Κάποτε κάποιο παλικάρι είχε αναρτήσει απόδειξη από μαγαζί. Γιατί να μην κάνουμε κάτι αντίσοτιχο, ώστε να θάβουμε τους ακριβούς και να διαφημίζουμε τους φθηνούς?

Τι λένε οι admins??

Δημοσ.
Σχετικά με την καταγραφή των αποδείξεων τι χρειάζεται τελικά;

Αρχικά κάτι λεγαν για καταγραφή ΑΦΜ-επωνυμίας αλλά έπειτα ανασκεύασαν.

Δηλαδή απλά θα καταγράφουμε και θα δηλώνουμε μόνο το συνολικό ποσό των αποδείξεων ;

Γιατι σκοτιζεσαι απο τωρα για του χρονου?

Προς το παρον υπαρχει η δηλωση για τα εισοδηματα του 2009...

εκει γνωριζεις τι ισχυει για αποδειξεις? :-)

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
Τελικά με τις αποδείξεις από το εξωτερικό τι έγινε :rolleyes:?

Έλα μου ντε... και έχω μαζέψει αρκετές τέτοιες από αγορά βιβλίων και καλλυντικών ...

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

ποτε θα βγαλουν οδηγιες για το πως θα καταγραφουμε τις αποδειξεις??

Τοση σκεψη θελει????Ή εχει βγει και δεν το εχω παρει χαμπαρι?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...